phersu Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 David Lodge - Den skazy v Britskem muzeu Ake to bolo a o com to je? Jednu som od neho cital a celkom ma zaujala a chcem si od neho este nieco precitat
Cat the Philosophist Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Edgar Allan Poe - Havran a ďalšie básne, Poviedky, Čierny kocúr a iné poviedky Kolektív autorov - ... a trestu neujdeš Maria Jurič Zagorka - Gričská čarodejnica (ale iba prvý diel) Michail Bulgakov - Psie srdce, Majster a Margaréta Franz Kafka - Premena Jostein Gaarder - Sofiin svet Stephen King - Tretie oko, Cujo, Nadaný žiak a najmä kniha To Louis Pauwels, Jacques Bergier - Jitro Kouzelníků Paul Johnson - Intelektuálové George Orwell - Farma zvierat Markíz de Sade - 120 dní sodomy Gustave Doré - Biblia (nemôžem si pomôcť) Anton Szandor LaVey - Satanská bible (ani tu si nemôžem pomôcť) Ludvík Souček - Tušenie tieňa Jacqueline Susannová - Údolie bábik, Raz nestačí Robert Graves - Ja, Claudius Boh Umberto Eco - Meno ruže Jorge Luis Borges - Vybrané poviedky
Cat the Philosophist Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Takmer by som zabudla na jednu z najkrajších kníh, čo som kedy čítala: Nikos Kazantzakis - Posledné pokušenie Krista Nádherná knižka, vrelo odporúčam - Dan Brown a jeho litánie okolo Márie Magdalény jej nesiahajú ani po členky.
phersu Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Gustave Doré - Biblia (nemôžem si pomôcť) Prečo sa ti práve páči od Dorého veď to je úplne skratená verzia a jedná sa tam skôr o tie kresby než o text
Cat the Philosophist Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Veď práve, Phersu! Mňa text Biblie ako taký nezaujíma, myslím si o ňom svoje, ale je to krásne spracované a tie nádherné ilustrácie sú jedinečné... !
phersu Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 To máš pravdu kresby su skvelé, celkom rád by som si prezrel jeho ilustrácie v Božskej Komédii, alebo v Donovi Quijotovi. Tie ilustrácie sú jediné dobré na tej knihe, mne osobne vadilo že tam nie je celý text je to také ochudobnenie
Cat the Philosophist Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Dopĺňam top list: Haruki Murakami - Kafka na pobřeží Neskutočná kniha. Originálne podanie, skvelý dej, dokonalá súhra dvoch paralelných príbehov. Kým sa začítate do toho prvého, už sa tešíte na ten druhý a opačne, fakt výborné. Teraz ma napadá - čítal niekto Hon na ovcu?
phersu Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 dopĺňam John Steinbeck - Neznámemu bohu takú skvelú knihu, ktorá ma hneď dostala som už dlho nečítal. A keď Johnny neodflákne 3 a 4 časť Na východ od raja tak pridám asi aj tú sem.
Nokia Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Terry Pratchett - Mortjednoznacne jednotka :lol:
phersu Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 No tak pridávam aj John Steinbeck - Na východ od raja Geniálne kniha, strašne silný príbeh a tuším prvá čo som od neho čítal a skončila dobre. Ale stále sa mi páči viac Neznámemu bohu, sám neviem prečo ale viac pritom Raj má lepší príbeh Timshel
Aikaterine Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Erich Maria Remarque - Jiskra života pre mňa jedna z najlepších kníh to bolo niečo krásne...a smutné :lol:
Bijou Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Hermann Hesse - Demianskvelá knižka a ďakujem Andulqe za dobrý tip (in Druhé kolo klubu) :-)
nutrinka Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 ako to, že som ju sem zabudla pridať, pritom ma tak poznačila!!! Paulo Coelho - Záhir
phersu Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 R.L.Stevenson - Ostrov pokladov, ako som mohol zabudnut na Johna Silvera? vdaka, phersuno to neviem ako si si mohol dovolit zabudnut na Johna :lol: Vdaka Smithovmu - Zlatu z Portobela som si Johna oblubil este viac taky fajny hajzlik :) ešte pridam Charlse Dickens - Vianočná koleda Henry Miller - Obratník raka - strašne fajná kniha na niektore myslenky som iba cucal Z detektivok jedine Sherlock Holmes to je vazen klasik chcel som pridat este Steinbecka ale to nema vyznam jedna kniha lepsia od druhej
morell Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Moja jednoznacne a bez pochybnosti No.1: Irving Stone Agonia a extaza- excelentne napisany roman o jednom z najtvorivejsich umelcov vsetkych cias Michelangelovi Buonarrotim. Doporucujem vydanie BB art z r. 2001, prve vydanie v ceskom jazyku. Vynikajuci preklad.
Aikaterine Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 je tu viac tých, čo majú radi Agóniu a extázu :lol: takže vitaja mne osobne sa páčil aj slovenský preklad..
morell Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Samozrejme si slovencinu ctim a vazim ako svoj matersky jazyk, ale predsa musim priznat, ze davam prednost vydaniam v cestine. Cestina podla mojho, ma bohatsie vyrazove prostriedky na vyjadrenie osobnych pocitov, opisov prostredia, prirody ale aj deja. "Ctná paní, jsem si jist, že jste moudrá, že dobře víte a již dlouhou dobu pozorujete, jakou lásku ve mně vzbudila vaše krása, jež překonáva bez jakékoliv pochybnosti každou krásu, jakou jsem kdy spatřil, a to nemluvím o vašich chvályhodných mravech a vašich obzvláštních cnostech, jež mají takovou sílu, že by zaujaly mysl kteréhokoli muže. Není proto třeba, abych vám dokazoval slovy, že má láska k vám je stále větší a větší a že je horoucnější než láska, kterou choval kterýkoliv muž ke kterékoliv paní, a není pochyb, že vás budu milovat, pokud muj ubohý život bude vládnout těmito údy a ješte déle, neboť miluje-li se na onom světe jako tady, budu vás milovat na věky". Giovanni Boccaccio: Dekameron, deň tretí, príbeh piaty
Tom182 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 INTO THE WILD by JOHN KRAKAUER asi nikdy doteraz som tak rychlo neprecital knihu ako prave tuto, hned ako som videl film stal sa mojim najoblubenejsim a to iste sa stalo aj s touto knihou, skvelo sa citala, pribehy Alexa na jeho ceste napriec Amerikou aby nakoniec uskutocnil svoj sen a zil na tolko vysnenej Aljaske, kde vsak vydrzal len 120 dni..viac sa z nej uz nevratil..krasne napisane, autor je horolezec, milovnik prirody v mnohom podobny ako samotny hlavny hrdina...urcite si ju zase precitam
Bijou Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 hoci je to celkom čerstvé, ale určite do môjho zoznamu musím pripísať Čas žitia a čas umierania od Remarque-a vždy som mala odpor k beletrii s vojnovou tematikou. moja veľká chyba. prišla som o veľa. ešteže som si to včas uvedomila :lol: vynikajúca knižka, ako formou, tak aj obsahom. krátke informatívne vety ma úplne vtiahli do tempa a bezútešnosti deja. hm, hmm... nemôžem sa dočkať, kedy dočítam teraz načatého Ronnieho a otvorím ďaľšieho Remarque-a jo, a pri čítaní Času žitia a času umierania ma často napadalo Orwellovo 1984, ktoré sem týmto tiež pripisujem
Eiensama Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Lermontov - герой нашего времени - arwiel sa urcite bude divit, ale ja som tu knihu zrala.... postava pecorina ma fakt dostala a prakticky to bol... anti-hrdina... Rowling - Harry Potter - 1-7 ... sak samozrejme... 7 mi dostala - cele to vyuzlenie a vsetko ako presne zapadlo dokopy ako puzzle... uzasne :lol: Herbert - Duna. :) nema chybu... a teraz mam nieco rozcitane (asi uz 3 roky?!)... vola sa to egyptan sinue :) je to dost brutalne... nie ze eroticke, plne krvi alebo tak.... ale tak uzasne ;) takze asi aj to skonci v mojej zbierke...
Desdemona Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Už dlhšie som chcela prispieť do tejto témy, len som sa akosi nevedela dohodnúť sama so sebou, aké diela sem napísať... Ešte je mnoho dobrých kníh, ktoré som nečítala, ale skúsim aj tak: J.M.Simmel - Láska je len slovo Nádherný príbeh lásky na pozadí povojnového Nemecka. úžasná kniha, od ktorej som sa nemohla odtrhnúť. Veľký, smutný príbeh, ktorý je napísaný ľahkým spôsobom a jednoducho som sa doňho zamilovala. Všetky tie trápne zamilované sra*ky od Steelovej, Pilcherovej a spol. sa môžu niekde strčiť... Od tohto autora som čítala len toto, ale určite si ešte niečo zoženiem... William Shakespeare - Romeo a Júlia, Othello, Hamlet, Sen noci svätojánskej, Ako sa vám páči, Sonety... U neho je veľmi ťažké zvoliť len jedno najlepšie dielo. Shakespeare bol jednoducho iný macher... :lol: Tie hore uvedené patria medzi moje naj, aj ked tam patrí viacero vecí od neho. J.K.Rowling - Harry Potter 1-7 K tomuto asi netreba nič dodať...Milujem ten jeho čarovný svet a táto sága ma vlastne naučila čítať, začo som tete Rowlingovej moooc vdačná. Najradšej mám asi trojku a päťku. Aj sedmičku, ale nepáčil sa mi epilóg na konci, ten si mohla odpustiť... P.Pullman - Temné hmoty (Zlatý kompas, Magický nôž, Jantárový ďalekohľad) Phillip má šťastie, že sa narodil, kedy sa narodil, inak by bol z neho kacír ako hrom... :) Aj ked som v podstate veriaca, milujem tútú "ateistickú" knižnú sériu...Zase: úžasný svet, ktorý dokázal vytvoriť, ma úplne pohltil... Ian McEwan - Pokánie Táto kniha zanecháva silný dojem a musím uznať, že film sa tiež podaril... Krásne myšlienky a pri niektorých pasážach som sa pristihla, že mám otvorené ústa... A. de Saint-Exupéry - Malý princ Tiež netreba predstavovať. Táto kniha je jednoducho úžasná a stále mi má, čo povedať. C. McCulloughová - Vtáky v tŕní Môžete sa zasmiať, ale skúste si to prečítať...Po tejto knihe som siahla, ked som sa naozaj raz poriadne nudila a hned som prehodnotila svoj názor. Film som neznášala, lebo moja babka ma násilne nútila to pozerať... :) Ale kniha stojí zato a to mi nevyhovoríte ;) hmm už ma nič nenapadá, ked ešte niečo dobré prečítam, tak doplním...
Aikaterine Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 J.M.Simmel - Láska je len slovo Od tohto autora som čítala len toto, ale určite si ešte niečo zoženiem...to rozhodne sprav :lol: odporúčam ti Dávame vám nádej a Priznávam sa :) Ian McEwan - Pokánie Táto kniha zanecháva silný dojemzanecháva, ale neviem prečo, mne sa akosi z McEwan-oviek páčila najmenej... A. de Saint-Exupéry - Malý princ Tiež netreba predstavovať. Táto kniha je jednoducho úžasná a stále mi má, čo povedať.tak tak, Malého princa už som čítala viackrát, a stále v ňom nachádzam nové veci.. super knižočka :)
arwiel Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 zabudla som: Karolina Francová: Arien, Algar Tarch A.S.Puškin: Boris Godunov, Eugen Onegin J,R.R.Tolkien: Hobbit P. Coelho: Záhir M.E.Matkin: Polnočný denník
Recommended Posts