Skočiť na obsah
  • 0

Karta? Zdroj? Ovládač?


marcecko

Otázka

zdravim mam problemik s pocitacom a uz som z toho vazne off...

 

ide o to ze ked si pustim nejaku hru (pri praci vo win sa mi to este nestalo) tak v random case mi vypne grafika a ma to viacero moznych koncov:

1. bud sa stane ze ma akoby prepne do win a s5 ako ked stlacite alt+tab a hra bezi dalej s tym ze ked ju vypnem v system tray liste mi blika zlta ikonka s vykricnikom a naskoci mi text : "Graficky ovladac atikm.dag prestal pracovat a bol uspesne obnoveny"

2. vypne mi monitor naskoci hlaska ze nedetekuje ziaden signal akoby prosne nebola graficka karta v pc,pritom zvuk z hry ide normalne dalej

3. alebo sa mi proste sekne pc

 

na nete som nasiel rady:

1.zly ovladac-skusal som rozne verzie ovladacov,skusal som ovladace od vyrobcu karty,skusal som ovladace priamo od ati a nic nepomohlo

2.vypnut funkciu VPN recovery v oladacoch...neviem preco ale ja som tam tu funkciu zkratka nemal ani v jednej tej verzii to nebolo,stiahol som si utilitku na ati karty kde tato moznost bola mno uz len po nainstalovani ako som ju spotil sa objavila ta chybova hlaska...ked som skusil vypnut tu funkciu,zaskrtol som policko aby to bolo vypnute,potvrdil som to ale zkratka ma to ignorovalo,neslo to vypnut

3.vraj to moze byt zdrojom,ten som neskusasl vymenit:/ (ale kamarat ma rovnaky problem a vyskusal 3zdroje a stale problem trva)

 

potom som skusil vyreklamovat pc (mam kupovanu celu zostavu takze som nemohol dat len kartu na reklamaciu)

tam ma poslali niekam s tym ze im to tam bezalo na testoch (3D mark 03) cely tyzden a islo to bez problemov...

skusal som 3d mark doma,mal som ho pusteny pol dna a vsetko v pohode potom som pustil hru a behom 5minut bac...

dal som im to tam znova a znova som sa dockal toho isteho "nam to tu slape,na testoch to ziadnu chybu neukazalo"

ked som im povedal nech to vyskusaju na nejakej hre,ze tam zkratka chyba niekde je tak mi samozrejme povedali ze na take veci nemaju cas....

 

ak niekto viete ako moj problem vyriesit tak bude vdacny za rady...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovede 8
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top Posters For This Question

  • marcecko

    5

  • Sniper

    4

Najaktívnejšie dni

Top Posters For This Question

Najaktívnejšie dni

8 odpovedí na túto otázku

Odporúčané príspevky

  • 0

3.vraj to moze byt zdrojom,ten som neskusasl vymenit:/ (ale kamarat ma rovnaky problem a vyskusal 3zdroje a stale problem trva)

Ak má tú istú kartu tak to bude pravdepodobne problém v nej. Čo je to za kartu? Skúsil by som grafiku vymeniť a potom hrať hry.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • 0

je tam ATI Radeon HD 2600XT 256MB DDR3...kamos nema tu istu kartu ale ma ati...

hm kartu vymenit nemozem pretoze pocitac je zablombovany,kedze som kupil celu zostavu od predajcu:/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • 0

To je blbé. Ja by som nekupoval PC kde by plombovali skrine. Čo keby si chcel vymeniť zväčšiť RAMku? To budeš s celou skriňou letieť do predajne aby ti ju za minúty vymenili? Takýchto predajcov by som vešal.

 

Čo sa týka ATI kariet, tie majú svojich zástancov ale aj odporcov. Ja patrím medzi odporcov, pretože o ATI som už počul podobné sťažnosti, aké popisuješ vyššie.

 

Máš dve možnosti: buď ich presvedčiť že nech ten PC odskúšajú aj na nejakej hre (môžeš im to tam osobne ukázať) alebo prísť tam že chceš aby ti dali inú kartu (tentoraz nVidiu). ATI potom niekde predaj.

 

Čo sa týka toho ich testovania, tomu príliš never. Robil som v PC firme takže viem ako to tam chodí. Raz jeden zákazník poslal monitor že mu svieti na ružovo, náš technik ho zapojil, zapol, svietil normálne, tak ho vypol a zabalil ako hotovú vec. Žiadne testovanie, dokopy nič.

Pamätaj že predajca chce svoj produkt v prvom rade predať, vtedy by ti aj do zadku vliezol. Ale ak prídeš s reklamáciou tak už ťa nepozná.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • 0

mno ved ja viem prave to ma tam stve,ze oni to pustia na nejaky 3d mark a tym to pre nich hasne,pretoze to jep odla nich zatazovy test na grafiku,pritom to jel ne test na graficky vykon...

presvedcit ich aby to skusali na hre som skusal ale marne,odpoved bola ze oni nemaju cas nato...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • 0

Tak dones tam PC a zahraj si tam nejakú hru. Oni nech si tam robia čo potrebujú a snáď jednu zástrčku na pripojenie PC tam budú mať. A keď ti to padne len ich zavoláš nech s aidú pozrieť.

Ale to "že oni nemajú čas" je skôr výhovorka. Ako vravím, robil som v PC firme a viem ako to tam chodí. Čas majú, len sa vykrúcajú. Svoje si predali a viac ich to nezaujíma.

Preto je vhodné kupovať PC u niekoho koho už aspoň trochu poznáš.

 

Ja keď som si kedysi kúpil Monster Diamond II (starší si určite pamätajú na tento skvelý 3Dfx akcelerátor), tak v predajni mi ho namontovali, nainštalovali, spustil som si Conflict FreeSpace a hral som :lol: Všetko v pohode fungovalo, tak som si zbalil PC a išiel domov :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • 0

mnooo...bol som tam dneska znova,znova som sa tam s tym tahal..znova som im to tam vysvetlil,tipek vymontoval kartu,ze ju posle na reklamacku a ze mi zatial pozicia inu...hm namontoval mi tam uzasnu nvidiu 7300gt...ako ked som pustil wowko a videl ten pokles fps bolo mi do placu :lol:

v guilde ma urcite pochvalia ked im napisem ze nemozem na raid bo mi to laguje jak krava...:)

tak som zvedavy co mi povedia po mesiaci...bo ako ich poznam tak isto vyuziju plnu reklamacnu lehotu...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • 0

Čo sa týka porovnávania výkonnosti kariet tam nemám vôbec prehľad.

Ale buď rád že ti to aspoň nepadá a ATI ti opravia, snáď :lol: :) Dôležité je aby to nepadalo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • 0

mno uvidim mal som na tom pustenu hru zatial len chvilu aby som zistil ci sa na tom vobec da hrat...vies ono to padalo v random intervaloch napr raz mi to 3dni slapalo uplbne v pohodke a potom 5x za 3minuty to spadlo...:lol:

tiez dufam ze mi tu atinu opravia a bude to ok..ale ostaval len dufat bo zase dalsich x tisic za novu grafiku sa mi teda davat nechce...:/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov