Sniper Zverejnené 17. Jún, 2010 Zverejnené 17. Jún, 2010 To su len trapne, alibisticke vyhovorky. Ano, pri komunikacii to samozrejme vadi, ale hrač ktory sa sustredi na hru, okolie nevnima. Aj keby vedľa ihriska robili so zbijačkou, tak to hračovi, ktory je koncentrovany na hru vadiť nemôže, pretože to nevnima. No zrejme si jediný čo si to myslí, pretože to otravuje život každému. Hráči sa na hru sústrediť môžu ale ako sa niekto môže sústrediť keď počúva 130 dB hluk v jednom kuse? Jedine tak s vatou v ušiach. Ty asi nevieš čo je to 130 dB, odporúčam sa postaviť ku štartujúcemu lietadlu, schválne či tam vydržíš aspoň 10 minút :lol: http://www.dsl.sk/article.php?article=9320 Nemecká televízia Sky začala podľa svojho oznámenia svojim divákom od včera ponúkať možnosť sledovania televíznych prenosov z Majstrovstiev sveta vo futbale bez hlasného zvuku juhoafrických trúbok vuvuzela. Ostatné zvuky z hľadiska a ihriska, napríklad ostatné povzbudzovanie fanúšikov a pískanie rozhodcu, by nemali byť odfiltrované, filter vyvinutý spoločnosťou Plazamedia podľa Sky odfiltrováva len zvuk vuvuzel. Hlasné trúbky vuvuzela, na ktoré sa sťažujú televízni diváci, televízie, hráči aj tréneri, sa snažia eliminovať aj ďalšie televízie, doteraz tak ale podľa dostupných informácií robili najmä celkovým stíšením okolitého zvuku voči hlasitosti hlasu komentátorov. http://www.youtube.com/watch?v=QWtjb-5RLMI Veď v Europe sa bubnuje, hulaka, spieva kriči a nadava a taky hluk im čuduj sa svet nevadi. Keby si sa aspoň trochu zamyslel nad tým, tak by si si uvedomil, že keď sa hluk mení, buď jeho sila alebo intenzita a človek každú chvíľu počúva niečo iné tak je to úplne iný rozdiel ako keď v jednom kuse počúva hlasný monotónny zvuk celých 90 minút. To, že sa nevie niekto sustrediť na hru, nie je vina trubiek ale neschopnosťou samotneho hrača. Kam ty chodíš na takéto teórie preboha? Postav sa doprostred štadióna kde ti 90 minút budú hučať na 130 dB monotónne trubky, schválne či by si vydržal sa na niečo sústrediť. Každý normálny človek by hľadal spôsob ako sa toho zbaviť, len Ryan Giggs by sa vedel sústrediť :) Hovor vieš komu :) Keby to nevadilo a boli by to len alibistické výhovorky ako ty tvrdíš, tak by sa to asi neriešilo, nemyslíš? Ja som kvôli tomu prestal tie zápasy pozerávať lebo jednoducho mi to vadí!! K futbalu patrí skandovanie a povzbudzovanie a nie vytrubovanie po celý zápas, tí Afričania nemajú asi moc veľkú fantáziu, preto sú tam kde sú.
game Zverejnené 17. Jún, 2010 Zverejnené 17. Jún, 2010 z tohto nesúhlasím len s jedným, a síce, že to robia len afričania. je to síce ich národný vynález, ale krk na to, že každý futbalový turista ich má aspoň päť, v každej farbe jednu a minimum domov pre celú famíliu. a keď už vuvuzelu má, tak na nej aj potrúbi, preto ju kupoval je pravda, že si na to pomaly zvykám, ale stále mi to prekáža.a skutočne sa to rieši, na všetkých úrovniach, takže to problém je ... ako sťažnosti na jabulani. ale keď si predstavím ten kotol, ako sa musí tam dolu ozývať ten hluk, br. no nič, stratilo by to kolorit, ale ako si pamätáme xy iných MS pre kadečo, toto si budeme pamätať pre nudné obranné zápasy a hluk vuvuzel :lol:vuvuzely nie sú tragédia, ale nech hlavne hrajú pozerateľný futbal ... hm ? : ) včera to bol aspoň náznak juhoamerického, keď už nič iné
tomassi Zverejnené 17. Jún, 2010 Autor Zverejnené 17. Jún, 2010 z tohto nesúhlasím len s jedným, a síce, že to robia len afričania. je to síce ich národný vynález, ale krk na to, že každý futbalový turista ich má aspoň päť, v každej farbe jednu a minimum domov pre celú famíliu. a keď už vuvuzelu má, tak na nej aj potrúbi, preto ju kupoval jasné dokonca vuvuzely idú na odbyt v samotnej kolíske futbalu problém je v tej jednoliatej tónine kt. si pri štandartkách zvyšuje keby to malo melódiu, bolo by to celkom niečo iné
lopata555 Zverejnené 17. Jún, 2010 Zverejnené 17. Jún, 2010 Tak Argentína krásne zvládla zápas :lol: a celkom pekný futbal to bol / je / :)
Ryan Giggs Zverejnené 17. Jún, 2010 Zverejnené 17. Jún, 2010 No zrejme si jediný čo si to myslí, pretože to otravuje život každému. Hráči sa na hru sústrediť môžu ale ako sa niekto môže sústrediť keď počúva 130 dB hluk v jednom kuse? Jedine tak s vatou v ušiach. Ty asi nevieš čo je to 130 dB, odporúčam sa postaviť ku štartujúcemu lietadlu, schválne či tam vydržíš aspoň 10 minút :lol: 1) Keby som bol jediny, tak by to už davno zakazali a ani ľudia by to nepouživali keby to až tak vadilo. :) Alebo si snaď mysliš, že o tom rozhodujem ja? :) A to že to vadi tebe, neznamena, že každemu. Neboj sa, kvôli tebe to nezrušia. Je zaujimave, že Nemcom to nevadilo v zapase s Australiou, a ani dnes Argentine s Koreou. Podľa tvojej teorie by sa ťažko dokazali sustrediť na 4 goly. 2) neviem odkiaľ si vzal tych 130 db. Naštuduj si niečo o zvuku. Ano ma to toľko, ale par cm od truby a pokiaľ viem, tak hrači tesne pri vuvuzele ucho nemaju. A ani počtom zdrojov sa sila zvuku nenasobi. A štartujuce lietadlo ma podstatne viac ako 130 db. Kam ty chodíš na takéto teórie preboha? Postav sa doprostred štadióna kde ti 90 minút budú hučať na 130 dB monotónne trubky, schválne či by si vydržal sa na niečo sústrediť. Každý normálny človek by hľadal spôsob ako sa toho zbaviť, len Ryan Giggs by sa vedel sústrediť ;) Hovor vieš komu ;)Vôbec som nehovoril o sebe, absolutne nechapem prečo do toho pletieš mňa. A aj keby, nepoznaš ma, takže sa k tomu asi ťažko môžeš relevantne vyjadriť.
tomassi Zverejnené 17. Jún, 2010 Autor Zverejnené 17. Jún, 2010 možno sa hráči horšie počujú a znepríjemňuje im to komunikáciu na ihrisku,ale na hru to významnejší vplyv nemá - viď výsledky 2. kola: 3:0, 4:1, 2:1 škvrnou je to, že ako diváci nepočujeme:anglické chorály, nemecké lalákanie, africké rytmické bubnovanie, talianskych predspevákov a následné zborové opakovanie, švajčiarske kravské zvonce a hop suisse, . . . problém s vuvuzelami mali riešiť už pred MS,lenže to by unikli množstvá peňazí z ich predajatakže pred MS nebola ani vôla, ani cesta - kt. je lepšia ako smer :lol: inak z rugby zápasov Springboks si vuvuzely nepamätám
game Zverejnené 17. Jún, 2010 Zverejnené 17. Jún, 2010 toto sa mi páči ako sa vyvíjali kopačky a prvé "špunty" ešte viac : ) História futbalu a na zápase Argentíny argentínski diváci dokonca prekričali trúbky párkrát, to sa mi páčilo tiež ... trochu oživenia : ) edit. ach jaj ... jedna nová správička :lol: MS bez bzučania vuvuziel. Francúzi vedia ako na to Čítajte viac: http://futbal.sme.sk/c/5428430/ms-bez-bzucania-vuvuziel-francuzi-vedia-ako-na-to.html#ixzz0r8sdc1g2
tomassi Zverejnené 18. Jún, 2010 Autor Zverejnené 18. Jún, 2010 prišlo európske mužstvoa Nemcom nepomohla ani jarná časť s jabulani
game Zverejnené 18. Jún, 2010 Zverejnené 18. Jún, 2010 zdá sa mi to, alebo ten futbal začína byť futbalový ? :lol:
tomassi Zverejnené 18. Jún, 2010 Autor Zverejnené 18. Jún, 2010 Axel toto isté sa dialo na minulých MS obranný futbal je daň prvého kola veľkých šampionátov z kola na kolo (nie Touré :lol:) sa to bude zlepšovať a tímy, kt. uchádza postupový vlak budú musieť hrať viac do predu čo bude vodou na mlyn útočnému futbalu z oboch strán
Ryan Giggs Zverejnené 19. Jún, 2010 Zverejnené 19. Jún, 2010 Ano. A v treťom kole sa bude kalkulovať a vo vyraďovačkach braniť. :lol:
tomassi Zverejnené 19. Jún, 2010 Autor Zverejnené 19. Jún, 2010 tak takno treba dodať, že vo vyraďovačkách natrafíme aj na zápasy s hurá pobláznením futbaloma na to sa teším asi najviac inak Anglicko - Alžírskonajväčšie sklamanie šampionátu a vzhľadom na mená a očakávania asi aj najslabší duel MS
Ryan Giggs Zverejnené 19. Jún, 2010 Zverejnené 19. Jún, 2010 To by som nepovedal. Alžirčani totiž hrali veľmi dobre, samozrejme od Anglanov sa čakalo viac. Inak zaujimave je sledovať hru krajnych obrancov takmer v každom time oproti tomu ako hrali ti naši. To je nebe a dudy. V ostatnych timoch su to hrači, ktori najviac ťahaju utoky. Napr. včera taky Belhadj, dal v zapase proti Anglicku asi 6-7 centrov, cely zapas utoči a stihal aj braniť (o hračoch ako Sagna, Evra, Maicon, Salcido, Ramos... ani nehovorim). A Zabavnik s Čechom boli asi 3-4 krat na polovici Zelandu. :lol:
tomassi Zverejnené 19. Jún, 2010 Autor Zverejnené 19. Jún, 2010 hrali dobre, ale len po 16tku krajný obrancovia celkovo nehrajú zle,no mne to jednoduché centrovanie vadítie veľké mužstva musia ísť do čiary k zástávke s 2 hráčmi,ako to máme možnosť vidieť v PremierLeagueak sa tam vysunie iba krajný bek a sucho odcentruje,potom aj ten závar pred bránou je jalovejšíchýba väčší okamih prekavpenia Čech ma sklamal na plnej čiaresom očakával, že bude v zadu chýbať,lebo bude stále útočiťsom si vedomý, že mal pokyny brániť, ale toto bola slabota
Sniper Zverejnené 19. Jún, 2010 Zverejnené 19. Jún, 2010 2) neviem odkiaľ si vzal tych 130 db. Naštuduj si niečo o zvuku. Ano ma to toľko, ale par cm od truby a pokiaľ viem, tak hrači tesne pri vuvuzele ucho nemaju. A ani počtom zdrojov sa sila zvuku nenasobi. A štartujuce lietadlo ma podstatne viac ako 130 db. Ty tu dávaš rady ako nejaký profesor. Vuvuzela dokáže vypustiť zvuk o sile do 130 dB a nehovor mi že jedna vuvuzela pôsobí rovnakou intenzitou ako niekoľko tisíc alebo desať tisíc vuvuzel dokopy. To máš to isté ako na štadióne jedného človeka v hľadisku nepočuješ, ale keď ti skanduje 50 000 ľudí tak potom nepočuješ sám seba. Okrem toho zabudol si na jednu podstatnú vec a to je frekvencia. Vyššie frekviencie pôsobia na organizmus inak ako nižšie. A štartujuce lietadlo vydáva zvuk od 130 dB do 150 dB, záleží od motora. Ty si asi myslíš že zvuk môže mať nekonečne veľa decibelov, fyzikálne je obmedzený zhruba do 195 dB, len pre tvoju informáciu. Vôbec som nehovoril o sebe, absolutne nechapem prečo do toho pletieš mňa.Pretože si jediný kto píše že vuvuzely mu nevadia a nepripisuje im žiadny význam. A to ťa nemusím ani poznať.
tomassi Zverejnené 19. Jún, 2010 Autor Zverejnené 19. Jún, 2010 ono by to chcelo trošku viac fyzikálne poňatieako takéto laicképretože tvrdenia založené čisto na sedliackom rozumemôžu byť nepresné
Darkman Zverejnené 19. Jún, 2010 Zverejnené 19. Jún, 2010 Vuvuzela dokáže vypustiť zvuk o sile do 130 dB a nehovor mi že jedna vuvuzela pôsobí rovnakou intenzitou ako niekoľko tisíc alebo desať tisíc vuvuzel dokopy.130dB nameras tak mozno pri usti trubky, ale urcite nie par metrov od nej. Jedna neposobi rovnakou intenzitou ako 1000, ale rovnako to nieje ani 1000nasobne viac. . A štartujuce lietadlo vydáva zvuk od 130 dB do 150 dB, záleží od motora.Toto cislo moze platit tak 100metrov od lietadla, ale urcite nie prinom. Nemusis byt ziadny Einstein aby si si uvedomil, ze ochrany usi nemaju pozemne posadky len nasrandu. A snad mi nechces tvrdit, ze trubka do ktorej fukas moze vytvorit rovnaky tlak ako prudovy motor, vsak nenalet na vsetko co citas :) http://www.youtube.com/watch?v=g9By6bPn3DM si to pusti od piatej minuty. Skoda, ze to mikrofon nezvladne a prebudi ho :lol: Si to mozes lahko porovnat. edit: Wiki - Jet engine at 30 m 632 Pa 150 dB Jet engine at 100 m 6.32 – 200 Pa 110 – 140 dB Vuvuzela 47.8 Pa 127 dB Takze vuvuzela pri usti vydava tak isto hlasny zvuk ako prudovy motor na 100m (co je vzdialenost, na ktoru ho bezne pocujes napr. na lestisku, bez ujmy), a bublina splasla :) 1
Ryan Giggs Zverejnené 19. Jún, 2010 Zverejnené 19. Jún, 2010 Presne tak. :lol: Nemusim byť žiadny profesor, stači si niečo prečitať. Pretože si jediný kto píše že vuvuzely mu nevadia a nepripisuje im žiadny význam. A to ťa nemusím ani poznať. Ano, som jediny na svete čo to piše. :)
game Zverejnené 19. Jún, 2010 Zverejnené 19. Jún, 2010 nezdá sa vám, že je akosi viac počuť fanúšikov ? občas zašumia kolektívne výkriky a achkania pri takmer góloch a tak :) zatiaľ som futbalovejší futbal prechválila :lol:
game Zverejnené 19. Jún, 2010 Zverejnené 19. Jún, 2010 toto si musím zapísať, kým nezabudnem: názov vuvuzela pochádza z jazyka zuluov a znamená priateľstvo, jednotu a radosť ! no nepočúva sa to hneď lepšie ??? :) ach achkeby tam nebehalo čosi oranžové, ani neviem, že sú holanďania na ihrisku :lol:
Darkman Zverejnené 19. Jún, 2010 Zverejnené 19. Jún, 2010 nezdá sa vám, že je akosi viac počuť fanúšikov ? občas zašumia kolektívne výkriky a achkania pri takmer góloch a takAno :) Pri zapase Mexika s Francuzkom bolo fanusikov v istych momentoch pocut dost jasne. Jednak asi spolocnosti nasadzuju nejake filtre na to. A potom aj fanusikov to bucanie asi zacina omrzievat :lol: A Holandania hraju zatial biedne :)
tomassi Zverejnené 19. Jún, 2010 Autor Zverejnené 19. Jún, 2010 a mikrofóny sú bližšie k hracej ploche inak v zápase MEX-FRAzohrala veľkú úlohu početná skupina Mexckých fans,kt. netrúbili, ale povzbudzovalia ak trúbili tak do rytmu - miesto tradičného México México ra ra raMéxico México - - - México México - - - México México
Darkman Zverejnené 19. Jún, 2010 Zverejnené 19. Jún, 2010 Kiez by kazdy zapas mal podobnu kvalitu ako Kamerun vs Dansko.
game Zverejnené 19. Jún, 2010 Zverejnené 19. Jún, 2010 vuvuzely pridali, ale aj diváci, celkom dobrý zápas, len mi je teraz ľúto kamerunu ... hrozný tento futbal ... :lol:
Odporúčané príspevky