Skočiť na obsah

Je pravda, že...?

Odporúčané príspevky

Zverejnené

LED dioda sa nemoze nikdy pokazit?

raz som to niekde pocul, alebo cital, ale dalej som sa tym potom nezaoberal a teraz ma to napadlo

• Odpovedí 13
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

4

• game

2

• cizy

2

• tomassi

2

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Môže, ale LED Dióda je to posledné čo by sa malo pokaziť. Ak nesvieti tak na 99% je chyba inde.

Zverejnené

vsetko elektronicke sa moze pokazit, ale LED dioda by mala mat nekonecnu trvacnost v svietivosti, ze sa proste nemoze vypalit ako ziarovka... ale odpalit ju mozes tiez

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Téma, v ktorej sa môžete spýtať na niektoré zažité sedliacke domáce rady - ako sa správať, v tej ktorej situácii a utvrdiť sa, resp. vyvrátiť ich platnosť.

pr.

Je pravdou, že pitie mlieka pomáha neutralizovať, prípadný jed v hubách?

NIE

Napríklad tvrdý alkohol s hubami sa neznáša dobre. A hoci sa v minulosti tradovalo, že zapíjanie húb mliekom pomôže neutralizovať jed zapatrošenej muchotrávky, nie je to pravda.

Ak medveď zaútočí a nemáš možnosť uniknúť, treba si rýchlo ľahnúť na zem a hrať mŕtveho?

ÁNO

Treba si ľahnúť na brucho, skrčiť nohy pod seba a chrániť si rukami zozadu krk a hlavu. Ak máš ruksak, je dobré nechať si ho na chrbte. Dôležité je nehýbať sa. Keď medveď zistí, že ho neohrozuješ, odíde.

ale na toto by som sa osobne moc nespoliehal :lol:

Zverejnené

spítať

Preboha, tomassi...

Ak medveď zaútočí a nemáš možnosť uniknúť, treba si rýchlo ľahnúť na zem a hrať mŕtveho?

ÁNO

Treba si ľahnúť na brucho, skrčiť nohy pod seba a chrániť si rukami zozadu krk a hlavu.

Asi takto? :lol:

Zverejnené

takže tu sú babkine voľakedajšie pravdy ... či platia alebo nie, nemám ani predstavu, ale dodržovať sa moc nedodržujú :

/ babka bola stará škola :) /

na mäkké salámy, párky a podobné pokrmy sa nesmie piť mlieko

na varenú kukuricu aspoň pol hodiny sa nesmie piť voda a nemalo by sa nič

človek môže vyjsť na ulicu len keď má upravenú hlavu a čisté topánky

najlepší liek proti hnačke je štamperlík rumu alebo čistej vodky ... až na toto, táto rada myslím platí, odskúšané, nie raz, zrejme to bude pravda :lol:

Zverejnené

Na kukuricu sa smie piť voda?

Ja sa už od detstva bojím že keď sa napijem tak ochoriem alebo niečo také....

Zverejnené

na varenú kukuricu aspoň pol hodiny sa nesmie piť voda a nemalo by sa nič

:lol: nesmie ... aspoň teda babke sa to podarilo do mňa tak nezmazateľne zapísať, že to dodnes dodržujem ... ale vážne neviem, či to platí a skutočne sa nesmie :)

Zverejnené

a čo tak zapiť ju mliečkom - aidofilné, zakysanka a pod.

rád by som počul radu od niekoho, kto to má odskúšané :) :lol: :)

Zverejnené

To, že na kukuricu sa nesmie piť voda sa dozvedám až teraz. Ja som zase počul, že voda sa nesmie piť za hubami. Nespomínam si, či som za kukuricou pil niekedy vodu, pretože som o tejto pravde nevedel, tak som to ani nesledoval, ale po hubách som ju viackrát pil a zatiaľ bez následkov.

Zverejnené

tomassi na margo toho ti môžem napísať len jedno:

Keď chceš mať sračku jak remeň, pi pivo Gemer!

:lol:

Zverejnené

v Brne sa rozprava ine - vypiješ Nektár, posereš hektár.

(Nektar je lokalne pivo)

... a s tym medvedom je to blbost. Ked som siel do CA, tak do Rockies kazdemu odporucali, nech si kupi sprej proti medvedom a ked medved ide proti nemu, tak to ma proste nastriekat ... ze im to je strasne neprijemne. Samozrejme to, ze ma pomaly odchadzat, robit hluk a plasit ho aj inym sposobom, to tam bolo tiez

... bol jeden clovek, co si lahol na brucho a hral mrtvolu. skoncil bez nohy.

Zverejnené

Tomu "hranie sa na mŕtvolu" tiež príliš moc neverím. Medveď blbý nie je a už vôbec nie keď je hladný.

Ale s tým hlukom je pravda. Samozrejme je už neskoro hulákať keď máte medveďa na 20 krokov pred vami.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov