game Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 Advokát agentom - provokatérom prebehlo to médiami, pohovorilo čosi v tv správach ... a nie je to úplne nová vec, podobné otázky sa z času na čas objavia, kam môže zájsť advokát, aby sa nespreneveril svojmu povolaniu - či práve naopak, mal by robiť niečo "naviac" ... Je podľa vás správne alebo neprípustné, keď sa advokát objaví v úlohe agenta - provokatéra? Pýtam sa na to v súvislosti s kauzou advokátky Márie M. zaregistrovali ste to ? má advokát "právo" vystupovať v takejto úlohe ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nutrinka Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 nenamietam, ak má ísť aj v budúcnosti o podobný prípad...v rozhovore v SME táto advokátka zdôraznila, že neohrozila svojho klienta, ktorého sa to dotýkalo a ani iných, žiaden z nich sa na ňu nesťažoval. je tu síce riziko, že sa naruší dôvera advokát-klient, ale na druhej strane by advokáti nemali byť uchránení pred bojom proti korupcii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatius Posted March 2, 2007 Share Posted March 2, 2007 Uf, nejako mi to ušlo... mohol by mi prosím pekne aspoň v stručnosti popísať, že o čo išlo, alebo prípadne hodiť nejaký link k téme? Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted March 2, 2007 Author Share Posted March 2, 2007 Igny, skús si prečítať tento blog je tam aj meno advokátky, o ktorú sa jedná ... podľa toho už nájdeš ďalšie informácie :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatius Posted March 3, 2007 Share Posted March 3, 2007 Vďaka Game, už mám predstavu. :lol: Musím súhlasiť s Nut, pokiaľ to neohrozí klienta a advokát je ochotný risknúť prípadné naštrbenie dôvery, tak prečo by nemal mať možnosť prispieť v boji proti korupcii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
starsi Posted April 2, 2007 Share Posted April 2, 2007 Ja s tým súhlasím. S korupciou treba bojovať. Človek by povedal, že keď niekto berie cez 100 tisíc nedá sa skorumpovať, je to blbosť v niektorých prípadoch na to stačilo blbých 10 tisíc. Všetkých by som bral pekne hákom, a u koho sa to zistí vypadol by zo svojho miesta a už sa na také alebo podobné nedostal. Nech sa ide trebárs pásť ak by sa inak neuživil, keď mu nestačilo tých 100 tácov Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted April 23, 2007 Author Share Posted April 23, 2007 poďme o krok ďalej - je jedno, či to je advokát, či hocikto iný, sú oblasti, kde je ťažko korupciu bez takéhoto agenta dokázať ... tak mám jednu otázku : Harabin - nie je nejaký spôsob, ako ho poslať pásť husi ? čo ten už narobil, to je priveľa ... zaujímavé, že samé HZDS ... obyčajný človek sa agenta provokatéra nebojí ... Harabin - všetko, čo sa konečne dávalo do akéhosi "normálu" / čo je asi moc silné slovo stále / v tejto republike, tento človek zruší, zlikviduje, prevráti, podľa neho, ako sa vyjadril naposledy " „agent je cesta do pekla“... iste, pre tých, ktorý tam patria . čoho sa tak bojí, koho kryje, čo ešte zruší ? článok zo Sme - Harabin :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
choze Posted April 23, 2007 Share Posted April 23, 2007 je dosadeny z hzds a je jasne koho svinstva kryje. velkeho muftiho z elektry. ale nic v zlom , len nech sa svine podrhnu. !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
slimak Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 dnes dve priklady.http://trebisov.korzar.sme.sk/c/7284249/byvala-colnicka-dostala-za-uplatky-podmienku-a-pokutu.htmlAspon jej ten prijem zlegalizovali? Ci ta pokuta 200 eur staci - mrtva firma ma platit 400. http://kosice.korzar.sme.sk/c/7284158/ucitel-zarnay-poziadal-o-pomoc-nadaciu-zastavme-korupciu.html Kuriózne je, že nitrianska podnikateľka Anna, ktorá mala dať riaditeľovi úplatok, bola odsúdená. Ešte vlani v septembri uzavrela dohodu o vine a treste. Priznala sa k podplateniu riaditeľa aj pracovníčky na úrade pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Nových Zámkoch. Dostala podmienečný trest.Čítajte viac: http://nitra.sme.sk/c/7283946/podnikatelka-priznala-podplatenie-riaditela-skoly-sud-ho-oslobodil.html#ixzz37U5OzVzcZe precin nepriamej korupcie. Finančná správa, ktorá je podľa zákona povinná navrhnúť odobratie živnosti, to odmieta urobiť.Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/7282219/zakon-kaze-zavriet-cely-lidl-jeho-pokladnice-viackrat-chybovali.html#ixzz37U5sc6T2 Vivat Slovakia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts