Skočiť na obsah

Vieme, čo jeme?


starsi

Odporúčané príspevky

foie gras - francúzska delikatesa z pečienky všpeciálne vykŕmených husí či kačíc

pred časom som tak veľmi okrajovo zaregistrovala foie grasovú bitku ... nakoniec sa k zákazu a na stranu ochrancov zvierat pridali viaceré krajiny, a naposledy aj Kalifornia

 

uff, mi odlahlo, ze to nie na slovensku... moj vztah k husacim pecienkam je velmi kladny...
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

tu vieme, čo jeme, lebo do toho vidíme.

teda vidí ten, kto to dostane darom. alebo kto to líže.

nič proti gustu, pražené červy sú vraj plné bielkovín, lahôdka, aj taký malý škorpión ... hlavne v afrike :)

 

post-3-0-36196200-1346350059.jpg ... post-3-0-89823200-1346350074.jpg

 

ale čo ma tu dostalo, to je reklamný text :

Originální lízátko obsahuje pečeného červa , který je tak určený ke konzumaci. Doporučujeme jako netradiční dárek pro slečny se zálibou ve sladkostech nebo pro malé děti, aby se naopak jejich konzumace sladkostí omezila.

http://www.megadarky...o-s-cervem.html

:)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

pre zmenu sa pohromy valia z Poľska na Česko ... s následnými následkami na nás ... čo už. všakáno.

 

práve ma prekvapila jedna správa, v Čechách sa v olivových olejoch extra virgin, ktorých krajina pôvodu olív napriek tomu, že minimálne na etikete či v kóde musí byť uvedené, nebola uvedená a zostala nezistená ...

tak teda, v olivových olejoch zo 17 vzoriek v 15 našli stopy pesticídov a karcinogénov - DDT

 

práškom DDT sa kedysi ako zázrakom hodným zbožňovania práškovalo všetko, od potkanov po plesne a choroby rastlín, DDT bola v každej domácnosti - až kým sa nezistilo, že je vysoko karcinogénna a odbúravať v prírode sa bude veľmi dlho ...

 

ale predsa len, DDT je zakázané používať už takmer 50 rokov ... a je dnes reálne v olivovom oleji ktovie z akej krajiny pôvodu ...

 

V olivových olejoch v Česku našli karcinogény a DDT http://ekonomika.sme...arcinogeny.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nedavno som cital, ze do muky (bezne aj u nas) sa pridava latka (uz neviem nazov, je to nejake E), vdaka ktorej je potom cesto vlacnejsie a lepsie sa s nim pracuje. Ta latka sa ziskava z ludskych vlasov a zvieracich kopyt. Vyraba sa to ako inak v Čine a tie firmy co to robia vo velkom vykupuju tamojsie holicstva.

 

Podobne "zazracnych" latok extrahovanych z kde coho je kvantum, takze nasa strava je skutocne pestra.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ten sajrajt sa tam pridáva aby bolo možné použiť múku s nižším obsahom lepku (lacnejšiu) vyrobenú nie z potravinárskej pšenice ale z kŕmnej alebo technickej (napríklad)

 

dobrú chuť Vám praje Váš najbližší hitlermarket a súdružka európska uhnija, ktorej byrokrati používanie toho sajrajtu, v záujme Vášho zdravia samozrejme, a určite nie v dôsledku nejakého lobingu, schválili :thumbsup:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Človek už niekedy by najradšej držal hladovku, keď vidí, že čo všetko je v dnešných potravinách.(vrátane ovocia, zeleniny)...holt, spôsobili sme si to sami. Ale vyhýbam sa všeliakým sladeným nápojom, chipsom, chrumkám, salámam a pod.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

a to ešte ktovie čo všetko iné, ale aby v tom zasa neboli Poliaci a Česi sami, malinkatým farebným prehreškom / proti metanolu a posypovej soli len malina, že / sa pridali Maďari :

Maďarský podnik exportoval do Švédska niekoľko ton mäsa, ktoré predali ako hovädzie. Pri preverení tovaru vysvitlo, že ide o lacnejšie bravčové mäso napustené farbivom, informovala v utorok večer maďarská verejnoprávna televízia.

Švédskym odberateľom sa nepozdávalo dovezené mäso, preto ho dali preveriť. V laboratóriu zistili, že ide v podstate o bravčové mäso, ktoré napustili farbivom.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme...l#ixzz29Zi9tTfK

dostať sa do predaja, muslimovia by to nerozchodili ... :( to hovorím bez nejakej vedľajšej tejto, príchute, kedysi sme chodili s nimi spoločne na menzu, videla v praxi ... :)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

ďalšia hádanka zodpovedaná - kto je vanilkové či kakaové trubičky od istého poľského výrobcu s istou šaržou, už vie, čo je :

 

Ak máte doma cukrovinky s názvom Stilla dolce Cocoa rolls alebo Vanilla wafers, nejedzte ich. Môže totiž ísť o výrobky od poľskej firmy Magnolia tej šarže, v akej našli tamojší kontrolóri jed na hlodavce.

V ponuke ich mali minimálne dva reťazce u nás, potvrdila Štátna veterinárna a potravinová správa. Tesco podľa nej doviezlo jeden druh trubičiek s vanilkovým krémom a dátumami minimálnej trvanlivosti do 21. apríla a 10. mája 2013. Kaufland predával trubičky Stilla Dolce s kakaovou plnkou.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/6674745/v-polskych-keksoch-nasli-jed-na-potkany-tesco-a-kaufland-u-nas-ich-stahuju.html#ixzz2IdphWnOt

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ďalšia poľská hádanka vyriešená ...

 

konské mäso v hamburgeroch v Írsku má pôvod v Poľsku ...

Problém s prímesou konského mäsa v hovädzích hamburgeroch, ktoré írska firma Silvercrest dodala do obchodných reťazcov ako Tesco či Lidl, má pôvod v Poľsku.

Oznámilo to v sobotu írske ministerstvo poľnohospodárstva. Informovala o tom agentúra Reuters.

Britský potravinový priemysel šokovala v minulých dňoch správa, že maloobchodné reťazce predávali hovädzie hamburgery, ktoré obsahovali konskú DNA.

Výsledky testov následne odhalili, že surovina s obsahom konského mäsa, ktorú írsky producent hamburgerov Silvercrest použil, pochádza z Poľska.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/6681480/konske-maso-sa-do-irskych-hamburgerov-dostalo-v-surovine-z-polska.html#ixzz2JCM4JIf8

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

vlastne ani nejde tak o to, že vajíčkové škrupinky sa v prírode krásne rozložia a je z nich kvalitný humus ...

 

ani nejde o to, že ... keď už američania mali pred sedemdesiatimi či koľkátimi rokmi vajíčka v prášku, dobre, vojna žiadala vynálezy ...

 

rozgrcané tepelne upravené a pasterizované "čerstvé" vajíčka v krabici používať len pre "lenivosť" a prípadné odstraňovaanie škrupinky, ako je to písané v článku, mi pripadá dosť  :cotisisi: 

... otvoriť krabicu je asi to isté, ako rozbiť škrupinku ... a zo skutočného vajíčka dokážeme urobiť dokonca aj volské oko ...

 

:doh:

Škatuľu s vajcami stačí pretrepať a môžete robiť omeletu. Výrobok, ktorý sa už predáva v Británii, vo Francúzsku aj v Česku, onedlho dorazí aj k nám.

 

 Rozbíjanie vajec do praženice či omelety môže byť onedlho minulosťou.

Aj na našom trhu by sa totiž mali objaviť tekuté vajcia v elopakovom obale, ktoré sa dajú po pretrepaní rovno vyliať na panvicu.

Tento výrobok sa už predáva vo Francúzsku a vo Veľkej Británii. Podľa portálu idnes.cz sa objavil aj v Česku. Ponúkajú ho tam reťazce Interspar a Globus.

Tekuté vajcia by mali osloviť najmä mladšiu generáciu, ktorá je trochu lenivá variť, povedal pre idnes.cz Milan Karban, riaditeľ spoločnosti Framagro, ktorá ich vyrába a dodáva do obchodov.

 

V priebehu jedného alebo dvoch mesiacov by sa mal výrobok dostať aj na slovenský trh,“

V jednom balení by malo byť päť alebo desať kusov vajec. Vajcia sú špeciálne tepelne upravené, aby sa ani v najväčších horúčavách nepokazili.

 

Pri používaní tekutých vajec odpadnú problémy s možným rozbitím vajec cestou z nákupu, tiež s odstraňovaním škrupiniek pri rozbíjaní vajec.

Na rozdiel od bežných vajec sa však tie predávané v elopaku nehodia do jedál, kde treba oddeliť bielok od žĺtka. Volské oko z nich nespravíte.

 

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/6751357/na-nas-trh-mieria-tekute-vajcia-v-elopaku.html#ixzz2P3ftHOwA

:wtf:

nie, ďakujem. budem rozbíjať vajíčka  a toľko, koľko práve potrebujem, a vyberať škrupinky, a tešiť sa z krásneho žĺtka ...
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

eee, evidentne sa niekomu konečne podarilo vyriešiť problém "hranatých" vajíčok - pri prevážaní klasických "vajíčkových" vajíčok v plastovom alebo papundeklovom obale sa preváža kopa vzduchu... ale vajíčko v škrupinke je proste vajíčko... aj keď možno za pár rokov budeme radi, že máme aspoň tie "škatuľové"...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

objavil niekto teplu vodu...

s vynimkou "specialnej upravy proti pokazeniu" to predsa ludia, ktori chodia do prirody, praktizuju uz desatrocia - skrupiny necham doma a vajicka si beriem so sebou v sklenej alebo umelohmotnej flasticke. Za prve zaberu menej miesta a za druhe nehrozi, ze sa rozbiju a rozlezu po batohu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 2 mesiacmi...

slepačie vajcia reloaded

 

Ak hodnotíte kvalitu vajíčka podľa pekne sfarbeného žĺtka, môžete sa zmýliť.

Výsledky testov časopisu dTest ukázali, že za výraznými žĺtkami môže byť aj farbivo, ktoré farmári pridávajú do krmiva pre sliepky.

„Najtmavšie žĺtky mali vajcia z klietkových chovov. Práve tie však boli prifarbené kantaxantínom,“ povedal Václav Beneš z dTestu.

 

„Obchod a spotrebitelia žiadajú hnedoškrupinové vajcia s pekne vyfarbeným, takmer sýto žltooranžovým žĺtkom,“ hovorí vedúci útvaru servisu zvierat Begokon Martin Mellen.

Priznal, že vlani prifarbovala firma vajíčka syntetickými žltými a červenými farbivami. Dnes však používajú len prírodné.

 

http://ekonomika.sme.sk/c/6834396/za-prilis-zltymi-vajciami-moze-byt-aj-farbivo.html

namiesto toho aby dali sliepkam kvalitné krmivo a dosiahli tak normálne sfarbenie žĺtka prirodzenou cestou, radšej im do žrádla pridávajú farbivo. ale asi je to tak lacnejšie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

... a to už sa pomaly človek nemôže spoľahnúť ani na malých domácich výrobcov vajec, ešte tak sem tam ...

kedysi sme kŕmili sliepky zeleňou a kvalitnými zmeskami kdejakých zŕn a vitamínov v zime, dnes farbivom ... mein gott

 

keď si spomeniem na tradičné prastaré pestovanie kapusty tu u nás, a ten šok, keď som videla tu pred susedmi, starou pestovateľskou rodinou na rohu obrovitý kamión s kapustou - probůh, čo to tam robia ? tak mi bolo objasnené :  čoby hňoganie na roli - kapustu si dajú doviezť kamiónmi z Maďarska či Holandska, naložia, a predávajú na trhoch ako pravú stupavskú kapustu ...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

nahodou som natrafil na tuto spravu
 

 

Maďarsko zaujalo vůči biotechnologickému gigantovi Monsanto a genetickým modifikacím tak odvážný postoj, že ničí 1000 akrů kukuřice, u níž bylo zjištěno, že vyrostla z geneticky modifikovaných semen, tvrdí maďarský náměstek ministra rozvoje venkova Lajos Bognar. Na rozdíl od mnoha zemí Evropské unie je Maďarsko zemí, kde jsou geneticky modifikovaná (GM) semena zakázaná.

http://nwoo.org/view.php?nazevclanku=madarsko-nici-vsechna-pole-s-gmo-kukurici-od-monsanto&cisloclanku=2013070106

 

a popri tom mi vyskocilo aj par dalsich odkazov

 

Partnerství EU s WWF právě vydalo strategickou zprávu nazývanou: PŘIJETÍ ZDRAVÉ TRVALE UDRŽITELNÉ DIETY: KLÍČOVÉ PŘÍLEŽITOSTI A BARIÉRY, která je součástí Žij dobře pro ŽIVOT (LiveWell for LIFE) „pionýrského projektu, jehož cílem je přispět k redukci emisí skleníkových plynů z dodavatelského řetězce potravinářství EU a demonstrovat, jak by mohla trvale udržitelná dieta pro různé evropské země vypadat.“

Úvod zprávy začíná konstatováním, že evropský superstát teď potřebuje kontrolovat to co jíme:

http://www.reformy.cz/zpravy/eu-zahajuje-radikalni-transformaci-jidelnich-navyku-lidi/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=eu-zahajuje-radikalni-transformaci-jidelnich-navyku-lidi

 

 

Americka spolocnost pod hlavickou Nitranskej farmaceutickej spolocnosti tusim poziadala Statnu o suhlas na vysadenie za ucelom farmaceutickeho spracovania. No netusil som, ze kukurica na krmne ucely je vysadena na orave len tak. bez nejakeho oboznamenia ludi, ktori ziju v okoli. GMO je velky omyl. geneticky mod plodiny su velky humus

http://afinabul.blog.cz/1307/po-roku-mame-opat-celu-oravu-pod-gmo-kukuricou

 

bez ohladu na internetove zdroje, ktore to uverejnili, nebral by som tieto veci na lahku vahu; clovek zasa kafre Bohu a Prirode do prirodzeneho vyvoja.... a tu je na mieste otazka, aky evolucny posun toto vsetko na nas vyvola ???

moj osobny nazor na danu problematiku sa nemusi zhodovat s textami, ktore tu linkujem

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

najospevovanejší hamburger poslednej doby je hamburger zakúpený roku 1999 - dôchodca David Whipple chcel dokázať kamarátom, z akých kdejakých prísad sa chutný hamburger skladá - chcel im dokázať, že bude od chemikálií na udržanie jeho "čerstvosti" dobrý aj o mesiac

 

kabát vo vrecku s hamburgerom odložil, dávno zabudol na stávku, po 14 rokoch povestný hamburger našiel vo vrecku starého kabáta : )

 

hamburger bol stvrdnutý na kameň, ináč vyzeral presne ako v deň, keď ho pán Whipple kúpil :

 

http://www.aktuality.sk/clanok/227652/video-toto-je-hamburger-objaveny-po-14-rokoch/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

Včera som mal v TV zapnutý Faktor strachu a predposledná disciplína bola o tom, že súťažili muž a žena - mali loptu trafiť do basketbalového koša. Kto netrafil, musel vypiť asi tri deci koktejlu. Koktel pozostával z rozmixovaných dážďoviek, vypasených múčnych červov a švábov. Malo to farbu ako jahodový koktejl, len viac dohneda. Normálne to tam ukázali, ako ich v mixéri namixovali. Celkovo každý z nich musel štyrikrát trafiť loptou do koša. Trafíš - nepiješ. Netrafíš - piješ. On sa napil tri krát, ona štyrikrát, takže ona dokopy vypila asi 1,2 litra rozmixovaných dážďoviek, vypasených múčnych červov a švábov. Na oboch bolo vidieť, že to pijú s obrovskou dávkou sebazaprenia, však bodaj by nie. Ale nakoniec obaja prešli do ďalšieho kola. No ja mať plný žalúdok, tak doma by som pustil šablu a nie raz, stačilo mi to vidieť, nieto to ešte piť, osral by som im aj celých 50 000 dolárov :zubiska:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov