Jump to content
  • 0

Užitočné programy na ochranu PC

Question

Posted

Tu je zoznam dôležitých programov na ochranu PC proti spywaru, vírom, trojanom a pod.

Predtým ako mi niekto napíše cez ICQ že si zase nevie poradiť s nejakým trojanom tak by mal kliknúť najprv sem :lol:

Antispyware:

Ad-Aware - hľadá a odstraňuje spyware z počítača

Download

SpyBot Search and Destroy* - hľadá a odstraňuje spyware z počítača, zabraňuje inštalácii škodlivých ActiveX komponentov do Registra

Download

SpywareBlaster* - prevencia proti spywaru, zabraňuje inštalácii škodlivých ActiveX komponentov do Registra

Download

CWShredder - hľadá a odstraňuje hijack varianty CoolWebSearch

Download

HijackThis* - vypíše zoznam procesov spustených v počítači, škodlivé procesy dokáže odstrániť

Download

Antivír:

AVG FREE Edition - hľadá a ničí vírusy, rezidentná ochrana proti vírusom

Download

Symantec Tools - TRIAL - Antivírus a iné utlitiky na zvýšenie bezpečnosti vášho PC

Download

Firewall:

Zone Alarm FREE Edition - voľne šíriteľná verzia kvalitného firewallu

Download

* - odporúčam nainštalovať

Ak viete ešte o niečom užitočnom, pošlite link a ja to aktualizujem

• Answers 29
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

• Sniper

5

• Diallix

4

• Darkman

3

• Tomáš

2

Top Posters For This Question

Recommended Posts

• 0
Posted

No môžem, ale Avast nie je zrovna to, čo by som si inštaloval... :lol:

• 0
Posted

preco nie?

mam s tym dobre skusenosti, a nielen ja :lol:

• 0
Posted

ked chces tak ja ficim na bratroch kasperskych

Kaspersky Anti-Virus

Kaspersky Anti-Hacker

a samo jak pises Ad-Aware SE ci jak temu je

no problemos...

• 0
Posted

Kaspersky Anti-Hacker môžem odporučiť aj ja. Účinný a nenáročný. Oproti Kerio či ZoneAlarm mi ešte problémy nerobil.

• 0
Posted

no zazil som ked mi AVG nasiel virus kym AVAST mlcal

• 0
Posted

na linux jeden vyborny program "rm"

a hlavne jeho pouzitie " rm -rf / "

tento program uvolnuje miesto na disku :lol:

• 0
Posted

Nokia, to ale nie je funkcia antivíru, ale vírusu... :lol:

• 0
Posted

tento program uvolnuje miesto na disku :)

aby som ja neuvolnil po tebe miesto v databáze :) :lol:
  • 0
Posted

nebodaj ma niekto zobral vazne a skusil to na svojom stroji :) :lol: :)

• 0
Posted

nooo, ja som Avast 4 skusal.......potom som mal pocitac rychly ako Pentium MMX ->strasne spomaluje, a navyse podla testov aj blbo chyta. ak chcete free, tak AVG. ak nie, tak NOD32 abo Symantec (ten ale spomaluje PC)

ZoneAlarm nedavajte. to je ten najhorsi firewall. po forach citam, ze ma strasne problemy s roznymi programami. to si radsej instalujte SP2 na WinXP a pouzivajte ten...

• 0
Posted

Ja ZA používam niekoľko rokov a bez problémov. Možno je to v nastavení.

• 0
Posted

Pouzivam:

Comodo Firewall

NOD32

Ad-Aware

PestPatrol

• 0
Posted

adawarese profesional

spybot - search and destroy 1.4

Download na www.slunecnice.cz

Ono to skor lieci comp, ale kamos vrelo odporuca.

• 0
Posted

doteraz som pouzival klasicku zostavu : ad-aware , Nod 32 , spybot a sme tam aj Hijackthis

ale teraz pouzivam antivirak Dr Web je celkom dobry nasiel mi uz nejaky virus co nod 32 nevedel najst ... ale zas pouzivam ho kratko tak zatial neviem ci je lepsi ako nod 32 ...

btw ak som si dobre vsimol na http://www.hijackthis.de/cz pouzivaju na overenie spustenych aplikacii tiez Dr Web

• 0
Posted

no ja co pouzivam

Nod32

Kerio

Ad-Aware

Spybot search and destroy

a som spokojny :lol:

• 0
Posted

A ja nepoužívam nič - a všetko funguje. Už asi 2 roky.

Taký je Linux. :lol:

• 0
Posted

NOD 32 úplne stačí a teraz dávajú v reklame to Eset Smart Security a to v sebe má všetko. Dal som si, no dúfam že vírus nechytím. A čo sa týka AVG a Avastu tak: U nás je nato zase taký príklad že kamošovi som inštaloval PC dal som mu Avast 4 Home Edition a nič nechytil, aj ho varovalo keď šiel vírus. Je stým spokojný. Pričom druhý kamoš si dal to AVG Free a úplne mu to spomalilo PC. Musel to odinštalovať aby sa mu to spravilo a nakoniec si dal NOD-a.

Takže neviem nič odporúčať lebo sú ľudia (ako ja) že pokazia aj železnú guľu. Mne aj keby ste najlepšie antivíry nainštalovaly by som vedel rozladiť celý OS. Neviem ako to robím ale na chytanie vírusov a pokazenie počítačov som veľký expert.

• 0
Posted

Doporucujem produkty z balicka od Aviry:

Antivirus Avira : http://www.free-av.com/

AntiRootkit Avira : http://www.antirootkit.com/software/Avira-...t-Detection.htm

Avira je vobec jeden z najlepsich antivirusov a je lepsia ako produkty od Nod.

Pri testovani malware, ma najväcsiu detekciu, u noveho malware. Druhy solidny je Avast.

Nema velke naroky a nezatazuje system tak ako Kaspersky.

Doporucujem na odskusanie.

• 0
Posted

Pri testovani malware, ma najväcsiu detekciu, u noveho malware. Druhy solidny je Avast.

Jediny problem je ten, ze free verzia neobsahuje anti-spyware ochranu, http scanner, mail scanner... :lol:

Pokial free AV, tak avast je podla mna daleko lepsia volba ako avira. A porovnavat Aviru s NODom (mimochodom, firma sa nevola nod, ale eset :) ) Vycaril si mi usmev...Co viem, tak avira je znama neskutocnym mnozstvom falosnych poplachov.

• 0
Posted

Ja porovnavam full verzie ktore som mal moznost odskusat.

Takze, ty ma chytas za kazde slovo :lol:

Odkial mas take informacie, ze by avira mala caste plane poplachy? Ak mas zdroj , chcem ho vidiet. Ak tu uz chceme hovorit o planych poplachoch, tak jediny kto ich ma fakt caste je Kaspersky a od antispy Terminator. Dost ludi ho pouziva ako antivir, co je blbost.

• 0
Posted

Ta stranka hlasi chybu. Tam boli tie spominane chyby?

• 0
Posted

..tiež mi to vrátilo chybu 404, no napriek tomu, v ponuke "comparatives" sa dajú stiahnuť dva .pdf dokumenty s výsledkami testov z minulého roka.