Skočiť na obsah

Urban exploration


Linkman

Odporúčané príspevky

Zakazane miesta, kde sa nemoze-nema-neda (ale da :lol: vstupit z roznych pricin…katakomby, stare tovarne, kostoly, nemocnice, tunely, mosty, rozne ine (podzemne ale i nadzemne ) priestory na uzemi Slovenska a inde v sirom svete. Navštevujete také miesta ? Šachty, tunele, podzemné priestory, staré továrne, staré chátrajúce domy, kaštiele a podobne ? Radi robíte nejaké fotky takýchto miest?

Viete o nejakých starých baniach, šachtách, bunkroch a podobne?

Sem s tým

 

Obrázok

 

 

Pre tých čo ešte nepochopili vo co go

 

tu je urban exploration online tv 24/7 nonstop

http://www.urbexation.com/tv/

 

 

 

******************

 

Bolo poloblačné nádherné piatkové ráno. Už dlho som sa chystal infiltrovať kúpelný dom Lipa v Trenčianskych tepliciach. Dlho som otáľal nakoľko nikoho tu nemám kto by sa pridal a tak sa musím spoliehať na vlastné sily. Bolo 12.00 ked som si obul topanky, otocil klucikom v mojej branke a vybral sa na železničnú stanicu. Vlak som stihol dokonca čo som bol prekvapený, že i keď rýchlik meškal údajne 10 minút osobák čo mal ísť zhruba v tom čase kedy mal prísť zmeškaný rýchlik išiel predsa len skorej ako on. V Trenčianskej teplej klasika polhodinová čakačka na električku, ktorú som strávil bezcielnym pobehovaním po areále stanice nakoľko ani len fastfood nebol otvorený a v tom tzv. staničnom bufere kde mali dva obložené rožky po 18 korun a sameho chlastu a kontaminovanym vzduchom plneho cigaretoveho smradu nemali nic. Ked som konecne dorazil elektrickou to teplic, skor ako som sa vydal na infiltračnú akciu Lipa (tak som to nazval) kopol som do seba jeden hamburger a niekoľko kúpelných oplátok. Prešiel som od stanice okolo Paxu až ku Kúpelnej dvorane a odtial to bol už len kúsoček asi 150 metrov. Prešiel som otvorenou bránou a tam zrazu začal iný svet. Najprv som sa musel prebrazdiť tou "burinou" čo rástla všade naokolo a aj zatarasila hlavný vchod. Po asi 20tich minútach som objavil vchod do pivnice , ktorá bola temná ale zaujala ma relativne velka kotolna s velmi vela potrubiami, kadejakymi ventilmi a poznamkami typu ze zastavena a zablombovaná roku páne 1994. Po obhliadke kotolne som sa presiel pozret dalej do suterena , nasiel som miestnost kde boli nejake police a aj nejaky rebrik. Povedal som si ze ten rebrik si musim zapamatat pre pripad ked by som nasiel otvorene okno aby som sa dostal na prizemie. Taktiez som tam nasiel odlozene klasicke sanky (nie boby). Potom som vysiel von a hladal som kade by som sa mohol dostat na prizemie nakolko prechod zo suterenu na prizemie boli niecim zataresene a navyse aj zamknute. Po chvile som si vsimol nad sikminou veducej k zadnemu vchodu ze je tam otvorene okno. Zbehol som po rebrik a vliezol som potom oknom dovnutra. Po tom ako som dnu vosiel otvorila sa mi cesta do vsetkych poschodi. Lenze skoro som to po vstupe zabalil lebo sa mi stalo ze mi skoro zlyhal fotak. Problem bol ze sa mi nejak lezenim mierne nakrivil vysunuty objektiv a nie a nie zasunut a fotit s nim tiez nie no ale nakoniec som ho zubami nechtami opravil a uz funguje tak ako aj predtym. Po oprave som si vydychol

 

Obrázok

 

Tu si pozrite viac fotiek

http://www.flickr.com/photos/8387127@N06/s...57600228624509/

 

A video

http://www.kukaj.sk/videa/1507/Urban-explo...v-Tr-Tepliciach

 

 

 

ENJOY :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

úžasná odpoveď ... dočerta, čo to tam robí pri vetre ?!

 

ten notebook nie je zlý nápad ... hneď priamo podávať správy na fórum, prípadne že ešte žijeme, ešte žijeme... ešte žijeme ... ešte ..................

:lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Linkman, nesranduj :lol:

 

nemyslím si o ničom, či je sranda či nie, kým neviem, čo to je .... doteraz som o tom vašom zámočku či čo to je nemala ani šajn, nieže ešte o nejakých 9 metroch a lezení do okien ... tak kľud, lebo ťa tam pošlem vo víchrici :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zabudnutý podchod v TN

 

Aby som prelomil to ticho vládnuce v tejto téme

prinášam zopár fotiek zabudnutého podchodu pre chodcov v Trenčíne.

Podchod začali stavať v 1990 a asi rok bol otvorený a funkčný, potom do neho začala zatekať voda (a zateká dodnes) a asi nemali na to peniaze leobo ho zatvorili. A odvtedy nebol o neho nejaký záujem a asi ani dnes nieje lebo stále je to v dezolátnom stave, kopec bordelu, smrad, hnusná odpadová voda po kolená.

Nachádza sa na ulici Gen. M.R.Štefánika kúsok za Obchodno-zábavným centrom max smerom na Žilinu.

 

Obrázok

Obrázok

Obrázok

VIAC TU

http://www.flickr.com/photos/8387127@N06/s...57600625505682/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Díki, do toho podchodu som sa vždy chcel ísť pozrieť :lol:

 

Úplne zbytočne ho stavali, je na zlom mieste. Mali ho dať bližšie k Jetsu alebo opačne k Maxu.

 

BTW ako si sa tam dostal cez tie mreže?

 

Na tej stránke si oprav názov, správne je Abandoned a nie Abadoned.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vo večerných predvčerajších hodinách som sa okolo o šiestej vybral pešo do Záblatia pri TN (cca 10 km prechádzka) aby som konečne po dlhom tichu v tejto téme sem priniesol troška oživenia. Nachádza sa pri výpadovke na NMNV blízko značky koniec Trenčín za železničným priecestím (asi cca 300m). Ak by ste náhodou mali cestu a chceli by ste ho pozriet tak zo stanice mhd č. 13 tusim na predposlednej zastávke vystúpte a chodte rovno do parku resp. bývalých záhrad kaštiela.

Niečo málo histórie.

Neskororenesančný kaštieľ v Záblatí z konca 17. storočia bol pôvodne postavený ako vodná pevnosť. V 18. storočí ho upravili v barokovom slohu, pričom ku kaštieľu pristavali kaplnku Narodenia Panny Márie. V priebehu 18. storočia bola kaplnka vybavená hodnotným barokovým inventárom: hlavným oltárom Narodenia Panny Márie a bočným oltárom Smrti sv. Jána Nepomuckého. Na juhovýchodnej fasáde objektu sú slnečné hodiny s nástennou maľbou Pegasa z prelomu 17. a 18. storočia.

Veža s kľúčovými strieľnami má hodiny s prevodným mechanizmom na zvon, datovaný rokom 1758. Začiatkom 19. storočia bol okolo kaštieľa založený anglický park. Pri vstupe do areálu kaštieľa s parkom postavili v tomto období prízemný dom s empírovou úpravou čelnej fasády, ktorý pravdepodobne slúžil ako dom správcu. Ku kaštieľu patril aj majer a obec Veľké Záblatie. Na vežu kaštiela osadili aliančné erby Wolfganga Šeréniho a Kristíny Balašovej a nad vstup do kaplnky erby Barbory Orlaiovej a Andreja Šeréniho z 18. storočia. Posledným majiteľom kaštieľa bol Ing. Štefan Polyák, minister vlády Slovenského štátu. Väčšia časť pôvodného inventára bola po skončení 2. sv. vojny rozkradnutá. V kaštieli potom sídlilo poľnohospodárske učilište. Počas tohto obdobia, ale aj po presťahovaní učilišťa do novej budovy kaštieľ dosť chátral a do dnešnej doby sa nenašli peniaze na jeho rekonštrukciu. Čiastočne zrekonštruovaná (no ak tomu hovoria rekonštrukcia tak som ministrom) je len priľahlá kaplnka, ktorá slúži ako kostol (no jedine ak tak, bo tam som sa nedostal).

 

Obrázok

 

Viac fotiek tu

http://www.flickr.com/photos/8387127@N06/s...57600699834954/

 

video

http://www.kukaj.sk/videa/1753/Opusteny-ka...ban-exploration

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

oživenia ako oživenia...

toto je jeden z hriechov, ktorý neviem dosť dobre predchádzajúcemu režimu odpustiť ...

nič lepšie nemohli v " posvätnom" eláne po prevrate robiť s kaštieľmi, len ich prerobiť na ošipárne a sklady a poľnohospodárske učilištia

akurát mi je z toho pohľadu smutno.

a hlavne tie barbarské murovania a prestavby, škoda hovoriť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Linkman mám pre teba niekoľko urban exploration ale je to mimo Trenčína.

Ak máš záujem tak ide o niekoľko opustených domov v ktorých údajne straší, takže po návrate očakávam od teba podrobnú správu, či je to pravda alebo len výmysly.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

moj kamos bol v Nitre pozret opustenu vodaren a povedal mi aby som vam to ukazal

 

Obrázok

 

viac si kukneteTU

 

ja som bol v BA a ked som tam bol pozrel som nedokonceny pravoslavny kostol

Obrázok

 

Viac TU

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 2 rokmi...

dávno som nebola na tejto stránke, ktorá beží tu popri fsp https://www.freespace.sk/

konkrétne dolu odkaz na Urban Exploration - linkmanovu bádateľskú činnosť http://urbex.freespace.sk/

 

hned prvý odkaz ma dostal, ale tak dokonale, že skladám pomyselný klobúk pred Linkmanom :lol:

ako sa vôbec o Omiciach dozvedel ? tie takmer nie sú ani na mapách ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

Zabudnutý tunel Slavošovce - Kopráš ????

Podľa mňa dosť zaujímavé:

 

 

Na Gemeri sa nachadza zabudnuty, nikdy nevyuzivany tunel budovany v rokoch 1941- 1944 so zámerom spojiť tento región s Banskou Bystricou vybudovaním železnicného tunela smerom Slavošovce-Kopráš-Revúca-Tisovec-Brezno-Banská Bystrica. S výstavbou sa začalo v roku 1941, ukončený bol 14. apríla 1944. Na slávnostnom akte sa o.i. zúčastnili vtedajší ministri SR p. Styk a p. Pružina. Jeho dôležitosť urýchlila Viedenská arbitráž a novovytvorená hranica s Maďarskom. Situáciu dočasne vyriešila peážna železnica s prechodom vlaku cez územie Maďarska a budovanie cestného spojenia z Dobšinej od Henckoviec nad Petrovom a Roštár.

Čítajte viac: http://jambrich.blog...e#ixzz1j9arbY1k

 

 

Tunel pod Homôlkou bol vybudovaný na traťovom úseku Slavošovce - Lubeník (Chyžnian Voda), ktorého stavebná dĺžka mala byť 14,842 kilometrov. Dĺžka tunela je cca 2400 metrov, aj keď sa niekde uvádzajú aj iné údaje, napr. 2750 metrov. Tunel neleží v priamke, ale je postavený v dvoch oblúkoch. K miestu vstupu do tunela je možné prísť po lesnej ceste so spevneným povrchom z obce Kopráš aj autom. Pred pár rokmi bol vstup do tunela na koprášskej strane zaplavený nánosom zeminy, bahna a vody, takže prejsť cezeň bolo problematické. Ešte predtým však bola situácia iná, tunel bol priechodzí a ľudia cezeň prechádzali na bicykloch, či motorkách. Skrátili si tak cestu zo Slavošoviec do Jelšavy alebo Revúcej aj viac ako o polovicu. Už asi dva roky tunajšia miestna samospráva vykonáva činnosti, ktorých výsledok je zreteľný aj na fotografiách.

 

Ak pôjdete po spomínanej lesnej ceste, narazíte po ľavej strane na túto odbočku poľnej cesty. Ste na mieste. Poľná cesta na fotografii pretína potok a pokračuje po nedobudovanom telese trate.

 

Viac na : Putovanie po Gemerských spojkách

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

Miluju různá opuštěná, chátrající místa, hlavně ty spíše novodobější, cca od komančů případně přelom, beton a tak ... bohužel nafoceno moc nemám a moc aktivně jsem zatím neobcházel, ale aspoň jsem našel (příště najdu lepčí):

 

 

EDIT: pardon, doplňuji místo - je to trochu odlehlé http://mapy.cz/#x=15.979711&y=49.429406&z=14&l=15 poblíž Velkého Meziříčí

 

Obrázok

 

Obrázok

 

podchod v TN vypadá dobře (zajímavý kontrast mezi špinavou zemí a čistýma stěnama)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov