Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

Na sme.sk som naďabil na jeden článok, popisujúci zverstvá rebelov v Konžskej 'demokratickej' republike. Neviem proti komu rebelujú (nie je to podstatné), ale pri čítaní toho čo spôsobili (resp. naďalej spôsobujú) rozmýšľam nad tým či stále ide o ľudí z druhu Homo Sapiens. To čo robia, normálny človek pri plnom duševnom stave nie je schopný si ani predstaviť. Prečo takéto zverstvá sa dejú najmä v rovníkovej Afrike? Možno sa antropológovia mýlia a skutočne nejde o ľudí, určite nie o náš druh. Sú horší ako zvery.

 

OSN vydala svedectvo o zverstvách páchaných na ženách v Kongu

Sexuálne zverstvá v nestabilnej provincii Južné Kivu v Konžskej demokratickej republike siahajú až za hranice znásilnení a zahŕňajú sexuálne otroctvo, nútený incest a kanibalizmus, informovala v pondelok odborníčka OSN na ľudské práva Yakin Erturková.

Väčšinu najhorších znásilnení spáchali skupiny vzbúrencov, z ktorých mnohí opustili Konžskú demokratickú republiku po tom, čo sa zúčastnili rwandskej genocídy v 90. rokoch minulého storočia, oznámila Erturková, ktorá minulý týždeň dokončila 11-dňovú misiu v africkej krajine.

"Zverstvá páchané ozbrojenými skupinami sú nepredstaviteľne brutálne a horšie ako znásilnenia. Ženy sú surovo znásilňované celým gangom pred očami svojich blízkych a celej komunity. V mnohých prípadoch sú mužskí príbuzní pod hrozbou zastrelenia prinútení znásilniť svoje vlastné dcéry, matky alebo sestry," uviedla vo svojej správe Erturková.

Ženy sú často po znásilnení zastrelené alebo dobodané v oblasti pohlavných orgánov. Obete, ktoré prežili mesiace otroctva, mi prezradili, že trýznitelia ich nútili jesť výkaly alebo ľudské mäso z vlastných zavraždených príbuzných, uvádza sa ďalej v správe.

Erturková popísala prípad desaťročného dievčaťa, ktoré sa muselo podrobiť okamžitej náročnej operácii, pretože mu vrazili do genitálií tyč a spôsobili jej tak rozsiahle poranenia. Odborníčka naliehavo vyzvala konžskú vládu a medzinárodnú komunitu na zakročenie proti týmto krutostiam.

Šokovaná Erturková zistila, že medzi klasický postup polície a armády mnohokrát patrí drancovanie, mučenie a masové znásilňovanie. Odvolávala sa tak na incident, ku ktorému došlo vlani v decembri, keď 70 policajtov ako pomstu za podpálenie policajnej stanice v Karawe umučilo civilistov a znásilnilo minimálne 40 žien, vrátane 11-ročného dievčaťa.


celý článok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zvery také nerobia

 

nedávno som videla jeden dokument ... toto isté sa dialo vo Rwande, pri konflikte Hutuov a Tutsiov pred pár rokmi.

doslova, tie ženy, čo to prežili, pokiaľ o tom dokázali už normálne hovoriť, hovorili to isté ... rovnaký scenár .

zrejme to patrí k folklóru ... cítia sa byť chlapmi. nikdy nikto za to potrestaný nebude.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nechcem tieto strasne veci zlahcovat ale napadlo ma preco su vojaci a policajti preco nemozu mat poriadok na starosti vojacky a policajtky urcite by bolo menej vojen aj menej nasilia. a hlavne neublizovalo by sa tolko civilnym osobam. a ked mozno by to chlapom aj nevadilo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

choze,

obávam sa, že neveľmi poznáš africké pomery ... a nehádžem tým všetky africké krajiny do jedného vreca, / česť výnimkám a výnimočným "vodcom" / , len stačí najmenší dôvod, aby sa veci zmenili ... a na vine sú vlastne Europania, ktorý rozhodili v časoch kolonizácie celú Afriku,

umelo vytvorené štáty s umelými hranicami, ťahanými uprostred prastarých území, umelo spájajúce rozdielne národy, s kmeňovými nezhodami, so skorumpovanými vládami, s demokraciou na papieri, s barbarskými zvykmi ženskej obriezky, len preto, aby žena zostala čistá pre svojho muža aj za cenu života, kde je tu možnosť nejakej ženskej polície či vojačok ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

viem si zivo predstavit ako to je v afrike kde si niekto zmysli ze ma peniaze a chce aj moc a zamienka na vojnu sa najde. staci len nieco cenne na uzemi alebo par ludi ktory by mohli sluzit a odseru si to ty najzranitelnejsi ako su zeny a deti a to mi je luto ale ja ako jedinec s tym nic nespravim a seru ma take organizacie ako napr. OSN ktory vedia len konstatovat a planovat ale nedokazu zasiahnut a pripadna humanitarna pomoc sa dostava do ruk priekupnikov a nie k tym co ju naozaj potrebuju. a problem je aj to ze kam ty ludia maju odist ked ich nikto nechce to je problem celeho bohateho sveta nielen afriky. a tiez si myslim ze je to aj urcity sistem na znizovanie stavu populacie ved tato zem nas nedokaze vsetkych uzivit.

ale aby som to zhrnul tak tie svinstva na nevinnych by si mali odpustit

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ine spravanie sa neda cakat od niekoho komu v detstve urobili to iste s jeho rodinou a potom ho este ako male desatrocne decko zobrali do armady a pchali mu do hlavy, ze to je normalne a videl mnohych okolo seba ako sa spravaju, tito "ludia" maju uplne vymyte mozgy, ani si neuvedomuju, co vlastne robia a vobec im nezalezi na ostatnych

 

mali by tam prist pomoct "civilizovane" krajiny, ale nie ako doteraz, postavime tabor a kazdy rok im posleme zasoby na mesiac, mali by byt riadne zasobovani prebytocnymi potravinami z Europy a Ameriky, poskytnut im aj seriozne vzdelanie a naucit ich modernemu polnohospodarstvu, podporovat demokraticke skupiny, podporit priemysel a vyvoz, cim by sa podporilo celkove hospodarstvo

 

ale to nie je asi take lahke, vyslo by to dost draho a tazko by sa realizovalo v krajinach kde su obcianske vojny, diktatory,...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nemyslim, ze teplo na to ma vyznamny vplyv. Ja som prezil rok pri Mrtvom mori a horuce podnebie mi neublizilo :lol: Skor to bude tymi ich zvykmi, nic ine tie sproste chlapciska nepoznaju, spravaju sa tak, ako ich otcovia a dedovia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

Pokial tam môžu "civilizované" krajiny ťažiť nerastné bohatstvo tej ktorej krajiny je im ukradnuté ako tam ľudia žijú, či sa zabíjajú alebo nie. Ak by však prišli o možnosti ťažby hneď by videli vo všetkom porušovanie ľudských práv.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

Teplom to zrejme nebude. Skôr spoločenským prostredím, chorými tradíciami a tupým fanatizmom. Na tých veľa nezmení ani americká prítomnosť v (chladnejšom) Afganistane:

 

Afghánské dívce, kterou zohavil její vlastní manžel poté, co se od něj pokusila utéct, pomohou američtí plastičtí chirurgové. Osmnáctiletá dívka, které muž s požehnáním hnutí Talibanu uřízl nos a uši, se nechala vyfotografovat na titulní stránku nového čísla časopisu Time, které vyjde 9. srpna.

 

Na útěku ji ale zatkla policie a později ji našel její tchán, který ji odvedl zpět do hor, kde byla talibanským soudem odsouzena k zohavení za údajné zneuctění manželovy rodiny. Po vykonání trestu Aishu nechali v horách, podařilo se jí ale přežít a dostat se k americkým jednotkám.

 

V současné době je v USA. Za přispění nadace Grossman Burn Foundation se jí američtí plastičtí chirurgové chystají transplantovat nos a uši.

 

Obálka časopisu s podtitulem "Co se stane, když opustíme Afghánistán" vyvolává vášnivé debaty. Podle některých ochránců lidských práv je důležité, aby se západní svět dozvěděl o násilí páchaném na afghánských ženách.

 

Obrázok

 

http://zpravy.idnes.cz/nos-a-usi-ji-urizl-manzel-ted-zohavene-afghance-pomohou-plasticti-chirurgove-1wd-/zahranicni.asp?c=A100806_224558_zahranicni_jav

http://zpravy.idnes.cz/nos-i-usi-mi-urizl-manzel-pry-jsem-zostudila-jeho-rodinu-rika-afghanka-1ed-/zahranicni.asp?c=A100319_100841_zahranicni_aha

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to mi pripomenulo, že v posledných týždňoch sa otázka odchodu kdejakých vojsk z afganistanu skloňuje pomaly v každom komentári vo všetkých novinách a nebulvárnych, normálnych správach.

väčšina komentárov sa zhoduje, že odchod nie je najlepšie riešenie.

talibanu to, že ich zčasti vykúrili, moc neublížilo, robia si naďalej čo chcú, rozmnožujú sa geometricky, a neviem si ani len predstaviť, ako sa oslobodia vášne, keď krajina bude ponechaná zasa len na nich.

šialenosti, ktorými boli plné noviny a net spred boja s talibanom, budú slabý odvar.

a samozrejme si to odnesú tí najslabší. vždy si to odnesú tí najslabší.

 

toto normálny mozog nespraví. len frustrovaný zakomplexovaný nadutý pablb posilnený všemocnosťou testosterónu. vykastrovať je málo. sekať po kúskoch.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Po troch rokoch zhruba rovnaký článok:

 

 

Povstalci hromadne znásilňovali ženy v Konžskej republike

Konžskí a rwandskí povstalci znásilnili takmer 200 žien počas štyroch dní, keď okupovali mesto Luvungi na východe Konžskej demokratickej republiky.

 

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5518210/povstalci-hromadne-znasilnovali-zeny-v-konzskej-republike.html#ixzz0xVWhERD6

Čo ma privádza k myšlienke, že hromadné znásilnenia sú súčasťou ich kultúry (čo potvrdzuje aj vysoký podiel znásilnení v Európe, čo majú na svedomí imigranti z Afriky), a kto to nebude akceptovať, ten bude označený za rasistu a xenofóba.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nuz neviem, dost odvazna uvaha. Cim vysvetlis potom to, ze Turci znasilnovali zeny v celej Europe v stredoveku, celkom nedavno Srbi znasilnovali bosenske a chorvatske zeny, Chorvati a Bosniaci zase srbske zeny, za druhej svetovej vojny zase postupujuce sovietske vojska znasilnovali nemecke a rakuske zeny (este aj teraz je pre Rakusana najhorsia nadavka, ked je oznaceny za Russensohn), a dokonca boli znasilnovane aj zeny napriklad v Bratislave, lebo Cervena armada akosi nevnimala, ze to je mesto na Slovensku a nie v Rakusku. ?

Takze sucast ich kultury ? Aj nasej, aj ked si to nechces priznat.

Trufam si tvrdit, ze aj vojaci Slovenskej armady by znasilnovali len taky fukot, keby mali k tomu prilezitost a aspon tichy suhlas nadriadenych.

 

Mna skor tvoj prispevok privadza k myslienke, ze kto chce psa bit palicu si najde :)

 

9. jún 2006 Rusko vydalo na trestné stíhanie do Bosny bosnianskeho Srba Dragana Zelenoviča, ktoré haagsky tribunál obvinil z vojnových zločinov a zo zločinov proti ľudskosti spáchaných počas občianskej vojny v rokoch 1992 až 1995. Zelenovič (45) čelil ako bývalí člen bosniansko srbských polovojenských jednotiek obvineniam zo znásilňovania a mučenia, ktorého sa dopúšťal na moslimských ženách. Medzi jeho obeťami boli aj dve šestnásťročné dievčatá. Zelenoviča zadržala ruská polícia v auguste 2005 na západnom Sibíri a falošným pasom. Moskva ho vydala po protestoch hlavnej žalobkyne Carli del Ponte, ktorá obvinila Rusko, že prípad preťahuje.

 

18. september 2006 Srbský špeciálny súd odsúdil na trinásť rokov odňatia slobody prvého etnického Albánca súdeného za vojnové zločiny spáchané počas vojny v Kosove. Anton Lekaj bol uznaným vinným z vraždy rómskej ženy, mučenia desiatok ľudí a znásilnenia neplnoletého dievčaťa v roku 1998.

 

13. december 2006 Bosniansky súd odsúdil na 24 rokov väzenia bývalého srbského vojaka N. Samardžiča, usvedčeného zo zločinov proti ľudskosti a viacnásobného prípadu znásilnenia, ktorých sa dopustil v rokoch 1992 až 1993 v meste Foča.

http://www.priestor....ribunal-v-haagu

 

 

A to uz nehovorim o Japoncoch napriklad http://www.amnesty.sk/clanky/507/cakaju-uz-60-rokov-spravodlivost-pre-zijuce-obete-japonskeho-vojenskeho-systemu-sexualneho-otroctva

 

alebo o znasilnovani clenmi mierovych jednotiek OSN

http://spravy.pravda.sk/osn-znasilnovanie-je-vojenska-taktika-dhi-/sk_svet.asp?c=A080620_184601_sk_svet_p23

 

a uz vobec nehovorim o takej Srebrenici

http://www.pluska.sk/showdoc.do?docid=117426&showRate=true

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Turci znasilnovali zeny v celej Europe v stredoveku,

 

Ak za celú Európu považuješ Balkán, tak budiž. Či Turci obsadili aj západnú Európu vrátane britských ostrovov a Škandinávie? To som nevedel...

 

Ešte si zabudol spomenúť Mongolov, Rimanov, Peržanov a tak by som mohol pokračovať do prvotnopospolnej spoločnosti a ani tam nebolo všetko s kostolným poriadkom!

 

 

Príspevok je o tom, že ako nás rôzne "ľudskoprávne organizácie" nútia k nejakej "tolerancii", ale nerozumiem tomu čo sa dá tolerovať na tomto. Taký černoch z Konga sa nestane civilizovaným len preto že emigruje do Európy. Svoje zvyky a tradície prinesú so sebou a my v zmysle nejakého pomýleného multikulturalizmu to musíme akceptovať. V Kongu sú hromadné znásilnenia zrejme bežnou zábavou a svojim príspevkom s podobnými aktivitami ticho súhlasíš.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak za celú Európu považuješ Balkán, tak budiž

Zas si si vybral len daco. Srbi su grekokatolicka kultura, Chorvati katolicka, Bosniaci a Albanci zase muslimovia. Mas tam cistu vzorku, ktora ti napovie, ze znasilnovanie, ako sposob narabania s obyvatelstvom obsadeneho naroda nebude zalezitost len kultury Afriky. Bola, a je to bezna prax aj v Europe.

V Kongu sú hromadné znásilnenia zrejme bežnou zábavou a svojim príspevkom s podobnými aktivitami ticho súhlasíš.

Svojim prispevkom nesuhlasim s podobnymi aktivitami, aj ked pises vcelku rozumne, ze "zrejme", ja nesuhlasim celkom nahlas s tebou a tvojim uzaverom, ktory si napisal o tom, ze je to sucast ich tradicii.

Miesas dokopy vojnove zlociny a kriminalitu, ktora sa netyka len africkych pristahovalcov do Europy.

 

BTW pises o situacii v Kongu, zaujimave je to, ze obcianskej vojny sa ucastnili na jednej strane aj ukrajinski zoldnieri a obyvatelstvo tvori prevazne 55 bantuskych kmenov. Bantuovia ziju napriklad aj na Floride a kupodivu tam nejaky narast znasilneni u nich nezaznamenali, mimo beznej kriminality. Ze by si tam svoje kulturne zvyklosti nepriniesli a do Europy ano ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Písal si o znásilňujúcich Turkoch v celej Európe, tak sa ťa pýtam, čo si predstavuješ pod pojmom "celá Európa"?

 

Okrem toho, násilie ospravedlňuješ rovnakým násilím. Černosi znásilňovať môžu, lebo to isté robili aj Turci, Rusi, Nemci atď. Tomu ty hovoríš riešenie?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V celej Europe, kam sa dostali. Zvysok Europy zase zabezpecili Svedi pocas tridsatrocnej vojny.

Inak Turkov som spomenul ako historicku suvislost a dufam ze taki Svedi su ti uz dost europski.

Okrem toho, násilie ospravedlňuješ rovnakým násilím. Černosi znásilňovať môžu, lebo to isté robili aj Turci, Rusi, Nemci atď.

Kde konkretne to ospravedlnujem ? Skus pastnut konkretnu pasaz ... ak taku najdes :)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel, s tebou je radost diskutovat :)

 

z typickej kotlebovciny

 

Čo ma privádza k myšlienke, že hromadné znásilnenia sú súčasťou ich kultúry

sa vykrucas ako dazdovka na suchom chodniku

 

Okrem toho, násilie ospravedlňuješ rovnakým násilím. Černosi znásilňovať môžu, lebo to isté robili aj Turci, Rusi, Nemci atď. Tomu ty hovoríš riešenie?

...s uz tradicne primiesanym dristom o ludskopravnych organizaciach, ktore nas podla teba k niecomu nutia, pricom pochybnu pointu tvojho prveho dnesneho prispevku nechavas plavat v prazdne. Skoda reci.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V celej Europe, kam sa dostali.

No tak treba písať tak ako sa má.

 

Zvysok Europy zase zabezpecili Svedi pocas tridsatrocnej vojny.

Aha, takže Turci znásilňovali na Balkáne a Švédi znásilňovali zvyšok Európy.

 

Inak Turkov som spomenul ako historicku suvislost a dufam ze taki Svedi su ti uz dost europski.

Inak povedané, Turci nie sú dostatočne európski? To zaváňa diskrimináciou, elfant, c c c :)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V tvojom druhom príspevku o tom píšeš ako o bežnej veci. Aj keď zoberieme do úvahy predpoklad, že je to súčasť každého konfliktu, nemali by sme to považovať za niečo prirodzené. S tým sa dúfam zhodneme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ked napisem niekde, ze alkoholizmus je v niektorych oblastiach na Slovensku bezny problem znamena to podla teba, ze konstatujem nejaky fakt, alebo to znamena, ze ho ospravedlnujem ? :)

 

To ospravedlnenie u mna neprichadza do uvahy a nasiel si si ho tam sam. Len som skonstatoval ze to nie je nic cudzie ani pre Europanov a tvrdenie, ze je to sucast kultury Africanov, je minimalne pritiahnute za vlasy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No ako vidíš, podobný príspevok som sem poslal aj pred tromi rokmi, takže zrejme nepôjde o nejaký náhodný jav, skôr to vyzerá na pravidlo. A samozrejme východná KDR nie je jediným miestom s podobnými "tradíciami".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pred tromi rokmi som sem tiez napisal podobny prispevok, tak to bude znamenat ze o pravidlo nejde.

Mimochodom, na nasom uzemi za nasli nalezy, ktore dokazuju, ze nasi predkovia prinasali ludske obete a boli aj kanibali. Ake pravidlo z toho vyplyva ? :)

Teda ak nebudeme brat do uvahy Cubirkovu ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov