Leonidas Zverejnené 23. Júl, 2007 Zverejnené 23. Júl, 2007 Co si myslite o knihach tohto historika/novinara?Ja som od neho zatial cital dve knihy Dejiny 20. storocia a Dejiny zidovskeho naroda a teraz citam Dejiny americkeho naroda a zatial som s nim dost spokojny. Treba dodat, ze pise casto cisto subjektivne a nazorovo, ale raz za cas nie je zle precitat aj nieco take.Piste, zaujima ma vas nazor, ak ste sa s tymto autorom uz stretli.
phersu Zverejnené 23. Júl, 2007 Zverejnené 23. Júl, 2007 Asi nič lebo ho nepoznám :lol: keď to napravím dám vedieť
tomassi Zverejnené 12. Október, 2007 Zverejnené 12. Október, 2007 ja som prečítal Dejiny 20. storočia a Nepriatelia spoločnosti a musím povedať, že čítať jeho knihy sa skutočne oplatí práve ten jeho názor robí z jeho kníh to, prečo sa ich oplatí čítať
Cat the Philosophist Zverejnené 8. Júl, 2008 Zverejnené 8. Júl, 2008 Súhlas s tomassim. Vynikajúci autor, má skvelý štýl a dobre sa číta. Najviac sa mi od neho páčila knižka Intelektuálové. V škole nám vždy vtĺkali do hlavy, akí boli spisovatelia a filozofi perfektní v tom, čo robili, čiže väčšinou nám predkladali suché fakty typu „narodil sa vtedy a vtedy“, žil „tam a tam“, napísal „to a to“, jeho prínos je „ten a ten“. A zrazu čítam Johnsonov pohľad na Jeana Jacquesa Rousseaua a skoro som padla zo stoličky, čo som sa musela na ňom pol hodiny uchechtávať. To isté platí aj na uja Hemingwaya, ktorého nám naservírovali ako skvelého autora knižky Starec a More, ale samozrejme na hodine ani zmienka o tom, čo všetko postváral, keď sa spil pod obraz boží. Nehovoriac o tom, aký to bol notorický klamár... Čiže chválim knižky Paula Johnsona (nielen Intelektuálové) a odporúčam.
tomassi Zverejnené 8. Júl, 2008 Zverejnené 8. Júl, 2008 ten žurnalista sa v ňom nezaprieja som sa tiež pekne bavil, keď opisoval jednu z najdôležizejších vecí pre Ghádhíhoa to vyprázdňovanie sa :lol:
timwood Zverejnené 16. September, 2008 Zverejnené 16. September, 2008 tiez som od neho cital....je dobry..taka klasika..
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz