Skočiť na obsah

Po skončení FS2


shark

Odporúčané príspevky

Note: Axel mě přemluvil, abych sem zkopíroval svůj příspěvek z původního fóra.

 

 

Já jsem si po dohrání FS2 přemejšlel co by mohlo bejt dál a co asi tak bylo ve zkutečnosti dosud. Pravda je že Silent Threat sem nehrál, ale snad se tam nic zásadního o Shivanech neobjevilo.

 

Takže fakta:

 

1) V CFS je řečeno že Shivani vznikli ve vesmíru, pravděpodobně jako pokus.

 

2) Dále je naznačeno že pradávní byly zničeny pravděpodobně Shivany.

Z toho usuzuju, že pradávní stvořily Shivany. Nejspíš nejprve jako pokus co jsou schopní dokázat jejich genoví inženýři, později jako náhradu vojáku. Jelikož ve vesmíru cestovali sami, pak je možné, že vojáky potřebovali na války mezi sebou. Jeden z klanu pradávných mohl do svých vojáku implementovat lepší inteligenci a bum, velká válka Shivanu proti pradávným. Zničení všech lodí pradávných ve všech tehdy známých systémech. Krátce na to pozemní ofenzíva, nebo totální vyhlazení života zbraněmi z vesmíru. To 1% co tohle čistku přežilo mužou Shivani používat na nějaký sadistický testy v laboratořích. Ještěr jeden zpusob jak mohli pradávní přežít je, že použily nestabilní skokovej uzel a skočily nazdařbuh do blízkosti obyvatelný planety. Uzel se po skoku musel natolik znestabilnit, že ho Shivani nedokázali oživit ani s knósosem. Je to sice málo pravděpodobný, ale né nemožný. Oba zpusoby přežití pradávných znamenají, že jsou omezeni v expanzi, takže kontakt s GTVA je skoro nemožný.

Ha teď napadlo nejlepší řešení. Prchající pradávní skočily nestabilním skokem na Altair. Jejich loď vybuchla v sub prostoru, ale pár stíhaču a nějakej freighter to přežil. Bohužel je zabilo podnebí na Altairu.

 

3) Zničení knósosu v Gamma Draconis a přesto stabilita skokového uzlu ukazuje na nějakou setrvačnost v integritě subprostoru. Mohlo by to znamenat, že skokový uzel se postupně destabilizuje a nedá se obnovit po dobu, než nastane určitý stupeň destabilizace a poté období klidu. Tím by se dalo zařídit, že se Shivani hned tak nedostanou z Capely do GTVA vesmíru, ani když si přivezou knósos. Jinak by byl konec lidí a Vasudanu nevyhnutelný. Dále je zřejmě rozdíl mezi zničením portálu a výbuchem v subprostoru. Výbuch v subprostoru ihned poničí skokový uzel, kdežto výbuch portálu pouze vypne obnovování skokového uzlu a skokový uzel poničí pouze částečně. Podle okolností se muže skokový uzel zhroutit nenávratně i natolik, aby se nedal obnovit knósosem.

 

4) Knósosu existuje víc. V Gamma Draconis byl lidmy detekován až po spuštění. Ve lvím doupěti byl detekován další (asi byl spuštěnej).

 

5) Shivani jako nástupci pradávných maj vesmír v malíčku (v jejich případě je to ten dráp na pravo na hřbetní zadní noze). Vědí že zničily Capellu a snad by měly i vědět o neúspěchu Lucifera. Navíc znají spoustu méně stabilních skokových uzlu a mají technologii knósosu. Otázkou je odkud zaútočily poprvé, jak se dostali do této části vesmíru, jakto že už tu dávno nežily a proč neproudily dále do známých systému? Navíc pradávní byly v systému Altair, pač tam nechaly vykopávky. Zřejmě musí existovat cesta mezi známými systémi a shivanským vesmírem. Ale ta cesta musí mít nějaké omezení, jinak by po zničení Lucifera přilétli posily. Dejme tedy tomu, že skoky do této oblasti zpusobilo třeba nějaké pohybující se vesmírné těleso, například kometa, nebo lépe, vzájemné postavení planet. Tím se vysvětlí proč se Shivani mohli přenést sem, ale jen po určitou dobu. Také je nutné, aby Shivani nemohli vygenerovat dostatečnou sílu na otevření portálu pomocí knósosu. Jsem tedy pro vzájemné pusobení planet na nějaký opravdu slabý skokový uzel.

 

6) A teď teorie o zmizení Shivanu a pradávných z nám známých systému. Takže po vypuknutí shivansko-ancientského konfliktu se rozpoutali boje ve všech pro pradávné známých systémech. Vzhledem k tomu, že se zde již nenachází, tak je jasné, že museli nějak zmizet. Na mysli mi tane, že po rychlém vyhlazení pradávných v této části vesmíru se Shivani přeskupily k bojum v jiné části. Poté sestřelily v subprostoru velkou loď prchající do této části vesmíru a tím si uzavřely přístup. V systému nemohli zustat Shivani ani pradávní kteří by věděli o knósosu v Gamma Draconis. Mohly se tu odehrávat ješter několik let boje, ale již jen mezi posledníma hrstkama nepřátel. Ti co nehodlali umřít v boji skočily nestabilními uzly a umřely v subprostoru :)

 

Nutné věci:

7) Obnovení styku GTVA se zemí.

 

8) Kontakt se Shivany nejlépe po víc jak 10ti letech.

 

Možný vývoj situace:

1) Shivani budou moci opět zaútočit přes skok z CFS, opět časově omezen, ale když jeden knósos nestačí na udržení skoku, snad by mohli stačit 2. Proto se již od velké války nachází v nějakém systému součástky knósosu. Nyní si s sebou dovezou zbytek a sestaví knósos zde. Pak vznikne skok, který se dá udržet jen za podmínky obou zapnutých knósu. Boj by mohl být hlavně o jeho vypnutí a vyhnání Shivanu. Poté, nebo ještěr předtím by lidé mohli obnovit kontakt se zemí. Výhodné postavení planet nadchází ve dvou opakováních za 8000 let. Ty 2 opakování jsou zhruba 40 let po sobě (od velké války do nového setkání).

 

2) Shivani budou moci stabilizovat skok z Capelly za použití Knósu. To mužou lidi čekat, ale radši bych se tomu vyhnul... I když Capella s červenym trpaslíkem a značným EM rušením při zachování sqělé viditelnosti by mohla být zajímavá.

 

3) Shivani se vynoří jinde. Zajímavé by bylo vynoření v SOL systému a následné vytvoření knósu na zničeném skokovém uzlu. Zajímavý by byl boj lidí o duchovní tradice pozemšťanu.

 

Po opětovném kontaktu se mohou GTVA dozvědět o pradávných držených v koncentráku a poté co vyhrají válku o své systémy se mohou pokusit osvobodit pradávné.

 

Pořád čtu něco o Compendiu. Co to je? Jestli už jste něco vymysleli tak mi to prosím ukažte, já si přeladím mozkové vlny :lol:

Končím, jsem ospalej. Tak zas jindy.

 

Další otázka do pranice: Co víte o komunikačních zařízeních ve lvím doupěti? K čemu mohli konkrétně sloužit?

 

Doba mezi druhou a třetí invazí by neměla být moc dlouhá. Představoval bych si totiž kampaň zabírající třeba zakládajícího člena NTF kterak bojuje proti GTVA a když zjistí že Bosch je pako, tak přejde k protivníkovi. Pak se bude snažit bránit známej vesmír před Shivanskou agresí. Nakonec dojde k uzavření uzlu v Capelle, možná odsouzení pilota k pilotáži pouze slabších typu letadel a podmínce na dobu třeba 15 let. To za vlastizradu, spíš by se hodil termín galaxizradu. To by bylo pár misí kde vylítáváš podřadné úkoly, jako je eskorta náklaďáku a ochrana před piráty a jinými odpadlíky. Nakonec by se objevili Shivani a ty bys byl opět povolán do aktivní služby a musel by ses znova vypracovat na lepší stroje. Proto by neměla bejt velká mezera před dalším útokem.

 

Ad Capella, po výbuchu supernovy se muže zhroutit v černou díru. Jestli by to šlo zařídit, tak by bylo zajímavé vymodelovat tam silnou gravitaci, takže místo letu čumákem ke skokovému uzlu by jsi byl gravitací odkláněn z kurzu. Navíc by mohl být zajímavý efekt nasávání hvězdných plynu jako pozadí. Dále by mohly v prostoru být kusy hvězdné hmoty s drobným zářícím efektem, takže by to vypadalo jako potrhaná mlhovina.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 4
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    2

  • Polaris

    1

  • shark

    1

  • VERTi60

    1

Top prispievatelia v tejto téme

Poznamka: Ancients nestvorili rasu Shivans. Ak budes pozorne pocuvat kazdy jeden movie v FS tak sa nieco dozvies o Ancients....a to konkretne to, ze natrafili na rasu Shivans a podcenili ich.....pretoze Ancients boli najprv Destroyeri, Shivani boli ale silnejsi a tak znicili Ancients.....a odvtedy aby sa to nezopakovalo si uz ja osobne myslim zaznamenavaju vsetky subprietorove vibracie, aby ich neohrozila dalsia rasa alebo votrelec.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

2) Dále je naznačeno že pradávní byly zničeny pravděpodobně Shivany.

Z toho usuzuju, že pradávní stvořily Shivany. Nejspíš nejprve jako pokus co jsou schopní dokázat jejich genoví inženýři, později jako náhradu vojáku. Jelikož ve vesmíru cestovali sami, pak je možné, že vojáky potřebovali na války mezi sebou. Jeden z klanu pradávných mohl do svých vojáku implementovat lepší inteligenci a bum, velká válka Shivanu proti pradávným.

Poznamka: Ancients nestvorili rasu Shivans. Ak budes pozorne pocuvat kazdy jeden movie v FS tak sa nieco dozvies o Ancients....a to konkretne to, ze natrafili na rasu Shivans a podcenili ich.....

When the destroyers came for us we attacked. Never had we been defeated. They like the others. Strange, hideous, resisting, fighting. Only these were not like the others. They did not die. We made our first retreat.

 

Nedá sa z tohto jednoznačne usúdiť či Ancients stvorili alebo nestvorili Shivanov. Predpokladajme že ich stvorili. Potom ich nechali ísť svojou cestou a po rokoch na nich natrafili už na ako vyspelú rasu schopnú všetko zničiť.

Ale tiež sa skôr prikláňam k tomu že Ancients a Shivani nemali spolu nič spoločné až po ich prvý kontakt :lol:

 

Navíc pradávní byly v systému Altair, pač tam nechaly vykopávky. Zřejmě musí existovat cesta mezi známými systémi a shivanským vesmírem. Ale ta cesta musí mít nějaké omezení, jinak by po zničení Lucifera přilétli posily.

Je možné že existujú nestabilné skokové uzly, o ktorých T-V nevedia ale Shivani hej. Príklad môže poslúžiť udalosť z Great War, spomínaná v tomto príspevku:

 

V januári 2331 sa zrútili subpriestorové tunele do systému Talnia. Hoci boli známe svojou nestabilitou, boli dosť silné na to aby ich Terrani využívali na cestu do systému Talnia kde mali sklad. Predpokladá sa že tunele boli príliš vyťažené častými prechodmi armád oboch strán. Nezávislé výskumy terranských a vasudanských vedcov viedli k záveru že tunele budú sa držať ešte ako tak len niekoľko týždňov. Obe strany konfliktu sa dohodli že pozastavia boje a čas využijú na evakuáciu tohto systému. Koncom februára tunele do systému Talnia boli už veľmi nestabilné a neodporúčalo sa nimi cestovať. Hoci po dlhé roky sa verilo že tunele sa predsa len dajú dokopy, po zrútení tunela Sol - Delta Serpentis sa veriť prestalo a systém Talnia bol vymazaný z hviezdnych máp.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Mám taký dojem že technológia Knosos bola vytvorená ešte rasou ancients, nie shivanmi. Bude ich viac po celom vesmíre ktorý raz obývali starí ancients. Shivania len využili ich staré technológie ktoré umožňovali cestovanie medzi jednotlivými systémami. Oni samy zaútočili len keď bol objavený tento sposôb cestovania, teda použili proti nim vlastnú zbraň, presne ako proti terranom či vassudanom ich vlastné brány. Preto si myslím že keď ľudia začali ničiť vlastné brány, shivanská aktivita oslabila. Ďalším dôkazom je aj to že shivania nedokázali po celé milénia upraviť SD lucifer tak aby bol nezničiteľný aj v sub-priestore. Ale zasa nejakú slabinu musel mať, ináč by sa prvý diel neskončil dobre =p

 

Komunikátory v levej diere nemuseli byt len komunikátory. Mohli to byt navigačné zariadenia, dobíjače (priestorových uzlov - aby sa udržali), sondy, alebo všetko v jednom.

 

V treťom dieli by sme capellu tak skoro neuvideli, až o mnoho tisíc rokov možno,... aby bol možný prelet. Ale je to sci fi tak čo. =p

 

Ešte poznámočka k tej zemi - myslím že aj axel vo svojích post príbehoch popísal že na zemi po osamostatnení od okolitých systémoch skolaboval systém - po kultúrnej, politickej či hospodárskej stránke. Niečo bolo naznačené aj v intre FS2. Možno by bolo vhodné pomyslieť na ďalšiu terranskú frakciu, niečo ako NTF ale priamo zo zeme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mám taký dojem že technológia Knosos bola vytvorená ešte rasou ancients, nie shivanmi.

Je to dielo Ancients, už dizajn hovorí o tom že to nie je ani terranská ani vasudanská a ani shivanská technológia.

 

Ďalším dôkazom je aj to že shivania nedokázali po celé milénia upraviť SD lucifer tak aby bol nezničiteľný aj v sub-priestore.

Možno to nepotrebovali. Samotní Ancients prišli na to, ale už to nestihli zrealizovať. Na konci CFS sa o tom hovorí.

Shivani si mysleli, že nepotrebujú žiadny "upgrade" na Lucifera a vystačia si s tým čo majú.

 

V treťom dieli by sme capellu tak skoro neuvideli, až o mnoho tisíc rokov možno,... aby bol možný prelet. Ale je to sci fi tak čo.

Z Capelly zostala už len hmlovina - zvyšok po supernove. Táto hmlovina sa silou explózie stále zväčšuje až sa napokon časom stratí. Na mieste Capelly zostala len neutrónová hviezda, alebo možno malá čierna diera.

 

Ešte poznámočka k tej zemi - myslím že aj axel vo svojích post príbehoch popísal že na zemi po osamostatnení od okolitých systémoch skolaboval systém - po kultúrnej, politickej či hospodárskej stránke. Niečo bolo naznačené aj v intre FS2. Možno by bolo vhodné pomyslieť na ďalšiu terranskú frakciu, niečo ako NTF ale priamo zo zeme.

Niečo takéto vzniklo napr. v kampani Inferno.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach


×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov