Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

v poslednej dobe ma priam serie sused, čo býva nad nami. Donedávna sme naozaj dobre vychádzali. Najprv mi dohováral, že hrám na klavíri, a to som hrávala tak raz za týždeň a nikdy nie večer ani skoro ráno a netrvalo to viac ako pol hodiny - keď som sa pripravovala na hodinu s deťmi, potom sa začal obúvať do mojich mačiek, že vraj sú hlučné a že oni sú predsa len starší ľudia a chcú mať kľud. Suseda nad nimi má dvoch psov, a jeden z nich je pekný divoch, ale to mu nevadí, rozhodol sa rozhádať sa so mnou. Kverulant jeden.

keď mi akože dohováral prvýkrát, tak som naschvál celý víkend počúvala, čo také sa mohlo podobať na nejaké rušivé pazvuky, a naozaj, od susedov z vedľajšieho vchodu o 1 poschodie vyššie,  ktorí susedia s ním, šli chvíľami také škrabavé zvuky ako keď dakto behá s vysávačom po plávajúcej podlahe, a tiež ako keď dakto stierkuje, ale moje mačky zaškrabotali 2x za deň, po dobu asi 5 sekúnd, keď si zahrabávali hovná po sebe, a ešte asi rovnakú dobu na škrabadle za tým účelom zhotovenom. A ke&ď som mu to potom povedala, zahlaholil, že on nevie, lebo aj tak neboli doma a boli kdesi odcestovaní. nejaký čas bol pokoj, ale dnes sme sa zasa stretli náhodou a zas s tým začal, a len si mlel svoje, že on vie najlepšie skade to ide, a že to sú určite moje mačky. Do riti, a oni keď tam vysávajú ráno o siedmej, tak to je ako s kelňou po stene, a nepílila som im uši, a ked tam mávali vnúčatá, mimochodom, žiadne bábätká, ale školákov, tak sa mi luster tirasol, čo tie decká skákali a naháňali sa a jačali jak viktorky, a nepindala som, aj ked som sa buď potrebovala učiť, alebo som bola dosť unavená a potrebovala som si v kľude oddýchnuť. 

Mačka je jedno z najtichších domácich zvierat, aj keď behá, tak je to nečujne, ale on si len mlel svoje, doteraz sa ako tak držal a snažil sa o priateľský tón, ale dnes už ma tak dožral, len si mlel to svoje a povedala som mu svoju obľúbenú formulku, nech netára somariny.  Jeho reakcia bola, že šak počkaj, aj my budeme robiť naschvál bordel!  A ja že tak robte! Ale mačky preč nedám aj keby si sa na hlavu postavil, a on dačo v tom zmysle že nech sa teším!

najlepšie je, že oni s kým všetkým sa kamarátili, s každým sa rozhádali kvôli hlúpostiam, a teraz asi sa nemali s kým rozhádať, tak sú im dobré moje mačky a my. Už sa teším, ako ma poobsierajú pred susedmi. "Dúfam", že spíšu petíciu proti mojim mačkám. Kurník, už dobrých 25 rokov som sa so žiadnymi susedmi nepohádala, ale srať si na hlavu nedám.

Ešte mu skúsim  navrhnúť, keď ma zlosť prejde a budem sa vedieť s ním normálne rozprávať, že keď budem najbližšie celé dni doma, a on tiež, že ja si odsledujem  presne čo kedy moje mačky robia, a on si odsleduje presne, kedy počul aké rušivé  zvuky, a potom si to skonfrontujeme. Som si istá, že vyjde naprázdno. Nakoniec, keď aj nie sme doma, mačka je hore len 4 - 6 hodín denne, zvyšok dňa& prespí (viď odborná literatúra), a keďže moje mačky sú hore spravidla väčšinu času, čo sme doma z roboty a večer zaliezajú spať zároveň s nami alebo len o čosi neskôr, tak som si istá, že čas bez nás úspešne prespia.

 

Tak mi zdvihol adrenalín, že mi bude ešte teplejšie a zas budem zle spať.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

otravní idioti, nemajúci ani kúska "chochmesu" :(

 

v piatok sa u mňa zastavil kolega z bývalej roboty, vracajúci sa zo služobky v taliansku, s tým že potrebuje prebrať pár vecí. nechcel sa príliš zdržovať, tak sme zostali debatovať na ulici... po chvíli sa vykníše sused, čo má miesto mozgu špongiu napuscenú liehom, a oznámi mi veledôležitú kravinu, ktorú mi mohol povedať hocikedy inokedy, predtým aj potom... povedal som mu že dobre, beriem na vedomie. sused namiesto toho aby odišiel, sa svojimi opileckými kecami aktívne začne zapájať do rozhovoru. po chvíli sa dotrepe aj jeho polodementný syn, zopakuje mi to isté čo jeho tatko, a tiež sa začne aktívne zapájať do rozhovoru...  kolega vyvráti oči smerom k nebu, vyhovorí sa že sa ponáhľa, urýchlene sadá do auta a mizne preč... hm, to sme si teda fajn pokecali... :angry:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A čo to bolo za tak strašne dôležitú vec, ktorú si zobral na vedomie?

 

Aj ja mám takých susedov, ktorí keď sa ožerú, tak majú prevelice potrebu sa s tebou vyprávať :D Minule si vedľa mňa v autobuse sadol ožran, ktorý sa ma vypytoval blbosti, proste tiež sa chcel povyprávať (a ešte sa aj viezol načierno). Ja takými sockami opovrhujem, tak som zvolil taktiku totálnej ignorancie, proste ako keby tam vôbec nebol. Pomohlo, po nejakej 4-5 otravnej otázke už ho to prestalo baviť. Proste s takými sa do reči ani nezapájať a tváriť sa ako keby tam neboli, ich to po chvíli prestane baviť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

prišiel mi oznámiť že cez víkend k nim chodiť nemusím, lebo "Ráno vypadla elektrina, a keď znovu naskočila, tak tá skrinka zhorela..."

"tá skrinka" je satelitný prijímač digi tv, a sľúbil som mu v týždni že sa prídem v sobotu na to pozrieť, pretože obraz na TV mali nepozerateľný.

inak to je ďalšia vec čo ma zaráža: na kerého frasa si dvaja ľudia s nízkym príjmom platia digi tv, keď sú aj lacnejšie alternatívy?! niektoré dokonca zadarmo, ak teda nerátam vstupné náklady na DVBT anténu...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Včera, keď som si kupoval lístok na vlak, zase som sa musel postaviť do rady, kde sa predo mnou potreboval niekto vykecávať, čo si nevedel kúpiť lístok. Ja fakt neviem, čo je to také zložité, však prídem ku okienku, otvorím hubu, poviem kam idem, zaplatím a vypadnem. Schválne som si to stopol, ako dlho to trvá mne, za 20,34 sekundy som bol vybavený. Ten čo bol predomnou si asi 5 minút kupoval lístok z Bratislavy do Viedne (nebol to tzv. utečenec).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mna v tejto suvislosti vytaca, ze pri vlakovych pokladniach robia chaos ti, ktori si na nete zistia meskanie toho svojho vlaku a pridu si kupovat listok minutu pred jeho odchodom v case, kedy tam stoji kopa ludi, ktori chcu ist na iny - nemeskajuci vlak :angryfire:

 

pre mna ma uz obvykle pani za okienkom listok pripraveny :D

ale niekedy to fakt moze trvat dlho - ked som si posledne kupoval listok do Ciech na konkretny vlak, Rail+ Klasik, miestenku pre seba do konkretneho vagona, dalsie miestenky z ineho mesta do cielovej stanice a este aj listok nazad z Ciech na SK, tak som bol pri okienku asi 15 minut (pravda, medzicasom som pustil dopredu par ludi, ktori isli na aktualny spoj)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Včera, keď som si kupoval lístok na vlak, zase som sa musel postaviť do rady, kde sa predo mnou potreboval niekto vykecávať, čo si nevedel kúpiť lístok. Ja fakt neviem, čo je to také zložité, však prídem ku okienku, otvorím hubu, poviem kam idem, zaplatím a vypadnem. Schválne som si to stopol, ako dlho to trvá mne, za 20,34 sekundy som bol vybavený. Ten čo bol predomnou si asi 5 minút kupoval lístok z Bratislavy do Viedne (nebol to tzv. utečenec).

tak to bol ešte dobrý...na stanici v Petržke som zažila, že tam došla nejaká ženská čo nevedela poriadne po slovensky, mlela tak nemecko.slovensky, a pýtala si všetkyx možné alternatívy ako by sa dostala a čo by ktorá tá možnosť stála, kamsi do talianska, zabudla som, kam to. Bola tam pri tom okienku 20 minút. Kebyže si nejdem kupovať lístok dopredu na iný deň, asi by ma tam nafleku meglo...baba jedna! A tiež sa vypytovala, keby šla s deťmi, keby šla tak a keby ich bolo toľko či hentoľko,,,myslela som, že tam vrastiem do tej podlahy! Baba jedna, ako keby neexistoval internet a nemohla si to násjť tam!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no, ak vas ma je*nut, tak si skuste niekedy vyhladat nejake komplikovane spojenie na slovakrail.sk a zistit, kolko to bude stat...

 

Existuje aj niečo také ako cp.sk a tam som zatiaľ vždy našiel všetko čo som potreboval.

 

 

ziva sikovna teta za okienkom je na nezaplatenie

 

je, a preto tam sedávajú skoro samé kisne, ktoré ani nevedia z ktorého nástupištia odchádza vlak do Žiliny,

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

celkom by som chápala, keby tá milá teta, čo tam 20 minút zdržovala a zatiaľ rad za ňou rástol a rástol a ju to teda vôbec nevzrušovalo, že niekto môže aj rýchlo potrebovať lístok, bola nejaká stará babka (zabudla som napísať, že to bola vtedy jediná otvorená pokladňa) - ale bola to pomerne mladá ženská dačo okolo 40-ky vyzerala...ale aj tak by ma šlo poraziť pri tom čakaní, aj keby mala 90. len by som to chápala.

mne teda vyhľadanie spojenia nerobí problém, aj keď je to do nejakej dzedziny v Zapadákove. Ale nedávno som si chcela cez internet kúpiť lístok pre seba a kolegyňu na regio jet do Popradu, kam ideme na služobku, a ono to aj bolo šlo, kým mi to  jeden z lístkov nedalo na neexistujúce sedadlo, tak som ho musela stornovať a znova objednávať. potom to aj vypísalo, že stornovaná bola objednávka na neexistujúce miesto. Dúfam len, že to nedalo lístky na tie miesta, kde ich máme my,  aj dakomu inému.

Mimochodom, kedysi za tým účelom fungovali práve tebou, Axel, spomínané Informácie. netuším, či to ešte tam existuje. V tých starých Informáciách sa mi jakživ nestalo, že by mi nevedeli poradiť. Tiež neviem, že to, čo funguje, vždy zrušia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem o tom, že by to fungovalo, tetky za pokladňou slúžia tuším aj ako informátorky, čo nie je dobre, pretože práve pre týchto vykecávačov by malo byť samostatné okienko. Raz som už stratil nervy a jednému hipsterovi predomnou som naznačil, že zrejme nepostrehol, že za ním je fronta, ktorá by si rada kúpila lístok.

 

A ďalšia vec sa týka bankomatov, tam tiež občas nájdem indivíduá, čo tam trávia celé minúty. Vybratie peňazí sa dá zrealizovať do 1 minúty, ja neviem čo tam robia, či si tam čítajú všetky možnosti čo bankomať ponúka alebo čo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

A ďalšia vec sa týka bankomatov, tam tiež občas nájdem indivíduá, čo tam trávia celé minúty. Vybratie peňazí sa dá zrealizovať do 1 minúty, ja neviem čo tam robia, či si tam čítajú všetky možnosti čo bankomať ponúka alebo čo.

s tým som sa tiež stretla, tá osoba predo mnou tam robila niekoľko transakcií za sebou a ešte nejakú operáciu, už sa nepamätám, akú, len som sa nevedela vynačudovať, prečo bankomat, a nie internet...a mám veľkú "radosť", keď dakomu bankomat nevydá peniaze, a tak skúša všetky karty, ktoré má s vyčerpaním všetkých možností zadania PINu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Existuje aj niečo také ako cp.sk a tam som zatiaľ vždy našiel všetko čo som potreboval.

 

spojenie relativne schopne najde, ale nezistis cenu, nekupis listok a uz vobec nie miestenku na konkretny vlak, zapocitanie zliav, skupinove listky a pod.

toto vsetko by mal zvladat web slovakrail, ale nezvlada... (a to ma irituje... aby sme ostali v teme ;) )

inak sa spolieham na offline IDOS, ktory mam v kompe aj v mobile...

 

s tým som sa tiež stretla, tá osoba predo mnou tam robila niekoľko transakcií za sebou a ešte nejakú operáciu, už sa nepamätám, akú, len som sa nevedela vynačudovať, prečo bankomat, a nie internet...a mám veľkú "radosť", keď dakomu bankomat nevydá peniaze, a tak skúša všetky karty, ktoré má s vyčerpaním všetkých možností zadania PINu.

 

jaaj, bankochmaty, to je osobitna kategoria... neviem, ci som to pisal niekde do inej temy... sa mi stalo, ze zenska predomnou dokoncila nejaku transakciu, potom si vybrala z kabelky malovatka a tam v tej kacare sa zacala machlit, ani ju nenapadlo, ze v rade stoja dalsi penazi ziadostivi obcania

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

do čertovej materi, objednala som si nejaké veci, bude to dosť ťažký balík a aj dosť veľký, a objednala som si to doručiť cez balíkomat k nám na Romanovu pri Kauflande do tých schránok, vždy to tak robím a nebol s tým problém. A dnes mi došla sms, že mi to bolo doručené kamsi do psej prdele na staré grunty, čo je na opačnom konci,a ani snáď nie je v BA mestská časť, kam by bol horší spoj MHD od nás ako práve tam. A ani nemám potuchy, kde tam tie schránky po.....té môžu byť. poraziť ma ide! jasné že som hneď napísala do tej firmy, som zvedavá, čo sa vôbec budú obťažovať mi aspoň odpovedať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a odpovedali. Vraj mám konaktovať doručovaciu spoločnosť, čo som aj urobila, a tí mi odpovedali, že to musia dostať inštrukciu o preposlaní balíka od spoločnosti, ktorá ten balík posiela, takže od formy, od ktorej som si to objednala. Takže som tú odpoveď pekne preposlala na tú firmu a čakám, čo sa zas dozviem. Ak si po to nakoniec budem musieť ísť na staré grunty, tak ma asi dr-ne. Už v minulosti som mala s tým problém, zaklikla som si možnosť kaufland a samovoľne to preskočilo dakam do prdele mimo BA, musela som sa telefonicky ubezpečiť, že mi to naozaj pošlú sem ku kauflandu. Neviem, čo je to ze divný systém, že to automaticky preskočí tam, kde neklikám!!! ved som im to aj napísala. Som zvedavá, čo sa bude diať ďalej. ešteže som platbu neuhradila kartou ale ak to príde do "môjho" balíkomatu, tak to uhradím pri vyberaní balíka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Už som to určite spomínal možno niekedy v minulosti, ale vec, ktorá ma dlhodobo irituje je tá, keď tlstá, vyžratá ženská ide zásadne stredom chodníka. Nie nejde po pravej strane alebo ľavej, aby sa ju dalo predbehnúť, ona musí ísť zasadne stredom, aby sa ju nedalo predbehnúť ani z jednej strany!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mňa zas iritujú u lekára taký degeši že robia sa že pozrú či je dotyčný lekár tam a sami si zabúdajú postávať pri dverách ,a až keď sa otvoria dvere tak sa tlačia dovnútra jak muchy na h...o 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jeej, to kedysi k našej doktorke chodievala jedna ženská, ktorá ked tam bolo veľa ľudí, začala nariekať a vzdychať ojojooooj, aká bolesť, juuj, aaau...a sledovala ako na to reagujeme. Náhodou som vedela, že ju nič až tak moc nebolí, lebo robila v tom istom podniku ako ja a poznala som ju. ked sme sa začali rehotať, tak nám začala nadávať. jasné že sme jej povedali, nech si počká, že ani my sme neprišli na kafíčko s pani doktorkou...potom som ju zažila u kožnej, bola som tam len ja a ona prišla po mne, a hned začala, že sa ponáhľa, lebo ešte musí na obed a do roboty, tak som jej povedala, že aj ja ešte musím do roboty. Vidiac že sa ju nechystám pustiť, sadla si a potom mi zas začala popisovať, čo ju svrbí a čo tam má a že čo jej tam doktorka s tým asi tak bude robiť...no hrúúúúza!!! Ale jej náreky v čakárni boli v tej dobe povestné.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

neviem, ako to chodí v bytovkách, kde sú odkúpené byty do OV. teda vlastne viem.

 

u nás sa podarilo konečne koncom minulého roka odkúpiť byty, bol to 20 ročný nekonečný boj, že prečo, to má milión príčin.

nikto sa tým priveľmi nezaťažoval, všetka agenda bola celých 20 rokov na nás, výmena listov, telefonáty, organizovanie schôdzí a milión jednaní s právnikmi a kdekým... po tom, čo sa všetko podarilo a úspešne sa odkúpenie konečne realizovalo, z 24 bytov sa jeden jediný obťažoval napísať nám mail s textom: "ďakujeme".

 

ale nie to ma irituje.

teraz je zrazu generál každý.

hneď na prvý šup sa tu porušuje hromada zákonov, porušuje ich aj bytový podnik, ktorý zostal správcom, porušujú ich obyvatelia, ktorí majú zrejme priveľa času - bez nejakej skutočnej schôdze či súhlasu išiel, vybavoval, dal si odobriť na bytovej správe výmenu všetkých vstupných dverí a vchodov.

neilenže t o bolo drahé, je to enormne hnusné.

 

už sme to nemohli zastaviť, keď sa tam zrazu začalo búrať a sekať .... a to je taký neskutočný podraz, a tak nás to mnohých irituje, že by sme vedeli škrtiť.
ako toto niekto môže?
no môže ... lebo robiť sa s tým nikto nenamáha, písať zápisnice a podobné veci si nikto nechce zobrať na starosť, tak si teraz bude robiť každý, čo chce?

 

neviem. je to hnus.

irituje, neskutočne, celé jednanie a výsledok celej práce a vyhodených peňazí, so susedmi sme tak nasr.dení, že lepšie to už ani nejde.

 

hnus.

post-3-0-40804100-1483007372.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hneď na prvý šup sa tu porušuje hromada zákonov, porušuje ich aj bytový podnik, ktorý zostal správcom, porušujú ich obyvatelia, ktorí majú zrejme priveľa času - bez nejakej skutočnej schôdze či súhlasu išiel, vybavoval, dal si odobriť na bytovej správe výmenu všetkých vstupných dverí a vchodov.

neilenže t o bolo drahé, je to enormne hnusné.

akoze Bytovy podnik = spravca to dal urobit bez odsuhlasenia vlastnikov?

tak to je divne... lenze - bud si niekto vezme na starost tento boj (a musi ratat s tym, ze bude sam vojak v poli, vid Slimak co pise v inej teme), alebo sa s tym zmierite a nebudete si nicit zdravie

a to, ze sa porusuje hromada zakonov je prejav "prirodnych sil" - jednoducho prelak vsetkych noriem, nariadeni, vyhlasok a zakonov je taky silny, ze jednotlivec(a dokonca ani spolocnost, ci nazvime to "komunita") nema vobec ziadnu sancu ich bezozbytku dodrziavat

 

a to je zas do inej temy

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov