game Zverejnené 13. August, 2011 Zverejnené 13. August, 2011 v domácich luhoch a hájoch je tiež veselo, tam vyššie aj keď ble, ale aspoň vieme, čo jeme, teda občas :thumbsup: - alebo by sme nezjedli ani za svet. to, čo jeme doma, sa tvári, že je niečo né, než čo je, / ktovie prečo mi z toho napadol Werich - ... má hledět aby byl ... :) / Nápis veľký, zloženie malé Nápis, že mliečny nápoj obsahuje banán, bol na fľaši osemkrát väčší, ako boli informácie o zložení výrobku. Tie pritom prezradili, že v 250 mililitroch nápoja je len štvrť mililitra banánovej šťavy. V 25gramoch jahodovej čokolády Milka, ktorá sa predáva aj u nás, bolo len 0,045 gramu jahôd. Podľa centra výrobca použil jedinú jahodu na sto tabuliek čokolády. Test ukázal, že výrobca instantnej kuracej polievky použil na päťtisíc litrov polievky jediné kura. Jahodová kaša Hipp, dostupná aj na Slovensku, obsahovala v jednej porcii len necelý polgram jahôd. ..... Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/6014476/obaly-potravin-zavadzaju-ukazal-test.html#ixzz1UwEYqWmLtie jahodové čokolády som kedysi mňam, zbožňovala, potom sa prejedli, ako všetky presladené Milky, ale 5000 litrov polievky z jediného kuraťa je priam čarodejnícky trik :) 1
game Zverejnené 22. November, 2011 Zverejnené 22. November, 2011 nielenže je to podľa mňa natrieť na chlieb ble / všetkým, ktorým to chutí, prajem dobrú chuť :) /, ale výrobca zavádza, Nutella - vyrába sa od r. 1944 z mandlí, lieskových orechov a čokolády, ani nie je taká zdravá, ako sa tvári ... :hmmm:Talianske Ferrero podľa súdu počítalo nutričné hodnoty čokoládovej nátierky rôznym spôsobom. To vyvolalo dojem, že je Nutella zdravá. Čokoládová nátierka Nutella nie je taká zdravá, ako ju výrobca vykresľuje na obale. Súd v nemeckom Frankfurte nad Mohanom totiž rozhodol, že informácie o obsahu vitamínov a cukrov na etikete sú zavádzajúce. Taliansky potravinársky koncern Ferrero počítal nutričné hodnoty Nutelly z objemov, ktoré mu priniesli príťažlivé výsledky. Kým obsah tukov a cukrov je uvedený na etikete v prepočte na 15 gramov nátierky, objem vitamínov a minerálov výrobca vypočítal zo 100-gramovej porcie Nutelly. Čítajte viac: http://ekonomika.sme...l#ixzz1eSj9uq4C 1
chrust Zverejnené 26. November, 2011 Zverejnené 26. November, 2011 Nutella môže byť vynikajúca na palacinke. Priznám sa, že som to nikdy nejedol. Buď nebolo palacinky, alebo Nutelly. Ono faktom ostáva, že Nutellu som naposledy jedol niekedy v 70-tych rokoch. Predávala sa v takých malých, plytkých kelímkoch (snáď 25g to mohlo mať) s plastovou lyžičkou - a to sme vyjedali doslova po štipkách.A k tým palacinkám - najtradšej mám zapekané s tvarohom a hrozienkami.A vy?
game Zverejnené 26. November, 2011 Zverejnené 26. November, 2011 k palacinkám tenučkú vrstvu džemu, nič viac. prípadne bez džemu kaakový prášok zmiešaný s práškový cukrom a škoricou, tiež tenučkú vrstvu. toto sú palacinkové jedácke príspevky skôr do témy Čo bude na obed http://forum.freespa...o-bude-na-obed/ alebo Jedlo http://forum.freespa...ema/1245-jedlo/ späť k nutelle - v sedemdesiatych rokoch v kelímkoch to nebola Nutella od Ferrero, bol to náš výrobok, nevolalo sa to nutelka, alebo tak akosi ? neviem si spomenúť. také malé umelé vaničky, neskôr aj dvojfarebné boli - svetlejší maglajz a tmavší v jednom kelímku, ale vyrábal to niekto u nás. ale dobre sa to mlsalo. spomienky na socík s prílohami, obrázkami a so všetkým, čo s ním súvisí tu https://www.freespace.sk/tema/3732-dedicstvo-komunizmu-a-sila-propagandy/ :)
chrust Zverejnené 26. November, 2011 Zverejnené 26. November, 2011 Tak to si ma trochu zaskočila ... ale na priloženej lyžičke bol prelisovaný nápis Nutella. to viem naisto - mám dobrú vizuálnu pamäť-
game Zverejnené 26. November, 2011 Zverejnené 26. November, 2011 nepamätám si ten názov, neviem ..., viem len, že sme to lízali z lyžičky a tú bielu časť som mala radšej než tú hnedú, keď už to bolo dvojfarebné ... možno bola receptúra kúpená, možno okopčená, nemám predstavu, a neviem kto to vyrábal, neviem to zatiaľ nájsť, ale ferrero to nebolo :)okrem toho sa receptúra Nutelly vo Ferrero stráži podobne ako receptúra coca coly ... :)
pink Zverejnené 26. November, 2011 Zverejnené 26. November, 2011 nebola to nahodou nugeta? o nutele sme vtedy mohli akurat snivat.. recept na palacinky s tvarohom prosim do receptov :)
game Zverejnené 26. November, 2011 Zverejnené 26. November, 2011 no jasné, pink :)... nugeta to bola. nebola taká "nátierková", bola tuhšia, a tú lanýžovú časť - bledú, som mala moc rada. kdepak nutella za socizmu ...aj lego skopčili, dali mu iný rozmer a nazvali ho cheva :) áno, nugeta. neviem, čo obsahovala, ale nutella vraj podľa článku zavádza v obsahu a prospešnosti pre zdravie ... ako celá kopa kdečoho, čo jeme ... teda ja nie, nugetu som ľúbila, nutellu nieee :(
pink Zverejnené 26. November, 2011 Zverejnené 26. November, 2011 nugeta bola dvojfarebna? to sa mi nejak nezda... nugeta bola isto z arasidov, alebo teda chutila tak ako dnes chuti horalka a aj na nej pisu, ze z arasidov.. nutelu jedavaju taliani na ranajky.. natru si buchtu hrubou vrstvou nutely a zapijaju to capuccinom.. tusim idem tie palacinky spravit.. aaa edit - ale tak nejak sa mi daco zda, ze bolo dvojfarebne, svetla a tmava cast.. ale bolo to v skle..
game Zverejnené 26. November, 2011 Zverejnené 26. November, 2011 niečo tam bolo dvojfarebné. stopro.neviem či zrovna nugeta, alebo nejaký hybrid, ale v bielej vaničke s lyžičkou boli dva krémy ... svetlejší a tmavší. či sa to volalo ináč, nemám šajn ... a tuším som to jedávala na Morave, ale nič viac si o tom nepamätám ... ani kedy to bolo, nič ... len tie dve farby, a že svetlejšia bola lepšia. áno ...máš pravdu ... bolo to aj v skle, ale asi až po vaničke :hmmm:
pink Zverejnené 26. November, 2011 Zverejnené 26. November, 2011 bolo to aj v skle, ale asi až po vaničke :hmmm: skor by som povedala, ze vanickove mali stale, v skle mali iba obcas a aj to pod pultom... :) 1
chrust Zverejnené 27. November, 2011 Zverejnené 27. November, 2011 Celkom ste ma poplietli aj s mojou vizuálnou pamäťou :wacko:
lopata555 Zverejnené 1. Marec, 2012 Zverejnené 1. Marec, 2012 Polské potraviny obsahují sůl určenou na posyp silnic V tisících tun polských potravin, především v masných výrobcích, jako jsou klobásy, šunky a další uzeniny, ale i v rybích konzervách, chlebu a pečivu, je posypová sůl – chemikálie na údržbu komunikací. Prokuratura v Poznani zadržela a obvinila pět lidí, jejichž firma ve velkém nakupovala posypovou silniční sůl, kterou vzápětí po změně obalu prodávala jako potravinářskou přísadu. Výrobci platili 140 zlotých (840 korun) za tunu. Hned po přebalení ji za více než trojnásobek prodávali do masokombinátů, pekáren a konzerváren. „Obvinění, jimž hrozí až osm let vězení, nakupovali od roku 1999 měsíčně tři tisíce tun posypové soli, která se používá také při výrobě barev a v obuvnickém průmyslu. Po přebalení ji přeprodali dál, ale užjako sůl potravinářskou,“ řekla poznaňská prokurátorka Magdalena Mazurová. http://www.novinky.cz/ekonomika/260543-polske-potraviny-obsahuji-sul-urcenou-na-posyp-silnic.html :odpadnem: ... čo k tomu povedať ?
chrust Zverejnené 10. Marec, 2012 Zverejnené 10. Marec, 2012 Ak je to všetko fakt a dokážu usvedčiť vinníkov, dal by som im doživotie. Všetkým, bez rozdielu v miere zavinenia. Pokiaľ sa vedome podieľal na takomto útoku na zdravie konzumentov, je to vysoká spoločenská nebezpečnosť na úrovni ohrozenia zdravia a životov veľkého rozsahu.
game Zverejnené 10. Marec, 2012 Zverejnené 10. Marec, 2012 to ešte nie je všetko .... v Poľsku potravinové peripetie po rozsiahlych kontrolách pokračujú: po solení posypovou soľou je tu ďalší poľský príspevok do témy nevieme, čo jeme - alebo čo nám dávajú jesť : V Poľsku našli v potravinách prášok z pokazených vajec Prášok z pokazených vajec sa v Poľsku používal na výrobu cestovín, sušienok aj majonézy. Nie je jasné, či sa takéto tovary dostali aj na Slovensko. VARŠAVA. Poľská polícia zadržala podľa miestnych médií desiatky ton prášku zo sušených pokazených vajec. Obsahovali niekoľkonásobne viac nebezpečných baktérií než povoľujú normy. Informoval o tom portál lidovky.cz. Prokuratúra vyšetruje, či sa potraviny obsahujúce tieto sušené vajíčka dostali aj do zahraničia. Už v stredu policajti zatkli majiteľa firmy z okolia stredopoľského mesta Kalisz, ktorá prášok z pokazených sušených vajec vyrábala. Podľa neoficiálnych informácií poľských médií tento podnikateľ nakupoval od farmárov pokazené vajcia. Prášok z nich potom odoberali výrobcovia cestovín, sušeniek alebo majonézy. Vyšetrovatelia zatiaľ potvrdili iba to, že baktérie, ktoré sa našli v sušených vajciach sú škodlivé pre ľudské zdravie. Čítajte viac: http://ekonomika.sme...l#ixzz1ojHXiMuz dobrú chuť.
game Zverejnené 12. Apríl, 2012 Zverejnené 12. Apríl, 2012 ďalšie mňam do zbierky, tentokrát " čo pijeme " ... pre zmenu z číny, a postihuje čajíčkarov ... zostáva dúfať, že pesticídy v malom množstve "šálka denne" zvládneme ... popri tom všetkom ostatnom, keď ešte dodnes spracúvame v sebe spolu s planétou prastaré DDT, čo je nejaký čínsky pesticíd ... :kafe: Organizácia Greenpeace odhalila v niektorých čínskych čajoch zakázané pesticídy. Týka sa to výrobcov ako sú China Tea, Tenfu Tea a China Tea King. Informovala zahraničná stránka People's Daily Online. Testovali 18 čajov, ktoré kúpili od deviatich rôznych výrobcov od decembra 2011 až do januára 2012. Zelený čaj, čaj oolong a jazmínový čaj pochádzali z obchodov v Pekingu, Čcheng-tu a Haikou. Nezávislé testovanie ukázalo, že až 12 z 18 vzoriek obsahovalo najmenej jeden pesticíd, ktorý je zakázané používať pri výbore čaju ako napríklad metomyl, či endosulfán. Pravdaže, najmenej jeden výrobca čaju obvinenia poprel. Čína bola v roku 2010 najväčším spotrebiteľom a výrobcom čaju na svete. Taktiež je však krajina svetovo najväčším konzumentom a výrobcom pesticídov. ... všetkých 18 vzoriek čaju obsahovalo najmenej tri pesticídy, jedna dokonca až 17. Dokopy 14 vzoriek obsahovalo pesticídy, ktoré môžu mať negatívny vplyv na plodnosť, poškodiť alebo spôsobiť genetické zmeny. http://tvnoviny.sk/s...-pesticidy.html
game Zverejnené 3. Máj, 2012 Zverejnené 3. Máj, 2012 vieme, čo jeme ? sledujte a učte sa, diletanti ... že posypová soľ, pche :) http://www.youtube.com/watch?v=Cnkaa7XmhoY
game Zverejnené 27. Máj, 2012 Zverejnené 27. Máj, 2012 nevieme, kŕmia nás čím len chcú od slepačích polievok po jahodové náhražky a pudingové kečupy, čachre s korením, plesne a pesticídy v ketchupoch, príjemný článoček :) : http://www.sme.sk/c/...m-na-obale.html a kto by povedal do Coca-Coly s jej kedysi tak supertaj receptom ? Coca-Cola dopadla horšie. „V každej krajine majú vlastnú výrobňu a každá testovaná Coca-Cola mala iný obsah cukru a iné zloženie cukrov. Spotrebiteľ citlivý na niektoré druhy sa nemôže spoľahnúť na rovnaké zloženie vo všetkých krajinách.“ Nápoj v štyroch krajinách obsahoval cukor a v štyroch o polovicu lacnejšiu izoglukózu. V Česku našli cukor, u nás to druhé. dobrú chuť :)
game Zverejnené 14. Jún, 2012 Zverejnené 14. Jún, 2012 separát. mäsový separát - kurací separát :) http://www.aktuality...kuraci-separat/ meno to má zaujímavé, a ani to nevyzerá tak zle. dokonca aj odborníci vraj tvrdia, že je to kvalitná surovina. dokonca na tom obrázku vyzerá vcelku použiteľne. to som videla už aj desivejšie prípravy napríklad diétnych párkov takmer bez mäsa ... tu je aspoň základom kuracie niečo, minimálne zbytky. vážne to nevyzerá tak desivo ... teda pre mňa, nechcem nikomu do toho vyprávať, a hlavne nie gurmánom :) viac ma vydesilo, že najväčšie množstvá kuracieho separátu vyrába Poľsko ... teda dúfam, že bez soli ... :innocent:
member2793 Zverejnené 14. Jún, 2012 Zverejnené 14. Jún, 2012 viac ma vydesilo, že najväčšie množstvá kuracieho separátu vyrába Poľsko ... teda dúfam, že bez soli ... :innocent: ale veď nebuď zase taká puristka, takto by mohli cestári v zime v prípade nedostatku soli rozsýpať po cestách párky, väčšina tesco párkov sa aj tak na nič iné nehodí :D 1
game Zverejnené 13. Júl, 2012 Zverejnené 13. Júl, 2012 foie gras - francúzska delikatesa z pečienky všpeciálne vykŕmených husí či kačíc pred časom som tak veľmi okrajovo zaregistrovala foie grasovú bitku ... nakoniec sa k zákazu a na stranu ochrancov zvierat pridali viaceré krajiny, a naposledy aj Kalifornia V Kalifornii od júla zakázali predávať a vyrábať francúzske pečienky foie gras. Domáci aj Francúzi sa búria. Francúzska delikatesa foie gras sú pečienky z kačíc či husí, ktoré špeciálne kŕmia. Vtákom nehumánne bránia v pohybe, dávajú im viac krmiva, ako potrebujú. Aj preto mnohé krajiny najmä v Európe túto pochúťku zakázali. Od júla sa k nim pridala americká Kalifornia. Za výrobu delikatesy či jej predaj v reštauráciách hrozí pokuta do tisíc dolárov. Zákaz nahneval miestnych milovníkov tejto špeciality, ktorí začali usporadúvať foie gras párty, kde ju podávali zadarmo. Kalifornia čelí viacerým žalobám. Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz20WwyU1tBkedysi sa bežne vykrmovali pred hodami husy či kačice, nebolo dvora, kde by to nerobili ... len boli bežne v kŕdli, mali pohyb, len keď došla večera, bez milosti vybraté kusy chytili a nacpali kukuricou ... aký je váš vzťah k husacím pečienkam ? ... gurmáni či ochrancovia ? :)
game Zverejnené 14. Júl, 2012 Zverejnené 14. Júl, 2012 nooo ... vysvetli to husiam a kačiciam a ochrancom a gurmánom, alebo si dočkaj, až dojde gurmánka hellé, ona ti to vysvetlí :)
Hellé Zverejnené 14. Júl, 2012 Zverejnené 14. Júl, 2012 :zubiska: ja nie som ziadna gurmanka..ja som obycajny pazravec..a vnutornosti nijako nemusim...a ake tam nehumanne zaobchdzanie..ludia sa predsa tiez malo pohybuju a zeru viac ako treba..ibaze nikto nezje nas.... humanizmus odtial potial..ale hlad je najlepsi kuchar :P jo a som za volny chov kurciat a za cersvu travicku pre kravicky...nie ze by mi ich bolo nejako luto..ale jednoducho potom chutia lepsie :dalbysomsi:
Eiensama Zverejnené 14. Júl, 2012 Zverejnené 14. Júl, 2012 Milujem foie gras, ale ak mam byt bud jedno alebo druhe, tak potom druhe - ochranca. Zakazat vsade. Chutnych jedal mame na svete habadej a z cistej roztopase nehumanne zaobchaadzat s husickami a kacickami sa mi protivi.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz