alarm Zverejnené 3. December, 2017 Zverejnené 3. December, 2017 Tiež mám problémy s labkami, kúpiš aj mne? :)
Vilma Flinstonova Zverejnené 7. December, 2017 Zverejnené 7. December, 2017 alarm, a akúže by si rád? Pohlcujúcu, alebo hrudkujúcu? :)Hrubozrnnú, alebo jemnozrnnú?A radšej by si betonit, alebo silikón?A kdeže ti ju umiestniť? :yes_yes:
Vilma Flinstonova Zverejnené 22. December, 2017 Zverejnené 22. December, 2017 moje kočeny mi robia starosti. Starenka Šiva kadí riedko, zatiaľ sa správa celkom normálne aj žerie normálne, len už dlhší čas veľa pije, možno že to bude tým, že sme jej dali značku, na ktorú nebola zvyknutá, a ona už predsa len má svoj vek...ráno skúsim klasiku na akú je zvyknutá.a Viki už nejkaký čas robí také veci, že sa vyčurá pred záchodík. Máme tie hajzlíky dva, takže ak bv jej jeden obsadila Šiva, môže ísť do toho druhého, ale tým to nebude. myslela som si, že jej nebyhovuje podtieľka, tak sme v jednom hajzlíku dali jemnejšiu podstieľku, 2 týždne bolo ok, a dnes to zasa urobila. nechápem, prečo to robí. A viem, že by som sa asi mala poradiť s veterinárom, možno že má nejaký zápal močových ciest, čo ja viem? Ale sama ich obe neodnesiem a auto nemám. najradšej by som ich zobrala do VCet Pointu, tam majú aj labák a prístroje poruke, ale zas ja to mám ďaleko na zastávku práve toho jediného busu, ktorý tam ide.A idú sviatky, takže sa tam dostanem až niekedy v stredu. neviem, prečo sa vždy veci serú pred a cez sviatky. Ešte ked boli deti malé, tak večne na sviatky niektorá ochorela, ale tak, že pohotovosť bola nevyhnutná...teraz nemám doma malé deti, tak zas buď my alebo mačky... :(
doll Zverejnené 23. December, 2017 Zverejnené 23. December, 2017 Nás Murik zrazu apaticky, nemal na nič chuť, nehral sa, len ležal.Zľakli sme sa, išli sme hneď k veterinárovi.Pýtal sa nás či bol na toalete, my že vôbec. Tým že mal prázdny mechúr, znamenalo to že sa vymocil niekde mimo toalety.Klinický zdravý.Diagnóza, idiopaticka cystitida.Zapálené močové cesty kde nie je jednoznačná príčina.Može to byť stres, mal zakázané chodiť pred byt na chodbu. A vždy rodičia našli kaluzku keď boli dlhšie v práci.Dostal antibiotiká v injekcii, už na druhý deň bol fit, takže super.Máme za úlohu nejakým spôsobom získať vzorku moču, aby sa vylúčili kryštáliky v ňom.No som zvedavá ako sa nám to podarí :D
Vilma Flinstonova Zverejnené 23. December, 2017 Zverejnené 23. December, 2017 skús papierovú vatu a potom to z nej vymačkať. Si mi ale nasadila chrobáka do hlavy, ktovie, či niečo podobné nemá aj Viki. Medzi sviatkami zoberiem aj ju, nech ju prezrú a dajú do richtigu. Šiva je v zvieracom špitáli. Ráno som ešte povysávala a poumývala podlahy, začala som zdobiť stromček, rada, že mačky spia a neasistujú mi, ale Flinstone, ktorý medzitým prišiel z oibchodu, sa prihováral Šive, ktorá spala na podsedáku tam, kde Flinstone obvykle máva nohy. ešte som mu hovorila, nech ich nechá spať, ale on si všimol, že Šiva otvára len jedno oko. veru naozaj...Dokončila som stromček a začala ju pozorovať. Vlastne tá mačka spala celú noc, ani ráno nevstala, ak som im aj dala žzrať, ona tomu moc nedala a to obvykle sa hrabe prvá k miskám, vôbec si nevšímala okolia a len bola akási učupená. Tak som ju šupla do prepravky aj s podsedákom, a zašla na veterinu. Výsledok - naozaj krváca do vnútra do očka. Vraj to nie je od pazúra, takže ani z toho, čo sa sama škriabe, ani z klbčenia s Viki. Muselo ju to chudinku boilieť, keď jej doktorka kvapla znecitlivujúce kvapky, po chvíli ožila a chcela vyliezť z prepravky. Dovtedy tam len apaticky ležala a nechala so sebou manipulovať...dostala aj injekciu proti zápalu, a zajtra treba ďalšiu dávku. ostala na klinike. Nuž, nechcem ju nechať trápiť sa, takže kašlať na peniaze, takto aspoň viem, že ak by bolo zle, pomôžu jej. neviem, prečo ak príde nejaká pohroma, tak vždy cez nejaké sviatky alebo aspoň cez voľné dni.
game Zverejnené 31. December, 2017 Zverejnené 31. December, 2017 pre milovníkov psích záprahov... či samotných psíkov? :) FB
D'Ady Zverejnené 3. Január, 2018 Zverejnené 3. Január, 2018 V tomto prípade sa pozrieme na niekoľko príkladov, keď si mačky či psíci mysleli, že sa niekam zmestia a napokon sa zasekli. http://www.doba.sk/2018/01/02/ked-sa-domaci-milacikovia-precenia-zaseknu-sa-v-tazkostiach/
Vilma Flinstonova Zverejnené 5. Január, 2018 Zverejnené 5. Január, 2018 že mačky milujú krabice a rôzne úkryty, to som vedela, ale že by teľa napadlo niekam pchať hlavu, to teda by som si nemyslela :) Včera som bola so Šivou na kontrole (dostala diétu a kvapky do oka, vyzerá to, že to zabralo), ale už jej odchádzajú obličky, takže diéta už bude doživotne. Po pár dňoch diéty ožila, normálne ma potešilo, keď zasyčala. Včera ju aj cievkovali, chudinka malá, len nechcem teraz vidieť, ako ju dostanem pri najbližšej návšteve veterinárov do prepravky. Dobrovoľne určite nie...
doll Zverejnené 5. Január, 2018 Zverejnené 5. Január, 2018 Nás Murino má problém dobrovoľne vyliezť z prepravky u veterinára. Keď mal kilo, problém to nebol, ale so šiestimi kilami bojujem ja aj zverolekarka.
Vilma Flinstonova Zverejnené 6. Január, 2018 Zverejnené 6. Január, 2018 Šivu doktorka šikovne chytila a bez problémov vytiahla, má len 4 kilá, je veľmi drobná.Trochu sa už rozožrala, ale potvorka Viki to, za čím sa doteraz zadrhnúť išla, zrazu odmieta, a chcela by to, čo dávam Šive. Neviem načo chce nízkoproteínovú diétu, ona môže všetko, Šiva nie. Ale vysvetli to mačke...Som však aj tak rada, že Šiva predsa len trochu ožila, dnes si dokonca pobehala po byte, to som už dávno nevidela. vyzerá to, že diéta jej pomáha.Asi budem musieť kúpiť aj pre Viki tú istú značku, ale zas potom sa obávam, že Šiva bude chodiť kradnúť jej.Oko už má celkom pekné, ešte má tam asi 1/2 cm2 fľak z krvi, zmenšuje sa zo dňa na deň, tak hádam sa to vstrebe a zas bude ok.
iskra Zverejnené 5. Február, 2018 Zverejnené 5. Február, 2018 Topas :)už z diaľky, keď nás uvidí, beží k nám, vyskočí mi na nohy, rád má pohladeniebeží okolo nás, pred nami, hrá sa, značkuje si, vrtí chvostom. keď ideme už domov, odprevádza nás až kým mu nepoviem, že nech už beží tiež domov... pri rozlúčke mu poviem, že sa ešte uvidíme zajtra, pozajtra..Topas :) je skvelý! 1
game Zverejnené 6. Február, 2018 Zverejnené 6. Február, 2018 no čo?! sú to bratranci, ja im pomáham, aby sa nebáli :) FB 2
doll Zverejnené 6. Február, 2018 Zverejnené 6. Február, 2018 Nová skriňa, miesto na šuflík už obsadené :zubiska: 3
Vilma Flinstonova Zverejnené 11. Február, 2018 Zverejnené 11. Február, 2018 Šiva má vysoký tlak, väčšinu obličkových parametrov, a má proteinúriu, a aj nejakú baktériu v moči, to mala už aj predtým, ale doktorka jej to vyšetrenie zopakovala, či to nebolo len náhoda, ale nebola, je tam zápal. takže musíme toto riešiť a Šiva distane ATB a niečo na tlak. kebyže ho má len zvýšený, tak kašlať na to, ale má ho dvakrát taký ako je norma. Aj minule ho mala taký vysoký. Takže to nebude náhoda. Ale oproti stavu spred sviatkov sú tie parametre podstatne lepšie, to vidím už aj podľa toho, že je vcelku živá, že aj papká, dokonca si ak nechce, nenechá od Viki liezť do misky, až keď už sama je nabaštená, pije, aj si pobehá. Ale je nezvyčajne prítulná, zo dňa na deň je maznavejšia a viac vyžaduje fyzický kontakt.
game Zverejnené 23. Február, 2018 Zverejnené 23. Február, 2018 susedov slušne vychovaný pes... keď susedia grilujú... :) FB
D'Ady Zverejnené 24. Február, 2018 Zverejnené 24. Február, 2018 asi nema rad cibulu...alebo vie, ze by si popalil jazyk aj ked, zvierata su vynaliezave, ako svedci nasa prihoda z praveku: Mali sme kedysi macku, aj psa. Psa sme hyckali zradlom z pravidelnych dodavok masa od suseda z bitunku. Varene pecienky, plucka, kravske vemena a ine lakocinky rozvoniavali castejsie ako nase jedlo. A vonalo to aj nasej macke. Horuce, nehoruce, ked sme raz vylozili takto plny hrniec zradla chladit na verandu, tak najprv labkou zhodila pokrievku (musela ju nadvihnut za usko!) a potom s vystrcenymi drapkami vyhackovala par kusov masa co trcali z horucej vody. Vyhadzala si to pekne na zem, aby jej to vychladlo... 1
alarm Zverejnené 3. Marec, 2018 Zverejnené 3. Marec, 2018 Privandrovalca kocura vymenila privandrovalkyňa.Trošku som ju pomojkal, ale "škábala jak sviňa", keď chcela vyliesť na mňa. 4
Vilma Flinstonova Zverejnené 4. Marec, 2018 Zverejnené 4. Marec, 2018 Ty by si sa určite páčil aj našej Viki :) - určite by sa ti tiež driapala na kolená :)
alarm Zverejnené 4. Marec, 2018 Zverejnené 4. Marec, 2018 Keby sa na mňa drápala taká tridsiatka, a mala by pazúri ako kazuár austrálsky, tak ani nemuknem... :zalubeny:
doll Zverejnené 8. Marec, 2018 Zverejnené 8. Marec, 2018 :zubiska: ma iba trosku viac tuku ako by mal mat :zubiska: A na prvej foto je po veceri, to aj ty po veceri vyzeras podobne, ta nie? :smilieee:
doll Zverejnené 8. Marec, 2018 Zverejnené 8. Marec, 2018 Ale pohybu ma velmi vela, je huňo, a Briti mavaju vacsie vahy
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz