Skočiť na obsah

Prezidentské voľby v USA (2008)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Stále to zatiaľ vyzerá tak, že rozhodovať o nominácii budú nevolení, stranícki superdelegáti. A tam má Clintonová zatiaľ navrch.

No vraj už ani medzi nimi nemá navrch. Čím ďalej by bolo nominovanie Clintonovej väčším prekvapením.

Myslím, že by to prekvapilo aj veľkú časť Američanov.

• Odpovedí 155
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Cat Eye

29

• Sniper

25

• weirdo

17

• game

12

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Tým "navrch" som myslel, že tých superdelegátov nemá toľko aby jej vyhrali nomináciu. Od nich záleží dosť a ako sa nakoniec rozhodnú to nevie asi nikto. Hillary pachtí po moci, to môže viacerých odradiť.

Zverejnené

McCain: Možno vyhlásim aj preventívnu vojnu

Republikánsky uchádzač o post amerického prezidenta John McCain odmietol vylúčiť vyhlásenie "preventívnej vojny" proti inej krajine, aj keď je podľa neho táto možnosť veľmi nepravdepodobná.

"Ak sa niekto chystá odpáliť zbraň, ktorá by spustošila Ameriku, alebo je toho schopný, samozrejme by ste museli bezodkladne konať v obrane bezpečnostných záujmov tohto národa," povedal McCain.

Neviem, ale myslím že McCain sa mal v tejto veci správať veľmi zdržanlivo, Američania tých preventívnych vojen majú dosť, žiadna im nevyšla podľa predstáv.

Zverejnené

Demokrati by urobili lepsie, ak by nominovali Clintonovu. Obama sice moze ziskat afroamericku komunitu, ale u hispancov ma myslim mensie sance a jeho napojenie na moslimov mu tiez moze skomplikovat volebne tazenie proti republikanskemu kandidatovy. Ale na druhej strane by bolo zaujimave sledovat, aky vplyv na svetovu politiku by malo zvolenie Obamu.

Zverejnené

aky vplyv na svetovu politiku by malo zvolenie Obamu.

Najmä na vzťah medzi moslimskými krajinami a USA. Odpadlík od islamu na čele najnávidenejšej krajiny na svete by bolo možno príliš veľké sústo :lol:
  • Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Obama vyhral primárky v Severnej Karolíne, Clintonová pravdepodobne tesne vyhrala v Indiane.

Celkovo Obama stále vedie a je možné že práve on získa nomináciu.

Stále si však myslím, že je jedno či vyhrá Obama alebo Clintonová, McCain by bol pre Američanov najlepšou voľbou.

Zverejnené

Stále si však myslím, že je jedno či vyhrá Obama alebo Clintonová, McCain by bol pre Američanov najlepšou voľbou.

Axel, dávam ti do pozornosti tento článok z HN od .J. Bradforda DeLonga, profesora Kalifornskej univerzity v Berkeley, bývalého námestníka ministra financií USA.

http://forum.hnonline.sk/c1-24568520-john-...-upadok-ameriky

Fandí Obamovi, preto nemusí byť autor nevyhnutne objektívny. Potvrdzuje však všeobecne známy fakt a má ho podložený - republikáni zadlžujú už tradične USA viac ako demokrati a menej myslia aj na budúcnosť.

Uvádzam to aj na margo včerajšej našej kvázy debaty o pravici a ľavici. Taká delba už nemá v dnešnom svete zmysel a je dobrá len tak pre hlas plebsu jednoduchšieho intelektuálneho zamerania, ktorému stačia jednoduché populistické tézy a heslá.

Za pozornosť stojí ešte aj veľmi kultivovaný tón voči politickým oponentom - keď to porovnáš s blogmi napr. Sulika alebo Mikloša v denníku pre ekonomiku HN, je to nebe a dudy. Raz darmo, komu nie je z hora dané, v apatieke nekúpi. V politickej kultúre sa máme ešte čo učiť...

Zverejnené

Iste, demokrat by štátny rozpočet mohol posunúť do čierných čísiel, tak ako ho úspešne posunul Bill Clinton. Preto si myslím, že Clintonová by bola lepšou voľbou ako Obama, spolieham sa že od Billa by mohla získať veľa cenných rád a informácií.

Otázne je, kam by USA speli keby na ich čele bola žena (ináč nič proti ženám). Obamovi ja jednoducho neverím, nemám z neho dobrý pocit. Naopak McCain pôsobí na mňa istým dojmom.

Zverejnené

Svoju kandidatúru oznámil aj bývalý člen snemovne reprezentantov za republikánov Bob Barr. Do volieb by mal ísť ako kandidát konzervatívnej Libertariánskej strany, ktorá sa považuje za tretiu najväčšiu stranu v USA, z dôvodu väčšinového volebného systému sa však takmer nedostáva k riadiacim funkciám. V Demokratickej strane sa zase zvažuje možnosť, že Clintonová by mohla kandidovať spoločne s Obamom a prijať funkciu viceprezidentky. Takáto situácia by mohla zvýšiť podporu demokratického kandidáta a Barr by mohol nejaké hlasy McCainovi ubrať.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

CNN píše, že Barack Obama získal nomináciu.

Prepísal históriu, je prvým čiernym Američanom, ktorý kandiduje na prezidenta.

Zverejnené

Nooo veru - bohuzial je to tak, uz dlho to bolo viacmenej pravdepodobne ale chcel som Hillary, skoda! :lol:

Okey, takze myslim ze je cas hodit sem anketu :)

Barack Obama vs. John McCain

Obrázok vs. Obrázok

Zverejnené

kurnaaaa ... proti Clintonovej by mal McCain ovela vacsiu sancu :lol:

Zverejnené

Anketa pridaná, môžte voliť. Zatiaľ voliť nebudem, ale skôr asi McCaina.

Zverejnené

Za černoška... už dozrela doba aj v USA.

Zverejnené

Hlasujem za Obamu :lol:  Veľmi sa mi pozdáva  :)

Zverejnené

Do ankety som dal: John McCain, pripada mi viacej zrely a reprezentativnejsi na tuto funkciu :lol:

Aj ked vyhovujuci neni ani jeden ani druhy!

Obama a sympatak? Are you kidding??? :)

a on je akoze cernoch? :)

odkedy su mulati pokladani za cernochov?

Zverejnené

Ale ani biely nie je...to je myslím si jedno, či černoch nečernoch, mulat atď...

McCaina v žiadnom prípade - vietnamnský veterán chce pokračovať v Bushovej politike, čo je podľa mňa hotová pohroma :lol:

Zverejnené

uz vidim, co by sa stalo, keby sa Amici stiahli z Iraku. Strach hroza panika. Ked tam je neviemkolko stotisicov cudzich vojakov a stale je tam bordel, nechcem vidiet, ako by to vyzeralo, keby odtial ti vojaci odisli. zato Obama sa chce stretnut s Ahmadinedzadom, ktory ma (ako vsetci dobre vieme) mierne povedane chore vyroky o vymazani Izraela z mapy sveta, co je este vacsia pohroma.

verim, ze Americania budu mat rozum a zvolia si bezpecnost nad pristupnostou.

Zverejnené

Ahmadinedjad toho nakeca..viac hovori ako kona..no myslim ze sa to moc neodlisuje od izraelcov, ktori sa tiez vyjadruju v zmysle :"Irán treba zastaviť akýmkoľvek spôsobom..takze neviem o com..

Zverejnené

Ak by americká administratíva necenzurovala zábery z Iraku a neukazovala len „nočný ohňostroj nad Bagdadom“, tak by som bol presvedčený že vyhrá „černoško“, ale už sa poučili s chýb ktoré urobili pri vojne vo Vietname a Kóreii a verejná mienka ich donútila sa odtiaľ stiahnuť, tak dávam väčšiu šancu bielemu koňovi.

Zverejnené

podla mna sa v USA schyluje k stranickej zmene prezidenta a nielen to,bude to cierny american,co bude obrovskou vzpruhou nielen pre Ameriku,ale aj pre cely svet.

Obama v prvom kole vitazne, urcite porazi i McCaina.... a ako som uz uviedol vid. hore

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov