Jump to content

Knihy Paula Johnsona

Recommended Posts

Posted

Co si myslite o knihach tohto historika/novinara?

Ja som od neho zatial cital dve knihy Dejiny 20. storocia a Dejiny zidovskeho naroda a teraz citam Dejiny americkeho naroda a zatial som s nim dost spokojny. Treba dodat, ze pise casto cisto subjektivne a nazorovo, ale raz za cas nie je zle precitat aj nieco take.

Piste, zaujima ma vas nazor, ak ste sa s tymto autorom uz stretli.

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tomassi

2

• Leonidas

1

• phersu

1

• Cat the Philosophist

1

Posted

Asi nič lebo ho nepoznám :lol: keď to napravím dám vedieť

• 2 months later...
Posted

ja som prečítal Dejiny 20. storočia a Nepriatelia spoločnosti

a musím povedať, že čítať jeho knihy sa skutočne oplatí

práve ten jeho názor robí z jeho kníh to, prečo sa ich oplatí čítať

• 8 months later...
Posted

Súhlas s tomassim.

Vynikajúci autor, má skvelý štýl a dobre sa číta. Najviac sa mi od neho páčila knižka Intelektuálové. V škole nám vždy vtĺkali do hlavy, akí boli spisovatelia a filozofi perfektní v tom, čo robili, čiže väčšinou nám predkladali suché fakty typu „narodil sa vtedy a vtedy“, žil „tam a tam“, napísal „to a to“, jeho prínos je „ten a ten“. A zrazu čítam Johnsonov pohľad na Jeana Jacquesa Rousseaua a skoro som padla zo stoličky, čo som sa musela na ňom pol hodiny uchechtávať. To isté platí aj na uja Hemingwaya, ktorého nám naservírovali ako skvelého autora knižky Starec a More, ale samozrejme na hodine ani zmienka o tom, čo všetko postváral, keď sa spil pod obraz boží. Nehovoriac o tom, aký to bol notorický klamár... Čiže chválim knižky Paula Johnsona (nielen Intelektuálové) a odporúčam.

Posted

ten žurnalista sa v ňom nezaprie

ja som sa tiež pekne bavil,

keď opisoval jednu z najdôležizejších vecí pre Ghádhího

a to vyprázdňovanie sa :lol:

• 2 months later...
Posted

tiez som od neho cital....je dobry..taka klasika..