tiborco Zverejnené 5. Jún, 2008 Zverejnené 5. Jún, 2008 Celá vojna v Iraku je jedna veľká propaganda...ide tam len o ropu, o žiadny mier a poriadok tam neide...je tam teraz ešte viac bordelu... :lol:
sani Zverejnené 5. Jún, 2008 Zverejnené 5. Jún, 2008 tiborco Že ide o ropu o tom som presvedčený aj ja, ale že by tam bol menší "bordel" ak by tam neboli Američania to si nemyslím.V krajine kde je česť zomrieť zmagorený nejakou ideológiou a žena má hodnotu pol ťavy, je ťažko hovoriť o "bordely". :lol:
aljak63 Zverejnené 6. Jún, 2008 Zverejnené 6. Jún, 2008 Inak vcera som kukal na TA3 taku debatu zameranu na kandidatov na US prezidenta... No a Obama ma vcelku fajn plany, a bol by vyhovujucejsi aj pre celu Europu (ak nie aj pre cely svet)... ale do akej mieri sa mu tie plany podaria aj splnit ak to vyhra? No neviem neviem... Ale aj tak by som bol najradsej keby bola Hillary! Obama mi je ale nesympaticky ako clovek, aj ked plany ma fajn - a tie kecy ze prvy "cierny" prezident a pod. - no to je fakt strasne :lol:
weirdo Zverejnené 6. Jún, 2008 Zverejnené 6. Jún, 2008 kedze prispevky boli presunute - ake Obamove plany su fajn???
aljak63 Zverejnené 6. Jún, 2008 Zverejnené 6. Jún, 2008 Noooo myslel som hlavne tie so stiahnutim vojakov a pod., aj ked on je v oblasti zahranicnej politiky este asi mimino, takze neviem neviem ako by to vsetko dopadlo... ale bolo by to take ze USA by uz nebol policajt sveta, co si zase neviem ani predstavit :lol: tazko takto dopredu vravet! Ked tak nad tym rozmyslam - keby som bol American tak ani nejdem volit...
Cat Eye Zverejnené 10. Jún, 2008 Zverejnené 10. Jún, 2008 Zdá sa, že po dramatickom boji v tábore demokratov zakopali tomahawky: Obama v nedeľu poďakoval svojej súperke za podporu, ktorú mu v sobotu vyjadrila potom, čo oficiálne priznala porážku a ukončila volebnú kampaň. "Som veľmi potešený jej podporou. Inšpirovala milióny ľudí silou, odvahou a odhodlaním brániť záujmy pracujúcich Američanov. Jej politická kariéra rozhodne nekončí," povedal senátor za štát Illinois, ktorý je historicky prvým politikom tmavej pleti so šancou stať sa prezidentom. Clintonová vyzvala svojich voličov, aby Obamu v prezidentských voľbách podporili. Podľa nej je nutné, aby sa do Bieleho domu dostal demokrat. http://aktualne.centrum.sk/zahranicie/amer...html?id=1159587
weirdo Zverejnené 10. Jún, 2008 Zverejnené 10. Jún, 2008 ako sa ukazuje, Obama je lavicovejsi, ako som si myslel ... Typek chce zaviest pravo pre akcionarov podniku, aby mali pravo hlasovat za odmeny (alebo proti nim) topmanazmentu. Uz vidim tu ochotu topmanazerov travit vo firme 16 hodin denne, ked pospolitemu ludu klesnu akcie o par bodov napr kvoli problemom na americkom trhu a ten za to manazerov, hluchy a slepy voci relevantnym argumentom, odmeni zrusenim odmien ... ficovina. taktiez sa mi vobec nepaci jeho Universal Health Care plan ... zdravie je artikel ako kazdy iny, ak sa niekto rozhodne, ze prenho nie je dolezite, nech si poistku neplati. Naopak, suhlasim s povinnym poistenim deti. chlapik je aj proti znizeniu dani z nehnutelneho majetku, pretoze by to bola ulava aj pre milionarov ... dalsia ficovina.
Cat Eye Zverejnené 10. Jún, 2008 Zverejnené 10. Jún, 2008 Weirdo, aby si sa mohol zodpovedne k tomu vyjadriť, musel by si vedieť, aká je akcionárska štruktúra v konrétnom podniku. Vždy budú rozhodovať budú držitelia kontrolných balíkov a na tie vo väčších firmách stačí aj menej ako 10 % akcii... A pre tých je problém veľmi jednoduchý : Vyplatíí sa nám ten človek? Ak áno, berie dosť, aby ho nám nepretiahla konkurencia? Ak sa nevypláca a preplácame, hľadajte náhradu. Americký top manažer nepracuje 16 hodín denne, ani keď k tomu započítaš biznis raňajky, biznis obed, biznus večeru a nedeľný golf s obchodným partnerom.
weirdo Zverejnené 10. Jún, 2008 Zverejnené 10. Jún, 2008 Vždy budú rozhodovať budú držitelia kontrolných balíkov a na tie vo väčších firmách stačí aj menej ako 10 % akcii... A pre tých je problém veľmi jednoduchý : Vyplatíí sa nám ten človek? Ak áno, berie dosť, aby ho nám nepretiahla konkurencia? Ak sa nevypláca a preplácame, hľadajte náhradu.takto to je doteraz, preto pisem, ze Obama to chce zmenit a dat moc do ruk shareholderom.
Cat Eye Zverejnené 10. Jún, 2008 Zverejnené 10. Jún, 2008 To sa nedá, fyzicky je to nerealizovateľné, aby každý akcionár rozhodoval (ani teoreticky), určite si to zle pochopil. Ten mechanizmus nemôže byť taký, nutne musí byť iný (napr. že v orgánoch spoločnosti bude aj nejaký zástupca minoritných akcionárov). To pripúšťam. Spomeň si na tie naše pionierské začiatky, keď na valné zhromaždenia väčších akcioviek, konajúcich sa na štadiónoch, prišlo do hľadiska niekoľko 10 dedkov a babiek.
Jozef50205 Zverejnené 12. Jún, 2008 Zverejnené 12. Jún, 2008 ako pozlátka , v jednom zabalení demokrati a v druhom republikáni, jedno musi byt navonok lesklejsie.... vzdy islo a ide o moc a peniaze
sani Zverejnené 12. Jún, 2008 Zverejnené 12. Jún, 2008 Jeden príklad z našej nedávnej histórie ohľadom topmanažmentu.Po nežnej revolúcii sa po jednotlivých družstvách stalo to, že predstavenstvo družstva si dalo na valnej hromade schváliť(a pospolitý ľud to schválil), že budú môcť s majetkom družstva nakladať bez zvolávania valných hromád. A čo sa stalo ? Ten vysnívaný topmanažment si sám sebe popredal celé firmy, alebo si porobili odštepné závody cez ktoré sa predávali výrobky a podobne. A potom to aj tak skončilo. Zabehnuté firmy s klientelou, so zaškolenými pracovníkmi krachovali jedna po druhej, lebo ten bývalý topmanažment, teraz majitelia sa starali tak akurát o svoj riadne vysoké platy. Presne sa riadili podľa starého porekadla „ľahko prišlo,ľahko odišlo“. Firmy vytunelovali, ľudí prepustili a s plnými vreckami sa smiali ostatným (bývalým tiež vlastníkom ktorých fakticky okradli) do očí. Takže teoreticky by som bol za černoška, ale prakticky je to tak ako povedal Jozef, všetko je len biznis. :lol:
Cat Eye Zverejnené 12. Jún, 2008 Zverejnené 12. Jún, 2008 Ak zvolia Mc Caina, tak si užijeme aj srandy. S Georgom Bushom ho neviaže len kontinuita v Iraku, ale aj v schopnosti strieľať capiny: Najnovšie perlil na jednom zo svojich mítingov, kde bývalú ruskú hlavu štátu a súčasného premiéra Putina nazval nemeckým prezidentom. Všetko by sa dalo ešte pochopiť, keby senátor McCain nebol nedávno na návšteve Nemecka. Nielen že si nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú splietol s mužom, ale ani si neuvedomil, že v Kremli už Putina vystriedal jeho nástupca Medvedev. Zdá sa, že po Georgovi Bushovi prichádza na scénu ďalší politik, s ktorým si užijeme ešte veľa zábavy. http://www.cas.sk/clanok/79210/video-mccai...-prezident.html je tam video z mítingu
Cactales Zverejnené 22. Jún, 2008 Zverejnené 22. Jún, 2008 Barack Obama v tomto za za svojím republikánskym protikandidátom príliš nezaostáva: „Bol som v 57 amerických štátoch, myslím, že už mi už ostáva iba jeden. Na Aljašku a Havaj som nešiel, môj tím ma odhovoril ," vyhlásil pred mesiacom v Oregone prezidentský kandidát demokratov Barack Obama. Problémom je, že Amerika má štátov iba 50, a nie 58 až 60. A to vie 95 percent amerických stredoškolákov. To, že Barack Obama urobil chybu po ťažkej a dlhej primárkovej sezóne, veď navštívil takmer všetkých päťdesiat, je pochopiteľné. Napriek tomu, úsmevné. Na záver primárkovej sezóny sa mu stal o niečo menší trapas v Južnej Dakote, kde na volebnom zhromaždení vykríkol: „Ďakujem ti Sioux City." Dav náhle zmĺkol. Problém bol, že senátor bol v Sioux Falls. http://usa.sme.sk/c/3941086/Tyzden-v-ameri...-58-statov.html
Jozef50205 Zverejnené 23. Jún, 2008 Zverejnené 23. Jún, 2008 ale niekto musi byt vodca, a najskôr to bude Obama. :lol:
Sniper Zverejnené 26. Jún, 2008 Autor Zverejnené 26. Jún, 2008 Po zhliadnutí tejto fotografie už absolútne nepochybujem o tom, že novým prezidentom bude McCain. Však kto by mal odvahu ho nevoliť? :lol: Takže hlasujem za McCaina!
game Zverejnené 16. Júl, 2008 Zverejnené 16. Júl, 2008 Kandidát Republikánskej strany na funkciu prezidenta, John McCain, v utorok počas volebného mítingu opäť hovoril o Československu, ako o krajine, ktorej Rusko obmedzuje dodávky ropy. Viacero politických blogov už pritom McCaina v minulosti upozornilo, že Československo dnes už neexistuje. "Niektoré z posledných krokov Ruska sú poľutovaniahodné a ja budem o nich rád neskôr hovoriť, nevynímajúc obmedzenie dodávok ropy pre Československo po tom, ako nám odsúhlasili vybudovanie obrannej vojenskej základne," uviedol McCain v utorok počas stretnutia s voličmi v Albuquerque v Novom Mexiku.Blogeri McCainovi pripomínajú, že Československo už neexistuje podobne sa vyjadril o Iráne a šiítoch a Al Kajde, ako sa píše v tom článku, verím, že ten predvolebný maratón je vyčerpávajúci, ale aj my sme sa museli naučiť čosi o rozdelených krajinách, a 15 rokov je dosť dlhá doba sa to naučiť, aj pre pána, ktorý chce byť pánom sveta ... nehovoriac o tak citlivej téme, ako sú šiíti a sunniti a spol, ktorí sa hneď búria ... trochu z toho mám pocit, vrátane terajšieho pána W., že republikáni sú schopní vyhlásiť aj vojnu komukoľvek, hlavne že je približne v tej oblasti, kde si oni myslia, že je ... :lol:
Cat Eye Zverejnené 17. Júl, 2008 Zverejnené 17. Júl, 2008 To Axel: Arnie chce pracovať pre Obamu. Pozri tento link http://aktualne.centrum.sk/zahranicie/amer...html?id=1161453
weirdo Zverejnené 28. Júl, 2008 Zverejnené 28. Júl, 2008 S tymto clankom sa maximalne zhodujem Svet má za sebou týždňové turné, ktoré malo dokázať, že Barack Obama je napriek politickej nezrelosti kompetentný v oblasti zahraničnej politiky. Aj keď v Berlíne ho privítal nadšený 200-tisícový dav, Európa by od neho nemala očakávať príliš. Sklamanie môže byť totiž trpké. Obama má charizmu... a už nič moc Je nepochybné, že Barack Obama má charizmu. Isté podmanivé osobné vyžarovanie, ktoré pôsobí aj na diaľku cez médiá, mu nemožno uprieť. No to je asi tak všetko. Popri optimistickom úsmeve prezidentský kandidát demokratov len ako pokazená platňa opakuje slová ?unity? (jednota) - ?change? (zmena) - ?unity? - ?change? - ?unity? - ?change?... a tak stále dokola. Na zhypnotizovanie más to zatiaľ postačovalo, či však s výbavou populistu a zvodcu davov bude vedieť zodpovedne riadiť jedinú svetovú superveľmoc, je už iná otázka. Keď sa demagóg, naháňajúci sa nanajvýš tak za percentami a prchavou voličskou priazňou, dostane do čela malej krajiny, veľa škôd nenarobí. Svoju voľbu si odtrpia maximálne občania takého štátu. Horšie je, keď sa takíto ľudia dostanú do čela krajiny ako sú Spojené štáty americké. Možno si oprávnene položiť otázku, či bol napríklad George W. Bush dobrým prezidentom. A ani konzervatívec nebude mať problém s odpoveďou NIE. Samozrejme, z iných dôvodov, než ktoré sa Bushovi väčšinou vyčítajú. Politický kapitál, ktorý pred ôsmymi rokmi dostali republikáni od amerického národa, aby reformovali sociálne systémy a presadili zmeny v kultúrno-etických otázkach, ľahkovážne premrhali vo vojnách na Blízkom východe. Takisto si možno klásť otázku, či je John McCain to najlepšie, čo republikáni môžu ponúknuť. Bohužiaľ, ani tento kandidát nenapĺňa konzervatívneho pozorovateľa americkej politiky veľkým nadšením. McCain nie je žiadny znovuzrodený Ronald Reagan a ak sa Obama stane napokon americkým prezidentom, tak len preto, lebo veľa sklamaných republikánskych voličov zostane počas volieb sedieť doma. No nech už sú Bush s McCainom akýkoľvek, Obama je svojím politickým oportunizmom nebezpečnejší, než ktorýkoľvek z tejto dvojice. Prekvapenie: Obama nie je Mesiáš! Západoeurópania dnes Obamovi fandia, lebo sa zdá, že je tu konečne americký politik, ktorý zdieľa ich ľavicovo-liberálne predsudky. No popri pekne znejúcich rečiach o globálnom otepľovaní, boji proti AIDS a potrebe zohľadňovania európskych názorov dal kandidát demokratov v Berlíne najavo, že od Európanov predovšetkým bude požadovať väčšie bojové nasadenie v Afganistane. V takomto svetle sa Obama snaží zdôvodniť svoje svetové turné aj pred americkou verejnosťou. Práve angažovanie Bundeswehru v tejto časti sveta je v nemeckej politike veľmi kontroverznou otázkou. Podmanil si Obama Nemcov natoľko, že keď sa stane prezidentom, dajú mu s radosťou to, čo Bushovi odmietali? V Paríži sa americký prezidentský kandidát zastavil len krátko. Vraj sa mohol obávať, že keby ho Francúzi privítali s príliš veľkými ováciami, v očiach Američanov by mu to mohlo uškodiť. Tu však zaujal francúzsky prezident Nicolas Sarkozy, ktorý vyhlásil, že sa vo väčšine názorov zhoduje s Obamom. Ak sa ?pravicový? európsky štátnik prizná, že jeho názory sa v podstate prekrývajú s postojmi politika, ktorý je v americkom politickom spektre vnímaný ako ľavicový, čo to vypovedá o našom kontinente? Ostatne, do Sarkozyho tiež vkladal kadekto všelijaké nádeje. V Londýne sa zase išli Tony Blair, Gordon Brown a David Cameron roztrhať, aby na nich padol aspoň odlesk Barackovej charizmy. Len čo budú robiť, ak voľby na jeseň vyhrá McCain? Víťazstvo republikánskeho kandidáta by minimálne ušetrilo Európanov od sklamania ich prehnaných nádejí. Obama nie je Kristus, ani žiadny politický spasiteľ. Nijakú novú éru neprinesie. Dobrou správou je aspoň to, že ľudia v stredovýchodnej Európe podľahli pseudonáboženskému ?kultu Obama? menej ako Západoeurópania. (zdroj: TASR) článok Obama mi kus pripomina Fica.
Cat Eye Zverejnené 29. Júl, 2008 Zverejnené 29. Júl, 2008 Nič moc, "klasika" od Lukáša Krivošíka. Zmes všeobecných právd a ideologickej žlče. Je s podivom koľko mediálneho priestoru dostáva tento študent práva, ktorý je presvedčený, že ak si oblečie Churchilove pravicové slipy, tak automaticky získava jeho charizmu, intelekt a skúsenosti. Aj v tomto spočíva bieda slovenskej "pravice". Americký volič bude skôr voliť víziu ekonomickej prosperity ako víziu ideologicky zafarbeného ekonomického rozvratu. Mc Cain nemá ekonomický program, ale zato má tie najhoršie ekonomické referencie, čo mu zanecháva Bush.
weirdo Zverejnené 29. Júl, 2008 Zverejnené 29. Júl, 2008 Obama je pre mna asi takou viziou ekonomickej prosperity ako Fico. a isto sa zhodneme, ze aj pre teba :lol:
Cat Eye Zverejnené 29. Júl, 2008 Zverejnené 29. Júl, 2008 Hmmmm. Vtip je v tom, že o prezidentovi budú rozhodovať americkí voliči a rozhodnú bez toho, aby čo i len jeden z nich niekedy spoznal názory LK, prípadne tvoje, keď už si sa s nimi tak vehementne stotožnil. :lol: S tým nič nespravíš, to budeš musieť rozchodiť. Keby si sa trochu povŕtal v ekonomikcých časopisoch, tak by si zistil, že prezidenti-demokrati boli ekenomicky úspešnejší ako ich republikánski kolegovia. Superšampiónmi ekonmického neúspechu sú obidvaja Bushovci. Skoro mohla nastať irónia osudu, že po otcovi Bushovi ekonomiku dvíhal Bill Clinton a po synovi mohla dvíhať ekonomiku Billova manželka Hillary. V prípade zvolenia Obamu budú USA aspoň tejto hanby ušetrené.
Cat Eye Zverejnené 29. Júl, 2008 Zverejnené 29. Júl, 2008 Realita je zatiaľ asi takáto: Zahraničná cesta spravila z Obamu favorita Sto dní pred americkými prezidentskými voľbami výrazne vzrástli volebné preferencie demokratického kandidáta Baracka Obamu. Od jeho protikandidáta McCaina ho delí 9 percent. Podľa prieskumu Gallupovho ústavu zo záveru minulého týždňa, kedy vrcholila Obamova ostro sledovaná zahraničná cesta, ho od jeho protikandidáta Johna McCaina delí 9 percent. To je najviac od minuloročného marca, kedy agentúra začala stav súboja Obama-McCain sledovať.Zdroj: http://spravy.pravda.sk/zahranicna-cesta-s...749_sk_svet_p09
aljak63 Zverejnené 10. August, 2008 Zverejnené 10. August, 2008 Keby som mohol zmenit hlas v ankete dam ho Obamovi ... sice mi je strasne nesympaticky, ale jeho plany do buducnosti su ovela prijatelnejsie ako McCainove! Takze Barack do toho!
wysky Zverejnené 27. August, 2008 Zverejnené 27. August, 2008 V dnesnych HN je foto, kde manzelka Obamu sa zdravi s publikom, ale vyzera to ako keby heilovala... :) :lol: :)
Odporúčané príspevky