pink Zverejnené 4. December, 2011 Zverejnené 4. December, 2011 Podla mna by mala kazdeho "obetavca" zdobit nejaka znacka.... tu su styria z nich... http://www.cas.sk/cl...neopustili.html citam marek gajdoš a potom mi zaplo, odkial ho poznam.. http://marekgajdos.blog.sme.sk/ pise nadherne blogy, hodne citat... je vrchol, ze napriek tomu, ako im vlada ustupila, este stale kaslu na spital.. kollar stale miesa, miesa, neverim mu ani slovo.. 1
doll Zverejnené 4. December, 2011 Zverejnené 4. December, 2011 ja by som skor dala znacku tym, ktori sa na pacientov vykaslali alebo urobit v nemocnici nastenku hanby :boxing: a pred nemocnicu dat transparent so stolcekom s novymi zmluvami ... :welcomeyou:
pink Zverejnené 4. December, 2011 Zverejnené 4. December, 2011 co uz na toto povedat... http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/252473-cesti-lekari-na-slovensku-jsou-jako-okupanti-z-roku-1968-rekl-sef-odboraru.html ten clovek je padnuty na hlavu, len sa velmi cudujem, ze sa od neho nedistancuju... 1
slimak Zverejnené 4. December, 2011 Zverejnené 4. December, 2011 "Po roce 1968 tu máme zase stav, že na Slovensko přišla cizí vojska, to není normální," prohlásil Kollár. Svou argumentací však střelil poněkud vedle, neboť čeští vojáci i příslušníci armád dalších zemí NATO se na Slovensku běžně účastní cvičení. Přítomnost vojenských jednotek členských států NATO na území Slovenska umožňuje smlouva SOFA. ------- Neviem ci strelil vedla. Neboli tu na cviceni. A ze to nieje normalne, to Uhliarikove riesenie, opat lepsie ako nic. Ale ked si videla Uhliarikove vystupenia ako ma vsetko pod palcom a kde sa mu hrnu lekari zo zahranicia nahradzajucich nasich odchadzajucich. Proste ich nemal. Budme radi , ze sa dohodli. 25 lekarov by isto nejaky zivot zachranili, i mozno zachranili. Ale ze to je normalne, to nemoze povazovat nik. http://spravy.pravda...7_sk_domace_p12 V Trnave bol Bulhar 72 hodin. Ale sa "strajkujucich" zastal. zrejme mu bolo vyhrazane ako citit z jeho viet. Inak ten Pazitny pod Lampov sa ozaj musel pacit. Ze mali to riesit riaditelia. To je pravda. Riesia to. Este naozaj by ma zaujimalo ako pomoze ta transformacia. Cim by tak mala pomoct? Preco neztransformujeme Slovensko?
informator Zverejnené 4. December, 2011 Zverejnené 4. December, 2011 ja by som skor dala znacku tym, ktori sa na pacientov vykaslali ...no ved ja som mal na mysli prave ich!!!!!!!!!! co uz na toto povedat... http://www.novinky.c...f-odboraru.html ten clovek je padnuty na hlavu, len sa velmi cudujem, ze sa od neho nedistancuju... ....a co by si chcela od bolsevika?!!! 25 lekarov by isto nejaky zivot zachranili, i mozno zachranili. Ale ze to je normalne, to nemoze povazovat nik. .....jasne ze okrem teba, pre nas normalnych, je to normalne a nenormalne je to, co ukazali lekari slovenskí, ktori napadli slovenskych pacientov a este maju drzost urcovat si podmienky, akoze kapitulacie :(((....chrapuni!!!
slimak Zverejnené 4. December, 2011 Zverejnené 4. December, 2011 Takto, nebolo by normalnejsie keby tu tlacovku spravil s ceskym ministrom o dva tyzdne skor(aj sa na celu akciu pripravil)? A ten zakon co im Gasparovic zatrhol, nemal dat to parlamentu skor? Nie dva tyzdne,ale pol roka? Alebo aj celu reformu(transformaciu). Nemali by ju mat pre buducnost pripravenu okamzite? Dva krat im uz nevysla.
xenocide Zverejnené 5. December, 2011 Zverejnené 5. December, 2011 Neviem ci strelil vedla. Neboli tu na cviceni Ale ano, povedat, ze strelil vedla je slaby vyraz. Ten chlap nema mieru ani zdravy rozum.
informator Zverejnené 5. December, 2011 Zverejnené 5. December, 2011 Je az smiesne (?), ze zdrtavy lekari odrazu podlahli nejakej stresovej epidemii a tomuto chodiacemu patologickemu vzoru nesvojpravnosti, nema kto vypisat PN-ku :ozembuch: ...............a nakoniec perlicka - vdaka finanncnym machinaciam mame o 660 (?) milionov euro vyssi deficit....za tuto novoobjavenu sekeru sa mozeme podakovat zdravotnictvu a zeleznici, tak nam narastol dlh o 1%....dakujeme sudruhovia....radi to zaplatime, len nas liecte a vozte, ved kde by sa lepsie kradlo, ak nie tzo statneho :sex2:
tyso Zverejnené 5. December, 2011 Zverejnené 5. December, 2011 slimak, snad dokazes rozoznat ci je tu okupacna armada alebo lekari z druhej krajiny ? Pretoze ak ma niekto problem rozoznat tieto dve situacie, tak je zrely na osetrenie :)
xenocide Zverejnené 6. December, 2011 Zverejnené 6. December, 2011 A vzdialene s temou suvisi aj toto... http://zpravy.idnes.cz/stavkovat-bude-kazda-treti-skola-a-kazdy-paty-ucitel-tvrdi-odbory-p9q-/domaci.aspx?c=A111206_155031_domaci_wlk V podstate ide o podobny princip. Ucitelia, rovnako ako doktori, maju nizke prijmy (u ucitelov to je este horsie) - pricom sa vseobecne suhlasi, ze ich praca je spolocensky velmi dolezita. Rovnako su plateni (vacsinou) z rozpoctovych prostriedkov a rovnako aj ked ludia suhlasia, ze by si zasluzili viacej, malokedy su ochotni im zaplatit z vlastneho. A podobne ako doktori maju platove tabulky podla vzdelania a odpracovanych rokov. Spominany navrh je rovnako realizovatelny aj v lekarskom prostredi. Zaklad je jednoduchy - riaditel je riaditel, tak ako v akejkolvek inej firme. A ako v inej firme, spravny riaditel (a nie je ich zase az tak malo) moze formou platu ocenit schopneho zamestnanca. Zatial nijaky problem, ze? Kazdy suhlasi s tym, ze pokial su dvaja ludia na tej istej pozicii - s rovnakou praxou, ale jeden sa flaka a druhy maka...tak ten makac by mal spravodlivo dostat viacej. Ale kdeze... Kua, kde je problem u tych statnych zamestnancov? To sami sebe neveria natolko, aby boli ochotni mat plat podla vlastnej realnej prace, tak ako stovky milionov ludi v sukromnej sfere? Alebo su vazne tak lenivi, ze sa uspokoja s tabulkovym pausal a istotou, ze sa nebudu musiet pretrhnut? A natolko neveria vlastnym riaditelom, na ktorych vyber maju dosah vacsi nez zamestnanec firmy na vyber sefstva? Pretoze si myslia, ze akonahle bude rozhodovat o plate riaditel, tak automaticky nikdy neoceni lepsieho a usilovnejsieho ucitela? Tak dobre, stat ma naposledy zamestnaval uz pekne davno, ale fakt mi unika ten princip. Ked chcem viacej, tak budem makat viacej a lepsie - a bodka. A chcem, aby som bol hodnoteny podla toho, nie podla nejakej anonymnej tabulky, ktore zvyhodni darmozracov. To v statnej sfere z ludi robia petrzlen, ci ako?
slimak Zverejnené 6. December, 2011 Zverejnené 6. December, 2011 Aky je rozdiel medzi lekarom, ucitelom, policajtom a sudcom?Dnes som sa docital zaujimave veci, ze lekar pracuje v trhom prostredi. Ze trh rozhodne kolko si zasluzi,lebo zdravotne poistenie. A ten policajt je rezia statu. A pod. V com je rozdiel? U ucitelov podla tabuliek len v odpracovanych rokoch. u lekarov atestacia, u sudcov .. neviem, a v policii frcky? Vo verejnej, statnej sfere mas vacsi dosah na sefstvo? Kde a ako? Vymenia ti ho do 4 rokov kolko krat? U firmy sa sam rozhodnes kam ides. V com je rozdiel, pri plateny z vlastneho? U ucitela a lekara,lebo si jeho pracu vazis(das kvety a dezert)? A u policajta a sudcu?
xenocide Zverejnené 7. December, 2011 Zverejnené 7. December, 2011 V com je rozdiel? U ucitelov podla tabuliek len v odpracovanych rokoch. u lekarov atestacia, u sudcov .. neviem, a v policii frcky? U ucitelov mas tiez ine tabulky pre ZŠ a gymple, dosiahnute vzdelanie sa tiez berie do uvahy. U policie ano, mas hodnosti, zaradenie a pod. Ale stale su to tabulky - teda clovek je hodnoteny nie do mnozstva a kvality prace, nie od vysledkov, nie od namahy a snahy - ale pausalne. Co je vlastne prudko nelogicke. Dnes som sa docital zaujimave veci, ze lekar pracuje v trhom prostredi. Ze trh rozhodne kolko si zasluzi,lebo zdravotne poistenie. Ehm. Jasnacka, ze to je trhove prostredie a konkurencne... zober si akehokolvek lekara, trebars naozaj kvalitneho. Ma len obmedzeny cas, ktory moze venovat praci. A tiez chce mat dobry prijem, ze? Takze preco by mal pracovat za malo, ked moze tu istu pracu robit za viacej? A koniec koncov, kazdy si moze vybrat, ci si bude odkladat na svoje zdravie, alebo si kupi novy spickovy mobil kazde dva roky a bude mat dve perfektne dovolenky kazdy rok. Toto vsetko je trh. V com je rozdiel, pri plateny z vlastneho? U ucitela a lekara,lebo si jeho pracu vazis(das kvety a dezert)? A u policajta a sudcu? Policia a sudy maju, by mali, pri priamych platbach logicky kompetencny problem - pretoze kym u doktora nechces aby bol nestranny, u sudcu a policajta je to velmi ziadane.
doll Zverejnené 7. December, 2011 Zverejnené 7. December, 2011 tot vyssie jeden z dovodov, preco sa lekari tak velmi brania privatizacii, resp ciastocnej privatizacii nemocnic :)jeden z mnohych dovodov...mozno sa boja, ze by zrazu boli hodnoteni podla vykonov, schopnosti a podobne natolko som znechutena z celej situacie, ze sa v konecnom dosledku cudujem Uhliarikovi, ze ich neposlal do riti..uplne natvrdotam kam patria, nenazrancia v podstate, nebol poruseny zakon tym, ze v memorande schvalili ze maju pravo vratit sa do nemocnic? ved ked raz ukoncim pracovny pomer a skonci mi aj vypovedna doba, tak uz nie som viac zamestnancom, nemam ziaden vztah, musim uzavriet novu zmluvnemala by sa teraz schvalit aj nejaka vynimka v Zakonniku prace? lebo ak nie, tak je to skandal system je potrebne zmenit, to ano...ale lekarom od zaciatku neslo vobec o system, a potvrdili to v poslednych dnochk dobremu menu im nepomohol ani sakra zly vyber zastupcu, Kollara v nemocniciach nepracuju iba lekari a sestry, ved tam je x roznych pozicii, co keby teraz oni isli strajkovat, ze aj oni chcu lepsi plat?co taka upratovacka, udrzbar, vratnik? ako sa maju citit oni?
xenocide Zverejnené 8. December, 2011 Zverejnené 8. December, 2011 v nemocniciach nepracuju iba lekari a sestry, ved tam je x roznych pozicii, co keby teraz oni isli strajkovat, ze aj oni chcu lepsi plat? co taka upratovacka, udrzbar, vratnik? ako sa maju citit oni? Vec kvalifikacie. Udrzbara a upratovacku nahradis okamzite, takze pri takychto poziciach sa neoplati vytvarat natlak podavanim vypovede. Proste maju smolu. a v podstate, nebol poruseny zakon tym, ze v memorande schvalili ze maju pravo vratit sa do nemocnic? ved ked raz ukoncim pracovny pomer a skonci mi aj vypovedna doba, tak uz nie som viac zamestnancom, nemam ziaden vztah, musim uzavriet novu zmluv nemala by sa teraz schvalit aj nejaka vynimka v Zakonniku prace? lebo ak nie, tak je to skandal Ani nie, pretoze toto nijaky zakon nezakazuje. Pokial je to vec vzajomnej dohody, tak sa kludne mozu obidve strany dohodnut na tom, ze budu vypoved ignorovat. A nemocniciam to moze stat velmi lahko prikazat. Neboj, odbory s tymto pocitali :) k dobremu menu im nepomohol ani sakra zly vyber zastupcu, Kollara Ked nad tym teraz dumam - Kollar je sice zmrd - al vlastne dobry zastupca, pretoze dost vela dosiahol a zaroven uspesne zatriasol politickou scenou (ved stacilo pozerat ako si koalicia kvoli tomu skoro hned vosla do vlasov). Takze sice magor, ale na tuto pracu spravna osoba.... ech
doll Zverejnené 8. December, 2011 Zverejnené 8. December, 2011 pisem, ze dobremu menu lekarovlekari budu teraz ti, na ktorych budu pacienti ukazovat prstom
slimak Zverejnené 8. December, 2011 Zverejnené 8. December, 2011 4 dobre prispevky, a som chybal. Dobre viem kto ich pise(a kvoli tomu). Dobre meno lekarov. Ako nepolemizujem ci potrebuje dobre meno lekar ako v TV. Tak v ta3, si v dennicku Sme. Ved vieme. ---Ze ti lekari si zasluzia nepochybujem. A viete alebo mam citak ,ze dostanu maximalne cukrovu vatu? A to je sila. Tesim sa na Kolara voci Ficovi. Mozno je dobre zaplateni, davno zahojeni. Som zvedavy ako sa ztoho vyvlecie. Proste lekarom nedaju co chceli. A sa ukaze o chvilku ci ten odpor za nieco stal.
elfant Zverejnené 9. December, 2011 Zverejnené 9. December, 2011 A cirkus pokracuje, tusim zacnem hrozit strajkom aj ja.Len som zvedavy ako z toho najsocialnejsi Fico, ak nedajboze SMER bude vladu zostavovat, potom vykorculuje. Urcita spravodlivost v tom ale je, co zacal, to si bude musiet aj nejako dokoncit.http://www.sme.sk/c/6174630/aj-sukromni-lekari-chcu-zakonom-garantovany-prijem.html
xenocide Zverejnené 9. December, 2011 Zverejnené 9. December, 2011 Nuz, takze aj sukromni lekari maju poziadavky, hm.... Od zdravotných poisťovní asociácia požaduje zvýšiť ceny kapitácie a cenu bodu všeobecným lekárom o 20 až 25 percent. "Nie sú to veľké požiadavky, pretože len inflačný koeficient za posledných päť rokov je na úrovni asi 15 percent," uviedol Pásztor s tým, že posledná úprava cien bodu a cien kapitácie bola v roku 2007.Co vzhladom na tento bod je aj dost logicke, kedze naklady priebezne rastu. Akurat, ze presne tento isty problem maju vlastne vsetky zariadenia.... A mam pocit, ze odvody na zdravotne poistenie nerastu podla inflacie, ze? Pretoze ak nie, tak je prave pekne vidiet obrovsky problem zdravotnictva, bez ohladu na to, ci je sukromne, alebo verejne.
D'Ady Zverejnené 9. December, 2011 Zverejnené 9. December, 2011 heslovite niekolko poznamok:1. Kollar bol dobry vyjednavac kvoli tomu, ze si moze prdel robit z nejakeho natlaku; keby ho mal nadriadeny vyhodit, moze mu to byt jedno, na rozdiel od "beznych" lekarov; na neho bol pouzity "len" natlak medialny... (no comment)2. media dezinterpretovali a dezinformovali; ako obycajne, nic nove pod slnkom; ak ste nehovorili priamo s lekarmi, viete prd3. co sa tyka platov statnych uradnikov (statna a verejna sprava) - tabulkove platy su urcene zakonom; ako ohodnotis horsiu/lepsiu pracu rovnako kvalifikovanych a rovnako postavenych uradnikov, ked nemas k dispozicii ani korunu na osobne ohodnotenie alebo nebodaj koncorocne odmeny ??? btw - relativne nedavno sa objavila sprava, ze je na svete nejaka peticia zamestnancov uradov prace v ramci celeho Slovenska - no ani sa nedivim, ked viem z prvej ruky, ake maju priemerne platy a pracovne podmienky4. zdravotne poistovne ? nie ze zvysit hodnotu bodu a kapitacie, zrusit ich treba ! rad sa komercne pripoistim a budem platit cash lekarovi, ktoreho si slobodne vyberiem a ktory nie je limitovany almuznou, co mu posunie nenazrata zdravotna "poistovna" ovladana financnou skupinoutak! ufff, to som so ulavil ;-)
xenocide Zverejnené 9. December, 2011 Zverejnené 9. December, 2011 3. co sa tyka platov statnych uradnikov (statna a verejna sprava) - tabulkove platy su urcene zakonom; ako ohodnotis horsiu/lepsiu pracu rovnako kvalifikovanych a rovnako postavenych uradnikov, ked nemas k dispozicii ani korunu na osobne ohodnotenie alebo nebodaj koncorocne odmeny ??? Nuz ale potom statna sfera aj tak vyzera - ked nie je realna motivacia lepsich zamestnancov, malokto sa snazi byt lepsi. Ak vies, ze sa ti plat zvysi len tym, ze prezijes za svojim stolom, tak pre vela ludi je jedinou ambiciou prezit a nie sa snazit robit lepsie. A co sa tyka tych odmien - veruze su, ale ti, co maju ich rozdelovanie v kompetencii uplne logicky nie vzdy zohladnuju kvalitnejsiu pracu. 4. zdravotne poistovne ? nie ze zvysit hodnotu bodu a kapitacie, zrusit ich treba ! rad sa komercne pripoistim a budem platit cash lekarovi, ktoreho si slobodne vyberiem a ktory nie je limitovany almuznou, co mu posunie nenazrata zdravotna "poistovna" ovladana financnou skupinou Nuz, priame platby aj ano, preco nie - davaju zmysel. Ale s tym stazovanim sa na financne skupiny by som to vazne neprehanal :)
informator Zverejnené 16. December, 2011 Zverejnené 16. December, 2011 Vdaka Sas-ke sa deju veci, ze jednemu zostava rozum stat.......ze ju este moza niekto preferovat.....dufam, ze po volbach si poda ruky s Meciarom!!
slimak Zverejnené 16. Január, 2012 Zverejnené 16. Január, 2012 http://ekonomika.sme.sk/c/6218542/uhliarik-odkazal-zachrankam-ze-mozu-vratit-licencie.html Strajkuju aj majitelia zachraniek.Vraj nech odovzdaju licensie. Ale je tu trosku rozdiel. Tu sa bavia o znizeni ziskovosti.
slimak Zverejnené 27. Marec, 2012 Zverejnené 27. Marec, 2012 http://spravy.pravda.sk/americanov-rozdeluje-reforma-zdravotnictva-f3c-/sk_svet.asp?c=A120327_175027_sk_svet_p60 Velmi zaujimavy clanok. Sudi sa vlada s 26 statmi unie.Vraj vlada nikoho nemoze nutit aby si ludia nieco museli kupovat(zdravotne poistenie) - ak to moze pri jednej veci moze aj pri dalsich. Reformu odmieta aj republikansky kandidat, ktory podpisal(neviem co to znamena, ci musel, ci suhlasil, nepoznam ich pravidla) ako guverner podobny(bol modelom) zakon co plati v "jeho state". Dnes pom videl video s Ronom Paulom(inak gynekolog) a na otazku ci ludia maju pravo na zdravotnu starostlivost odpovedal, ze ludia nemaju pravo na ziadnu sluzbu. Maju pravo na zivot a neviem co.., ale nie pravo na sluzbu od niekoho.
xenocide Zverejnené 6. Apríl, 2012 Zverejnené 6. Apríl, 2012 Hm, akurat ze priklad USA je mimo tejto krajiny prakticky nepouzitelny - co sa tyka pravneho systemu aj zmyslania ludi. No a velka cast americanov, hlavne afro a latinos, je skor naklonena statnemu systemu - takze sudy su jedna vec a pripadna politicka realita nieco ine. Poul ma technicky pravdu, ale nie som si isty, ci sa prave tento princip podari presadit.
alarm Zverejnené 6. Apríl, 2012 Zverejnené 6. Apríl, 2012 ja problém lekárov vidím nasledovne:na rozdiel od živnostníka, alebo firmy, nemá problém s klientmi, jednoducho sú mu rajónne pridelení.Ak chcem získať zákazníka ja, musím chodiť, robiť ponuky, merať, vymýšľať, "čarovať" s cenami až na únosnú mieru, a aj tak je účinnosť malá.Lekár sedí v ordinácii a klienti sa mu hrnú...ja viem, že môžem zmeniť lekára, ale kto to vyskúšal vie, že ten "normálnejší" doktor už nebere, má plno, a tak som nútený navštevovať pôvodného...Asi by nastal chaos, keby sa zrušila rajonizácia, mnoho ludí by nemalo zdravotnú starostlivosť, ale aj doktori by museli bojovať svojimi službami o zákazníka.....
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz