Skočiť na obsah

Pápež nastolil svetu nové pravidlá

Odporúčané príspevky

Zverejnené

pod týmto podivuhodným nadpisom prebehli médiami závery zo 131 stranového dokumentu pontifexu ... zdroj je TASR:

13.03.2007 14:09 - VATIKÁN

Pápež nastolil svetu nové pravidlá

" ... najvyšší pontifex potvrdil tiež požiadavku Vatikánu na celibát pre kňazov v cirkvi s latinským obradom.

"Kňazský celibát, prežívaný so zrelosťou, radosťou a oddanosťou, je obrovským požehnaním pre cirkev a pre samotnú spoločnosť," napísala hlava katolíckej cirkvi.

Vo svojom dokumente pápež uvítal odporúčania biskupov, ktorí sa v roku 2005 zišli vo Vatikáne, a odmietol akékoľvek zmeny v požiadavke kňazského celibátu. Benedikt XVI. uznal, že v niektorých častiach sveta je nedostatok kléru, no doplnil, že biskupi by nemali na kompenzáciu tohto stavu v žiadnom prípade znížiť kritériá pre prijímanie do seminárov.

"Problém by vyriešilo objektívnejšie rozloženie kléru", poznamenal pápež, no bližšie to nevysvetlil. Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi taktiež uznal, že rozvedení katolíci, ktorí nemôžu ísť na prijímanie, pretože opäť vstúpili do manželstva, sú v "bolestnej situácii", zákaz prijímania pre tieto osoby však ani napriek tomu nezrušil.

Katolícka cirkev nepovoľuje rozvod a považuje ľudí, ktorí tak učinili, za žijúcich v hriechu, pokiaľ po rozvode opäť vstúpili do nového manželstva. Benedikt XVI. potvrdil stanovisko svojho predchodcu Jána Pavla II., že rozvedení katolíci, ktorí sa znovu zosobášia, nemôžu mať pohlavný styk so svojím novým partnerom, ak chcú prijať sviatosť oltárnu.

"

trochu zarážajúce je, že "nastolil svetu" ... ale rovnako zarážajúce je, že existujú aj neznesiteľné manželstvá ... keď v takomto manželstve napríklad týrané ženy vydržia, môžu ísť na prijímanie ... keď nájdu silu a rozvedú sa, pre cirkev prestanú byť plnohodnotnými ľuďmi ... niečo by bolo načase zmeniť, si myslím ...

a vy ?

Zverejnené

Benedikt XVI. potvrdil stanovisko svojho predchodcu Jána Pavla II., že rozvedení katolíci, ktorí sa znovu zosobášia, nemôžu mať pohlavný styk so svojím novým partnerom, ak chcú prijať sviatosť oltárnu.

Tak tomuto sa hovori demagogia, "jak se babce snilo, tak se babce chtilo" ...to už s bohom nema nic spoločne, vycucnu si nieco z prstu a potom sa ma podla toho každy riadit.. :lol:

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ešte dobre, že som iného vierovyznania, a veci sa už nemenia. Ale sú stalé.

Zverejnené

Este dobre ze nie som ziadneho vieroviznania a nemusim sa riadit podla takychto somarin... Toto nema s duchovnom uz nic spolocne... ako je mozne ze este nieco take dnes existuje?

Zverejnené

Este dobre ze nie som ziadneho vieroviznania

Keď nie bibliu tak aspoň šlabikár by si si mal prelistovať... :lol:

Problém je inde. Ak chce cirkev riadiť ľudí tak musí na to ísť inak. Ja neviem ako, to by mala byť vec cirkvi, ale v sekulárnej EUrópe to bude mať cirkev ťažké. Okrem toho dnešná EUrópa by sa dala charakterizovať skôr ako post-kresťanská. Myslím že Pápež takýmito vyhláseniami veľa vecí nezmení.

Zverejnené

Ja tiež nie som veriaci...inak dost smutne, že byvaly clen Hitlerjugend nieco este kaže, ja na jeho mieste chodim aj so Sokolom po kanaloch

Zverejnené

nejaké tvrdé či mäkké i/y sa vlúdi sem tam, toto je omnoho horšie :

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi taktiež uznal, že rozvedení katolíci, ktorí nemôžu ísť na prijímanie, pretože opäť vstúpili do manželstva, sú v "bolestnej situácii", zákaz prijímania pre tieto osoby však ani napriek tomu nezrušil.

Katolícka cirkev nepovoľuje rozvod a považuje ľudí, ktorí tak učinili, za žijúcich v hriechu, pokiaľ po rozvode opäť vstúpili do nového manželstva. Benedikt XVI. potvrdil stanovisko svojho predchodcu Jána Pavla II., že rozvedení katolíci, ktorí sa znovu zosobášia, nemôžu mať pohlavný styk so svojím novým partnerom, ak chcú prijať sviatosť oltárnu.

hovoriť v tejto súvislosti o "bolestnej situácii" musí pripadať ako výsmech ľudskej dôstojnosti ...

od tohto sme trochu ďalej, toto sa dotýka priamo každodenného života tisícok ľudí a so žiadnou vierou v žiadneho boha to nemá nič spoločné ... bohu bude príjemnejšie dívať sa, ako ožratý manžel tlčie svoju manželku, než že aj so svojimi deťmi žije v novom harmonickom vzťahu...

a potom sa najvyšší predstaviteľ pozastavuje nad sekularizáciou a nad tým, že nie je dosť kňazov, že ...

tak sú ovečky pobláznené, že na jednom fóre sa človek dočíta úplne vážne vyhlásenie jedného prispievateľa :

" Každá žena, ktorá sa dlhodobo a sústavne vyhýba impregnácii mužským semenom a zároveň chce mať orgazmus končí na psychiatrii. "

dúfam, že to tam zhora niekto pozoruje, kam doviedli predstavitelia cirkvi za dvetisíc rokov vieru : ad absurdum.

Zverejnené

game

Ja musim povedat otcovi, že žije v hriechu ked sa rozviedol a znova oženil a + este v tom hriechu splodil syna-mňa :lol:

Zverejnené

Obrien... ojojoj, tak to som potom ja este viac zatrateny, kedze moja mama zacala chodit so zenatym mojim otcom, ktory sa potom kvoli nej rozviedol, aby si ju zobral a splodili ma :lol: no nic, asi som cisty luzer podla papeza :)

Zverejnené

Ja som tiež taký prípad akurát že aj mama aj otce už mali jeden vzťah za sebou. Ježiši to sme tu dobrý oný šak víte...

To je dobrá blbosť to keď sa rozvediem tak si ho potom môžem urezať načo mi bude.

Zverejnené

Vy by ste tuším chceli sekularizovať aj samotnú cirkev. Síce je viac vecí, ktoré hlása katolícka cirkev a nesúhlasím s nimi, ale v tomto majú pravdu. Proti rozvodom a ďalším manželstvám píše aj biblia. Manželstvo je vážna vec a jeho "zneváženie" tiež.

Akurát mám jednu pripomienku k týraným ženám. Ten posledný odsek, čo si (game) napísala, je tiež z toho dokumentu? Lebo mu odporuje. V dokumente sa píše: "rozvedení katolíci, ktorí nemôžu ísť na prijímanie, pretože opäť vstúpili do manželstva", takže keď týraná žena odíde od manžela (je jedno, či sa rozvedú, alebo len odíde), neurobila nič zlé. Kým si nezačne s iným mužom.

Zverejnené

... takže keď týraná žena odíde od manžela (je jedno, či sa rozvedú, alebo len odíde), neurobila nič zlé. Kým si nezačne s iným mužom.

hm

" kým si nezačne s iným mužom" - možno sa chce len konečne cítiť ako človek

nie "my", ani nikto nikto iný sa tu nesnaží sekularizovať cirkev - na to si vystačí cirkev samotná ...

asi tak, ako píše Axel :

Problém je inde. Ak chce cirkev riadiť ľudí tak musí na to ísť inak. Ja neviem ako, to by mala byť vec cirkvi, ale v sekulárnej EUrópe to bude mať cirkev ťažké. Okrem toho dnešná EUrópa by sa dala charakterizovať skôr ako post-kresťanská. Myslím že Pápež takýmito vyhláseniami veľa vecí nezmení.

proti čomu vlastne píše biblia ... proti rozvodu píše napríklad Malachiáš, píše tak teda biblia ? rozoberať tu, koľkými zmenami biblia prešla, už len pri každom jednom preklade, koľko je apokryfických textov, prečo sa tam dostali práve tie, ktoré tam sú - na to je iná téma ...

neobhajujem rozvod ... obhajujem človeka

nie je manželstvo o nič viac pevnejšie či trvácnejšie, keď je uzvreté pred oltárom, akurát pri nevydarenom manželstve nastáva k beztak ťažkej situácii ešte ťažšia situácia ...

cirkev a jej dogmy sa vyvýjali hodne dlho ... dnes odsúdiť rozvedeného manžela/ manželku, trestať ho za to, že to v manželstve nevyšlo, je prinajmenšom divné ...

každému normálnemu človeku záleží na tom, aby mu partnerstvo, manželstvo, keď sa už na to odhodlá, vyšlo ...

alebo to vyjde, alebo nevyjde

rozvedený človek neprestáva byť človekom, aj rozvedený človek túži po kľudnom a harmonickom vzťahu ...

a keď opurpurovaný a oprsteňovaný klérus, ktorý nikdy nepocítil, čo je to žiť v manželstve, či už dobrom, či zlom, nepovolí ani v treťom tisícročí žiť človeku krásny a plnohodnotný život, nech sa nediví, že stráca ovečky a farnosti osirievajú ...

okrem toho - v prvých storočiach kresťanstva sa kňazi voľne ženili ...

odporúčam prečítať si príspevky od "ailuj" : tu

len jeden za všetky ostatné :

" Chcela by som vediet, ci aj v manzelstve ma clovek pravo na slobodu a na aku.

Zazila som totiz najvacsiu neslobodu v manzelstve. Povedala by som, ze som v mene manzelstva zazila najvacsiu osobnu neslobodu.

Zazila som fyzicke tresty za svoje mylne nazory, citanie osobnych zapiskov, ktore sa mi nepodarilo dobre schovat, fyzicke tresty svojich deti za napriklad ich drzost, zhadzovanie mna pred detmi. Mala som pocit, ze spoznavam, co je to nesloboda a ako ludia v neslobode trpeli.

A doteraz nemam odpoved na otazku, uz roky, preco podla ucenia RKC nemam pravo na rozvod a preco podla ucenia RKC uz nemam narok najst si partnera bez toho, aby som pachala hriech.

Ja citim, ze tuto sa rozislo ucenie RKC od samotneho boha. Pretoze mne prave viera dala silu rozist sa s manzelom a verit, ze sa nemam bat v boji za svoju slobodu nicoho, ani financnej nudze, ani odsudenia a nepochopenia ludi. Prave, keby som neverila, tak by som to nedokazala.

Takze chcela by som tie odpovede, preco pacham hriech, ked s nim nezijem a preco by som pachala hriech, keby som zila s inym.

"

Zverejnené

Manželstvo je vážna vec a jeho "zneváženie" tiež

Sice som od manzelstva velmi velmi daleko, ale nechapem ake moze byt znevazenie.... manzelstvo bud funguje, alebo nefunguje, teda jeden partner zije na ukor druheho, alebo obaja ziju zle... vtedy je vhodny cas na rozchod a myslim si bez postihu... Je to osobna vec tychto dvoch ludi, obzvlast ked nemaju potomkov a su mladi... cirkev by sa mala starat do svojich veci a nie kazat nam pomaly to, ci mame jest svieckovu priborom, alebo lyzickou

Zverejnené

Je to osobna vec tychto dvoch ludi, obzvlast ked nemaju potomkov a su mladi... cirkev by sa mala starat do svojich veci

No však aj toto je vec cirkvi ( :lol: ) resp. mi povedz čo si predstavuješ pod vetou "cirkev by sa mala starat do svojich veci"
Zverejnené

snáď mi biskupský úrad ecav odpustí : z ich stránky http://www.ecav.sk/info/ecav/manzelstvo.htm je tu pár viet :

" Podľa katolíckeho chápania sviatosť manželstva si udeľujú snúbenci sami tým, že si dajú sľub doživotnej vernosti. Sám kňaz je len svedkom tohto vzájomného sľubu snúbencov.

V protestantských cirkvách manželstvo nie je považované za sviatosť, lebo nemá znaky sviatosti t. j. Kristov rozkaz a zasľúbenie duchovnej spásonosnej milosti. Nie je sviatosťou aj preto, lebo do manželstva vstupujú aj nekresťania. Patrí k stvoriteľským a nie k vykupiteľským poriadkom.

"

pokiaľ ide o veriacich, je to vec cirkvi, aspoň katolíckej ...

problém je v inom : kdesi vyššie som o tom písala, keď sa trochu pohrabene na nete, je to tam, rovnako ako v tomto poslednom vyhlásení pápeža - kresťanov v európe ubúda, ubúda kňazov, ubúda veriacich ...

v rozvojových krajinách, kde ľudia pomaly hromadne umierajú na aids, zakazujú používať ochranu, v krajinách, kde je nesmierna chudoba a doslova sa čaká na dar z neba, a z desiatich detí prežijú dve, ... možno sa zdá, že tieto veci nesúvisia, ale súvisia a dosť úzko ...

pozeráme sa na islam ako na skostnatené náboženstvo, niečo, čo týra svojich vlastných ľudí ...

kresťanstvo netýra chvalabohu už fyzicky ... ale podľa všetkého je podobne skostnatelé - náboženstvo, prvotné náboženstvá si vytvoril človek pre seba, aby si vytvoril nejaký kánon, nejaký smer, kadiaľ sa uberať, ako žiť, aby žil ako človek ...

po dvetisíc rokoch kresťanstva by možno v našom treťom tisícročí bolo načase uvoľniť skostnatenie - a nezostalo by to kresťanstvo o nič menej náboženstvom ...

je úplne jedno, akým obradom vstupuje človek do manželstva ... bežné normálne milióny ľudí vstupujú s úmyslom v tom manželstve či partnerstve vydržať ...

nie pestovaný klérus bude žiť v nedobrom manželstve ... ale od svojich ovečiek to očakávajú

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

Obrien... ojojoj, tak to som potom ja este viac zatrateny, kedze moja mama zacala chodit so zenatym mojim otcom, ktory sa potom kvoli nej rozviedol, aby si ju zobral a splodili ma :) no nic, asi som cisty luzer podla papeza :lol:

Povedal niekedy papez nieco negativne o detoch z druhych manzelstiev? V ziadnom pripade ta nepovazuje za luzera. On a cirkev nie je proti ludom, neodsudzuje ich, odsudzuje len hriech, nikdy nie cloveka. Pri uzatvarani manzelstva si dvaja ludia pred tvarou Bohou PRISAHALI, ze budu spolu v stasti i nestasti. Boh tuto ich prisahu naveky prijal a keby ju mal zrusit, bol by klamarom. Cirkev nechce, aby ludia v manzelstve trpeli, dovoluje rozluku. Ale pozaduje zachovat vernost manzelovi, ktoru sme mu prisahali, hoci to bude tazke. Ale prisaha sa zrusit neda...

Zverejnené

/ Papež/ a cirkev nie je proti ludom, neodsudzuje ich, odsudzuje len hriech, nikdy nie cloveka

problém je len jeden : ten hriech nevzniká sám od seba, páchajú ho ľudia :)

takže nech to pozeráme z hociktorej strany, to, že cirkev odsudzuje len hriech, nie človeka, dosť kríva minimum na jednu nohu - rovnako ako s hociktorým svetským zákonom, ľudia zákony a prikázania porušujú - tým prekračujú zákon alebo páchajú hriech ...

oddeliť od človeka to dosť dobre nejde ...

Zverejnené

Ale ak odsudis nieci cin, neznamena to, ze automaticky odsudzujes aj toho cloveka. Vsetci robime chyby.

Zverejnené

samozrejme, že je to tak

všetci robíme chyby

ale nerobíme ich kdesi mimo človeka ... dokonca to cirkev má ešte jednoduchšie - človek sa z hriechu vyspovedá a je to

ale nejde oddeliť chybu od človeka ... preto chybíme, lebo sme ľudia

• Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

Je smutné, že na tejto stránke sa píšu také veci.

Mňa, ako katolíka zabolelo, ako sa tu píše o pápežovi Benediktovi XVI.

Mali by ste sa zamyslieť!

----

Už ani nemám chuť písať, lebo niektorý blogeri nevedia vo svojich blogoch, čo písať.

Zabolelo ma to.

JA MÁM VEĽMI RÁD BENEDIKTA XVI. Tak, ako aj Jána Pavla II.

• Pred 2 rokmi...
Zverejnené

KEDY SA PÁPEŽ MôŽE MÝLIŤ A KEDY NIE ?!

Drahé Božie Deti - bratia sestry - v Rodine Matky všetkých národov, všetkým ľuďom dobrej vôle a najmä tým, ktorí žijú v milosti posväcujúcej. Nech je s nami milosť, milosrdenstvo a pokoj od Boha Otca i od Ježiša Krista, Otcovho Syna, v pravde a láske.

NEOMYLNOSŤ PÁPEŹA A JEHO ZÁSTUPCU - NA ZEMI - PÁPEŽA

"Najpevnejším základom nášho ospravedlnenia a počiatkom všetkej svätosti u ľudí je viera v tie pravdy,ktoré Boh zjavil vo svojej svätej Cirkvi. ... Cirkev Evanjelia je nepremožiteľne založená ako jedine pravá, RÍMSKO-KATOLÍCKA CIRKEV...." (PannaMária-Márii z Agredy/ III.zv.9.kap.96)

"Sviatosť svätenia kňazstva: ...Aj keď všetci dostávajú všetku svoju moc - dostávajú ju odo mňa - predsa si prajem, aby im prichádzala skrze jedného z ich počtu, ktorý bude mojim ZÁSTUPCOM a hlavou, ktorý bude zastupovať moju Osobu a jednať ako môj NAJVäČŠÍ KŇAZ. Jemu zverím kľúče od neba a všetci na zemi ho budú POSLÚCHAŤ." (Ježiš Kristus Márii z Agredy / III.zv. 476)

"Dnes vám potvrdzujem, že toto je pápež môjho tajomstva (Fatimské tajomstvo), pápež, o ktorom som hovorila s deťmi pri zjaveniach, pápež môjho Srdca a mojej bolesti."... "...spĺňa svoju apoštolskú službu nástupcu Petrovho, zástupcu Krista a univerzálneho Pastiera svätej a katolíckej Cirkvi, založenej na skale mojim Synom Ježišom." ... "Preto vás pozývam poslúchať pápeža a nasledovať ho, lebo má Ježišom prisľúbenú NEOMYLNOSŤ." ... "Jeho ENCYKLIKY (dokumenty-listy) sú pravými majákmi svetla, zostupujúceho z nebies do hlbokej tmy, ktorá zahaľuje celý svet. (Matka Ježiša Krista - Panna Mária / Don Gobbi) NEOMYLNOSŤ PÁPEŽA PROSTREDNÍCTVOM JEHO VÝROKOV:

"Túto nábožnú ochotu vôle a rozumu treba však zvlášť prejavovať voči autentickému učiteľskému úradu RÍMSKEHO PÁPEŹA, aj keď nehovorí SLÁVNOSTNE (ex cathedra); a to tak, že sa jeho najväčší učiteľský úrad s úctou uznáva a jeho VÝROKY sa úprimne prijímajú, podľa jeho vôle a úmyslov, ktoré prejavil a ktoré vysvitajú najmä z povahy DOKUMENTOV (encykliky, dekréty, ustanovenia ...), alebo z častého predkladania z toho istého UČENIA, prípadne zo spôsobu VYJADROVANIA ... Preto jeho definície sa právom označujú za nepozmeniteľné samy o sebe, a NIE SO ZRETEĽOM NA SÚHLAS CIRKVI, keďže pápež ich vynáša pomocou Ducha Svätého, ktorý mu bol prisľúbený v osobe blaženého Petra, a preto NEPOTREBUJÚ POTVRDENIE OD NIKOHO iného, ani nepripúšťajú odvolanie na inú inštanciu." (II.Vatikánsky Koncil / LG 25)

KEDY SA PÁPEŹ NEMôŽE MÝLIŤ ? KEĎ SA VYJADRUJE VO VECIACH VIERY A MORÁLKY !

Keď Peter (1.pápež) vyhlásil Ježiša za Mesiáša, Syna Božieho, vtedy Ježiš povedal: "nezjavilo (ti to) telo a krv (ty sám), ale môj OTEC, ktorý je na nebesiach. Ty si PETER a na tejto SKALE postavím svoju CIRKEV a pekelné brány ju nepremôžu." (Mt 16,13-20) /// Na 1.Apoštolskom sneme (Koncil), keď vyhlásil učenie Cirkvi: "Bratia, vy viete, že Boh si ma od prvých dní vyvolil spomedzi vás, aby pohania z mojich úst počuli slovo Evanjelia a uverili.... Lebo (Boh) DUCH SVäTÝ A MY sme usúdili, že nebudeme na vás klásť nijaké bremeno, okrem toho nevyhnutného." (Sk 15,6-30)

Boh - Ježiš Kristus - prejavuje svoju neomylnosť prostredníctvom pápeža tak,že vyhlasuje vieroučné a mariánske dogmy na konciloch ako aj prostredníctvom dokumentov, ktoré pápež schválil alebo sám napísal. Túto zjavenú pravdu Bohom Otcom, -"ktorý je na nebesiach" a Synom Ježišom v Duchu Svätom - prejavuje aj výrokmi, ktoré sa týkajú viery a mravov.

KEDY SA PÁPEŹ MôŽE MÝLIŤ ? KEĎ NEPLNÍ BOŽIU VôĽU!

Keď Peter zaprel Ježiša: "nepoznám toho človeka!"(Mt 26,69-74) /// Keď sa Peter zachoval pokrytecky voči pokrsteným z pohanstva, nadržiaval kresťanom zo židovstva : (Gal 2, 11-16) Keď pozorne sledujeme skutky sv.Petra, spoznávame,že sv.Peter nevyučuje alebo neohlasuje náuku viery, ale skôr nepraktizuje to, v čo verí a je skutočne pravdivé (neomylné). Čiže, nie jeho učenie je nepravdivé, ale správanie-skutky, ktoré aj my často konáme, aj keď naše presvedčenie je iné.

EŠTE STÁLE NEVYHLÁSENÁ 5. MARIÁNSKA DOGMA

1. VÝZVA A ĽUDSKÉ ZLYHANIE : 11. 10.1953 / "Dôjde k veľkej udalosti:k Máriinej korunovácii a k vyhláseniu dogmy: Márie ako Spoluvykupiteľky, Prostrednice a Orodovnice. Ale najskôr, nech Cirkev a národy oslovujú Matku týmto jej novým titulom. Nech sa modlia jej modlitbu a odvráti tak od sveta skazu, nešťastie a vojnu."

"Svätý otec (pápež Pio XII.), musí vykonať veľkú úlohu, kým príde k našim (do Neba). Matka ti znova hovorí: Uskutočni plány, ktoré si vypracoval ! Postaraj sa o prijatia poslednej dogmy o korunovácii Matky Pána ako Spoluvykupiteľky,Prostrednice a Orodovnice. OHLAS SVETU V ROKU 1954 TENTO NOVÝ TITUL."

ÚLOHA NESPLNENÁ, MATKA OPäŤ VYZÝVA : 31.5.1956

"Dogma o Márii Spoluvykupiteľke, Prostrednici a Orodovnici musí byť vyhlásená pred rokom 1960."

ĎALŠIA VÝZVA A OPäŤ ÚLOHA NESPLNENÁ : 31.5.1957

"Choď za svätým otcom (pápežom) a povedz mu, že som odkázala : Prišiel ČAS, keď je možné vyhlásiť DOGMU."

Ctihodní bratia a sestry v Rodine Matky všetkých národov. Všetci sme hriešni, ale zároveň máme väčšiu účasť na spoluvykupiteľskom diele spásy, akú nemajú anjeli v nebi - ktorí nemôžu priniesť obetu utrpením a nemôžu prijímať najsilnejšiu potravu Eucharistiu - a preto sme pozvaní sa modliť modlitbu Matky všetkých národov, vyzývať pápeža na vyhlásenie dogmy a obetovať sväté prijímanie za vyhlásenie Dogmy Aj keď sú pápeži neomylní, predsa z dejín sveta vidíme, že ich ľudská stránka je slabá a potrebuje našu podporu. Dogma bude vyhlásená pápežom, ale na to je potrebné, aby to žiadali aj laici-ľudia. Čím ďalej sa odkladá, tým ďalej sa odkladá "Ježišov príchod a s ním aj obnovenie zeme, na ktorej nebudesmrti ani žiaľu, ani náreku, ani bolesti viac nebude... "(Zj 21 kap.) , ale večná radosť,láska a pokoj v prítomnosti všetkých dobrých anjelov a svätých...

"Začnite prosiť svätého otca (pápeža) o dogmu a Matka splní svoj sľub, a nastane skutočný (mier) pokoj. Pravý (mier) pokoj, národy; to je Božie Kráľovstvo. Božie Kráľovstvo je bližšie ako kedykoľvek predtým." (31.5.1955)

ENCYKLIKY (pápežské dokumenty) "Kde sú Encykliky ? Poznáš vôbec svoju moc ? Poznáš vôbec svoje učenie ? ... uveď ich do praxe... !" (15.8.1950 / Matka všetkých národov / Amsterdam)

Zverejnené

papez, neomylny vo veciach viery, a je v "konflikte" s Pannou Mariou, lebo nevyhlasil dogmu a preto su zrazu ludsky omylni a dalsi ludsky omylni musia na neho tlacit, aby sa vratil k svojej neomylnosti ?

smrdi mi to niecim, nepomozem si

"si neomylny, ked robis to, co my povazujeme za spravne, lebo nam to bolo vnuknute"

Zverejnené

Darhé Božie Dieťa... aj ja som tomu nerozumel, keď som si myslel, že v Katolíckej Cirkvi ako aj Ježiš a Mária učia o neomylnosti pápeža ako o neomylnom človekovi, ktorý sa nemôže v ničom mýliť. A tu je spor, ktorý mnoho ľudí vedie k nedorozumeniu. Vo veciach viery a mravov sa pápež nemôže mýliť - to je božská stránka neomylnosti,ktorú nemá sám od seba (od narodenia), ale od Boha Otca, od toho okamihu, akonáhle bol vysvätení za pápeža. Tak ako 1.pápež: Peter a jeho nástupcovia, tak aj súčasný: Benedikt XVI. Tá druhá stránka jeho osoby je ľudská a tá nemá neomylnosť. Ako napr: ľahostajnosť, strach, či nedôvera ako som spomínal v hore uvedenenom článku: 5. mariánska dogma.

Ja viem, že nieje problém prijať toto učenie za pochopiteľné (ak sme úprimní), ale skôr je dôležité, či o to stojíme. A tak by sme sa mali pýtať skôr: "Ako je to možné? Veď ja nepoznám človeka, ktorý by bol neomylný. " A naozaj. Neexistuje na zemi človek, ktorý by bol neomylný, okrem pápeža, ale v nebi sú dvaja a to Ježiš a Mária, ktorí boli aj na zemi neomylní. Ak spoznáme ich, potom spoznáme, ako je možné, že pápež je neomylný vo veciach viery a mravov. Rozdiel je len v tom, že Ježiš a Mária, nikdy nespáchali hriech (ani všedný), kdežto pápeži minimálne všedné určite.

Po väčšinou je problém v tom, že si neuvedomujeme následky svojho konania, keď odmietame spoznať pravdu o neomylnosti pápeža. Som rád, keď sa zaujímate úprimne. Kiežby všetci ľudia mali túto túžbu. Ďakujem,že si ...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov