Leonidas Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Co si myslite o knihach tohto historika/novinara?Ja som od neho zatial cital dve knihy Dejiny 20. storocia a Dejiny zidovskeho naroda a teraz citam Dejiny americkeho naroda a zatial som s nim dost spokojny. Treba dodat, ze pise casto cisto subjektivne a nazorovo, ale raz za cas nie je zle precitat aj nieco take.Piste, zaujima ma vas nazor, ak ste sa s tymto autorom uz stretli.
phersu Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Asi nič lebo ho nepoznám :lol: keď to napravím dám vedieť
tomassi Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 ja som prečítal Dejiny 20. storočia a Nepriatelia spoločnosti a musím povedať, že čítať jeho knihy sa skutočne oplatí práve ten jeho názor robí z jeho kníh to, prečo sa ich oplatí čítať
Cat the Philosophist Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Súhlas s tomassim. Vynikajúci autor, má skvelý štýl a dobre sa číta. Najviac sa mi od neho páčila knižka Intelektuálové. V škole nám vždy vtĺkali do hlavy, akí boli spisovatelia a filozofi perfektní v tom, čo robili, čiže väčšinou nám predkladali suché fakty typu „narodil sa vtedy a vtedy“, žil „tam a tam“, napísal „to a to“, jeho prínos je „ten a ten“. A zrazu čítam Johnsonov pohľad na Jeana Jacquesa Rousseaua a skoro som padla zo stoličky, čo som sa musela na ňom pol hodiny uchechtávať. To isté platí aj na uja Hemingwaya, ktorého nám naservírovali ako skvelého autora knižky Starec a More, ale samozrejme na hodine ani zmienka o tom, čo všetko postváral, keď sa spil pod obraz boží. Nehovoriac o tom, aký to bol notorický klamár... Čiže chválim knižky Paula Johnsona (nielen Intelektuálové) a odporúčam.
tomassi Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 ten žurnalista sa v ňom nezaprieja som sa tiež pekne bavil, keď opisoval jednu z najdôležizejších vecí pre Ghádhíhoa to vyprázdňovanie sa :lol:
timwood Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 tiez som od neho cital....je dobry..taka klasika..
Recommended Posts