game Zverejnené 20. Apríl, 2007 Zverejnené 20. Apríl, 2007 nie som si istá, či to patrí do Paranormálnych javov ... ale kým sa nevysvetlí, čo sa vlastne stalo, asi to tu pekne zostane ... :lol: počuli, alebo čítali ste o záhade lode Mary Celeste ? - mysteriózny príbeh lode Mary Celeste z roku 1872, ktorú našli opustenú a nepoškodenú, po posádke nebolo ani stopy, kapitán a jeho manželka a malá dcéra zmizli rovnako, v peci horel oheň a bolo prestreté na obed, .... nikdy nikoho z posádky nenašli, ani živého ani mŕtveho ... :) tak Austráliu vzrušila dnes podobná správa : na "jachtu duchov" narazili pri severovýchodnom pobreží Austrálie, asi 80 námorných míľ od Townsvillu ... - dvanásť metrov dlhé plavidlo malo zapnutý motor a vytiahnuté plachty, na jeho palube sa nachádzal prestretý stôl, zapnutý laptop, navigačné GPS zariadenie, ako aj záchranné vesty. Chýbal však záchranný čln a čo len jediný pasažier... - na palube jachty, ktorá sa v nedeľu vydala zo štátu Queensland smerom k západnému pobrežiu Austrálie, mala byť trojčlenná posádka. Po nej sa v súčasnosti v regióne intenzívne pátra s využitím 12 lietadiel. Analýza údajov zo zariadenia GPS by záchranárom mala poskytnúť precízne informácie o trase plavidla... - o tom, čo sa vlastne mohlo stať na palube, jestvujú iba špekulácie. Nič totiž nenasvedčuje nehode napriek tomu, že v nedeľu a v pondelok bolo v oblasti nepriaznivé počasie. Poškodenú našli totiž iba jednu z plachiet jachty... toľko z prvých správ TASR ako sa vám to pozdáva ? je to druhá Mary Celeste ?! :) toto je LOST .... ;)
Ajk Zverejnené 21. Apríl, 2007 Zverejnené 21. Apríl, 2007 fuu tak toto je vazne divne... o Mary Celeste som pocul.... no tazko povedat....
Sniper Zverejnené 21. Apríl, 2007 Zverejnené 21. Apríl, 2007 Možno si išli len zaplávať na dno oceána ale o Mary Celeste som tiež dosť toho prečítal. A to nebola to jediná loď, ktorú našli neporušenú bez posádky.Raz som čítal že niekde v Atlantiku našli loď bez posádky a plachiet(!) ale pohybovala sa rýchlejšie ako clipper s napnutými plachtami. Ale už ani neviem meno lode a ani to či sa táto historka zakladá na pravde. Ďalšia vec, čo sa týka tej austrálskej jachty, neprekvapilo by ma keby sa stali obeťami pirátov, ktorí ich zobrali za rukojemníkov. Hoci "tradičné" pirátske oblasti sú trochu viac na severozápade (v okolí Indonézie), ale možné je to.
Ajk Zverejnené 21. Apríl, 2007 Zverejnené 21. Apríl, 2007 tak ale pirati by notebook, gps zariadenie a celkove vybavenie lode nenechali len tak... :lol:
Nokia Zverejnené 21. Apríl, 2007 Zverejnené 21. Apríl, 2007 ajk co ked im islo len o ludske organy? :lol:
dead Zverejnené 21. Apríl, 2007 Zverejnené 21. Apríl, 2007 To mame to zahadu vylustit? :lol: Samozrejme ze presadli na inu lod, alebo boli u niekoho na navsteve a zabudli kde zaparkovali, aj mne sa to stava :)
game Zverejnené 21. Apríl, 2007 Autor Zverejnené 21. Apríl, 2007 :lol:vylúštiť tú záhadu zrovna nemusíme, ale je rozhodne zábavné ju lúštiť :)prečo ľudia tak radi pozerajú horory ?! správna zmes záhad, strachu, zábavy, kým sa netýka nás ... :) ináč jedna vec : bolo niekde uvedené meno tej jachty ?
game Zverejnené 25. Apríl, 2007 Autor Zverejnené 25. Apríl, 2007 no ako to tak sledujem, záhada zapadne prachom, prípadne ju raz pridajú k legendám ... žiadne nové správy, okrem toho, že traja starší bratia sa stratili z funkčnej a plne vybavenej jachty na mori ... :lol: zo správ: O záhadnom zmiznutí mužov existuje viacero teórií. Podľa jednej z nich, niekto spadol cez palubu a ostatní dvaja skočili za ním, aby ho zachránili. V ďalšej sa hovorí aj o útoku pirátov. Detektív Warren Webber si však myslí, že aj napriek rozsiahlemu vyšetrovaniu je prípad stále záhadou. "Všetci môžeme prísť s nejakými hypotézami a teóriami o tom, čo sa mohlo stať. V tejto fáze vyšetrovania sa však koncentrujeme najmä na fakty, ktoré máme," dodal. no a ako to tak sledujem :), fakty sú tie, že sa našla funkčná a opustená jachta ... :)
RoSo Zverejnené 1. Máj, 2007 Zverejnené 1. Máj, 2007 Mam riesenie. Chlap zabraty do prace na notebooku, zdvihne oci, vidi, co mu manzelka pripravila, zazenie sa na nu, ta spadne cez palubu, on sa spamata, skoci rychlo za nou, zistia, ze nemaju vesty, lod so zapnutym motorom plave prec. Len do toho zatial neviem zapasovat toho tretieho clena posadky :lol: Som ja ale major Zeman, co poviete? :)
game Zverejnené 1. Máj, 2007 Autor Zverejnené 1. Máj, 2007 Sherlock, má to jednu malinkatú chybičku ... boli tam traja chlapi :lol:
RoSo Zverejnené 1. Máj, 2007 Zverejnené 1. Máj, 2007 ak to boli holandania, tak jeden z nich bol manzelka :lol:
chorche Zverejnené 7. Máj, 2007 Zverejnené 7. Máj, 2007 Bigamia nie je povolena ani v Holandsku.... Podla mna to bolo takto: Niekomu skratka preskocilo v hlave, kolektovna haluz tak sa sli pozriet na ocean v malej zachranej lodke. Pise sa tam aj nieco o mnozstve vypytych a vyfajcenych latok, popripade o stopach po nich? :lol:
game Zverejnené 10. Máj, 2007 Autor Zverejnené 10. Máj, 2007 ak to boli holandania, tak jeden z nich bol manzelka :lol:netreba to brať tak doslovne, chorche rosov príspevok je skvelá irónia ... a čitateľná :) okrem toho to boli traja bratia, nad šesťdesiat, austrálčania, jeden z nich skúsený kapitán, a podobné cesty podnikali pravidelne vyzerá to tak, že sa už asi ťažko dozvieme, čo sa s nimi stalo ... správy ustali :)
chorche Zverejnené 13. Máj, 2007 Zverejnené 13. Máj, 2007 No, zasa moj prispevok nie je vzorkou exaktnej vedy, je to len polohaluzny odhad, ako by sa to mohlo vyvijat. Ked to clovek prezenie, napadaju ho zvlastne veci....
lopata555 Zverejnené 31. Október, 2008 Zverejnené 31. Október, 2008 Podľa mňa posádka jachty uviazla v čase. A o niekoľko rokov sa objaví. Možno tam bol akurát narušený časopriestor. Také dačo aké sa daje raz za čas v Bermudskom trojuholníku.
game Zverejnené 12. November, 2008 Autor Zverejnené 12. November, 2008 hm. akosi senzácia prestala byť senzáciou ... a pravdou je, že každý zázrak trvá tri dnizrejme ich vykotilo z jachty, zachraňoval jeden druhého a pojedli ich žraloci alebo uviazli v čase ... kdesi medzi nebom a zemou, Horatio
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz