Skočiť na obsah

Živnostenský list

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Mám živnostenský list, ktorý som po čase zrušil. Samotný list mám však stále pri sebe a keby som chcel živnosť obnoviť bude potrebné všetko robiť nanovo alebo sa len "obnoví" ten čo mám?

• Odpovedí 7
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

4

• game

2

• bad_guy

1

• diki

1

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

živnosť, na ktorú bol vystavený živnostenský list, zanikla, živnostenský list stratil platnosť na tie činnosti, na ktoré bol vystavený a okrem toho bola zrušená aj živnosť aj živnostenský list na ňu vystavený

pokiaľ viem, obnoviť nepôjde, pretože sa živnosti uvádzané na živnostenskom liste obmedzili - kedysi sa vydávali na 20 rôznych činností úplne rozdielnych, toto už dnes nejde

okrem toho je navrhnutá nová novela zákona o živnostenskom podnikaní, ktorá by mala nadobudnúť účinnosť od 1.9. 2007:

http://www.minv.sk/archiv/zivn.htm

Zverejnené

Ja tam mám tuším len 5-6 činností.

OK tak si ho zarámujem a vyvesím na dabljú sí.

Zverejnené

nuž nezabudni dať zaskliť a vyves ... aspoň sa bude na čo dívať v ťažkých chvíľach

tu je jeden zrozumiteľne napísaný článok

z článku :

Podnikateľ je povinný každú zmenu alebo doplnenie údajov

a dokladov ustanovených na ohlásenie živnosti oznámiť príslušnému živnostenskému úradu do 15 dní odo dňa vzniku týchto zmien a spolu s oznámením predložiť doklady o týchto zmenách. Živnostenský úrad podľa okolností konkrétneho prípadu potvrdí podnikateľovi oznámenie zmien a doplnkov a vyznačí zmeny na živnostenskom liste, vydá rozhodnutie o pozastavení prevádzkovania živnosti, alebo vydá rozhodnutie o zrušení živnostenského oprávnenia. Oznámenie nového predmetu podnikania nie je zmenou údajov uvedených v ohlásení, ale považuje sa za nové ohlásenie.

Ak je obsahom zmien premiestnenie sídla podnikania, musí živnostník tieto zmeny ohlásiť živnostenskému úradu miestne príslušnému podľa pôvodného sídla i podľa nového sídla, ale na konanie o zmenách je už miestne príslušný živnostenský úrad podľa nového sídla podnikania.

Zverejnené

inak mam taku otazku kedy sa oplati si zalozit živnostenský list ?

Zverejnené

Ak chceš podnikať :lol:

Vtedy sa nielen oplatí, ale je to aj nutnosť.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

POTREBOVAL BY SOM PORADIT CHCEM SI ZRUSIT ESTE TENTO MESIAC ZIVNOST ALE MAM TAKY PROBLEM SME VLASTNICI DVAJA MAME ZDRUZENIE A POKLADNA JE PREPISANA NA MNA JA CHCEM ODSTUPIT A PREPISAT NA NU VSETKO CO SME SA TAK DOHODLI A POTREBOVAL BY SOM POSTUP CO MAM ROBIT KDE MAM IST SKOR A CI TYM NAHODOU NEPRIVOLAM DANOVU KONTROLU CI NEBUDE JU LEPSIE POZASTAVIT DAKUJEM AZ TO VYBAVIN CIM SKOR

Zverejnené

Nesprávna kategória a máš zapnutý CapsLock.

Téma presunutá.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov