Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 5. November, 2008 Zverejnené 5. November, 2008 podľa mňa Amerika ešte nie je pripravená na černocha prezidenta. podla mna, ked pride trend zavadzania ciernych a zltych prezidentov, USA bude najzrelsia a najpripravenejsia krajina sveta a ako prva nazbiera vsetky farby.
tomassi Zverejnené 5. November, 2008 Zverejnené 5. November, 2008 obávam sa,že USA prestane vykonávať vo svete funkciu, kt. veľmi veľa ľudí označuje ako Svetový Policajt,čo bude viac na škodu ako na úžitok
lopata555 Zverejnené 5. November, 2008 Zverejnené 5. November, 2008 No ako sa to vezme že či to bude na škodu. Skor sa prestane v záujme demokracie vraždiť.
tiborco Zverejnené 5. November, 2008 Zverejnené 5. November, 2008 No musím priznať, že som bol naklonený tiež k Obamovi ako väčšina - nemyslím si, že prinesie niečo zásadne nového, tie 4 roky predsa nie sú dostačujúce, obzvlášť v takej situácii ako USA je, no verím, že bude mať okolo seba schopný tím a nebude pokračovať v typicky Bushovskej politike...a samozrejme som rád, že McCain nevyhral, to aby USA išlo naďalej tou nezmyselnou Bushovskou politikou...no ale uvidíme. :lol: Takže zatiaľ mu gratulujem...
Stevo98 Zverejnené 5. November, 2008 Zverejnené 5. November, 2008 Na diskusii SME padli skutocne dobre nazory a ja som na pochybach...Budem parafrazovat slova jedneho z prispievatelov - viete si skutocne predstavit, ze Obama odvola vojska z Afganistanu, Iraku a uplne tak necha na pospas celu tu nestabilu zonu? Do pol roka by tam bol stav ako za Husajna a spol. Tym nechcem obhajovat Bushov "napad" zautocit na tieto 2 krajiny, ale ked uz raz tam su, len tak ich odtial zobrat, neviem, ci by prave toto bolo najmudrejsie. Chce to skutocne plan a ak Obama a spol. vytvoria ozaj dobry plan, potom sa moze zapisat do dejin. Dalej je to aj otazka Severnej Korei, Iranu a ich jadroveho programu - pochybujem, ze v tomto smere sa upusti od natlaku zo strany USA alebo mozno dojde Obama s tym, ze USA znici svoje zbrane ak ich znicia aj tieto dve krajiny? Asi prilis utopia...V kazdom pripade si treba pockat.
Cactales Zverejnené 5. November, 2008 Zverejnené 5. November, 2008 Výsledky budú veľmi tesné, Obama (ak) vyhrá tak to bude len s veľmi tesným náskokom, oveľa nižším ako hovorili prieskumy.Tiež som očakával tesnejšie víťazstvo Obamu. Nepopularita súčasného republikánskeho prezidenta a finančná kríza tu urobili svoje. Skvelé víťazstvo a ďalší zlomový bod vo svete v tomto roku. Aj Amerika sa mení a snáď k lepšiemu. Je symbolom zmeny, novej doby, nových prístupov.Áno, Amerika sa mení, len si ešte nie som istý, či to bude skutočne zmena k lepšiemu. Lenže môj ciťák je taký, že tam Obama nepobudne dlho. Skončí to atentátom. Amerika podľa mňa ešte nie je pripravená na černocha prezidenta. Až teraz saAmerika si zvolila Afroameričana, čo bolo ešte pred niekoľkými desaťročiami takmer nepredstaviteľné, snáď teda na to aj je pripravená. Dôležitejšie bude ako je na to pripravený Barack Obama. Iste, aj dnes sa nájde mnoho Američanov, pre ktorých je černoch na čele USA neprijateľný, ale myslím, že Obama ostane prezidentom celé štyri roky. viete si skutocne predstavit, ze Obama odvola vojska z Afganistanu, Iraku a uplne tak necha na pospas celu tu nestabilu zonu? Do pol roka by tam bol stav ako za Husajna a spol.Za Husajnovej diktatúry bol Irak politicky stabilný a pomerne bezpečný. Pokiaľ by Američania odišli z Iraku bez toho, aby bola táto krajina na to pripravená bolo by to omnoho horšie ako za Husajna a postupne by sa tu čoraz viac presadzoval radikálny islam. Dalej je to aj otazka Severnej Korei, Iranu a ich jadroveho programu - pochybujem, ze v tomto smere sa upusti od natlaku zo strany USA alebo mozno dojde Obama s tym, ze USA znici svoje zbrane ak ich znicia aj tieto dve krajiny? Asi prilis utopia...Viacero krajín už vlastní jadrové zbrane. Žeby sa USA vzdali členstva v klube je úplne nereálne.
Stevo98 Zverejnené 5. November, 2008 Zverejnené 5. November, 2008 Za Husajnovej diktatúry bol Irak politicky stabilný a pomerne bezpečný.Ano, ale za aku cenu? :lol:
Cactales Zverejnené 5. November, 2008 Zverejnené 5. November, 2008 A za akú cenu Američania zvrhli Husajna? Al Kaida aj tu rozhodila siete, teroristické útoky sa tu stali bežným javom. Vojna v Iraku stála doteraz miliardy dolárov a hľadané zbrane, ktoré boli vlastne zámienkou pre útok sa nenašli.
Sniper Zverejnené 5. November, 2008 Autor Zverejnené 5. November, 2008 Američania sa desili ďalšieho republikána v Bielom dome, to zavážilo dosť na hlasovaní. Či je Obama lepšou voľbou pre USA veľmi ťažko povedať. Pre svet asi hej, McCain by bol schopný hneď prvý deň po nástupe do funkcie bombardovať Irán. Pre Obamu bolo kľúčové to, že vyhral v dôležitých štátoch: Kalifornia, Michigan, Illinois, Ohio, Pennsylvánia, Florida, New York... McCain z kľúčových štátov získal len Texas a to sa ukázalo veľmi málo, preto Obama vyhral s takým náskokom. Na Obamovi ma znepokojuje jedine jeho pomerne nízky vek (45) a nie príliš jasná minulosť. Uvidíme. Taká perlička na záver: Obamov nevlastný brat doteraz žije niekde v nejakom africkom slume. Alebo už ho bráško odtiaľ vytiahol?
tiborco Zverejnené 6. November, 2008 Zverejnené 6. November, 2008 Malý detail - Obama má 47 :lol: A mne jeho vek neprekáža, nech hovria za neho skutky...ale musí vytvoriť veľmi schopný tím aby sa situácia aspoň čiastočne stabilizovala...
aljak63 Zverejnené 6. November, 2008 Zverejnené 6. November, 2008 Lenže môj ciťák je taký, že tam Obama nepobudne dlho. Skončí to atentátom. Amerika podľa mňa ešte nie je pripravená na černocha prezidenta. Až teraz sa ukáže ako sú na tom. Tiez mam taky pocit ze mulat Obama tam dlho nepopudne a skonci to atentatom. Neviem preco, ale fakt mam taky pocit!
Cat Eye Zverejnené 6. November, 2008 Zverejnené 6. November, 2008 Do krízy radšej zrelý muž v strednom veku, ako starý paprdo, ktorému neslúžia zvierače, naviac, ktorý podporoval zlé rozhodnutia, vďaka ktorým sa ekonomika a zahraničná politika dostala tam, kde je. A jedna ďalšia veľmi podstatná vec - viceprezidentom, teda jeho pravou rukou, bude Joe Biden - snáď najskúsenejší americký politik v zahraničných otázkach. Obama má jednu veľmi veľkú výhodu - predchádzajúca garnitúra tak dovŕzala systém, že nech spraví čokokoľvek a nedopustí sa hrubej diletantskej chyby, bude to len lepšie, alebo v najhoršom prípade sa zachová status quo. Bush po Clintonovi to šťastie nemal, cesta išla len dolu... A Obama má ešte šarmantnú a inteligentú ženu, ktorá si získala Američanov a dokonca aj bulvár sa o nej slušne vyjadruje. Navyše, obidvaja Obamovci vyrastali v chodobných pomeroch a vypracovali s vlastným pričinením. To sa v Amerike nosí a vysoko hodnotí.
lopata555 Zverejnené 6. November, 2008 Zverejnené 6. November, 2008 Dalej je to aj otazka Severnej Korei, Iranu a ich jadroveho programu Stevo98 Hádam si nemyslíš že USA nemá žiadne jadrové zbrane........... :) :lol: :) . A pretože ich tam majú mali by sme tiež taraz celý svet na nich zautočiť???? A ako sa USA zachovalo keď hľadali v Iraku zbrane hromadného ničenia???? Nič tam nenašli a, bombardovali ich a ani sa neospravednili. USA sa podľa mňa za Busha správali jednoducho nesprávne. Obama to hádam všetko zmení .................. držím palce Obama.
aljak63 Zverejnené 7. November, 2008 Zverejnené 7. November, 2008 Mapa USA: Kde vyhral Obama a Kde vyhral McCain? Zdroje: SME.sk, Reuters, US Census, Bureau, US Departmert of State btw. neviete preco v krajinach s najvacsou koncentraciou afro-americanov vyhral McCain?
pralinka Zverejnené 7. November, 2008 Zverejnené 7. November, 2008 bavili sme sa o tom s nasim lektorom zo san diega, a vravel ze okrajove staty USA su liberalnejsie, resp ludia v nej takisto som niekde citala, ze mnohi cernosi nesuhlasili s tym, aby Obama sa stal prezidentom, lebo tvrdia, ze nie je "pravym cernochom", pretoze jeho predkovia neboli utlacanymi otrokmi ale podrobne sa tejto teme nevenujem, cize.. :lol:
Cat Eye Zverejnené 7. November, 2008 Zverejnené 7. November, 2008 Zrejme kde je viac černochov, je aj viac rasistov. Možno by viac povedala štatistika, ako sa volilo podľa farby pleti. Ale je jasné, že taká sa nerobí a prieskumom na ulici na citlivé témy sa nedá veľmi veriť. Myslím, že v žiadnom štáte černosi početne neprevyšujú bielych. V počte voličov určite.
wysky Zverejnené 8. November, 2008 Zverejnené 8. November, 2008 Tak to, co prezradili poradcovia McCaina na Palinovu ukazuje, ze moj odhad Palinovej ako zlej volby republikanov bol spravny. Niekto, kto ma tak zakladne medzery vo vedomostiach, ked povie, ze Afrika je stat a nie kontinent, sa asi velmi na viceprezidenta nehodi. Volba Palinovej bola unahlena a McCain s nou pocas kampane takmer vobec nekomunikoval. http://www.sme.sk/c/4165615/afrika-je-kont...a-palinova.html
game Zverejnené 8. November, 2008 Zverejnené 8. November, 2008 na Palinovú sa za chvíľu zabudne, rovnako rýchlo ako ju narýchlo vytiahli z klobúka ... stala sa akurát vďačným terčom kritiky a paródií, len čo otvorila ústa a predstavila sa. toto zamestnáva momentálne viac je to šialený svet, a od začiatku mám pocit, že amerika ešte nie je pripravená na nebieleho prezidenta. na ženu pripravená nebola, nech by tam bola kandidátkou hociktorá. celý stredozápad a takmer celý juh je stále zaostalejší ako zvyšok krajiny, pred štyridsiatimi rokmi sa ešte jednalo o rasovej segregácii, tá generácia ešte nevymrela ... a vyrastá nová, ak je pravdou, že odhalili sprisahanie na zavraždenie Obamu ešte pred voľbami. či sa dá človek strážiť a ustrážiť, aj Kennedy začal novú éru, a Amerika a svet mali šťastie, že tam bol, keď nastala kubánska kríza Obama sa vynoril takmer z ničoho, a neviem, a toto rezonuje dosť aj v komentároch, či má dosť skúseností, jeho zvolenie začalo ďalšiu novú éru, je na jeho poradcoch a jeho sile, čo dokáže, keď mu dajú čas je to šialený pocit, ale vidím ho ako terč ... ako mi raz nedávno niekto v rozhovore povedal: tento človek nebude žiť dlho. dúfajme, že nebude mať pravdu. pred Obamom stojí toľko pokafraných na vyriešenie čakajúcich problémov, že mu pámboh pomáhaj... nech radšej žije a má múdre rozhodnutia
wysky Zverejnené 8. November, 2008 Zverejnené 8. November, 2008 Nuž čo na to napísať. Palinová vskutku odíde do minulosti a asi aj napriek tomu, že ju jej fanúšikovia chcú vidieť kandidovať aj v roku 2012. To si asi republikání veľmi na triko nevezmú. A tak, ako píšu v tom článku, Obama bude vďačný terč pre prípadných atentátnikov. Aj pre tých neprípadných.
wysky Zverejnené 19. November, 2008 Zverejnené 19. November, 2008 Tušim v piatok dávali prvú časť dvojdielneho dokumentu o "Stratégoch". Dokument je venovaný kampaniam pred americkými voľbami, ako na preferencie vplývalo napríklad zavedenie televízie, ako postupovali jednotliví kandidáti atď. atď. Napríklad starý Busch viedol proti Walterovi Mondalovi veľmi útočnú kampaň na čo nedokázal Mondale odpovedaľ, pritom to bol veľmi úspešný a obľúbený guvernér. V programe si Mondale priznal chybu. Skrátka, našli na neho niečo a jeho prípade to boli "priepustky" pre väzňov, ktoré zaviedol.
Sniper Zverejnené 19. Január, 2009 Autor Zverejnené 19. Január, 2009 Takže dnes je posledný deň čo je strýko Bush v úrade. Odzajtra bude prezidentovať Barack Obama a veríme, že sa nič nesekne.
lopata555 Zverejnené 19. Január, 2009 Zverejnené 19. Január, 2009 Odzajtra bude prezidentovať Barack Obama a veríme, že sa nič nesekne. Teraz nerozumiem čo by sa malo sekať? Ja dúfam že konečne USA bude normálne a nebude terorizovať celý svet .......
Cat Eye Zverejnené 20. Január, 2009 Zverejnené 20. Január, 2009 "Príliš veľké očakávania prinášajú veľké sklamania!" Povedal Vladko Putin a myslím si, že mal pravdu. Obama je predovšetkým Američan a bude obhajovať americké záujmy vo svete. Zdedil však na svojom dvore riadny bordel, ktorý ho bude asi významne zamestnávať. V zahraničnej politike očakávam kultúrnejšie formy riešenia problémov a asi aj menej konfrontácie.
Sniper Zverejnené 20. Január, 2009 Autor Zverejnené 20. Január, 2009 Teraz nerozumiem čo by sa malo sekať?Tu je zoznam, čo od Obiho očakávam a verím že sa nesekne: konečná eliminácia Talibanu a Al-Gaydy v Afganistaneukončenie bojov v Iraku a vytvorenie funkčného štátuurovnanie sporov v Izraeli a na palestínskych územiachnezaútočenie na Irán + zastavenie iránskeho jadrového programustabilizácia vzťahov s Ruskomvylepšenie vzťahov s EÚ a so zvyškom svetarýchle a účinné vyriešenie svetovej hospodárskej krízyzníženie nezamestnanosti, zabezpečenie stáleho a stabilného hospodárskeho rastu v USA, od čoho by sa malo odvíjať aj oživenie hospodárstva v EÚ a v ostatných častiach sveta
Tom182 Zverejnené 20. Január, 2009 Zverejnené 20. Január, 2009 az mi bude odchadzajuci prezident chybat...
Odporúčané príspevky