chlapeczjuhu Zverejnené 4. Február, 2008 Zverejnené 4. Február, 2008 a čo vám pripomína? Uz ked som zacal: vonu gumenych lopt v hrackarstve. mali sme take male hrackarstvo v meste, jedine, a bol to vzdy sviatok ked nas tam mama zobrala. prve na co si spomeniem su tie klasicke detske gumene lopty v takej zeleznej klietke, jedna na druhej a ich zvlastna vona.... 1
game Zverejnené 4. Február, 2008 Zverejnené 4. Február, 2008 hm, krásna téma kedysi na starom dome sme mali u babky veľkú šopu, kde sa skladovalo uhlie a drevo a mala som tam zavesenú hojdačku a to bolo moje kráľovstvo ... vôňa uhlia a čerstvo nasekaného dreva a vybavia sa mi moji dvaja milovaní macovia, ktorých som tam učila a mačky, ktoré ma tam strážili, keď sa im práve chcelo trpká vôňa červených salvií a gladiol na babkinej záhrade nádherná vôňa koží a vosku v dedkovej obuvníckej dielni
Bijou Zverejnené 4. Február, 2008 Zverejnené 4. Február, 2008 prvá vôňa sa mi vybavila vôňa lesa, ihličnanov, vŕbky úzkolistej, dreva, húb....spája sa mi s perfektnými chvíľami strávenými na chate na Podbanskom ďalej ešte levanduľam, ktorou babka ponapchávala skrine 1
Jozef50205 Zverejnené 4. Február, 2008 Zverejnené 4. Február, 2008 mozno to niekto vola skor zapach ako vona, ale z detstva mi ostala aj tato pre mna vôňa a po celom gazdovstve, vona dobytka, koni, vone maštalnej mrvy, vôňa čerstvo nadojeného mlieka,vôňa našej údiarne,vôna sena, cerstvo pokosenej travy, vona potoka , ktorý preteka cez velku zahradu..... 1
Aikaterine Zverejnené 4. Február, 2008 Zverejnené 4. Február, 2008 Trošku zopakujem, čo už bolo povedané... vôňa lesa, dreva, húb, čerstvo pokosenej trávy... vôňa rieky.. ale najmä vôňa kníh.. milujem vôňu kníh :lol:
valcik Zverejnené 4. Február, 2008 Zverejnené 4. Február, 2008 vona kolacov, ktore nam piekla mama, pamatam si vonu novych topanok, z ktorych som sa vzdy velmi tesil, zapaleny frantisek cez sviatky,vona skorice, ktoru sme mali v nadobke v kuchynitiez vona cisteho postelneho pradla, do ktoreho sme sa vecer so surodencami ukryvali. 1
chlapeczjuhu Zverejnené 4. Február, 2008 Autor Zverejnené 4. Február, 2008 mandarinky. vona mandariniek mi evokuje vianoce ked som bol maly. len vtedy sme ich mali. 1
pralinka Zverejnené 4. Február, 2008 Zverejnené 4. Február, 2008 vona pokosenej travy.... bola jar, zacala rast vonku travicka, ja som bola este mala, musela som doma poobede spat....mama nechala okno otvorene...a aj ked sme byvali na 4.tom poschodi, vona travy prenikla aj ku mne do izby...doteraz tu vonu mam rada :) a este vona lesa.... chodili sme kazdu jar spolocne s rodicmi na snezienky :lol: to bolo super.... clovek si bezne na tie veci ani nespomenie uz :) 1
arwiel Zverejnené 6. Február, 2008 Zverejnené 6. Február, 2008 Akú vôňu máte zafixovanú v hlave z detstva? vôňa pudingu... sladučkého, čokoládového alebo vanilkového...pripomína mi tie krásne chvíle, keď som sa po škôlke tešila, že pôjdeme do mliečneho baru a kúpia mi ho ešte aj so šľahačkou a čerešničkou na vrchu... 1
Jozef50205 Zverejnené 6. Február, 2008 Zverejnené 6. Február, 2008 valčík si trefný , máš pravdu , vôňa koláčov , však v našej dedine , ako v minulosti všade ,kde bolo jedného priezviska a mená viacero ľudí boli rôzne prezývky, a my , teda naša rodina boli " Koláčarovi " pretože u nás sa piekli najlepšie koláče a chlebík, a práve vôňu čerstvého chleba a koláčov mám aj v pamäti..... :lol: :) takže nielen vôňa gazdovského dvora, ale i koláčov a chleba..... :) ;) ;) ;) 1
Sniper Zverejnené 6. Február, 2008 Zverejnené 6. Február, 2008 Nemám nič také zafixované... všetko čo smrdelo predtým smrdí tak isto aj teraz.
gh0strider Zverejnené 7. Február, 2008 Zverejnené 7. Február, 2008 smrad skolskej jedalne :lol: vona zmesi ktoru stara mama pripravovala osipanym, na pocudovanie to vonalo velmi dobre, taktiez vona kukurice ktorou krmila husismrad lepidla kanagon, nezabudnutelne ..zaroven neoddelitelna sucast modelarstva - kedysi.vona noveho pocitacoveho hardwareu, uz vlastne od detstva som s tym prichadzal do styku, krasne :)
weirdo Zverejnené 7. Február, 2008 Zverejnené 7. Február, 2008 vona spojena s chutou tychto zuvaciek ... vzdy mi pripomenie Montreal a tych fantastickych nicim nezatazenych par dni, co som tam stravil. neviem preco, sa mi to spaja prave s tym :lol: vzdy ked mam nostalgiu, jednu si supnem a pospominam .. 1
Proteus Zverejnené 9. Február, 2008 Zverejnené 9. Február, 2008 Sú to dve vône. a obe súvisia z prírodou. :) Prvá je čerstvo pokosená tráva. Hlavne, keď ju človek pokosí ručne kosou. No a potom, ked sa usuší. Seno krásne vonia. Pripomína mi to, aké je obdobie prázdnin na dedine, lazoch bez starosti. Hlavne, keď máte super starých rodičov, čo vám všetko splnia. :lol: 1
game Zverejnené 3. Marec, 2008 Zverejnené 3. Marec, 2008 mandarinky. vona mandariniek mi evokuje vianoce ked som bol maly. len vtedy sme ich mali.... a pomaranče, olúpanú kôru sme dávali na rozpálené kachle v dedkovej dielni, bola to úžasná zmes sálajúceho tepla, horiacich kúskov kože na podrážky, mačky driemajúcej pri kachliach, jediného svetla, pach malých železných kachiel natretých železným prachom to všetko premiešané so silicami z olúpných pomarančov a mandariniek, zadúšajúca, krásna ... tak dávna vôňa
Duda Zverejnené 4. Marec, 2008 Zverejnené 4. Marec, 2008 Keď ta spomínam..... Vôňa čerstvej krupicovej kaše s takou škoricou navrchu :lol: 1
game Zverejnené 12. Marec, 2008 Zverejnené 12. Marec, 2008 spomenula som na jednu - obyčajné biele horiace sviečky a vosk elektrika nebola každú chvíľu / mimochodom, tu u nás je to podobné aj dnes / a milovala som zo stekajúceho, práve tuhnúceho vosku vyrábať kocky ... malé minikocky, celé rodinky kociek, malými prstami som upravovala formu, kým nebola dokonalá a na prstoch zostávala tá zvláštna neopísateľná jemná vosková vôňa
valcik Zverejnené 30. Apríl, 2008 Zverejnené 30. Apríl, 2008 ja som si spomenul na vyprané, naškrobené záclony. : ) a vôňa gumy na gumovanie, ktorú som mal v peračníku. oňuchával som ju, keď som sa v škole nudil. 1
sumeru Zverejnené 30. Apríl, 2008 Zverejnené 30. Apríl, 2008 mnam, vonu cerstvo napeceneho chlebika s chrumkavou korkou, byvali sme nedaleko pekarne... a chodili sme ako decka somrovat. :lol: Vzdy nam dali jeden bochnik, schovali sme sa do takej velkej rury, ktoru niekto zabudol pri ihrisku a napchavali sme sa, az sa nam usi trepotali 1
Klingonka Zverejnené 30. Apríl, 2008 Zverejnené 30. Apríl, 2008 vôňa žuvačky Pedro, vôňa po strúhaní ceriziek, vôňa šlabikáru, vôňa Vofaloru /vtedy bola taká aviváž/, vôňa vnútrajška videa, vôňa červeného sladkého sirupu (asi proti kašlu) Aj pomaranče - väčšinou kubánske - tie inak voňali smrad za chlórom z plavárne, smrad acetónu keď malovali školu (vnútrajšok - steny) 1
jaa Zverejnené 22. Jún, 2008 Zverejnené 22. Jún, 2008 kedysi som si myslela, že vôňa sa nedá zapamätať, až raz som zacítila vôňu jedného mydla, a spomenula som si na to, že sme také mali keď som bola dieťa v jednom takom tábore... sranda, že sa mi tak vryla do pamäti práve taká vôňa... 1
phersu Zverejnené 4. Júl, 2008 Zverejnené 4. Júl, 2008 Duchonka jazero, kde sme chodievali na prázdniny keď som bol malý a nedávno som tam bol a tá vôňa je stále rovnaká :lol: a ešte vôňa bytovky na Myjave kde bývala moja babka 1
Lolisha Zverejnené 4. Júl, 2008 Zverejnené 4. Júl, 2008 ja vzdy ked niekde ucitim pach naftalinu, spomeniem si, ako sme ako male deti chodili na navstevu k babkinej krstnej , kde presne takto pachol cely dom..dokonca aj kolaciky, ktorymi nas stale nukala :lol: kolaciky, na ktorych si s radostou pochutnas :) 1
Ryan Giggs Zverejnené 9. Júl, 2008 Zverejnené 9. Júl, 2008 Ja si najviac spominam na vôňu a chuť Pedro žuvačiek, zemiakoveho cukru (take tvrde ružove obdlžniky), piškot (nie take ake pozname dnes tie male okruhle, ale take dlhe, mali tvar ako mačacie jazyčky a predavali sa v škatuli, na ktorej bol chlapec a dievča), a na vôňu kofoly (ta bola tiež uplne ina, oveľa lepšia ako ta sučasna). To boli časy. Škoda, že už sa tie veci nerobia. Nostalgia jak sviňa!!! :lol: 1
phersu Zverejnené 9. Júl, 2008 Zverejnené 9. Júl, 2008 Tak tieto tri veci čo napísal Ryan si dobre pamätám hlavne na tie piškóty tie boli super, škoda že už také nerobia.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz