Skočiť na obsah

Masaker vo Virgínii

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Čo hovoríte na masaker 32 študentov čo sa stal v pondelok vo Virgínii na univerzite Virginia Tech? Vrahom bol 23-ročný juhokórejský študent Sung Hui-čcho. Po streľbe spáchal samovraždu. Ide o najhorší masakr v dejinách USA tohto druhu.

V USA je akosi "bežné" nosiť zbraň aj do školy, nie raz už na to doplatili.

Solidaritu s obeťami vyjadrila aj spoločnosť Invision Power, ktorá má sídlo práve vo Virgínii:

Obrázok

• Odpovedí 8
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

4

• Nokia

2

• game

1

• dead

1

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

ja sa cudujem ze medzi prvym a druhym zabijanim prebehli dve hodiny, vrah stihol ist domov, napisat list, natocit video, ist na postu a poslat to, vratit sa do skoly a zabijat dalej

a co som pocul ze si tam X ludi postavil ku stene a po jednom ich strielal, tak neviem preco ani jedneho netrklo ked uz videl ze sa nesere a striela sa do neho pustit, ak by sa do neho pustilo napr takych 12 ludi, velmi rychlo by ho spacifikovali a v takom frmole by to mozno vyslo aj len so zraneniami a nie smrtou

cele to je divne

Zverejnené

ja sa cudujem ze medzi prvym a druhym zabijanim prebehli dve hodiny

jj mne je to tiež divné. Stalo sa to asi jedine tak že tá prvá streľba bola "v tichosti" nikto o ničom nevedel, ale ešte som nečítal všetky zdroje tak neviem presne ako to prebiehalo.

neviem preco ani jedneho netrklo ked uz videl ze sa nesere a striela sa do neho pustit, ak by sa do neho pustilo napr takych 12 ludi

myslím že všetci mali riadne v gatiach, keď človeku ide o život myslí úplne inak.
Zverejnené

rozumiem, ze vela ludi bolo v soku, ale predsa len, skola plna ludi a jeden magor s pistolou, a dokonca nemal ani automat, to sa tam nenasiel fakt z tych X ludi nik, co by normalne vedel zareagovat?

inac k tym dvom hodinam, co som pocul tak problem bol ten ze vedenie skoly vedome nenahlasilo to prve strielanie policii, a nakazalo studentom ostat v triedach

Zverejnené

Myslim ze je zbytocne venovat sa podrobne okolnostiam pripadu, media si na tom zgustnu tak ci tak. Dolezity je motiv a klima v spolocnosti ktora mu predchadza. Treba sa pytat preco vyrastaju jedinci schopni len takejto "odpovede" na svoje otazky. Podla toho co doteraz vyslo na povrch, boli rozcarovanie, frustracia a bezmocnost hlavnymi faktormi ktore viedli k cinu. Sung Hui Ccho nezniesol pocit prehry a asi nespravne odhadol vahu jedninca v spolocnosti, "vyrovnal" sa s tym takto. Boli, su a budu dalsi.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Sung Hui Ccho nezniesol pocit prehry a asi nespravne odhadol vahu jedninca v spolocnosti

Čo vlastne chcel?
Zverejnené

predpokladám, že sa nikdy nedozvieme, čo vlastne chcel

možno raz niekoho napadne napísať o školských masakroch spôsobených študentmi po Štátoch knihu, snáď sa tam dozvieme ... alebo len dohady

na všetky tie prípady si pamätáme, ale pomaly zapadnú, už to nie je správa dňa

prezident vyhlásil, že zbrane sa budú naďalej predávať ako rožky, lebo každý správny Američan má mať zbraň / aj nesprávny /

a súperivosť, byť za každú cenu niečím výnimočný, je síce stimulujúci, za určitých okolností ... ináč môže byť sakramentsky frustrujúci

Sung Hui Ccho nezniesol pocit prehry a asi nespravne odhadol vahu jedninca v spolocnosti

táto veta je zrejme dosť výstižná, nevynikol, zrejme ho nechceli "akceptovať" bol len šikmooký priemer ... tak si dokázal, že nie je - niečo podobné bolo vždy aj v pozadí tých ostatných prípadov.

a už ich je až priveľa, zdá sa mi

Zverejnené

Problém je v US spoločnosti. Mohli by si uvedomiť že zbraň by nemal nosiť hocikto. Tam farmársky zákon hádam platí aj v obývačke. U nás podobné masakre nikdy neboli. Prečo? Zbraň nevydajú hocikomu a tiež sa nedá len tak zohnať.

Zverejnené

Aspon vidime, ako sa americky blahobyt moze prepracovat na uplne dno, ked hocijaky hlupak moze zastrelit nevinnych ludi!

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov