Skočiť na obsah

Prezidentské voľby v USA (2008)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

To Wysky:

Michelle Obama bola v Denveri perfektná. Jej prejav bol silne emocionálny a získala si publikum - najmä americké babky demokratky (aj slzičky sa objavili)... ale aj starší páni uznanlivo aplaudovali. Bodovala jednoznačne. Bola by šarmantnou 1. dámou Ameriky.

Tu je video z jej vystúpenia. Najskôr však musíš pretrpieť reklamu, inu Amerika http://edition.cnn.com/2008/POLITICS/08/25...tml#cnnSTCVideo

• Pred 4 týždňami...
  • Odpovedí 155
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Cat Eye

29

• Sniper

25

• weirdo

17

• game

12

Top prispievatelia v tejto téme

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Tak volba "Palinova" sa ukazuje pre McCaina ako nie velmi stastna... Pre Obamu to je dobre rozohrate. A superi mu to vobec nestazuju, skor naopak.

problem PALIN

Zverejnené

S Palinovou to bolo jasné od počiatku. Provinčná dáma z vyhnálova, s pochybným zázemím a maniermi (zneužívanie funckie verejného činiteľa). To prvé by jej Američania aj odpustili, to druhé je výrazne horšie, neodopúšťajú dvojakú morálku.

Zverejnené

Podla najnovsich prieskumov to ma Obama skvelo rozohrate! Stav k datumu: 13.oktober 2008

Obrázok

Zdroj: www.sme.sk, www.realclearpolitics.com, Reuters

Zverejnené

Myslím si, že to bude republikán McCain? i keď to z vonka tak nevyzerá.

V tom, že kto bude prezidentom kdekoľvek( i keď v USA má veľké právomoci) alebo ktorá strana - som ukážkový nihilista.

Nie som totiž vôbec presvedčený, že ten ktorý prezident - či politická strana sú autormi veľkých dejinných rozhodnutí od Americkej ústavy, New Deal, začatie a ukončenie vojen vrátane studenej, VOSR, rozpad soc. sústavy, Irak, nepodpísanie "kjota" atď - ja tam cítim iných ( nad týmto slovom som dlouze rozmýšľal) neskutočných zmrdov.

Posledné slová samozrejme neplatia na Ústavu a n.deal

Zverejnené

S Palinovou to bolo jasné od počiatku. Provinčná dáma z vyhnálova, s pochybným zázemím a maniermi (zneužívanie funckie verejného činiteľa). To prvé by jej Američania aj odpustili, to druhé je výrazne horšie, neodopúšťajú dvojakú morálku.

Minimalne dvom ludom to nebolo hned jasne... A jednym z nich bol McCain. Asi tazko by sa dalo verit, ze si vyberie ako viceprezidenta cloveka s problemovou minulostou. A ked vedeli, ze sa nieco deje, potom ich volba vyzera velmi cudne.

Pete

Asi nie McCain... Financna kriza, vojna v Iraku, to su len dve negativa, ktore hraju proti republikanom.

Zverejnené

To je jeho problém a preto je tam, kde je. Starý paprdo sa potreboval "omladiť" a dopadol, ako každý paprdo, ktorý nevie prirodzene stárnuť...

To je chyba, že veríme tomu, kto si dôveru nezasluhuje... Dôveru nedostávame do vienka, tá sa buduje a tvrdo...a ľahko sa stráca.

Zverejnené

McCain to bude mať teraz fakt ťažké ohľadom krízy. Na druhej strane štát sa nedostane z krízy sociálnou politikov, ak toto pochopia voliči má vyhráno. Určite mu nepoškodí ani jeho pozladkovský image, Američania to majú radi. Všetko záleží na vyspelosti voličov. To sa ukáže aj pri voľbe prvého černošského prezidenta. Spočiatku som tipoval McCaina, ale teraz, z novými skutočnosťami, je to u mňa remíza.

Zverejnené

Podľa prieskumov poslednú televíznu debatu prezidentských kandidátov opäť s prehľadom vyhral Obama. Mc Cainovi nepomohlo ani dištancovanie sa od Georga Busha:

"Senátor Obama, ja nie som prezident Bush!"

Obama kontroval:

"Ak som príležitostne zamenil vašu politiku s politikou prezidenta Busha, bolo to preto, že v hlavných ekonomických otázkach, ktoré sú pre Američanov dôležité, ako sú dane, energetická politika a výdavkové priority, bol ste ráznym stúpencom prezidenta Busha."

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

tak ľudia, už je to naostro ...

ešte na poslednú chvíľu sa častujú ... ako to teda dopadne ?!

Zverejnené

Asi nie McCain... Financna kriza, vojna v Iraku, to su len dve negativa, ktore hraju proti republikanom.

Finančnú krízu "rozbehol" demokrat strýko Clinton, keď presadil aby každý, aj Ferko z lazov, mohol získať hypotéku. Čo demokrati siali, to republikáni žali.
Zverejnené

a republikáni priložili svojou lopatou ...

stále mám pocit, že zajtra to ešte môže dopadnúť všelijako

jeden je američan, republikán každým cólom, prečo si vybral Palinovú ... proste američan, s americkým myslením, vizážou, hranatou sánkou a znalosťou sveta

ten druhý ... stále premýšľam, odkiaľ sa vlastne vzal, zrazu sa objavil, a stále neviem, či je amerika zrelá na čierneho prezidenta

Zverejnené

V prvej dedinke, kde sa volby prezidenta uz tradicne zacinaju to skoncilo 15:6 pre Obamu.

Zverejnené

To Axel:

To si asi čítal na konzervatívne.sk a autor asi Lukáš K. :lol: Tá kríza je čisto republikánsky bonbón...A spočíva v tom, že sa vykonávala tzv. republikánska štátna regulácia a kontrola - neefektívna, formálna a orientovaná na samospasiteľnú funkciu voľno-trhových mechanizmov. Voľný trh pripravil sporiteľov o reálne peniaze a miesto toho vyfabrikoval virtuálne vo forme pochybných, ničím nekrytých finančných derivátov. Tieto deriváty v násobkoch prekračujú reálne peniaze.

Clinton odovzdával ekonomiku vo veľmi dobrom stave. Ak budeme porovnávať ekonomickú úspešnosť amerických prezidentov, tak demokrati vedú vysoko na body. Najväčšími kloosermi sú z radov republikánov obidvaja Bushovci. Tu sa potvrdilo: aký otec, taký syn :)

Zverejnené

To Wysky:

Aj na Hartovych Lazoch (Hart's Location - New Hempshire) dostal demokratický kandidát 17 hlasov a McCain len 10. :lol:

Tam v tej tvojej dedine 40 rokov vyhrávali republikáni... takže riadna nakladačka :)

Zverejnené

Výsledky budú veľmi tesné, Obama (ak) vyhrá tak to bude len s veľmi tesným náskokom, oveľa nižším ako hovorili prieskumy. V každom prípade očakávam, že USA čaká obdobie stagnácie, ani jeden prezident nie je tým, ktorý by USA viedol pevnou a najmä istou rukou.

Zverejnené

Barack Obama sa stava novym prezidentom USA!

Barack Obama vs. John McCain - 364 : 174

No ale zase take tesne to az nebolo!!! Praveze dost suverenne!!!

Zverejnené

vyzeralo to tesne, skôr sa mi zdalo že nadšenie zasiahlo ... asi tak :

Podľa Obamových slov sa dokázala "moc demokracie". Zdôraznil, že "sila prichádza z ideálov". Ako ďalej povedal, Spojené štáty sa môžu zmeniť a nastal čas, aby sa oživil americký sen. "Áno, môžeme," vyhlásil Obama.

„Dnes je to iné, dnes vaše hlasy niečo zmenili. Prehovorili čierni, bieli, Hispánci a Ázijci, bohatí a chudobní, gayovia a heterosexuálovi, poslali sme posolstvo svetu," pokračoval novozvolený americký prezident. „Dlho sme na to čakalo, ale tieto voľby znamenajú príchod zmeny do Ameriky," dodal.

„Vláda pre ľudí a od ľudí stále existuje," použil Lincolnove slová novozvolený

idealizmus ho tam dostal, nadšenie, to, čo sa pred rokmi písalo len v štatistikách, že počty bielych a nebielych sa v usa vyrovnajú, a bude to trochu iná amerika

len mám stále akosi pocit, že tento sen dlho nevydrží ... z viacerých dôvodov, jeden je

Do Bieleho domu nastúpi v čase finančnej krízy, počas dvoch vojen v Iraku a Afganistane, jednou z jeho prvých úloh bude aj vysporiadanie sa s jadrovými ambíciami Severnej Kórey a Iránu.

Obama sľúbil, že po svojom nástupe do funkcie napraví pošramotené vzťahy so zahraničnými spojencami, ktoré podľa mnohých skomplikovala súčasná administratíva republikánskeho prezidenta Georgea W. Busha. Zároveň avizuje tvrdý boj proti klimatickým zmenám, čo znamená zásadný obrat oproti terajšej politike.

prvé komentáre sme.sk

Zverejnené

Černoško vyhral rozdielom triedy. Skvelé víťazstvo a ďalší zlomový bod vo svete v tomto roku. Aj Amerika sa mení a snáď k lepšiemu. Je symbolom zmeny, novej doby, nových prístupov. Už to len naplniť... ale je mladý, je dynamický a... počúva a vidí a je empatický. To je dobrý kapitál.

Zverejnené

Tak uz to nie je God bless America, ale God protect America :lol:

Zverejnené

Dôležité je to, že Obama bude mať aj výraznu podporu kongresu.

Demokrati budú mať v Snemovni reprezentantov, ktorej zloženie bolo vo voľbách kompletne obmenené, 260 zákonodarcov (doteraz 235), a republikánov zasadne v novej snemovni 175 (doteraz 199).

V senáte je to zatiaľ 56 ku 40 v prospech demokratov. O štyroch kreslách ešte nie je rozhodnuté, ale aj tu je to už jasné.

Zverejnené

Skoda, ze uz pred rokmi nevyhral Gore, teraz by to bolo much better, ale treba byt vdacny aj za toto Obamove vitazstvo. S demokratom sice pridu aj negativa, ale dufam, ze pozitiva ich prevysia...

Zverejnené

Všetko je super. Dopadlo to podľa mojich predpokladov. Clintonová podporovala Obamu a Demokrati sú v Bielom dome.

Lenže môj ciťák je taký, že tam Obama nepobudne dlho. Skončí to atentátom. Amerika podľa mňa ešte nie je pripravená na černocha prezidenta. Až teraz sa ukáže ako sú na tom. Aj keď najradšej by som sa mýlil a držím mu palce aby sa mu podarilo riešiť akútne problémy, ktoré má USA. Ešte pred žiadnym prezidentom USA nebolo toľko výziev, koľko leží pred Obamom.

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov