game Zverejnené 31. December, 2009 Autor Zverejnené 31. December, 2009 túžbu majú všetci ľudia odjakživa tvrdím, že každý človek pre svoju podstatu musí niečomu veriť. následky svojho konania, či nášho konania nie sú, alebo nebudú katastrofálne preto, že neuveríme v neomylnosť pápeža ... ale preto, že nedokážeme dotiahnuť svoje konanie a vieru v naše sily, že sme len ľudia, ktorí hľadajú, rovnako ako pred tisíckami rokov hľadali svoje možnosti a mantinely. nemyslím, že následky nášho konania budú príšerné, keď neuveríme ... alebo odmietame spoznať pravdu o neomylnosti pápeža. ktoréhokoľvek. v tom je ten rozdiel, pápež je človek. na vysokom cirkevnom poste, ale človek. vybrali ho na post okrem Petra iní ľudia, ktorí sú rovnako omylní a dejiny pápežov dokazujú, že omylní boli, aj v samotnom výbere ... k téme Pápež nastolil svetu nové pravidlá sa hodí najnovšie stanovisko najnovšieho pápeža ... v časoch vyspievajúcej genetiky, poznania a vedy, a v čase, keď aj ty spomínaš mariánsky kult, keď po vianociach sme slávili narodenie spasiteľa zo ženy. VATIKÁN. Žena nemá byť vo vzťahu s mužom dominantná, ale nemá byť ani mužovou slúžkou. V stredu to v príhovore veriacim vo Vatikáne povedal pápež Benedikt XVI. "Boh vytvoril ženu z Adamovho rebra, a nie napríklad z jeho hlavy, takže nemá byť dominantná, ani jeho slúžka, ale jeho partner," povedal pápež v kázaní zameranom na otázky rodiny. Tento výrok bol pritom citátom parížskeho teológa z 12. storočia Petra Lombarda. takže pápež, súčasný pápež modernej doby nastolil svetu nové pravidlá z 12. storočia ... to je síce pekné, že partner. lenže je tam zdôraznené, že je len tak z adamovho rebra, aby adam mal partnera ... kiežby si aj pápeži brali príklad z toho "partnera" Pápež: Žena vznikla z Adamovho rebra, nemá byť dominantná
rmvn Zverejnené 31. December, 2009 Zverejnené 31. December, 2009 Drahé Božie Deti... veľmi sa mi páči tento výrok: "kiežby si aj pápeži brali príklad z toho "partnera" . Pripomína mi to modlitbu Matky všetkých národov, ktorú sama nadiktovala : "Kiežby Matka všetkých národov, ktorá bola kedysi Máriou, bola našou Orodovnicou. Amen." Aj ja vidím ženu ako partnera a máme čo spoznávať z jej poslania. Vážená a ctená sestrička "Game" a spol. akceptujem názory,kde sa hovorí, že okrem Petra ostatní pápeži neboli zvolení správne. Alebo že niektorí pápeži neboli zvolení správne. A taktiež, že na pápežskom stolci boli falošní alebo, že nemali výsadu neomylnosti. A tak by som mohol opisovať rôzne názory, kde spochybňujú nie len neomylnosť pápežov(vo veciach viery a mravov), ale aj ich zvolenie, kde kardináli volia v mene Božom. Ale tak ako to akceptujem, tak sa s tým aj nestotožňujem, pretože Boh je v týchto veciach VERNÝ a NEPORUŠUJE ZMLUVU. A to je istota, že zástupcovia Ježiša Krista (pápeži) boli a budú až do skončenia sveta ako aj "Cirkev, ktorú pekelné brány nepremôžu" (povedal: Ježiš Kristus). Postupnosť hierarchie je tým zaistená ako bola aj v dobe, keď boli 2 protipápeži. Ale o tom neskôr. Ďakujem, že ste ... v láske a úcte : Rodina Matky všetkých národov
game Zverejnené 15. Júl, 2010 Autor Zverejnené 15. Júl, 2010 nie nové pravidlo, len posilnené len trochu v situácii, keď cirkev čelí dlhé roky prepuknutým škandálom s pedofíliou každého druhu na kdejakých úrovniach, v niektorých krajinách vyplatila ťažké peniaze na odškodneniach, v niektorých ľudia vystupujú z cirkvi, a cíti to ich pokladňa, vyhlásenie kongregácie pre náuku viery sa zdá byť trochu silným kongregáciu viedol Joseph Ratzinger, strážca viery, kým sa nestal vodcom cirkvi kam stúpi Ratzinger, je to trochu problematické zakaždým viera je viera, cirkev je cirkev, pravidlá sú pravidlá. relikt, skamenelina, udržanie tradície či moci, to je jedno. zločin proti viere. je to vyšší stupeň podriadenej ženy z predchádzajúceho článku, už nielen zákaz dominancie, zločin, pedofília. keď to pánom s jemnými oprsteňovanými rukami takto vyhovuje ... len ženu nie! apage satanas. Vatikán: Vysvätenie ženy za kňaza je rovnaký zločin ako pedofília Vysväcovanie žien za katolíckych kňazov je zločinom proti viere, tvrdí Kongregácia pre náuku viery, ktorá dohliada na dodržovanie katolíckej doktríny vo veciach viery a mravov. Pokusy o vysvätenie ženy do kňazského stavu je zločin porovnateľný s pedofíliou, tvrdí združenie pozostávajúce z 25 biskupov, arcibiskupov a kardinálov. Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5466894/vatikan-vysvatenie-zeny-za-knaza-je-rovnaky-zlocin-ako-pedofilia.html#ixzz0tmvWxA90
slimak Zverejnené 15. Júl, 2010 Zverejnené 15. Júl, 2010 Ja som to zacul v spravach. O tej pedofilii a tvrdych pravidlach nepochopil a pri tych zenach sa len usmieval ako na nasu premierku. Asi to ma tak byt. Porozpravam sa zo zenou.
Anomalia Zverejnené 17. Júl, 2010 Zverejnené 17. Júl, 2010 z toho článku: "Kongregácia pre náuku viery v roku 2007 zverejnila dekrét, na základe ktorého je trestom za vysvätenie ženy za kňaza automatická exkomunikácia z cirkvi."No zjavne je to podľa nich ešte horší zločin ako pedofília, lebo kňazov zneužívajúcich deti napr. len presunuli na iné pôsobisko (alebo nový revír?) a neexkomunikovali.
game Zverejnené 2. Marec, 2011 Autor Zverejnené 2. Marec, 2011 pápež urobil vo svojej knihe niečo veľmi zvláštne. človek má z toho pocit, že dve tisíročia zakorenená "antipatia" ... zmizne ? nezmizne ani tak. a zrejme nepomôže ani v boji proti antisemitizmu. Pápež vo svojej knihe zbavil Židov viny za smrť Ježiša Židovskí učenci povedali, že argumenty sú veľmi významné a pomôžu v boji proti antisemitizmu. Pápež Benedikt XVI. sa vo svojej novej knihe venoval najkontroverznejšej a kritickej záležitosti kresťanstva a zbavil židovský ľud zodpovednosti za smrť Ježiša Krista. Vo zverejnených častiach knihy Ježiš z Nazaretu pápež pomocou biblických a teologických analýz vysvetlil, prečo neexistujú nijaké dôkazy na tvrdenie, že Židia ako celok boli zodpovední za smrť Ježiša. Opačná interpretácia bola po celé stáročia využívaná na ospravedlnenie prenasledovania Židov. Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5789174/papez-vo-svojej-knihe-zbavil-zidov-viny-za-smrt-jezisa.html#ixzz1FUBB6xWz
Cactales Zverejnené 2. Marec, 2011 Zverejnené 2. Marec, 2011 Dve tisícročia sa nevymažú jedným takýmto prehlásením ani keď ide o pápeža. Ale môže byť aspoň určitým impulzom. Ale tie argumenty ktoré až terajšieho pápeža presvedčili by ma tiež celkom zaujímali.
tomassi Zverejnené 17. Október, 2011 Zverejnené 17. Október, 2011 článok o toľkokrát zdôrazňovaných "rozdielnostiach" medzi predošlím a terajším pápežom http://www.sme.sk/c/6098114/bol-jan-pavol-ii-iny-nez-je-jeho-nastupca.html Podľa Kocúra je však mediálny obraz Wojtylu trochu skreslený. „Skutočnou dušou jeho pontifikátu bol Ratzinger ako prefekt kongregácie pre náuku viery. Ján Pavol II. ho vytiahol z akademického sveta, v ktorom mal postavenie rešpektovaného univerzitného profesora.“ Ratzinger je označovaný za špičkového teológa a Kocúr dodáva, že mnoho pápežských dokumentov, ktoré publikoval Ján Pavol II., redigoval práve on. „Mali k sebe bližšie, než sa zdá. Ratzingerove teologické prednášky pod názvom Úvod do kresťanstva patria medzi diela, ktoré sa čítajú dodnes. Jeho zvolenie za pápeža bolo logické, nebol šedou eminenciou Vatikánu, ale think-tankom pontifikátu Karola Wojtylu.“
xenocide Zverejnené 17. Október, 2011 Zverejnené 17. Október, 2011 Rozdielom bolo urcite viacej a nejde o to, ako sa kto dostal na petrove miesto. V podstate to, ze sa tam dostal Wojtyla, po starociach prvy netalia, tusim prvy slovan a navyse z komunistickej krajiny bola dost velka anomalia. Ale jeden z rozdielom bude v dobe a pristupe. Jan Pavol II. dost aktivne v politike vystupoval, postavil sa jednoznacne proti komunizmu a rovnako jednoznacne stal na konkretnej strane v konfikte, ktory ale nebol nabozensky. Pre mnozstvo krestanov pod nadvladou ZSSR bol dolezity hlavne tymto (ale dobre - hlavne pre poliakov, ale zase...z krajin SVE je polsko asi aj tak jedno z najdolezitejsich).Toto vsak nebola vec teologie ani nabozenstva, islo o otazku sukromnu - aj krestanske doktriny je mozne vykladat viacerymi sposobmi a nie len jedinym.
game Zverejnené 8. Apríl, 2012 Autor Zverejnené 8. Apríl, 2012 sú sviatky Veľkej noci, významný kresťanský sviatok, nechcem sa ich dotknúť, len je tu jeden rozpor - na sobotňajších vigíliách pápež varoval pred technologickým pokrokom. myšlienka je fajn. len nedomyslená. ale nielen pre technologický pokrok sú ľudia na seba zlí. boli vždy. technologický pokrok je dvojsečná zbraň, ale nejde zastaviť, nešiel zastaviť už vynálezom kolesa. Pápež spomenul napríklad technologický pokrok, ktorý bez zreteľa na morálne hodnoty a Boha predstavuje hrozbu pre budúcnosť ľudstva. Materiálne veci podľa neho vystupujú do popredia a stierajú rozdiely medzi dobrom a zlom, čo spôsobuje, že ľudstvu hrozí "temnota". .... Stovky veriacich v laviciach si rozsvecovali svoje sviece jeden od druhého, až sa bazilika postupne rozžiarila ich svetlom. Desaťtisíce ďalších ľudí sledovali obrady prostredníctvom veľkoplošných obrazoviek na vatikánskom Námestí sv. Petra. Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1rSvz6gPKbez technologického pokroku a stále dokonalejších veľkoplošných obrazoviek by desaťtisíce ľudí pred bazilikou zostali v tme. bez neho by na x cestách po svete, verejných omšiach, príhovoroch a sobotňajších vigíliách státisíce ľudí nevideli nič ...
valcik Zverejnené 9. Apríl, 2012 Zverejnené 9. Apríl, 2012 Pápež spomenul napríklad technologický pokrok, ktorý bez zreteľa na morálne hodnoty a Boha predstavuje hrozbu pre budúcnosť ľudstva.Skutočne zaujímavá myšlienka od človeka, ktorý sa necháva ošetrovať lekármi, vybavenými tou najmodernejšou diagnostickou technikou a potom sa popreváža po námestí v papamobile. Typický predstaviteľ cirkvi, kritizuje všetko, čo sám bez ostychu využíva pre osobné pohodlie.
Darkman Zverejnené 9. Apríl, 2012 Zverejnené 9. Apríl, 2012 Kebyze sa pri technickom pokroku dava zretel na 'Boha', tak sme stale niekde v temnom stredoveku...
pink Zverejnené 9. Apríl, 2012 Zverejnené 9. Apríl, 2012 Pápež spomenul napríklad technologický pokrok, ktorý bez zreteľa na morálne hodnoty a Boha predstavuje hrozbu pre budúcnosť ľudstva. Materiálne veci podľa neho vystupujú do popredia a stierajú rozdiely medzi dobrom a zlom, čo spôsobuje, že ľudstvu hrozí "temnota".mozno je chyba v sprostredkovani jeho slov, lebo toto je gulas... technologicky pokrok nemusi znamenat lasku k materialnym veciam a naopak... ak je pravda, ze to tak povedal /technologický pokrok, ktorý bez zreteľa na morálne hodnoty a Boha predstavuje hrozbu pre budúcnosť ľudstva/, tak sa cudujem ludom, ze ho beru ako autoritu... nastastie pre mna som ho uplne odignorovala a ma nezaujima, co rozprava a vymysla.. mam otazku - prispel vatikan a papez financne k niecomu? napriklad ochrana deti v sudane, alebo ockovanie proti malarii v nigerii?
David Zverejnené 9. Apríl, 2012 Zverejnené 9. Apríl, 2012 ... nastastie pre mna som ho uplne odignorovala a ma nezaujima, co rozprava a vymysla... ... mam otazku - prispel vatikan a papez financne k niecomu? Tak, prečo táto otázka? Protirečitie sáma seba. :smile2: 1
pink Zverejnené 9. Apríl, 2012 Zverejnené 9. Apríl, 2012 nie, neprotirecim... jeho mudrosti ma nezaujimaju, zaujima ma nieco ine..ked uz sa mam zamyslat nad mudrostou, co povedal papa, tak sa pytam...david, mas odpoved, ci nie?
Sniper Zverejnené 9. Apríl, 2012 Zverejnené 9. Apríl, 2012 mozno je chyba v sprostredkovani jeho slov, lebo toto je gulas... technologicky pokrok nemusi znamenat lasku k materialnym veciam a naopak... A to povedal alebo si to napísal do statusu na Facebooku? Pokrok nezastaví ani pápež, ani ajátolláh ani nikto.
elfant Zverejnené 9. Apríl, 2012 Zverejnené 9. Apríl, 2012 ak je pravda, ze to tak povedal /technologický pokrok, ktorý bez zreteľa na morálne hodnoty a Boha predstavuje hrozbu pre budúcnosť ľudstva/, tak sa cudujem ludom, ze ho beru ako autoritu... nastastie pre mna som ho uplne odignorovala a ma nezaujima, co rozprava a vymysla.. mam otazku - prispel vatikan a papez financne k niecomu? napriklad ochrana deti v sudane, alebo ockovanie proti malarii v nigerii? Napriklad: Vatikán (7. októbra (2011), RV) – Pápež Benedikt XVI. prostredníctvom Cor unum výrazne podporuje úsilie o pomoc Africkému rohu a hneď v prvých zásahoch pomoci poskytol finančnú čiastku vo výške 400.000 USD. Uviedol vo svojej správe kardinál Robert Sarah, predseda Pápežskej rady Cor unum na dnešnej tlačovej konferencii, ktorú – s cieľom koordinácie pomoci krajinám Afrického rohu – zorganizovalo spomenuté vatikánske dikastérium za účasti zástupcov katolíckych a anglikánskych charitatívnych organizácií zaangažovaných v danej problematike. Sýria/Vatikán (4. apr. 2012, RV) – Pápežská rada Cor Unum, ktorá je zároveň pápežskou charitatívnou organizáciou, darovala sýrskej cirkvi 100-tisíc amerických dolárov na pomoc ľuďom postihnutým občianskou vojnou. Minulú sobotu navštívil Sýriu Mons. Giampietro Dal Toso, sekretár rady, aby odovzdal finančný dar Benedikta XVI. predstaviteľom miestnej Cirkvi. V rozhovore pre Vatikánsky rozhlas komentoval tento krok nasledovne: „Svätý Otec chcel v tejto veľmi zvláštnej konfliktnej situácii, s dôsledkami, ktoré so sebou prináša každý konflikt, vykonať gesto, osobitné gesto svojej pozornosti voči ľuďom v Sýrii, ktorí teraz trpia. Svätý Otec tak chcel v prvom rade prejaviť svoju blízkosť sýrskemu ľudu, a najmä kresťanom, ktorí sú v Sýrii, a tiež podporiť činnosť, ktorú teraz Cirkev v Sýrii uskutočňuje na pomoc vysídleným osobám, utečencom a osobám, ktoré sú v núdzi.“ Mons. Dal Toso odovzdal dar grécko-katolíckemu melkitskému patriarchovi Gregoriovi III. v Damasku za účasti niektorých biskupov Sýrie. Počas stretnutia sa prítomní v súvislosti s konfliktom zhodli na tom, že práve Cirkev sleduje tieto udalosti a pomoc, ktorú Cirkev poskytuje v charitatívnej oblasti, je znamením jej prítomnosti a blízkosti sýrskemu ľudu. „Máme však na pamäti aj to, že ide o politický konflikt, ktorý tak nemá nič spoločné s Cirkvou a kresťanmi. Týka sa ľudového hnutia, ktoré chce realizovať reformy a zo strany vlády ide o koncesie, ktoré boli vykonané. Ako vždy, v takomto prípade, Cirkev – počnúc Svätým Otcom – vyzýva k tomu, aby sa tento proces uskutočňoval bez násilia, pretože násilie nevedie nikam,“ uviedol Mons. Toso. – mf – Co sa tyka ockovani proti malarii a celkove zdravotnickych programov v krajinach tretieho sveta, tu su len projekty zastresovane VS Zdravotnictva a socialnej prace sv. Alzbety v BA: KEŇA Klinika Mary Immaculate, Nairobi Antimalnutričné centrum Mukuru, Nairobi Antimalnutričné centrum sv. Karola Lwangu, Lunga Lunga, Nairobi Inštitút sociálnej práce (Bc. Mgr. PhD. program), Nairobi Klinika sv. Rafaela, Mihango Centrum sv. Kizita pre chlapcov z ulice, Mihango Centrum sv. Gianna Beretta pre chlapcov z ulice, Mihango Centrum "Boh s nami" pre siroty a deti ulice, Guithurai, Nairobi Klinika bl. Ladislava Batthyányho-Strattmanna, Eldoret Centrum sv. Bakithy pre dievčatá ulice, Eldoret BURUNDI Nemocnica sv. Sáry Salkázyovej, Rutovu ETIÓPIA Klinika bl. Matky Terezy, Kibre Mengist Antimalnutričný program, Kibre Mengist UGANDA Nemocnica sv. Karola Lwangu, Buikwe JUŽNÝ SUDÁN Klinika Božieho milosrdenstva, Nyamlel Nemocnica Panny Márie Fatimskej, Gordim AAA Nemocnica, Marial Lou Nemocnica Mary Immaculate, Mapuordit RWANDA Podpora stavby základnej školy, Kibeho KAMBODŽA House of smile, Phnom Penh House of family (HOF), Sihanoukville Inštitút sociálnej práce (Bc. program), Phnom Penh HAITI Centre de Sante, Môle Saint-Nicolas Mobilná klinika, Port-au-Prince Cirkvam sa moze vytykat vselico, ale nie charitativna cinnost. Radsej mlc, nez mas pisat taketo nezmysly. Vyzeras potom ako slepica, co len opakuje co niekde pocula. 3
wysky Zverejnené 10. Apríl, 2012 Zverejnené 10. Apríl, 2012 Elfant, si si to nejak zjednodušil. Som si myslel, že sa dáš do vysvetľovania pápežových slov o technologickom pokroku a morálke. No ale to by bol asi problém, nakoľko by si si nevedel žiadne vetičky na tú tému vygúgliť, tak si si veci zjednodušil a zareagoval ako ***.
David Zverejnené 10. Apríl, 2012 Zverejnené 10. Apríl, 2012 tak sa pytam...david, mas odpoved, ci nie? Už Vám na to krásne odpovedal Elfant. Cirkvam sa moze vytykat vselico, ale nie charitativna cinnost ... Ale môžete povedať, určite: mňa toto nezáujima. :D
pink Zverejnené 10. Apríl, 2012 Zverejnené 10. Apríl, 2012 Cirkvam sa moze vytykat vselico, ale nie charitativna cinnost. Radsej mlc, nez mas pisat taketo nezmysly. Vyzeras potom ako slepica, co len opakuje co niekde pocula. elfant, vidis tam niekde nejake konstatovanie alebo komentar? u mna? ja tam vidim otaznik a dokonca uvod vety - "mam otazku" opytala som sa, nic som netvrdila, nic som nekomentovala, tak si svoje zavery o mne napisal predcasne, ale kedze ide o mna, tak ma to neprekvapuje.. Ale môžete povedať, určite: mňa toto nezáujima. :D mna nezaujimaju dristy o technologickom pokroku a podobne mudrosti... uz druhykrat to splietas dokopy.. 1
elfant Zverejnené 10. Apríl, 2012 Zverejnené 10. Apríl, 2012 Vidim, v tychto otazkach sa profilujes dost jasne uz dlhsiu dobu. Navyse, kazda otazka ma v kontexte aj prejaveny nazor. Niekedy viac skryty, inokedy zretelne jasny.A dufam, ze bola zodpovedana dostatocne.O predcasnosti sa neda hovorit, podobne veci som ti doporucoval uz davnejsie. Su ine temy, kde si "viac doma".Napriklad varenie, superstar, moda ...
valcik Zverejnené 10. Apríl, 2012 Zverejnené 10. Apríl, 2012 Pápeženci sa venujú charite s radosťou, však sú dotovaní štátnou správou. Ono sa to ľahko rozdáva, keď do kasičky chtiac-nechtiac sypú aj ľudia s iným vierovyznaním či dokonca i bez neho. Okrem toho fráterníci veselo podnikajú s pozemkami a nehnuteľnosťami, ktoré počas uplynulých storočí zhabali upáleným posluhovačom diabla, to bude tiež asi pekne výnosný obchod. :zubiska: 1
dead Zverejnené 10. Apríl, 2012 Zverejnené 10. Apríl, 2012 O predcasnosti sa neda hovorit, podobne veci som ti doporucoval uz davnejsie. Su ine temy, kde si "viac doma". Napriklad varenie, superstar, moda ... Pink sa na nieco pytala a ty si jej odpovedal ..so zbytocnou osobnou nadstavbou. Toto na forum nepatri, vyjasnite si to v sukromnych spravach. 4
elfant Zverejnené 10. Apríl, 2012 Zverejnené 10. Apríl, 2012 Ok, beriem to ako moderatorske upozornenie a akceptujem.Dufam, ze sa osobnym nadstavbam budes rovnako venovat vo vsetkych temach, bez ohladu na to, koho sa tykaju. :)
wysky Zverejnené 10. Apríl, 2012 Zverejnené 10. Apríl, 2012 Dufam, ze sa osobnym nadstavbam budes rovnako venovat vo vsetkych temach, bez ohladu na to, koho sa tykaju. :) Toto by sa dalo rozšíriť aj na rovnaké a nie selektívne uplatňovanie pravidiel fóra na všetkých, však sa zhodneme pani game. A teraz k téme. Nechcem hovoriť za pápeža, ale katolícka cirkev má dlhodobo problém napríklad s klonovaním a kmeňovými bunkami. A vyčítať pápežovi, že v tomto smere varuje pred tým, kam sa bude uberať technologický pokrok, je smiešne a dosť obmedzené.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz