Skočiť na obsah

Bicyklovanie - cykloturistika


Linkman

Odporúčané príspevky

Aj cyklisti zdravia teba. Aj ja chodim na skladacke. Libertu som predal. To je dobre ze zlozim a dam do auta a ked idem do velkeho mesta kde neni dobre jazdit tak zaparkujem niekde v predmesti, vyberem skladacku z auta a idem dalej. Ako ked kozmicka lod kruzi na obeznej drahe a na planetu zostupi len maly modul. Tak som ja s bicyklom v aute. A este kolko to usetri za autobus. Napriklad kupil som benzinovy filter za 1,20 a tym ze som sa bicykloval som usetril 1,66 takze vdaka bicyklu mam ten filter zadarmo. Vsak dig more šun dali by ste 10% vyplaty SAD-cke ked je na bicykli zadarmo more kammaride keby slovensko bolo na balkane tak SAD na mne nezarobi ani korunu!

 

More kupil som v inzerate mobil a bolo to az v Piestanoch. To ani nemam priamy spoj musel by som osobakom do Trnavy a tam prestupit na rychlik a zase dat peniaze zeleznicnej spolocnosti. Chytil som libertu more a odslapal som na tom! Aj ked to trvalo pol dna ale zadarmo. Boleli ma nohy ale ked nésú penáze na lístek odveze aj bicykel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To som sa nedozvedel ani ja. Ale u nas je zvykom skoro pred kazdu vetu davat more alebo dikmore... Isiel som do prace zase na bicykli ze usetrim ale bol len jeden den ked bolo idealne pocasie ze ani nefukalo a rano bolo tiez teplo. Ale isiel mi do oka nejaky ramať a to bolo neprijemne a druhy den smer tam bolo teplo ale strasne silny veter ze sa islo podobne tazko ako ked mam pripojenu nalozenu karu za bicykel ked idem do zbernych surovin a rano je zima. Takto ma to nebavi radsej si najdem tie peniaze na autobus. Bicyklovat sa treba vo volnom case ze niekedy o tretej poobede vyrazit a o siestej sa vratit. Ked je zhruba rovnake pocasie a nekombinovat 15:30 so 6:00 to su velke vykyvy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To som sa nedozvedel ani ja. Ale u nas je zvykom skoro pred kazdu vetu davat more alebo dikmore...

na to ze zijes medzi ciganmi, by si to mohol vediet...

 

more = človek, človeče (oslovenie)

dyk = pozri (upozornenie); spravne ma byt s ypsilonom, aj ked romstina nie je kodifikovana, ale nejako tvrde/makke vyslovvovanie treba rozlisit...

 

takze "dyk, more" znamena doslovne "pozri, človeče", cize take upozornujuce oslovenie

 

ani mne sa bicyklovat nechce, ked nie su idealne podmienky, ale ja som pragmatik, pre mna bicykel nie je ani sportove naradie, ani prostriedok relaxu, ale dopravny prostriedok a vtedy idealne podmienky idu bokom;

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Velmi dobre napisane. Treba rozlisit ci ide o bicykel ako nutny dopravny prostriedok alebo ako sportove nacinie. Aj ja som ako cinan ze po meste vsade chodim na bicykli ako dedinske babky, na postu, do obchodu... Ale ine je jazdit kratke vzdialenosti a v meste a ine v chotari kde je pocasie vzdy horsie ako v meste, a treba ist spolu s autani po ceste kde niesu ani odstavne pruhy t.j. cyklista zasahuje do jazdneho pruhu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Kúpil som si na bicykel spätné zrkadielko - nechcelo sa mi stále obzerať sa na kontrolu priestoru za mnou...

Bohužiaľ som si vybral zle. Mal som na výber ploché alebo vypuklé - vybral som si vypuklé z dôvodu, že zobrazuje väčší okruh priestoru.

Nuž, síce zobrazuje, ale súčasne priveľmi skresľuje veľkosti a tak trošku viac vzdialené auto za mnou je tak malé, že ho dlho vôbec nespozorujem.... až keď už je blízko.

 

Takže vypuklé zrkadielka na bicykel nedoporučujem :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Z bajku som zhodila vsetko, co sa zhodit dalo. Este aj oranzove odrazky som na ceste pri chodniku lamala (mam tam teraz odrazky do vypletu, tenke).

Vlastne som zistila, ze by to chcelo novy bajk.

Lebo uz aj samotny ram je tazky, a s tym uz moc neurobim :neviem:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Su take ultralahke karbonove bajky, kamos taky kupoval na splatky ja som ho viezol do Dunajskej Stredy a ked sme ho vyberali z auta to koleso vahu nemalo na malicku som ho drzal.

 

Niekomu som aj odporucal zrkadlo ze tiez jazdi v premavke a tie moderne auta uz idu tak potichu ze ani nepocut. Videl som rozne zrkadla urcene na bicykel.

 

Mam kupenu cisto novu retaz odkedy sa pretrhla. Hrkalo v zadu pri šaragli, ako natriasal bicykel tak sa buchal plech o zelezo a tak stacilo natlacit silikon do medzery a uz je dobre. Blaznive pocasie je ze raz teplo raz burka a hovorievam tetam s ktorymi cestujem a zvykneme sa bavit... a ked idem bicyklom oni stoja na zastavke a idem okolo nich a hovorievam im vzdy ze naco davat svoje peniaze SAD-čke?! A potom ma to dobehlo ze poobede pekne pocasie odisiel som na bicykli a rano bolo take sychrave, vlhke, chladne... A tak som nalozil bicykel na autobus a zaplatil listok sebe plus batozinovy priplatok, a jedna ta teta ze: velky frajer si bol, ze nedas SAD-ke svoje peniaze a teraz si si este aj bicykel niesol autobusom!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Dnes, po takmer presne 5 rokoch som zasadol na bicykel a bol som sa vyluftovať, prešiel som celý Trenčín od jedného konca na druhý, dva krát. Po dlhých mesiacoch konečne jeden deň bez toho, aby som myslel na robotu alebo nejaké povinnosti. A ani sa mi reťaz neutrhla, ako tu niekomu...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja chodím intercitybike alebo jak to nazvať že v chotári medzi mestami napríklad minule som šiel z Galanty do Piešťan a späť. Najďalej som bol v rámci jedného dňa v Beckove za deň som to otočil. A to som sa zastavil v Čachticiach a v Novom Meste nad Váhom. Doll machrila že ja toľko neprejdem ako ona. Kupujú si drahé galuskáče a robá sa machri ja na bárjakých skladačkách, eskách, libertách odídem do Hlohrovca, Bratislavly, Nových Zámkov hocikedy. Pripojím káru za bicykel a ťahávam 150kg kovošrotu do zberných surovín.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nebolo to doslovne ze to nedam ale medzi riadkami take daco. Aj v ramci mesta prejdem kilometre, lebo vzdy mam ten cyklo povoz, obchadzam sidliska kde co vyhodia neraz idem tak ze mam na kare spravene zvysene korby, tym pavukom (taka guma na gurtnovanie) a mam tam jednu chladnicku, pracku, vanu, dva digestory... Raz som niesol rozobrany cely mangel a priemyselnu pracku. Raz som bral do zberu 2 autobaterie zavesil som ich na korman kazdu na jednu stranu a s tym som siel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nebolo to doslovne ze to nedam ale medzi riadkami take daco.

 

Medzi riadkami a ty to prezentujes ako hotovu vec.

Ach Tomas, nauc sa okrem ineho aj spravat korektne na margo tychto veci. Ludi tym davas do pozicie tych zlych a arogantnych, pravda moze byt pritom uplne ina.

No comment.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V poriadku to správanie si preberieme v mojej téme a tu sa ideme bicyklovať. Zúčastnili ste sa projektu do práce na bicykli a európsky deň mobility? Ja som chytil 9-te miesto z niekoľkosto účastníkov. Doll panika zlatá nehnevajte sa já s váma nechcem za zlé byť. Princíp tej akcie spočíva v tom že ľudia chodia mesiac do práce na bicykli a registrujú si jazdy (kilometre) a podľa toho sa umiestnilo mesto že koľko najazdili všetci dokopy, aj tam sme sa umiestnili ako obec v prvej päťke. Keďže ja dochádzam 11km (ešte v bývalej robote) tak som nazbieral 380km za mesiac čo je dosť lebo väčšina pracovala 2km od domu. Úradníci, učitelia, sestričky všetko čo pracuje neďaleko od domu chodili. Ale jeden maník čo to vyhral (akurát zamestnanec zberných surovín kam chodím) dochádzal zo Šoporne do Galanty na bicykli kde kvôli Váhu spraví veľa kilometrov (vzdušnou čiarou to neni ďaleko ale most je v Seredi alebo šali) tak spraví viac aby sa dostal cez Váh, a veľa spravilo to že on dochádza denne do práce a ja každý druhý deň.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dubnica sa zapojit nemohla, iba TN okres. Par nasich zamestnancov sa aj  zucastnilo, ale to skor oblast Nemsova.

Ale davat TN-DCA-TN denne do/z prace je uz narocnejsie, nemame tu na to cesty.

 

Pozeram zrovna ze za TN to dal nejaky chalanisko s najazdenymi 1700km za maj.

 

Tomas, aj 380km je pekne cislo, este trochu pridat, aby sa aj tepy zdvihli, a mozno by si aj lepsie vyzeral.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preco sa Dubnica nemohla zapojit? Vsak Galanta je len 15 tisicova a mohla sa zapojit tak Dubnici co je minimalne rovnaka ked nie vacsia tak co branilo? A zase tam je aj hornaty teren stupacky takze najazdit 100km v okoli DCA a 100km na podunajskej nizine kde je jedina stupacka zeleznicne priecestie, je velkansky rozdiel. To treba uznat. 1700km je super ale vyhrali to Martincania. Ja som bol s tymi 380 na 9-tom mieste v ramci mesta takze 8 ludi este viac spravilo ale malokto pracuje o tri dediny dalej lebo ti co dochadzaju do Bratislavy tam uz bicyklom je daleko a ostatni robia blizo... A henten co u nas vyhral tak neviem kolko mal dokopy ale kvoli Vahu musel obchadzat takze po ceste moze byt aj 15 km a on ma taky pracovny cas ze pondelok-piatok a v sobotu su do 12-ej tak vlastne 6 dni v tyzdni tam aj spat ma hned 30km za den.

 

Sukromne najazdim aj viac lebo do prace som siel tak ci tak na bicykli preto som sa aj zapojil ze vyskusam a vo volne si odidem hocikedy do Dunajskej Stredy, Trnavy hocikam...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To zalezi od ludi na uradoch, ci zdvihnu rite a urobia nieco pre "svoje" mesto. Ti nasi nespravili, preto sa Dubnica nezucastnila.

 

 

 

Vcerajsia bajkovacka, na Vrsatec. Dala zabrat, ale fajn vylet :)

 

post-16-0-64594600-1473085782_thumb.jpg

 

post-16-0-35603300-1473085895_thumb.jpg

 

 

 

 

 

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Super veľmi pekné. Ináč ten názov Vršatec mi niečo hovorí tuším je to napísanné na dopravnú značku keď idem po D1 do Žiliny od nás z dola... Áno tam som to videl! Alebo si to nemýlil náhodou s názvom Vrtižer alebo niečo také? Len viem že na diaľnici som tie slová čítal.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

 

„ZED´O je prvý bicykel štandardnej veľkosti, ktorý sa dá zložiť do veľkosti batoha. To je možné vďaka sofistikovanej štruktúre skladacích kolies a rámu,“

 
opisujú jeho tvorcovia.

zatial bez vyroby, ale snad uz je vhodne aj do temy "Slovaci, o ktorych sa hovori" (len ju neviem najst...)

 

http://www.dobrenoviny.sk/c/79381/slovaci-vymysleli-skladaci-bicykel-ktory-sa-zmesti-pod-postel-aj-do-batoha

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov