Skočiť na obsah

Paušál 0 Sk


Sniper

Odporúčané príspevky

Občas mi na Easy alebo Primu chodia všelijaké sms, aby som si zmenil program na... to neviem ako sa to volá, lebo to nečítam ale rovno mažem.

Viem len to že paušál je relatívne lacný.

 

Už ma unavujú dobíjateľné karty, nebaví ma stále sledovať kredit a dokedy ho možem použiť, a najmä ma poteší keď sa mi vybije (ako včera počas dôležitého hovoru).

 

Takže o čom sú tieto "akcie"? Rady, skúsenosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 13
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    4

  • Tomáš

    3

  • game

    1

  • doll

    1

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

zmenila som primu na paušál pred tromi mesiacmi, aj keď bol nejaký akciový, nie je práve zadarmo, ale je tam kopa voľných minút, je v tom prístp na net, viac víkendových minút a čo ja viem čo ešte ... občas si to v priebehu mesiaca skontrolujem, ako na tom som, a platbu mi strhnú priamo z účtu, ináč bez starosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale mňa nezaujíma bežný paušál, mňa zaujímajú o čom sú tie paušále ako Fix čo čo, ktoré sú za 9 Sk a pod.

Ja nevolám veľa, SMS tiež minimálne. Len mám občas problém s kreditom že mi buď prepadne, ale sa mi minie zrovna vtedy keď to nepotrebujem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Paušál 9 Sk od Orange aspoň na začiatku roka fungoval tak, že si sa musel zaviazať na 2 roky a počas celej tejto doby musíš dokopy prevolať 4760 Sk (vrátane DPH). Ceny hovorov má účtované podľa sadzby pre paušál 199 Sk. Ale to bol asi len akciový dočasný paušál. Čo sa týka Fixu od T-mob tak to máš podobne ako Easy, môžeš volať len do výšky kreditu, rozdiel je v tom, že pri Fixe sa zaviažeš, že si budeš kredit mesačne dobíjať.

 

Inak je u Orange teraz asi najnižší paušál Flexi za 119 Sk, predplatené 10 min. U ostatných operátorov neviem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 13 rokmi...

No teraz už v roku 2020 sa pomenili veci ale jeden princíp súviesaci s témou stále zostal! Sú ľudia ktorí fakt málo natelefonujú a predplatená karta si tiež vyžaduje nejakú minimálnu "starostlivosť" ak proste nedobijete kredit za istú dobu, tak vám prepadne, a ešte nejakú dobu môžete prijímať hovory a sms. Ak však neurobíte nič, tak po čase vám zrušia nenávratne aj číslo. Proste vás vypnú. Paušál je zase o tom že kto ledva volá (preto má predplatenú kartu) sa mu neoplatí mesačne platiť 15-20€ keď to nevyužije. No a na to exustuje tzv. nulový paušál! U O2 taký existuje (možno aj inde) a je presne pre ľudí typu snipe, môj otec, že vlastne operátor vám drží číslo za predpokladu že niečo navoláte. Ale základ paušálu je 0€. Nemáte v tom žiadne voľné minúty, ani SMS, ani dáta. Takže ak by ste telefón nepoužili tak vám reálne príde telefónny účet na 0€! Ale ak za mesiac spravíte len pársekundový hovor tak účet bude 10 centov atď. Koľko využijete, toľko zaplatíte. Takže títo ľudia by mávali telefónne účty v sumách 2-3€ mesačne alebo ani to. V ich prípade lepšie ako kredit, lebo ten má nejakú minimálnu hodnotu dobitia. Fotrovi by stačil aj 2€ kredit na mesiac ale taký sa dobiť nedá. Tak si vždy dobije minimum čo je u orange nejakých 8€ a treba dobíjať štvrťročne, a len sa mu to hromadí.

Ale zase teraz už existujú služby ktoré v rokoch vzniku témy neboli ako napr. to 50 cent strop u Telekomu alebo 10 centov celý hovor u O2. Ak nerátame tieto spomenuté funkcie tak by som odporúčal Swan 4ka alebo Tesco Mobile tie majú najlacnejšiu minútu/sms keď chcete mať minimálne náklady na telefonovanie, a u swanu viem že platnosť kreditu je až rok, a jeho minimálne dobitie začína už od 4€ takže vaše ročné náklady na telefonovanie môžu byť 4€ ročne! Kto nevolá. 

Pokiaľ už chcete viac volať tak by som sa bližššie pozrel na spomínaný telekom a O2 kde je to o tomto. V telekome to funguje tak že ak preesemeskujete, prevoláte, predátujete 50 centov, tak sa to zastaví a v daný deň vám už viac neúčtuje. Ale je to rozdelené na operátorov a druh služby. Napríklad ak naesemeskujete 50 centov, tak za ďalšie SMS už neplatíte ale ak si zavoláte, znova sa to účtuje a pri 50 centoch sa to zastaví, ale tu pozor na to že za každú sieť sa platí zvlášť. Napríklad navoláte do Orange za 50 centov, tak do Orange už voláte zadarmo do konca dňa ale ak si zavoláte do O2 tak znova do 50 centov a ďalej už zadarmo. Ak si spustíte dáta zase odráta 50 centov. Toto sa skôr oplatí ak nevyužívate často telefón ale občas semtam potrebujete narýchlo internet alebo viacej volať, tak je to dobré. U O2 ten celý hovor za 10 centov sa oplatí pre tých čo veľa volajú a do rôznych sietí. Ide o to že jakmile sa linka spojí, hneď sa naúčtuje 10 centov a vtedy môžete volať až hodinu. Takže pri krátkych hovoroch typu "ahoj kde si" sa to neoplatí ale ak si vyrátate že u iných operátorov kde ja napr. 5 centov minuta, tak po dvoch-troch minutách hovoru sa už oplatí to O2. A je jedno do ktorej siete voláte a je v tom ešte aj krajiny EU. Na dáta a SMS však už žiadna akcia nieje, to si platíte štandartne.

Paušál kde je mesačný poplatok 0€ existuje. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ďakujeme za tvoje cenné rady, ale oživil si 13 rokov starú tému a za ten čas sa technológie tak pohli dopredu, že náklady na prevádzku telefónu sú u mňa tak mizivou položkou, že nemá ani zmysel sa k tomu vyjadrovať. Komunikácia sa z veľkej časti preniesla  na internet, toto čo si tu popísal bude možno zaujímavé pre niekoho, kto má doma max tak DSL a nie 100Mbit optiku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov