Skočiť na obsah

Servery zhabala špeciálna prokuratúra kvôli NBÚ


Sniper

Odporúčané príspevky

Zaujímavá správa sa objavila na SME.sk:

 

Servery zhabala špeciálna prokuratúra kvôli NBÚ

 

Polícia dnes zadržala všetky servery poskytovateľa webového priestoru websupport.sk.

 

Špeciálna prokuratúra denníku SME potvrdila, že servery zhabala polícia na jej príkaz. Prokurátor Ján Šanta povedal, že ide o záverečnú fázu vyšetrovania minuloročného útoku hackerov na Národný bezpečnostný úrad.

 

Šanta povedal, že pravdepodobne dôjde k obvineniu viac ako jednej osoby. "Vyhodnocovaním dôkazov a aj na základe spolupráce s FBI sme vytypovali ďalšie servery, ktoré na to mohli byť použité. Práve v tejto chvíli naši technici vyhodnocujú využiteľnosť jednotlivých dôkazov a snažíme sa, aby o obmedzenie bolo minimálne, to znamená, že ak sa bude dať v priebehu pár hodín môžeme niektoré komponenty vrátiť," povedal Šanta.

 

Majiteľ webhostingu websupport.sk Michal Truban prevádzkuje zároveň stránku blízku hackerskej komunite Blackhole.sk.

 

Zadržanie servera postihlo aj tisícky klientov firmy. Na serveroch bolo prevádzkovaných 3557 slovenských internetových domén. To predstavuje takmer tri percentá slovenského internetu. Väčšina z nich je v súčasnosti nedostupná. Na serveri však boli prevádzkované aj niektoré ďalšie domény s medzinárodnými príponami.

 

"Podľa sľubu vyšetrovateľa by nemal byť problém servery urýchlene vrátit po ich skopírovaní," napísali majitelia serverov na svojej stránke o 12.30. Spôsobená škoda je však podľa nich už teraz "obrovská".

 

 

 

Istý čas (na začiatku roka keď FSP postihovali známe výpadky "Aplikácia prekoročila bla bla") som uvažoval nad websupportom ako nad novým hostingom, s providerom som bol predbežne dohodnutý. Našťastie súčasný provider vyriešil náš problém so zaťažením servera, takže presun nebol nutný.

Na websupporte hostuje niekoľko známych stránok (medzi nimi niekoľko známych diskusných fór) ktoré majú vysokú návštevnosť a načítavajú sa pomerne rýchlo.

Keby sme sa presunuli tam ako som pôvodne zamýšľal tak by sme pravdepodobne boli teraz off-line.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 7
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    2

  • Nokia

    2

  • game

    1

  • Darkman

    1

Top prispievatelia v tejto téme

Na jednom zo serveroch hostuje aj webmonitor.sk kde sa monitoruje návštevnosť FSP a keďže je to platená služba a stránka bola nedostupná takmer 2 dni, takže aj my patríme medzi poškodených :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

bad_guy, preboha takí experti čo ešte aj switch zoberú :) .... bol to hnus, čistý hnus, vyvaliť dvere a rabovačka bez ohladu aké škody spôsobia. určite sa tam porušili určité práva, ale aká novinka, však ;) ...

 

nbúsr123 :lol: ;)

 

Na jednom zo serveroch hostuje aj webmonitor.sk kde sa monitoruje návštevnosť FSP a keďže je to platená služba a stránka bola nedostupná takmer 2 dni, takže aj my patríme medzi poškodených ;)

 

čo tam po neakej návštevnosti, ja som pred rokom ako oplakávala kyberku aj hysterku, keď ju u*ebali kvôli nbú :) ešteže sú späť ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

inac len pre info

clovek co dal heslo nbusr123 bol clovek co im to prvotne nakonfiguroval a jasne povedal, taketo mate heslo, zmente si ho

to ze tam ako it specialista pracuje stara babka co vie akurat dvere do serverovne otvorit je druha vec

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

bad_guy, preboha takí experti čo ešte aj switch zoberú

to asi nebol switch za par kil. A by si sa cudovala co vsetko sa v drahsich switchoch moze skryvat :lol: Aj ked je pravda ze po roku asi nic co by nieco dokazovalo :)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Darkman ak si vo velkom catalyste (napr 6500ka) pustis logovanie a ma dost velku pamat a nebol nikdy vypnuty najdes tam dost stare zaznamy, niekedy presahujuce aj rok :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov