Skočiť na obsah

MS v ľadovom hokeji 2008 (Kanada)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Mám obavy že tá generácia čo vybojovala medaile je už za zenitom a náhradu za ňu nie je. Viac menej to vidieť na výsledkoch. Keď sme získali medaile tak jadro (ale nielen to) tvorili hráči z NHL. Sám som osobne zvedavý čo tento rok dosiahneme keď z NHL tam dokopy nikto nie je.

• Odpovedí 274
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• aljak63

47

• Sniper

39

• tomassi

36

• weirdo

32

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Kanada - Rusko 1:4 (1:1, 0:2,0:1)

po výhre nad Suomi, dosť prekvapivá prehra

a za zbornu nenastúpili: Ovečkin, Siomin, Radulov, S. Fiodorov

môže to niečo značiť, ale skôr o sile RUS,

veď Kanaďanom stačia 2-3 zápasy v základnej skupine a máme jedno z najzohratejších mužstiev šampionátu

Česko - Francúzsko 5:3

- no s takto nabitým tímo, neviem

zatiaľ je to príprava, no neviem neviem

a ešte jeden veľmi pekný a výstižný list

Dennik sport: LIST NA ROZLÚČKU

Našim reprezentantom

Je nám to úprimne ľúto, v akej atmosfére zajtra odletíte, milí naši reprezentanti, na svetový šampionát do Kanady. Povedzme si to na rovinu: frustrovaní fanúšikovia z neúčasti drvivej väčšiny slovenských hviezd z NHL vám neveria, médiá vám neveria, pán Šupler, dokonca ani časť odbornej hokejovej verejnosti. Škrty v nominácii narobili veľa zlého! Čosi k tomu pridala prehra v príprave s Lotyšskom, ale vo všeobecnej rovine je za celou skepsou aj starosť fanúšika o výdrž bateriek obľúbenej hračky - slovenského hokeja.

Len vy, vážení nominovaní, budete môcť v ďalekej Kanade vyvrátiť pochybovačné reči. Želáme vám veľa síl a odhodlania. Musíte strhnúť bojovnosťou jeden druhého, pozbierať všetok entuziazmus, ktorý vo vás je a povedať si, že hrať hokej v Kanade s dvojkrížom na prsiach je predsa obrovská príležitosť. Aj na to, aby ste vytreli zrak všetkým lámačom barlí nad týmto výberom a roztrhali na franforce všetky narážky na silu mužstva.

Musíte to cítiť sami, že ešte nikdy vás nevyprevádzal slovenský hokejový národ na majstrovstvá sveta s takou malou dušičkou ako teraz. Pamätáme si prijatia na hrade, zdravice vládnych činiteľov, vyprevádzanie na cestu plným hľadiskom v Košiciach ako vlani pred odletom do Moskvy. Teraz ste to videli vo štvrtok v Skalici sami, aké je myšlienkové rozpoloženie pod Tatrami. V hľadisku, ktoré zažilo hokejový boom okolo Pálffyho, bolo pri rozlúčke proti Slovinsku takmer hrobové ticho.

Nepoddávajte sa tejto skepse a nepridajte priamo v Kanade dôvody na jej znásobenie. ?Blbej? hokejovej nálady sme si už dosť užili na olympiádach v Nagane a Salt Lake City. Ukážte, že zlomíte poveru nezakvitnutia ruže pre slovenský hokej na iných kontinentoch ako európskom.

Prosíme vás o jedno, ukážte hrdosť na možnosť reprezentovať, aj keď by sa niektorí z vás pri vyššej účasti hráčov z NHL do tímu nedostali. Ukážte, tí z vás, ktorí ste už pôsobili v NHL - a je vás dosť - kanadskej verejnosti, že z ligy líg vás vyšupli len okolnosti alebo neprávom generálni manažéri. Prosíme vás, skoncentrujte sa na zápasy v základnej skupine, tak ako ste to urobili vlani v Moskve. Pritlačte Nórov o mantinely tak, že budú vzdychať spolu s nimi. Presvedčte Nemcov, že z nich nemáme komplex. Zaskočte Fínov protiútokmi. Potom pridajte v osemfinálovej skupine ešte jedno víťazstvo a pripravte sa na štvrťfinále. Ak sa doň dokážete prehrýzť, ?prebudenú? národnú hrdosť budete vnímať až v Halifaxe a smelo môžete surfovať internetom.

Nedovoľte, aby si o vás otierali zakomplexovaní ústa, že ste hokejové nuly.

Vytvorte súdržný kolektív, vykričte si hlasivky, keď bude niekto v šatni potrebovať počuť mocnejší hlas. Len sa, preboha, vracajte domov so vztýčenou hlavou. Podvihnete ju tým všetkým maloverným, ktorí tliachajú, že nemáte na to, aby ste zastúpili hviezdy. Potom sa tie ozajstné, na oblohe, budú trblietať aj vám. Pripravte si sebe i nám pekné leto!

IVOR LEHOŤAN

Zverejnené

Inak, tento rok je aj trochu insia schema turnaju, aj ked su to len drobne zmeny, ale predsa...

Ta hlavna zmena je ze sa stvrtfinalove zapasy nebudu hrat krizovym systemom, pretoze miesta kde sa konaju MS su od seba navzajom dost vzdialene, a preto sa stvrtfinalove zapasy odohraju medzi postupujucimi z rovnakych skupin, to znamena ze skupiny A+D a skupiny B+C budu hrat v ramci svojich skupin este aj stvrtfinale - 1. vs 4. a 2. vs 3.! Ale semfinale sa budu hrat uz krizovo medzi postupujucimi! Mne sa ale toto fakt moc nepozdava, je to take podivne cele! :lol:

Zmena je aj v tzv. skupine o zachranu, posledne teamy z uvodnych skupim nebudu hrat navzajom proti sebe kazdy s kazdym, ale bude hrat posledny team z A-skupiny proti poslednemu z D-skupiny (asi to bude France vs Italia) a to iste aj medzi poslednymi zo skupin B a C (asi to bude Slovenia vs Denmark)! To co je v zatvorkach je len odhad, lebo stat sa moze cokolvek... Hrat sa bude na 2 vitazne zapasy a kto vyhra seriu tak ostane v A-kategorii kto prehra ide do Division I. - tiez sa mi to vobec nepozdava! :)

Zverejnené

trošku si to pomotal

A-D: Francúzsko:Taliansko

B-C: Slovinsko:Nórsko

inak dosť blbý model, fakt.

ten predošlí zaručoval viac zápasov s rozličným súperom

teraz sa môže stať, že s niektorým tímom zohrať až 3 stretnutia a siným sa ani nestretnete

Zverejnené

B-C: Slovinsko:Nórsko

nooo jasne, som sa sekol s tym Denmarkom, lebo som len tak v pamati lovil v hlave a vedel som ze to je nejaky seversky team, ale som nevedel ci Norway alebo Denmark ... tak nakoniec som zle napisal - ale som rad ze niekto dava pozor a cita si podrobne co pisem, to svojim sposobom celkom aj potesi :lol: na vsetkom zlom treba hladat nieco dobre!

A co sa formatu tyka - je to totalna blbost! Cele to stvrtfinale, aj play out - to je strasne blbo spravene!

Zverejnené

no ale vždy lepšie ako tie predošlé formáty,

keď zo skupiny postupovali 3-ja

finále na 2 víťazné zápasy a podobné blbosti

ja to tu čítam, niekedy až dosť podrobne,

ale šak za to som platený

Zverejnené

Goalies: Niklas Backstrom (Minnesota Wild/NHL), Karri Ramo (Tampa Bay Lightning/NHL), Petri Vehanen (Lukko Rauma).

Defenders: Ville Koistinen (Nashville Predators/NHL), Ossi Vaananen (Djurgarden Stockholm/SWE), Antti-Jussi Niemi (Frolunda Gothenburg/SWE), Mikko Luoma (HV71 Jonkoping/SWE), Mikko Jokela (Jokerit Helsinki), Anssi Salmela (Tappara Tampere), Sami Lepisto (Hershey Bears/AHL), Janne Niskala (Milwaukee Admirals/AHL).

Forwards: Mikko Koivu (Minnesota Wild/NHL), Esa Pirnes (Farjestad Karlstad/SWE), Olli Jokinen (Florida Panthers/NHL), Tuomo Ruutu (Carolina Hurricanes/NHL), Ville Peltonen (Florida Panthers/NHL), Hannes Hyvonen (Karpat Oulu), Sean Bergenheim (New York Islanders/NHL), Riku Hahl (Timra IK/SWE), Jarkko Immonen (JYP Jyvaskyla), Jussi Jokinen (Tampa Bay Lightning/NHL), Mika Pyorala (Timra IK/SWE), Niko Kapanen (Phoenix Coyotes/NHL), Lennart Petrell (HIFK Helsinki), Antti Pihlstrom (Milwaukee Admirals/AHL).

Zdroj: iihf.com

Za 2 dni to teda vsetko zacina... Dokopy sa dal celkom dobry kader - 10 hracov z NHL (medzi nimi aj kvalitny brankar od Wild) a medzi dalsimi hracmi tiez plno zvucnych a skusenych mien (niektori tiez byvali hraci NHL)! No som zvedavi ako to mojim suomenikom pojde aj na lade proti superom!

1.zapas v sobotu 21:30 proti Germany... Kiezby som uz vtedy bol doma a vychutnal si to ako sa len bude dat! Ak sa vsak v sobotu domov nedostanem tak ma to bude strasne mrziet pretoze to by znemanelo zeby som musel ist hladat po baroch ci to niekde nahodou nebudu davat! Ah jaj, snad tuto nepeknu alternativu nebudem musiet absolvovat!!!

!!! LETS GO SUOMI !!!

Zverejnené

Kapitánom bude najskúsenejší člen našej repre Róbert Petrovický

Asistentské "áčka" našijú obrancom Ľubomírovi Višňovskému a Martinovi Štrbákovi

na tom, že prvý zápas je nesmierne dôležitý je neodškriepiteľnou pravdou,

takže proti Nórom, kt. v príprave prehrali so SLO, by to mala byť povinná jazda za 3 bodmi

Zverejnené

Ako slovenskí reprezentanti trénovali v stredu v Cole Harbour Place:

Brankári: Lašák, Križan, Hudáček

Čierni: Višňovský, Podhradský - Kolník, Petrovický, Hossa

Bieli: Majeský, Vydarený - Skladaný, Melichárek, Podkonický

Červení: Sekera, Mezei - Fabuš, Húževka, Somík

Modrí: Štrbák, Starosta - Čiernik, Kollár, Kováčik

Žltí: Graňák - Mikúš

zaujímavé, myslím, že lepšie jedno z najlepších možných riešení

Zverejnené

Do vhodenia úvodného buly nás delí už len pár hodín

tak sa trošku nalaďme a zaspievajme si

We are RED and We are WHITE

WE are Dannish DYNAMITE

Zverejnené

ak sa zaregistrujete na hokej.sk

môžete sa zúčastniť tipovania MS 2008 v našej

FSP forum lige

pravidlá tipovania a následného bodovania tam sú vysvetlené

Liga je verejna, takze s prihlasenim sa do nej by nemal byt problem

Zverejnené

Cesi - Dansko 5:2, s trosku malymi problemami v prvej tretine Cesi prehrali Danov...

Kanada - Slovinsko... Country spevak spieval hymny...

Kanadanov sa pytali, ci vedia, kde sa nachadza Slovinsko. Vraj len nejaki styria vedeli, ze je to niekde v Europe... :lol: :) Tomu sa povie znalosti...

Zverejnené

Mňa potešili hlavne výsledky Kanady a Čechov, pretože som ich trafil presne,

ale potešili ma aj Dáni, pretože nepredali kožu lacno

poradie po prvom dni

Igantius - 14b

tomassi - 14b

Axel - 11b

pridajte sa aj ďalší(aljak s tomom sa iste pridajú, ta to na co ta to ty čakáš wysky), nebojte sa straty, kt. máte za neúčasť pri prvých zápasoch

my tu na FSP vieme čo je to Pair-Flay a poradie sa bude odvíjať podľa vašej percentuálnej úspešnosti

samozrejme, že budete musieť odtipovať viac než polovicu zápasov

inak Budaj ide na MS

čo iste zohrá významnú úlohu,

keďže na úzkych klziskách hráme o i. proti zámorským celkom

+edit

ešte niečo

prenos z Québec-u bol v poho, no nechápem prečo z Halifax-u,

bol pri pohybe kamery taký ťahaný až rozmazaný, proste typický zámorský

na ktorý sme boli zvyknutí pri PP z NHL

Zverejnené

Ide zapas Svedsko - Bielorusko, priebezny stav 5:5... Odznela info, ze nieco cez 20%ludi z zucastnenych v istej ankete hlasovalo, ze BLR moze byt majstrom. Komentator to okomentoval, ze prevazna cast z tychto 20% asi bola z Bieloruska...:lol:. Nuz, mozno len Lukasenko dodal 15% hlasov.

Zverejnené

jessss kamos nasiel linky na stream stv2ky takze hokej nam neutecie :lol: :) :)

Zverejnené

tomassi ináč tú "ligu" by si mohol postnúť do osobitného topicu a písať aké zápasy sa budú tipovať lebo ja nemám čas tam furt behať a sledovať to.

Dnes som úplne zabudol že sa hrá(l) hokej, ale Bielorusko - Švédsko 5:6 by som určite nenatipoval ani omylom :lol:

Zverejnené

nechcel som zakladať osobitnú tému, hlavne keď nás tipuje tak málo

jej cieľom je väčšia diskusia v téme o MS

a hrá sa každý deň

taktiež môžeš si natipovať aj viac zápasov dopredu(pokiaľ sú známe)

zo súboja Bielorusko : 3 Korunky sa nám vyklula oveĺa väčšia dráma,

no najmä prestrelka, ako sa čakalo

Soumáci rozdrvili Hrobárov 5:1

takže zatiaľ žiadne prekvapko

dúfajme, že to tak zostane aj po dnešnej noci

weirdo

CT4sport to dava tiež, takže aj ich stream, by sa malo dat pozerat

+edit

prihlásil sa niekto do našej FSP ligy ako

petn alebo jefrey99

ak hej ozvite sa, ak nie budú z našej ligy maznutí

Zverejnené

prihlásil sa niekto do našej FSP ligy ako

petn, jefrey99, matusstanik

ak hej ozvite sa, ak nie budú z našej ligy maznutí

SLOVENSKO – Nórsko 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

GÓLY: 10. Melichárek (Skladaný), 21. Kolník (Hossa), 28. Petrovický (Višňovský, Kolník), 41. Hossa (Petrovický), 59. Podhradský (Húževka, Fabuš) - 29. Olimb (Bastiansen)

Zostava SR: Lašák - Višňovský, Podhradský, Štrbák, Starosta, Majeský, Graňák, Sekera, Mezei - Kolník, Róbert Petrovický, Marcel Hossa - Čiernik, Kollár, Kováčik - Melichárek, Podkonický, Skladaný - Fabuš, Húževka, Somík

Naši striedali perfektné okamihy so slabšími, no dôležité je,

že sme vyhrali a to presvedčivo

najmä tie expresné góly z úvodov tretín treba oceniť

podržal najmä Jano Lašák

zatiaľ najväčším sklamaním bol pre mňa Martin Štrbák,

ale dúfam, že sa to zlepší(nehovorím, že najhorší, máme tam predsa ešte Mezeia s Majeským)

Kollár-Kováčik-Čiernik, mi v niektroých momentoch pripomínal

SlovakPuckLine2 zo St.L(Handzuš-Nagy-Bartečko), hlavne keď začali točiť puk v rožku

výstižne to zhodnotil náš kapitán a najlepší hráč zápasu Robo Petrovický:

"Uznávam, že to nebol dokonalý výkon, ale bol to len prvý zápas a išlo hlavne o body.

Dôležité bolo, že nás v prvej tretine výborne podržal Jano Lašák a potom nám vyšli úvody zvyšných dvoch tretín.

Tie góly prišli v pravú chvíľu a poslali nás na koňa."

Zverejnené

Ja som videl iba prvý gól, Melichárkov únik v oslabení, a to bola ukážková lekcia z efektivity, škoda že ho už v Dukle nemáme :lol:

Hrali sme celkom fajn, síce všeobecne sa počíta že Nóri vždy dostanú na frak, ale Slovensko nebolo ešte ideálne zohraté. Snáď ten zápas pomohol a Nemcom vytrieme kocúrov.

Zverejnené

Treba dnes všetko postíhať a večer pozrieť zaujimavý zápas Rus-Cze. Dôležitejšie však bude aby jeden z nich vyradil v semi Kanadu (a nie Nás :lol: )

Montreal dnes vypadol, uvidíme či budú kanaďania javiť väčší záujem o MS. Lebo ak by tam boli iba kvôli tomu aby sa v európe vstávalo v noci na hokeji, bolo by to smutné :)

Zverejnené

Pocujte....kde sa daju pozerat zaznamy??? Chcem si kuknut ten zapas my prot i Norom. Viete o nicom?

Zverejnené

A je za nami prvy dolezity rozbehovy zapas :)

Germany vs FINLAND - 1:5 (0:0, 1:2, 0:3)

Bohuzial nevidel som, nebolo kde, takze nemozem ani hodnotit hru SUOMI, ale vysledok vyzera celkom dobre! Do nemeckej branky letelo 5 goalov - 2 z hokejky Mikka Koivu, a po jednom zasahu si pripisali aj Jokinen, Hyvonen a Selanne! Backstrom odchytal schopne a z 22 striel len jedna presla za jeho chrbat! Pekny start do tychto MS, len tak dalej... Snad uz nebudu take obrovske problemy vidiet dalsie zapasy - aj ked sa obavam ze tych co neuvidim bude drvivo viac ako tych ktore budem mat moznost vidiet! :lol:

Co sa tyka ostatnych zapasov, tiez som ziadny nevidel - ale zatial nejake obrovske prekvapenia tu neboli... aj ked niektore vysledky boli dost divoke (SWE vs BLR 6:5)!

btw. do tipovacky som sa uz zapojil - bohuzial mam 8zapasovu stratu, ale vsetko je mozne este vzdy dobehnut :)

Zverejnené

skvele...Canada vcera rozbila Lotysov 7:0..take nieco som si ani nepredstavoval :) na tychto MS ma CAN naozaj skvely tim a verim, ze takychto zapasov bude viac :)

mrzi ma len ze Taliani nedokazali s Danmi uhrat skoro nic :lol:

Zverejnené

MS pokracovali dalsim dnom...

CZE vs RUS - 4:5pp

LAT vs CAN - 0:7

ITA vs DEN - 2:6

USA vs SLO - 5:1

Najzaujimavejsi zapas jednoznacne CZE vs RUS - 4:5pp! Skvely zapas, napinany az dokonca... Zaujimave ze v tejto skupine nedali takyto zapas az nakoniec (tak ako v inych skupinach (SWE vs SUI, CAN vs USA, FIN vs SVK) ako sa to zvycajne robieva... Takto mame uz v predstihu viacmenej znemaho postupujuceho z 1.miesta! A viacmenej je iste aj kto pojde hrat o zachranu - a sice Italia, ktora nestacila na Denmark (2:6)! Skoda ze v tejto skupine zvolili takyto postup ze tie najdolezitejsie zapasy sa nehraju az na zaver - sam som prekvapeny!

Lotysi dostali aj v 2.zapase schopny vyprask a po 2 zapasoch maju skore 0:11 - a to neznie moc lakavo! Dufam ze takto nanic zahraju aj proti Slovincom, ktorych by som rad videl vyssie ako len v zapasoch o udrzanie! Slovenia zatial tiez prehrala oba zapasy (s Canadou 1:5 a s USA tiez 1:5) - ale dufam ze proti Lotysom zahraju co najlepsie a bolo by skvele keby postupili do dalsej fazy MS!

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov