Skočiť na obsah

Slovensko 2 roky v EU

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Slovensko bude onedlho 2 roky členom Európskej Únie.

Aký máte názor na toto obdobie?

Ako vnímate zmeny, či už politické, sociálne alebo hospodárske? Sú lepšie, alebo horšie?

• Odpovedí 9
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

2

• weirdo

2

• nutrinka

1

• RoSo

1

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

pozitivnou zmenou, ktoru som pocitil na vlastnej kozi, bolo zrusenie viz do UK. mal som tak moznost ist na pobyt, ktory mi vela dal.

co sa tyka ostatnych zmien, tak nejaky zasadny rozdiel som nepocitil. mozno zdrazenie cigariet, co ma vsak motivuje poctivo dodrziavat nefajciarsky rezim :lol:

Zverejnené

k tomu zdražovaniu cigariet len toľko, že zatiaľ si ich v krčme, oproti ktorej bývam, kupujem za lacnejšie ako boli pred zdražením :lol:

Zverejnené

tak mi prosimta ani naaaahodou nespomen, kde byvas, bo sa chcem udrzat na uzde :) :lol:

Zverejnené

Zo vstupu Slovenska do EU som bol nadšený, ale myslím že už patrím medzi euroskeptikov.

EU pokladám za giganta na hlinených nohách a ak niekedy v budúcnosti bude referendum o vystúpení Slovenska z EU tak to pôjdem podpísať.

Zverejnené

EU pokladám za giganta na hlinených nohách

a nielen to.... je to byrokratický gigant, obrovský obluda, ktorého raz zahltia jeho vlastné nezmyselné nariadenia .... tlačia sa doňho neuveriteľné peniaze, a výsledok sú hory papierov o správnom zakrivení uhoriek a možnosti bryndzu volať bryndza....

samozrejme trochu preháňam, ale bežný človek, živnostník , podnikateľ sa zatiaľ stretáva len so záľahou papierov a nariadení ..... a zahraniční zamestnávatelia sa na nás naďalej pozerajú ako na niečo, čo práve vyliezlo spod kameňa .....

Zverejnené

osobne nepocitujem ziadnu zmenu. nic co by sa ma bezprostredne dotykalo

Zverejnené

o politiku sa velmi nezaujimam ale necitil som vyraznu zmenu za tie dva roky ,nejake hej ale nic extra :lol: ...

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Slovensko urobilo dosť veľké pokroky. Ekonomika sa rozbehla, reputácia krajiny sa zvýšila, ale rozdiely medzi regiónmi sa nezmenšili. Všetko chce svoj čas. Ak neupadneme do letargie a budeme tlačiť svojich vládnych predstaviteľov k lepším výkonom, tak sa náš život môže zlepšiť oveľa viac.

edit:

EÚ by mala podla Figela mysliet na obcana

Streda 10. 5. 2006

BRATISLAVA 10. mája (SITA) - Európska únia (EÚ) musí viac pamätat na obcana a nie iba na institúcie, povedal v rozhovore pre agentúru SITA eurokomisár Ján Figel. V európskych témach sa musia viac objavovat problémy obcanov, predovsetkým ich ekonomické a sociálne potreby, dodal. Európska komisia je podla Figelových slov presvedcená, ze o budúcnosti a perspektívach EÚ sa rozhodne v období reflexie, ktoré zrejme potrvá az do budúceho roka, ked predsedníctvo EÚ prevezme Nemecko a únia oslávi 50. výrocie vzniku Európskeho hospodárskeho spolocenstva. Za klúcové oblasti, na ktoré sa EÚ musí v budúcnosti zamerat, EK povazuje bezpecnost, udrzatelný ekonomický rozvoj a vedomostnú ekonomiku. Eurokomisár Ján Figel je tento týzden v Bratislave, kde pokracujú podujatia pri prílezitosti 56. výrocia Schumanovej deklarácie.

Figel má okrem iného predlozit materiál o európskych univerzitách a výskume, ktorý by mal nacrtnút niektoré z odpovedí na aktuálne problémy v súvislosti s vedomostnou ekonomikou. Európska cesta nemá pre Slovenskú republiku alternatívu, zdôraznil Ján Figel. Zostat mimo by bolo pre SR velmi drahé, co by negatívne ovplyvnilo predovsetkým nás regionálny rozvoj. Ak by sme boli pomalí v negociacnom procese a nestíhali jeho jednotlivé etapy, zostali by sme dnes v cakárni s Bulharskom a Rumunskom, ku ktorým nás pôvodne zaradili v roku 1999, zdôraznil Figel.

Slovensko ich vsak predbehlo a ako clen EÚ dostalo historickú sancu stat sa dobrým miestom na zivot a na ovplyvnovanie európskeho a globálneho diania, ak sa prepracuje do jeho stredu.

Európska integrácia je o prílezitostiach a konkurencii, význam krajiny sa nemeria podla jej velkosti a poctu obyvatelov, ale podla jej vplyvu, ktorý si vydobyje vlastnými schopnostami, povedal pre agentúru SITA eurokomisár Ján Figel.

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov