Skočiť na obsah

Horolezectvo, Lezenie - skalné, umelé, etc.

Odporúčané príspevky

• Odpovedí 16
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• tomassi

5

• Nokia

3

• choze

3

• Polaris

1

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Ja len nemam strach z vysok :) To druhe nemusim :lol: A inac som to pozeral pred 2 hodinami...chlapik vie inak zaujat ;) Ale dobry je...lubi sa mi :)

Zverejnené

no ja mam velmi rad vysky ale pritom mam z nich brutalny strach, si neviem predstavit len tak liezt a nieto este bez istenia :)

ale je to frajer ze si vyleze na co len chce :) nepotrebuje vytahy :lol:

Zverejnené

kamarát leze, ale normálne s istením

v sobotu bol, ale som sa len pozeral, lebo ja výšky moc nemusím a tiež BohVieAkú silu v rukách a hlavne prstoch nemám

pri nás-PE sú také skaly na kt. chodia loziť ľudia aj napr. z MT

tuším od 5- až po 7 alebo 8

ale je to fakt bavka, keď vidíš tých ľudí ako hľadajú čo najlepšie miesto na úchyt

sa mi páči, že každá tasa má aj svoj názov: Pavúči Hnát, Normandia, etc.

sranda je, že keď niekto počuje lezenie, tak si hneď predstaví zasneženého Zoltána Demijána, Jozefa Psotku, Jríka Stejskala a spol. s mačkami a cepínmi

no lezenie je aj o inom

Zverejnené

Raz som liezol zo srandy na trenčiansku hradnú skalu, vyliezol som hore asi 5-6 metrov ale potom som si to rozmyslel :)

Inak obdivujem horolezcov a určite by som to nechcel ani len vyskúšať. Predstavte si že leziete na nejakú Čumulangmu alebo K2 a váš život závisí len od nejakej tej skoby a pevnosti lana. Dole pod vami je niekoľko stoviek alebo tisícov metrov prázdna... :lol:

Zverejnené

nad takýmito "extrémnymi" ľuďmi, ako je Alain Robert, len občas vzdychnem, že keby nebol, museli by sme si ho vymyslieť ... zaujme, riskuje, pro forma ho zatkli už tuším v každej druhej krajine, je sympatický a zdá sa, že vie , čo robí :)

vie niekto, koľko má rokov ? ako dlho to bude robiť ...

včera ma z neho, ktovie prečo ;), napadol Reinhold Messner, ktorý zdolal všetky najvyššie hory sveta, a dochrámal si pätu doma pri preskakovaní plôtika ...

priamo z výšok nemám nejaký priveľký strach, ale pozerať kolmo dolu nie je pre mňa moc zdravé ...

a liezť ? nie, ďakujem ;) :lol:

k nám chodia liezť na múry Pajštúnskeho hradu - občas tam len tak za prsty visia a trénujú ľudkovia ako netopiere :)

Zverejnené

Messner tuším ako prvý pokoril severnú stenu Matterhornu. Čital som jeho knihu ale už si to dobre nepamätám.

Môj otec lozil po skalách. Celé Nízke Tatry prelozil a niečo aj z Vysokých a iné napr. tú skalu na ktorej stojí Beckov.

Ešte aj sesternica lozí. Ale jej sa už podarilo spadnúť mala zlomenú nohu zuby vyrazené, očí podliate krvou a cela doškriabaná a doudieraná.

Zverejnené

no šak to je tá Sparta na lezení

že aj keď si istený, tak aj stačí len málo a pekne Ťa to otrepe o stenu

inak to sú iní blázni čo chodia bez istenia

Zverejnené

Aj moja mama chodila loziť s jedným zo svojich niekdajších frajerov. Raz že bola zavesená na skalnej stene, ktorá bola šikmá do opačného smeru (previs) a že sa pustila a skoro sa posrala od strachu :lol: Ale bola zaistená. 10 minút tam len visela a ani sa nehla, lebo úplne zdrevenela. Verím.

Ja som bola liezť v Tatrách. Na kolmej stene, podo mnou 100 m priekopa, držím sa len reťaze a bojím sa jak šľak. Hrozné.

Hento sú makači. Dobre sa na to pozerá.

Ja leziem len po stromoch :)

Zverejnené

takže v našom meste mám okrem iných zmáknutú aj túto budovu

Obrázok

chalani zmákli aj OD PRIOR, ale mne v tom zabránili nedostačujúce fyzické parametre :lol:

no ja niečo vymyslím

máte aj vy na konte nejaké obdobné stavby?

edit

- len sem nedávajte fotky zo striech kde ste sa dostali cez řebřík z horného poschodia

Zverejnené

ja mam zmaknute strechy tych najvyssich budov v bratislave :lol:

ale vsetko pekne po schodoch, vytahoch a rebrikoch :) :) ;)

Zverejnené

zadanie je lezenie skalne etc.

mne niekedy lezu decka tak na nervy ze az!!! kua pubertaci akysi. :lol:

Zverejnené

som čakla, kto sem dá príspevok tohto typu a neuveríš choche bol si v top3

poprosím o lezení na nervy sa baviť v podsekcii thémy Ulavte si tu

Zverejnené

tak k teme niektore kopce v tatrach mam polezene ale vysku nemusim. bol som nedavno na klaku a veru som sa z tej skaly aj zlakol. vies ja si uz vazim svoj zivot a prichadza cas si uzivat tak by bola skoda sa zbytocne zabit no nie. :lol:

Zverejnené

no ja som na tu Klaku bol aj v zime - viac v teme TURISTIKA v albumoch

[gallery=album]121[/gallery]

ale normalne som si to vyslapal, ne po skale

Zverejnené

aj ja som si to vyslapal od motorestu. ale ten pohlad celkom nad skalou a mozny krok doprazdna na vrchu ten ma vylakal.

Zverejnené

lezenie mám rada, i keď mám strach z výšok... hore sa nebojím liezť, nemám s tým problém, pokiaľ teda viem hore vyliezť... nikdy som neliezla s istením, ale zas som sni nikdy asi nešla na nič veľmi nebezpečné... raz som sa takmer zrúbala zo skaly, ale to preto, že bola mokrá, bo odrazu začalo pršať...

po strechách som liezla v Dudinciach po hoteloch, ale to sme vyliezli na jeden po rebríku a potom sme len preskakovali...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov