arwiel Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 povedali mi, že som prešla skúškou oddanosti... no ja v tom vidím len ochotu, ochotu pomôcť človeku v núdzi... že som pre to opäť riskovala strechu nad hlavou, že som vybehla z domu uprostred noci do tmy v teplákoch a v XXL tričku Keď skončíme, otočíme Kozla, že som chytala za ruku každého okoloidúceho s prosbou, či toho nešťastného človeka nevidel, že keď som ho našla, ostala som s ním a postarala sa o neho, našla mu miesto, kde mohol byť až do rána... to je oddanosť? ja by som to spravila asi aj pre iných... čo pre vás znamená oddanosť?a čo to vlastne je? viete byť niekomu /niečomu/ dokonale naplno oddaní? 1
chorche Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Oddanost? To je to, ked sa clovek obetuje pre drheho. Ked pre druheho spravi aj to, o co ho neprosil, ale hodi sa mu to. ed niekto stoji pri niekom aj ked je ten druhy v tazkej situacii. Ked je napriek vsetkemu s nim. Nech sa deje cokolvek, uplne cokolvek! 1
Sniper Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Oddanosť pre mňa znamená málo. Druhí to iba zneužívajú. Preto som veľmi opatrný v tomto smere.
chorche Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 To je druha vec, ale ak je to idealne, je to tak, ako som napsal, aspon podla mojich predstav.
game Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 isteže ... tvoje predstavy sú ideálne to je oddanosťkeď to niekto chce zneužiť, tak to aj zneužije ... rovnako ako všetky pozitívne vlastnosti či pocity, nie je nič jednoduchšie než toho druhého zneužiť, keď už je taký blbý a nie je nič jednoduchšie, než zneužiť samotné slovo ... : ty, áno ty! - nie si oddaný veci, práci, priateľom, milencovi, hocikomu ! ... a malý blbý človiečik z toho má ešte nepríjemné pocity, cíti sa byť vinnýalebo prestane dôverovať veľkým slovám o nejakej oddanosti a dovidenia ... oddanosť ? urobím pre teba strašne veľa, stojím pri tebe, ale nezneužívaj to - a prosím si z toho trochu späť ... takto akosi by mala fungovať oddanosť ... milosrdné samaritánstvo už nevidím ako oddanosť ... len po určitú hranicuto je veľmi ľahko zneužiť
chorche Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Kto hovori o ZNEUZIVANI?! Hovorim o IDEALNOM STAVE! A pokial viem, tak pocas IDEALNEHO STAVU NEEXISTUJE ZNEUZIVANIE.
game Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 isteže ... tvoje predstavy sú ideálne to je oddanosť a upieram ti tvoje predstavy ? ja som len v mojom príspevku dopísala svoj názor : ako jednoducho je oddanosť možno zneužiť otázkou je, či niečo také ako IDEÁLNY STAV v niečom tak krehkom a dosť exaktnom ako je oddanosť existuje ...
chorche Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Idealne podmienky su model. Uprimne povedane: Na idealne podmienky neverim. Vzdy je to o kompromisoch. Ide o to, kto aky kompromis je ochotny spravit. Ale to sa uz dostavame do krizenia nejakych tem....
arwiel Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 oddanosť si v tomto čase viem spojiť jedine tak s manželstvom keď si je pár navzájom oddaný... iný význam toho svola si veru neviem predstaviť... :lol:
Bijou Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 prečo manželstvo? načo?nie je treba papier pre oddanosť druhému človeku... a k veci: som oddaná celým telom, dušou a znamená to asi toľko, že čokoľvek extrémne sa prihodí, vždy budem stáť za tým jedným, veriť v prvom rade jemu, neexistuje pochybnosť... len proste zabudnúť na seba, žiť iným, dať všetko . hm... a možno v menšom merítku pociťujem to isté k svojej ďalšej blízkej duši, kamarátke, o čom som sa mohla presvedčiť aj nedávno, keď sa vykašlala takmer na celý svet bez bližšieho udania dôvodu a síce som pochybovala, ale len chvíľu, a nech sa rozhodne akokoľvek, stále budem pri nej, tak ako ona bola v tom najhoršom so mnou... aj tie najhoršie hriechy sa dajú ospravedlniť niekomu s kým spája silné neviditeľné puto - to je pre mňa oddanosť 2
Mgr. L.E.G. von Trips Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 k tomu sa pridavam aj ja (s vynimkou toho o manzelstve). "zabudnúť na seba, žiť iným, dať všetko, aj tie najhoršie hriechy sa dajú ospravedlniť, .." - to si tiez predstavujem pod pojmom oddanost. lenze nemusi sa vztahovat vzdy sucasne iba k jednej osobe. clovek moze byt sucasne oddany niekolkym osobam - napr. manzelke aj matke, alebo matke aj otcovi. alebo nielen ludskym osobam, ale aj ideam alebo instituciam - trebars moze byt oddany cirkvi aj svatemu pismu, alebo vlasti aj vladarovi, a podobne. a potom moze nastat konflikt oddanosti. clovek musi vyriesit prosto akusi hierarchiu oddanosti, mieru oddanosti, alebo musi napokon presiahnut ramec oddanosti a vziat do uvahy aj ine veci.
Recommended Posts