Skočiť na obsah

Umiestnenie peňazí a dokladov

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Kde mate umiestnene doklady ked cestujete, robite si ich kopie? ako mate ulozene a kde peniaze, na jednom ci viacerych miestach, alebo cast u seba a zvysok na ucte, z ktoreho dalej vyberate v zahranicii?

proste vsetky taketo otazky a veci tykajuce sa osobnych veci ked cestujete

• Odpovedí 6
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• cizy

1

• Nokia

1

• weirdo

1

• Tom182

1

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

ked som bol naposledy v zahranici mal som to uplne jednoducho

vylozil som si doklady od auta, tie som nepotreboval a vsetko som mal v penazenke, karticku poistenca, obciansky vodicsky

bral som 50 euro na cestu a nejake vydaje, na ostatne mam karty :lol:

Zverejnené

ked idem na dlhsie a do nejakych zaujimavych casti sveta...tak si poslem na email kopie pasu a obcianskeho..

peniaze vacsinou na viacerich miestach v batohu dobre schovane, ci uz v obalkach, alebo zazipsovane, cize aj keby sa nieco stale clovek nepride o vsetko...

Zverejnené

ked idem do zahranicia, tak mam spravenu kopiu pasu (tej strany s fotkou) a mam to v kufri ... preistotu. prachov vacsinou berem len tolko, aby som mal, ked nebudu brat kartu, respektive nejake povinne ciastky na vstup do krajiny.

Pas a nejake lova vzdy berem sebou, vzdy mam nieco vo vrecku na gatiach a nieco v ruksaku v ladvinke, ktoru preventivne zahadzem roznymi haraburdami, aby bola naspodku. pripadne, ked ich mam so sebou velmi vela (napr. 200 libier pri prechadzke po Trafalgar Square o 3 rano), tak davam vacsinu do ponoziek :lol: Sice je to nepohodlne a treba ich potom treba dat na radiator, ale aj to je moznost :)

• Pred 9 mesiacmi...
Zverejnené

Na dovolenky chodievam s manželkou.Berieme hotovosť.Túto rozdelíme na polovicu a každý máme dve peňaženky.Jednu na "veľké" peniaze a druhú na "malé" peniaze.Takže hotovosť máme v podstate v štyroch peňaženkách.Pas mám v kabele s veľkými peniazmi na spodku,alebo v extra zazipsovanej kapse z vnútra.

Kópie pasov máme v kufri v hoteli.Je to kvalitný škrupinový kufor na kód a ešte na zámok.

Tento rok som mal trochu z tej hotovosti hokej,lebo sme mali dánske koruny,švádske,eurá a ešte aj niejaké slovenské koruny :lol:

Zverejnené

V zahraničí väčšinu hotovosti nechávam na hoteli a beriem si len toľko, koľko predpokladám minuť + platobnú kartu (podľa krajiny volím Visu alebo MC). V štátoch Únie mávam aj občiansky aj pas. Jeden doklad nechám na hoteli a jeden mám pri sebe. No a potom európsku kartu poistenca, kartu poistenca a vodičák.

Je dobrá zásada nemať všetky peniaze u seba alebo na jednom mieste.

Zverejnené

Na dovolenky chodievam s manželkou.

pri tomto som cakala pokracovanie, ze: Preto pri sebe nikdy nemam nijake peniaze, vsetky drzi manzelka. :) :)

do daleka predaleka si beriem oba pasy a kreditku.. a zopar drobnych pre pripad nudze... ak je to nejaka "rozvojova" krajina, tak kreditku mam ako zalohu.. inak doklady a prachy mam vzdy na tele, ziadne ruksaky, vsetko pekne schovane.. inak nechavam vsetko v hoteli, alebo na lodi :lol:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov