chlapeczjuhu Zverejnené 19. Január, 2008 Zverejnené 19. Január, 2008 viete mi niekto povedat co mi mohlo fyzicky poskodit HDD? dnes som defragmentoval a nedokoncil som. nemohol som nieco spravit ja ked som delil particie pre linux?
Nokia Zverejnené 19. Január, 2008 Zverejnené 19. Január, 2008 skus trosku specifikovat, nieje presne zrejme co mas za problem
chlapeczjuhu Zverejnené 20. Január, 2008 Autor Zverejnené 20. Január, 2008 pred mesiacom som reinstaloval vsetko a tak som chcel sformatovat hdd. vyhodilo mi to ze nie je mozne dokoncit formatovanie lebo disk je poskodeny. napriek tomu sa mi instalacia podarila a dnes pri defragmentacii to iste . robil som optimalizovany defrag aby premiestil vsetko na zaciatok nech mam volne miesto pre linux a vyhodilo mi to ze nie je mozne dokoncit pre poskodeny disk. doslova ze disk je pravdepodobne fyzicky poskodeny.prebehol som to chkdsk, nehlasil nic. zvlastne.
Sniper Zverejnené 20. Január, 2008 Zverejnené 20. Január, 2008 No keď už pri formátovaní hlási že sa nedá naformátovať tak to bude zrejme vážny problém. Odporúčam spraviť to takto: Skopírovať všetky dôležité dáta na iný disk, alebo napáliť na DVDZaniesť HDD do špecializovaného servisu nech s anaň pozrú. Neodborný zásah do tohto hardwaru by mohol spôsobiť ešte väčšie problémy. Harddisk je príliš citlivé zariadenie na to aby sa s ním zachádzalo neodborne.
chlapeczjuhu Zverejnené 20. Január, 2008 Autor Zverejnené 20. Január, 2008 hm jedine ak tak....trochu ma to sere ale na druhej strane som planoval vymenit hdd za vacsi uz dlhsie. mozno mi povedia ze to budem musiet spravit tak ci tak. len mi neda pokoj myslienka co/ako moze fyzicky poskodit hdd
valcik Zverejnené 31. Január, 2008 Zverejnené 31. Január, 2008 ak ti s tym diskom nikde nepomozu, skor ako ho vyhodis z okna sa pozri, ci niekto nejde po ulici. :lol: no este predtym skus low level format, podporuje to niekedy priamo bios, vacsinou sa da najst na to utilitka na instalacnom cd k zakladnej doske alebo si ju mozes stiahnut od vyrobcu dosky. bacha na to, moze to ten disk uplne zlikvidovat, nechaj si to ako poslednu moznost a v kazdom pripade z neho vsetko co sa da okopiruj, ako ti poradil axel. fyzicka chyba na disku podla mna byva nasledkom vyrobnej chyby, teda ak nebyvas v oblasti, kde su caste zemetrasenia. (zemetrasenie skodlive pre pocitac moze vzniknut aj pri divokej oslave!)pred par rokmi vyrobcovia uspesne znizili naklady na vyrobu bezne predavanych pevnych diskov tak, ze na platne HDD nanasaju tensiu magnetocitlivu vrstvu - tusim na to placaju rhodium. okamzite vsade klesla zaruka poskytovana pri kupe disku zo 4 alebo 5 rokov na 2 a odvtedy je to bieda. ostalo malo kvalitnych diskov, ktore sa daju bezne kupit. ak su tvoje data pre teba dolezite tak, ze ti nie je luto penazi na ich zachovanie, kup si SCSI radic a nejaky dobry disk alebo zapoj dva obycajne do RAID, ak jeden odide, ostanu ti aspon vsetky data.
Sniper Zverejnené 19. August, 2010 Zverejnené 19. August, 2010 Sem sa toto video hodí asi najviac http://www.mojevideo.sk/v/6e7b3d433b403d3d394338 Takto pracuje klasický harddisk, preto je dobré neinštalovať každú somarinu, ktorú potom na druhý deň odinštalujete a preto je dobré defragmentovať harddisky, aby to tam moc nechrčalo.
Linkman Zverejnené 22. August, 2010 Zverejnené 22. August, 2010 ešte by ma zaujímala na tom videu ako vyzerá defrag... pokiaľ odborný servis odporúčam r+k červený, mne odišiel raz disk a oni mi tie dáta zachranili , síce to lacné nebolo , ale lepšie ako platiť za pokuty pri strate účtovných dokladov :)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz