Skočiť na obsah

Mačky versus psy

Odporúčané príspevky

Zverejnené

a teraz psy ... nepoznám zdroj, náhodou som našla pri googlení, ale ten obrázok je parádny ... rozdiel medzi mačkami a psami zobrazuje dokonale ... :)

psia škola hrou:

post-3-0-43355900-1461342176.jpg

Zverejnené

:zubiska:

Sviha chvostom, moc sa jej to nelubi :)

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

milené :)

neviem, čo to tej našej Viki sadlo na nos, ale skoro ráno sa tá potvora vyčurala do kúta na koberec, tak som ešte rpv ako som mala v pláne vstávať, mala o zábavu postarané. Už to veľmi dlho nespravila, naposledy ešte pred sterilizáciou. Možno je to aj moja chyba, teraz sa jej dosť málo venujem, niekde si zašantročila loptičku, ktorú má rada, a tak večerné hádzanie a nosenie zakapalo, vraj mačky takto na seba upozorňujú, že "venuj sa mi, všímaj si ma". Ale tiež už včera som mala vymeniť granule na cikanie v kadibúdke, a potom som na to zabudla, aj to mohlo byť príčinou, že už sa jej to tam nepáčilo. To už som napravila.

Dúfam, že tak skoro to nezopakuje. ešte musím pohľadať tú jej loptičku, nech má dušu na mieste a takéto veci nerobí. Opica chlpatá!!!

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

mačiatko a psík 

:)

post-2385-0-24464800-1468254355.jpg

post-2385-0-47771100-1468254396.jpg

Zverejnené

mačička má rozšírené zreničky, asi sa bojí...hned by som ju zobrala na ruky a hladkala a škrabkala...psík sa mi vidí v pohode.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

:neviem:  či sa   bojí .. možno je len trošku nervóznejšia z fotenia ..        :) viem si živo predstaviť,  Vilmuška, mačička by   spokojne  priadla 

táto mačička  má zúžené zreničky, relaxuje 

post-2385-0-09720100-1469724637_thumb.jpg

• Pridať bod 2
Zverejnené

veru toto mača je uvoľnené a vyzerá maximálne spokojne :)

Zverejnené

a jedna aktuálna mačacia správa priamo z najvyšších kruhov:

Na Downing Street lietajú chlpy - bijú sa tam vládne kocúry veterán z č. 10 Larry a nováčik z ministerstva zahraničných vecí Palmerston:

Londýnskou vládnou ulicou Downing Street otriasajú bitky medzi premiérsku mačkou z čísla 10 a mačkou z neďalekého ministerstva zahraničných vecí.

Zvlášť tvrdo sa do seba pustili Larry a Palmerston v pondelok, čo na twitteri zdokumentoval fotograf Steve Back, ktorý sa normálne venuje politickému dianiu.

Podľa Backa sa kocúry bijú už "týždne a týždne". "Dnes (v pondelok) som pokrýval bežné politické udalosti, keď sa tu z budovy ministerstva zahraničia vynoril Palmerston," povedal fotograf denníku The Daily Telegraph.

Najprv to vraj vyzeralo, že sa nič nebude diať, ale potom sa do seba šelmy pustili. Nováčik Palmerston vyšiel z bitky so zraneným uchom a veterán Larry, ktorý sídli na čísle desať od roku 2011, prišiel o obojok. Back súdi, že ak sa niečo nestane, skončia sa bitky smrťou niektorého zo zvierat.

Situácia došla tak ďaleko, že britskej vláde ponúkol svoju pomoc renomovaný spolok na ochranu zvierat Battersea Dogs and Cats Home. Lietaniu chlpov na Downing Street sa venujú nielen britské médiá, ale aj svetové agentúry.

Zverejnené

no, to sa niekedy stáva, ak majú oba to isté územie pod palcom, vlastne pod labkou.

To naše záhradné mačky sa vedeli dohodnúť a boli medzi nimi aj kocúry...

Moje mice, Šiva a Viki, sa tiež najprv museli nejak "dohovoriť", Šiva bola zvyknutá, že máme len ju a nemusí sa s nikým deliť o pozornosť, žrádlo ani pelech, teraz odkedy máme aj Viki, tak musí. nemiešam sa medzi ne, občas si musia "vysvetliť", ktorá kde a ktorá čo, ale nerobím medzi nimi rozdiely, ked pohladkám jednu, pohladkám aj druhú, ked jedna dostane pamlsok, dostane aj druhá, a dám im to vedľa seba, aby žrali spolu. Niekedy Šiva zožerie aj Vikinu prociu, ale vždy tam sú granule, takže ani Viki nehladuje, a keby Viki chcela, tak si svoju misku obháji, už som videla, ked nechcela, aby jej Šiva zožraja to jej, a k miske ju nepustila a zasyčala na ňu. Ale často jej to nevadí. Inokedy zas Viki zožerie čo je Šivino. Vychádzajú v pohode. Niekedy Viki Šivu provokuje, labkou jej chmatne po chvoste, potom sa chvíľu naháňajhú, niekedy sa aj poklbčia, ale nič si neurobia, ani sa nepodriapu, ani nepokúšu. Sú to také skôr súboje na zanhanie nudy. Vedia sa bez problémov dohodnúť aj ktorá kde bude pri mne na gauči, či ktorá kde bude spať, niekedy spia spolu vedľa seba, ikonedy jedna pod stolom a druhá na gauči, a naozaj ma teší, že sa znášajú. neviem, ako by to bolo, keby sme mali aj psíka, ale obe mi pripadajú celkom tolerantné, ked k nám vkĺzla susedovie mačka, celkom v pohode sa zniesli aj s ňou, Šiva odkráčala preč a ignorovala ju, Viki sa s ňou poočuchávala. Viki potom zas vkĺzla k nim. Škoda, že sa sťahujú preč.

Zverejnené

Som v tazkom soku. To je tu sami mackoid a nikto z vas si ani nespomenul ze dnes je den maciek? Katastrofa...

Zverejnené

ja ano - čítala som o tom, ale potom som nechala tak, čo bola, ako vidím, stará chyba :)

mačky všetkých krajín, dnes robte čo chcete :)

Zverejnené

ale áno, spomenula som si, až dnes, a to som nebola na počítači...škoda. game, krásne to stvorenie.

ja ano - čítala som o tom, ale potom som nechala tak, čo bola, ako vidím, stará chyba :)

mačky všetkých krajín, dnes robte čo chcete :)

už už som tam videla že "mačky všetkých krajín, spojte sa! "  :)

Zverejnené

neustále píšeme, ako veľmi majú mačky rady teplo ... tak toto nem dopadne dobre ... :innocent:

post-3-0-44585700-1471083065.jpg

zdroj na obrázku

Zverejnené

vrátili sme sa s 3-dňového pobytu na chate od RS, a jeden z ľudí, ktorí tam takmer bývajú, taký starší pán, tam mal asi 6 mačiek. Všetky boli krásne, niektoré čierne s bielymi labkami a bielou papuľkou, iné musrvaté našedo i murovaté farebná kombinácia sivej, bielej a hrdzavej (fešáci!!) - ale najväčší fešák, ale aj najukecanejší tam bol čierny kocúr a la puma. Nás nepoznal, tak sa nás spočiatku bál (dobre mal, len nech nejde k bárskomu), ale na druhý deň došiel "na návštevu", a hladkať sa síce nechcel enchať, ale "kecal" s nami o 106. krásny kocúr na vysokých štíhlych nohách s krásnou hlavou a mohutným chvostom, a krásnou lesklou srsťou. Ujo sa o ne dobre stará !

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

dnes som sa dopátrala novinky o susedových mačke - zopárkrát som tu o nej písala.

je to mačka, ktorú kedysi dávno dali sterilizovať ... sterilizácia sa podarila tak, že ročne minimálne dvakrát mala mačiatka.

bola veľmi dobrá mama, a po mačičkách od nej bola zháňka - vždy sa rozobrali raz dva.

zaujímavá je aj preto, že posledného čierneho jedináčika mala ako 19 ročná, po operácii drobných nezhubných nádorov, keď veterinárka nechcela veriť, či sa ešte po uspaní prebudí - prebudila, mala skvelý krvný obraz ako mladica, a pol roka na to mala posledného potomka

potom už stratila sluch, vypadli jej niektoré zúbky, ale stále bola čulou a krásnou mačkou, vôbec jej sluch nechýbal.

pred asi tromi mesiacmi z jedného dňa na druhý ľahla, odmietala jesť, a na druhý deň ju dali uspať.

Kitty mala rovných 22 rokov.

tabuľky na prepočet mačacích rokov na ľudský vôbec  nepočítajú s takýmto vekom - všetky končia pri veku mačky 20 rokov.
podľa mojich prepočtov za pomoci majiteľa a týchto tabuliek mala Kitty krásnych cca 88 rokov ľudského veku,

malého syna mala vo veku takmer 82 !!!! ľudských rokov.
nech jej je mačacie nebo ľahké.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

to bola Pani Mačka! Super. Najlepšie je, že ešte aj sterilizáciu prežila a sterilizácia - nesterilizácia, mačence rodila aj ďaLEJ. To je ako z nejakej divnej rozprávky :)

Chcela som kúpiť Vikine loptičky, aké má rada (tie na softbal), ale nikde som ich nevidela, predtým som 3 ks v balení kúpila v kauflande, ale už ani tam som ich nevidela. Už mi ostáva sa len niekde v športových potrebách popýtať...

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

post-3-0-76494200-1475776738.jpg

http://www.reflex.cz/clanek/fotogalerie/75156/v-istanbulu-vyrostl-unikatni-pomnik-na-pamatku-kocky.html

tú prvú fotku celkom iste pozná celý net - minimálne milióny milovníkov mačiek :)

tá druhá fotka je nová - obyvatelia Istambulu ňou spomínajú na svoju najznámejšiu pouličnú mačku - povaľača menom Tombili,
ktorá v takejto ležérnej polohe prežila na námestí svoj život a nechala sa vyfotiť s tisíckami domácich aj turistov.

do mačacieho nebíčka odišla v auguste - jej obdivovatelia za necelý mesiac nechali odliať jej sochu, v navlas rovnakej polohe, v akej s obľubou sledovala cvrkot mesta okolo seba :)

• Pridať bod 2
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

naša Viki je domáca masérka! Flinstonovi masíruje brucho deň čo deň, a kebyju Flinstone nezhodil, dočkal by sa od nej aj erotickej masáže.  :)

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

šľak to trafil, nejde mi to otvoriť! :wacko:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov