Skočiť na obsah

Kam až siaha vaša pamäť?

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Už keď som bol starší pýtal som sa mamky: Prosím ťa koľko som mal rokov, keď sme sa sťahovali do nového domu? Ja si pamätám, keď som s tebou išiel po širokej fošne hore, pre mňa to bolo strašne vysoko a strmo,schody ešte neboli hotové..... mamka mi hovori :"To si nemôžeš pamätať, veď si mal ledva dva roky..... no tak som si vymyslel.... a čo si ešte pamätáš? .... tak som spomenul zopár útržkovitých spomienok, kde vysvitlo , moja pamäť siaha do veku niečo viac ako jeden rok .

Aké máte najstaršie spomienky vy? :lol: :)

Potráp sa a spomínaj!!!!! Možno budeš až až prekvapený!!!!

Zverejnené

pamatam si ako mi mama polozila ruku na jej brucho aby som citil ako sestra kope v brusku. sestra je odo mna mladsia o dva roky....potom dlho dlho nic a dalsia vec je ze som si kupoval rozky v obchode. to bolo vcera naobed myslim.

Zverejnené

chlapeczjuhu - výborne , a ten dlhý výpadok pamäte ? :) :) ;) to nevadi , ak to je uložené vo veľkých pyramidálnych bunkách, tak sa to nestratí, jedine silnou sklerĽou a smrťou a inými nepredvidateľnými udalosťami.... ako napr. u nemenovaného politika predsedu nemenovanej koaličnej strany, keď mu v detskom veku padol luster na hlavu :lol:

Zverejnené

viem to už dávno, kedysi som takéto svoje "prvé " spomienky zbierala len tak pre seba ...

sú to drevené schodíky so zábradlím v jasliach, kde sme sa učili chodiť ... chodiť som začala, keď som mala osem a pol mesiaca, do jasličiek od asi trištvrte roka ...

držím sa zábradlia vidím pred sebou schodíky ... ale neviem, koľko som mala

a rovnako v jasliach, na tom bielom prezliekacom stolíku, ako mi mama naťahuje niečo na nohy a ja sedím na tej mäkkej podložke pri okne

• Pridať bod 1
Zverejnené

chlapeczjuhu - výborne , a ten dlhý výpadok pamäte ? :lol: :) :) to nevadi , ak to je uložené vo veľkých pyramidálnych bunkách, tak sa to nestratí, jedine silnou sklerĽou a smrťou a inými nepredvidateľnými udalosťami.... ;)

bude to asi zle lebo ja si zacinam byt neisty ci som v tom obchode naozaj bol alebo ci som zozral rozky kupovane este za 20 halierov ;)

Zverejnené

Súvisle si začínam pamätať od 4. rokov (r. 1982), ale nejaké výjavy si pamätám ešte predtým. Koľko som mal presne rokov to neviem, fotrovcov sa pýtať nebudem lebo sa ma spýtajú čo za somariny zase vymýšľam :lol: :)

Zverejnené

ked som mal 3 roky, bol som hospitalizovany na detskom oddeleni v nemocnici, pamatam si vacsinu z tych dni jasne a zivo. okrem toho mam viac spomienok, ktore uz neviem presne zaradit pred alebo za toto obdobie.

u mna teda 3 roky.

informacia z druhej ruky: minuly tyzden vysiel v ceskom denniku Mlada fronta dnes clanok o pokusoch so zlepsovanim ludskej pamate elektrickou stimulaciou mozgu.

sem s elektrodami!!

Zverejnené

ja si pamatam studene zabaly na kuchynskom stole, ako ma brat drzi, bielu plachtu a bezovu deku do ktorej ma balia.....mala som rok a pol a hlupa lekarka tvrdila ze mam chripku, nakoniec z toho bol obojstranny zapal pluc, co vsak zistili az ked som bola zdrava, lebo vtedy prisli vysledky (ale to uz z nemocnice, lebo mame sa nezdala diagnoza, kedze som vraj ledva dychala a chrcala, tak sla k inej doktorke, dokonca si ma tam vtedy chceli nechat, ale boli sviatky tak ich mama ukecala, no ale ked dosli potom tie vysledky tak lekarka bola zhrozena a vydychlo sa jej ze som to vobec prezila)

:lol:

inak su vraj ludia co si pamataju aj prenatalny zivot, samozrejme nie nejake detaily, ale take ze tmu, cervene svetlo, pokoj, ticho :) to by bola fakt zaujimava spomienka

Zverejnené

Pamätám si v útržkoch udalosti asi od 2-3 rokov. Tiež si spomínam na nemocnicu, potom na cestu autom s rodičmi a ako som išiel v škôlke po schodoch...

• Pridať bod 1
Zverejnené

posledné čo si pamätám, je asi ITALIA'90

brankárske výkony Jana Stejskala, ktorého som si chcel pozvať na svadbu

zápas proti Kostarike a Bombérove(Tomáš Suhravý) radovačky

taktiež nezabudnem na ľubom Moravčíkom vykopnutú kopačku

asi to sú moje najstaršie spomienky

následne keď mi otec kopal loptu a ja som sa hádzal, raz ako Stejskal, Dasajev alebo Walter Zenga

Zverejnené

doteraz si pamatam prvu skupinu v skolke, som mohol mat, hmmm 5-6rokov... co bolo predtym, nemam ani tucha... a potom rozne utrzky, tam a tu, dokonca aj prisahu iskrickovsku si pamatam :lol:

Zverejnené

pamätám si zopár útržkov z veľmi útleho detstva, pamätám ako sa naši hádali ešte keď sme bývali na Štrkovci a ja som vrieskala spoza mriežok detskej postieľky. Na Štrkovci sme bývali do mojich necelých 3 rokov.

Ďalej si veľmi živo pamätám niektoré obľúbené hračky z obdobia 2-3 rokov. Ako keby to bolo teraz, čo som za sebou ťahala po ihrisku včeľu na kolieskach :lol: Tiež si pamätám jednu zlú malú cigánku z jaslí, čo mi brávala obľúbeného plyšového vrabca :)

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Prázdniny u babky, keď som mala necelý rok.. toť asi moja najranejšia spomienka :lol:

Zverejnené

No ja si pamätám udalosti zhruba od 5.rokov...teda, aspoň tam mi siaha pamäť...vtedy ma mama išla zapísať do škôlky, pamätám sa, že som tam trochu čakal a videl deti ako sa hrajú a bola tam vychovávateľka... :lol:

• Pred 11 mesiacmi...
Zverejnené

Čo si pametám tak dačo okolo troch rokov keď som bol v nemocnici a prepichovali mi nosné mandle ................... pametám si krvavú misu ..........

Zverejnené

Moje prvé spomienky sa viažu k obdobiu keď som mal tak 4 roky, a boli sme na dovolenke v Španielsku. Celkom si pamätám ako som padol z hojdacieho konika v takom parku a buchol som si pri tom hlavu, ďalej na to ako sme mali v hotely inváziu mravcov a zožrali nám haribo, na to ako som plakal lebo som chcel jesť živé sardinky priamo z mora a naši mi nedovolili, a aj na to ako sme sa predierali Európou so Škodou Garde, ktorá sa kazila fakt často, no a tak ďalej. Proste toto sú moje prvé určité spomienky. No a ešte si pamätám možno aj zo skorších etáp života, ale to neviem teraz časovo zaradiť, či to bolo pred týmto Španielskom alebo až po.

• Pridať bod 1
  • Pred 5 mesiacmi...
Zverejnené

tiež som mohla mať nejaké 4 roky a boli sme na dovolenke v Chorvátsku, spomínam si ako som sledovala rybárov ako vyťahujú udice s malinkými rybkami a potom ich hádžu späť... a ako ma naháňala chobotnica, ktorá mala asi 15cm, plýžila sa po piesku rovno za mnou a ja som jačala ako zjašená :lol:

Zverejnené

Pamatam si, ako som ako dieta pomalovala stenu a matka mi za to vsetky moje babiky vyhadzovala. To bol fakt smutny den, ach. A neviem kolko som vtedy mohla mat... Viem, ze niekedy mi spomienky siahaju az do 5, ci 4 rokov, a niekedy ani co som robila pred piatimi minutami neviem :lol:

• Pred 2 rokmi...
Zverejnené

medzi 2 a 3 rokmi - chcela som babkine kuriatka silou mocou ísť okúpať do potoka, a ked mi to babka nedovolila, tak aspoň ich učiť zobať...chúďatká kuriatka.

A tiež u babky, tiež som ešte bola celkom malá, hmlistá spomienka: bola zabíjačka (ja netušila, čo to je, ale strýko mi sľúbil, že keď budem dobrá, t.j. nebudem sa im motať popod nohy, tak mi urobí kožuštek z prasiatka. A sedela som na posteli a srdečne som sa nudila a striedavo trieskala na pravý a ľavý kraj opakujúc slová, ktoré som nevedno kde začula, netušila, čo znamenajú, ale zaujali ma: hajzel, bordel, hajzel, bordel...do omrzenia. A nikto ma nenapomenul, že tak sa nerozpráva. Boli radi, že majú odo mňa pokoj.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov