Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

dnes pozitivna skusenost - postovym kurierom mi cestovala zasielka na dobierku

darmo mal kurier k dispozicii moje telefonne cislo, ked som ho mal vypnuty po nabijani :D a bol som mimo domu

no a ked som na to okolo obeda prisiel, tak mi nabehlo x SMSiek, ze "zasielka, blablabla..." tak som zavolal na dane cislo a kurier mi veselo oznamil, ze vsetko je vybavene, ze vsak hlavne ze bol u nas niekto doma, kto mu otvoril a zasielku prebral...

nuz ale zasa je to o ludoch, tento kurier ma nas rajon uz dlhsie a ludi, ktorym chodia zasielky castejsie uz dobre pozna  :thumbsup: 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mne dnes poštový kuriér tiež doniesol balíček - a pekne do práce - adresovaný domov (asi mám veľké šťastie, že bývam i pracujem neďaleko od seba, v tej istej štvrti)


v decembri som bola 2 dni na opačnom konci republiky a práve vtedy mi volal kuriér (nebola to slovenská pošta), že mi nesie balíček - keď som mu povedala, že som úplne mimo a doma nik nie je, tak sa ma spýtal - a nemôžem vám to doniesť tam do práce, ako furt? že či tam bude nejaká kolegyňa :D našťastie to nebola dobierka...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

včera mi prišla ďalšia zásielka, teraz pre zmenu doručená kuriérskou službou. telefonicky ma kontaktovali už v piatok, pracovník sa uistil či platí adresa na doručenie, oznámil približný čas doručenia, keď vysvitlo že v tom čase budem ešte asi v práci povedal že nevadí a vypýtal si adresu do práce, a pre istotu mi pripomenul koľko budem platiť za dobierku.

dnes mi zavolal kuriér 10 minút pred doručením, opýtal sa či som ešte v práci alebo už doma aby vedel kam ísť (bol som v práci), a povedal že za 10 minút ho mám čakať na vrátnici (stihol to za 8).

povedal by som že je to dosť odlišný prístup ku zákazníkovi oproti predošlej skúsenosti so slovenskou poštou. to ani nehovorím o tom že doručenie z ČR kuriérskou službou bolo lacnejšie ako vnútroštátne poštovné, pri zhruba rovnakom objeme aj váhe zásielky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na aute bolo napísané DHL ;)

 

tu som skopčil časť objednávky kde je poštovné:

 

 

Poštovné 000-010 1   3,4684   4,16

Balné 000-014 1   0,7606   0,91

Celková cena bez DPH: 43,76 Celková cena: 48,51

 

S přáním pěkného dne
*** electronic, spol. s r. o.
*************, 186 00, Praha 8 - Karlín

 

slov. pošta si za doručenie v rámci štátu vypýtala 4,80€


 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...
  • Pred 8 mesiacmi...

hmm...od čerta k diablovi!!! Dcére došla nejaká zásielka, dokonca 2 ks žltých lístkov za sebou, že úradný list z OÚ Žilina do vl. rúk...mladá žije v Žiline, splnomocnenie s uvedením oboch ČOP a oboch RČ bolo platné ako mŕtvemu čižmy, vraj to musí byť potvrdené od notára, lenže ona robí do večera, určite nemá čas behať k notárovi či po úradoch cez pracovný deň. Iste, to nikoho nezaujíma. Tak sme chceli, nech jej to prepošlú na jej terajšie bydlisko, ale ouvej, chceli 5 EUR. To ale Flinstone nebol ochotný dať (lakomec jeden). Ako je to, je to správne, pýtať 5 EUR za poslanie takého niečoho? Ja by som tých 5 EUR pokojne zaplatila a nehandrkovala sa s nimi, čo ak to je niečo dôležité. Inak by si pre svoje dcéry dal aj kolená vŕtať, ale obetovať 5 EUR aby decko dostalo zásielky domov, to nie? teraz neviem, či sa mám zlostiť na poštu, že mi to nechceli vydať a prehnala sa a radu si vystála zbytočne, alebo na Flinstona, že je držgroš!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem, či je 5 eur správne, predpokladám, že na to majú nejaký sadzobník ... kde nemajú. ja by som zaplatila, k úradným listom mám rešpekt.

ale ide to spraviť aj nastálo - aspoň teda my sme to vybavili oficiálne v šali na pošte pre našu mamu / a babku /

pretože tam máme nejaké úradné záležitosti, a dôležité veci môžu prísť a prichádzajú na našu adresu v šali /na adresu mamy/ aj pre mňa aj pre syna, dali sme si úradne spraviť priamo na pošte splnomocnenie pre mamu.
 

mama tým môže preberať všetko, aj listy do vlastných rúk. nejaký poplatok tam bol, neviem už aký, ale je to vybavené bez handrkovania sa, poštou posvätené.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

budeme to musieť urobiť tiež tak dajako, ked mladá príde aj na iné dni ako na víkend, alebo by si mala zmeniť trvalé bydlisko, ked tam majú už svoj byt. neviem, načo s tým otáľa. Tiež mám rešpekt k úradným zásielkám, asi tam zajtra zasa zabehnem a tých 5 EUR zaplatím, nech si Flinstone frfle koľko chce. Aj tak musím ešte do auparku kúpiť švagrovi dar k narodkám.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

 Včera som zhliadla túto reportáž  Pošta pro Tebe?

                                                      A DOST!

 

Otrokářský systém v útrobách České pošty. Co vše musí absolvovat zaměstnanci tohoto státního podniku, aby dostali svoji mzdu, jaké jsou praktiky, čemu jsou vystaveni, k čemu se musí uchylovat a proč na poštách vznikají dlouhé fronty? Podívejte se na A DOST!

https://www.stream.c...tebe#nejnovejsi

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Minule sme mali taký prípad, neviem či bola pošta v tom vinne či nevinne. Odoslali sme zákazníkovi balík, platba (dobierka) zaň dlho nechodila, až jedného dňa nám na Heureku napísal negatívnu recenziu, že obchod je ťažkopádny a neefektívny. Pozerám do systému, balík odoslaný v poriadku, na pošte sa váľa už týždeň ako nevyzdvihnutý. Tak buď zákazník bol lenivý zdvihnúť sediace svaly a ísť sa pozrieť do schránky alebo pošta to odflákla a ani ten žltý lístok mu nehodili do schránky. A takto potom vznikajú mýty a legendy o obchodoch, ako sa im nechce doručovať tovar.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alebo pošta to odflákla a ani ten žltý lístok mu nehodili do schránky.

Myslím, že skôr toto bude vo veci. Už viacero krát sa mi stalo, že som si niečo objednal a hoci som bol doma, tak som si našiel žltý papierik "adresát nezastihnutý" (to bolo v tom lepšom prípade), no a potom sa mi asi tak 2-3 krát stalo, že som vedel, že mi niekto niečo odoslal a stále to nechodilo. Odosielateľ ma kontaktoval, že v tom sledovaní zásielky je moja dobierka/balík stále nevyzdvihnuté, až podľa toho som vedel, že už to prišlo (len škoda že som o tom nebol informovaný). Alebo raz sa mi stalo, že som si bol na pošte pre knihy a pracovníčka za okienkom s úsmevom na perách mi hovorí, že "ešte tu máte jeden ďalší balík nevyzdvihnutý už 9 dní". Takže asi takto to chodí...
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aljak, toto sa stalo aj mne ...

som doma, čakala som na balík, bol to zaplatený rozvoz poštou,  na zvonček, nič. poobede vhodený žltý lístok hodený do schránky, takmer ma uchytilo.

pritom sme mali zatvorené vchodové dvere, čiže nejako sa ten človek s tým lístkom musel dostať k schránkam, aby tam hodil žltý lístok ... na mňa nezvonil.
ako som bola zdravo nasr .... á, zavolala som na poštu.
prepli ma k nejakému pánovi, ktorý má na starosti balíky.

 

bol z toho pol hodinový značne podráždený hovor, keď ma pán presviedčal, že nosím nos naopak.
on mi hovoril, že som určite nebola doma, on mňa presviedčal, že určite niekedy odbehnem do obchodu, a že určite neikedy odbehnem k lekárovi, a určite nám nejde zvonček ... som vážne myslela, že ma uchytí.

ospravedlniť sa, také sa nekonalo, ale na druhý deň už ráno autom doviezli balík.
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja mám teraz problém, posielali mi rodičia balík do Čiech, kontroloval som cez internet a tam sa vrátil balík do odosielajúcej pošty a čaká na doručenie, volám mame, tak tam šla a vraj zle vyplnili prievodku a vrátil sa, tak to opravili, nové číslo balíku nedali a už druhý deň je stále na tej pošte a čaká na doručenie, tak tam zase musím poslať mamu čo sa deje. Kurník veď mi splesnivie klobáska!

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

podobne ako game a aljekovi, aj mne sa viackrát stalo, že som bola doma buď ja alebo Flinstone, a ani to nebol balík, ale nejaký doporučený list, a poštárke sa nechcelo ani zdola zazvoniť, automaticky hodila žltý lístok. Veď nech sa debili preženú. Ale zasa aj ke´d je tam viac ľudí, nejak to ide celkom šikovno, šikovnejšie ako donedávna. Je tam jedna rada a u ktorého okienka sa uvoľní, tam sa ide. Okrem balíkového a okienka služieb.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zasa jedna staznost na Slovensku postu... akoby strukoviny na stenu hadzal

 

Martin Petrus
17 únor v 13:59 · Bratislava ·

Vážený p. riaditeľ Slovenskej pošty,
tento otvorený list (status) sa Vám chystám napísať už nejaký ten mesiac. Vždy som sa ale zahryzol do jazyka a povedal som si: ,,Však na tej pošte čakajú aj iní ľudia, taktiež majú toho veľa a tie tetušky za okienkom za to nemôžu, že systém pošty je spravený zle." A tak som nič nepísal.

Ale DNES môj pohár trpezlivosti pretiekol.
Včera prešlo cez všetky mediá a TV informácia, že konečne zavádzate elektronické oznamovanie o doručení zasielky. Potešil som sa, asi ste prijali na poštu zamestnanca ktorý má menej ako 35 rokov a tento nápad dostal. Doručovateľke uľahčite robotu, kedže tá už z pravidla nezvoní na dvere len hodí oznámenie. A hoci ja to oznámenie nájdem 5- minút po tom. Na poštu ho nemôžem isť zobrat, lebo doručovateľka nosí ten list resp. balíček, ktorý sa jej nezmestil do schránky (na čo mohla myslieť, už keď ho ráno brala z pošty) celý den v tom svojom vozíčku.

OTÁZKA č. 1 : Načo ho potom berie z pošty keď vie, že do schránky hodí len oznámenie?

To, že potom sa o 18hod stretne na pošte celé mesto - to už je iná kapitola. O tom by vám porozprávalo veľa ľudí iné príbehy. Ja to len zhrniem.
30 ľudí na jednej strane okienok - výdaj zasielok,
30 ľudí na druhej strane okienok- príjem zasielok
a otvorene 4 okienka DOKOPY.
Z toho pri jednom hľadaju stratenú zasielku z čias Františka Jozefa a pri ďalšom prišla slečna z firmy XY podať 200 reklamných listov HROMADNE.
K týmto dvom zabrzdeným okienkam im musia prísť asistovať ďalšie dve zamestnankyne - takže nemôžu otvoriť ďalšie okienka.
Doporučujem Vám prísť v čase 17 - 19hod na Poštu 1. Zažijete to sám. Alebo Vám navrhujem že to absolvujem s Vami.
A to ešte možno spomenúť tú vašu SBS - ktorá neviem čo síce stráži ale viem že ak náhodou telefonujete počas toho dlhého čakania tak vás chce rovno vykázať z budovy. Ale to je to najmenej.

OTÁZKA č. 2: Prečo nezoberiete na prácu brigádnikov? To pečiatkovanie a váženie listov a balíkov zvládnu. Nech tetušky pri okienku vybavia ľudi rychlejšie. Alebo dajte tetuškám motiváciu - kto vybaví v nejakom čase X listových zasielok dostane prémiu. To budete vidieť ako budú makať.

OTÁZKA č. 3: Prečo pošta nemôže mať vyvolávací system podľa čísel ako to majú všade v civilizovanom svete? Ja pochopím že tie okienka čo vyzeraju ako spovedelnice, nemôžete odstrániť - lebo by vás pamiatkari zožrali. Ale tak keď má niekto elektronicky podaný balík, ešte k tomu zmluvný - teda len ho tam položi, prečo musí čakat 30 minút lebo 70% ľudí vypisuje a platí pri okienku.

OTAZKA č. 4: Platba kartou - to fakt? nikde nič? A to nevravím o vypisovaní potvrdenia tetuškou RUČNE. Načo máte počítače?

Toľko drobnosti - ktoré by ste mohli zmeniť - skoro nič by to nestálo a verte alebo nie uľahčíte tým veľa roboty a času všetkym. Kľudne sa hlásim že vám navrhnem možnosti zmien pri osobnom stretnutí.
Ale vráťme sa späť - k vašim žltým lístočkom. Tak som si včera vytlačil žiadosť na elektornické oznámenie. Musel som dokonca kvôli tomu inštalovať najnovší PDF reader. Ale ok...
Vyplnil som tieto žiadost celej rodine - však keď už, tak nech máme všetci pokoj.
Prídem na poštu. Podám pani asi 5 žiadostí a ona mi povie - že ku každému TREBA mať POŠTOVÚ KARTU?!!!
ČO TO JE?
Som myslel že jej ten euroobal natiahnem na hlavu.

NAČO MI TO JE? Načo to je komukoľvek? Tak chcete niečo zjednodušiť a dáte k tomu takúto podmienku? Ďalšia žiadosť, ďalšie papierovačky. Ak chcete zbierať zákazníkov - tak toto elektornické oznamovanie mohlo byť vaše TOP - mali by ste tam aj email aj telefon. Ale takto - odmietam si robiť nejakú poštovú kartu - čo si na ňu mám zbierať body ZA ČO? za posielanie listov? A na konci roka mi pošlete pohľadnicu a 4 známky zadarmo? NIE ĎAKUJEM

To radšej nech pani poštárka vypisuje celej rodine opať žlté lístočky.

Verím , že sa tento list dostane až k vám. Niekde písali že na spojenie sa s neznámym človekom cez FB stačia cca. 3 - 4 ľudia. Tak verím že to ľudia pozdieľajú.

Budem čakať vaše odpovede na moje otázky.

S pozdravom

Martin Petrus

PS: Ak chcete fotky ako čakám skoro každý deň v rade na POŠTE 1, pošlem vám ich. Začínam si už z toho pomaly robiť album.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

ja som si rpáve zriadila oznamovanie zásielok cez mobil + onú poštovú kartu, nestálo ma to nič a nemám s tým nijaký problém, zatiaľ. V pondelok si idem pre jednu zásielku, ktorú mi včera oznámili, hádam to zvládnem aj ja, aj "tetušky". A dúfam, že nenastane nijaký z problémov popisovaných pánom P. v príspevku od D´Adyho

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v piatok som potreboval odoslat par doporucenych zasielok, tak som siel na postu, ktoru som mal po ceste autom z rokovania (obvykle chodim peso na inu, tam viem o "skrytom" podacom okienku, kde skoro nikto nechodi :D )

no, klasika cez obed, rady cakakjucich cez celu postu...

a na tejto je system, ze sa stoji v jednom rade pre viac prepazok a ktora sa uvolni, tam ide prvy clovek v tom spojenom rade... stojim si, stojim, ked sa na urovni mojej pozicie otvorila dalsia prepazka, tak som sa tam suchol, co sa nezaobislo bez hnevlivej poznamky zachovalej dochodkyne, ze "ona tam predsa stoji v rade!"
tak som jej odporucil, nech tam stoji aj nadalej, ale poslusne som sa zaradil naspaet... Ked som sa dockal svojho poradia, pani za prepazkou ma vybavovala a pri plateni sa opytala, ci nemam drobne. Vravim, reku - nemam, a ona, ze dufala, ze budem dlhsie hladat a ona si zatial v pokoji ofrankuje obalky.

Nuz, tak s tym nemam problem, vravim, ja sa mozem kludne akoze prehrnat v penazenke a vy si frankujte...

Bolo na nej vidno, ze si potrebuje trochu vydychnut, tak kym lepila 10 a 5 centove znamky na obalky, tak sme si este trochu podiskurovali :D

pri odchode som na ostatnych cakajucich virtulane vyplazil jazyk a siel na obed ...
 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...

že je s poštami problém, myslím, že vieme.

 

že majú skutočne za tú nevďačnú prácu pomerne nízke mzdy, je dávno známe. tu u nás sa striedajú ako na páse... zvyčajne sú to príjemní ľudia, niektorých poznáme, zrazu chodí iný, naposledy milá mladá žena, predtým mlafý muž, ktorý to skutočne robil veselo a s elánom... aj tí už sú preč. 2 dni nám neprišli do schránky noviny, poštár tu nebol ani nepamätám,

a toť dnes na mňa na titulke sme vybafla červená správa:

 

V Stupave skolabovala pošta - tretina poštárov dala výpoveď

 

:klobuk:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na pošte, kam si musíme my chodiť pre zásielky, to už chvíľu vyzeralo cwelkom v pohode a aj dlhý rad celkom šikovno išiel, ale v poslednej dobe sa to zasa zopsulo a nech tam idem ráno, na obed, poobede alebo večer, furt je tam rada až von dolu schodmi a odstojím si tam 40 minút. Už len čo vidím ten žltý lístok, tak nadávam že zasa budem musieť čučať na pošte, a ešte aj cesta je dosť nešikovne. Skrátka obdržaná zásielka = vyše hodiny v pr-eli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to my na dedine zlte listky prakticky nepozname

postarka alebo kurier donesu az k dveram, ak nie je nikto doma, pre istotu sa vrati este raz ked obide cely okruh; ak aj tak nie je nikto doma, necha u hociktorych susedov, v obchode alebo v krcme ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mali sme aj my svojho času doručovateľku, ktorá ked nebol nikto doma, nechala zásielku v našej večierke, to bolo super...suseda, čo má tú večierku, je ochotná a fajn.Lenže aj tí doručovatelia sa menia každú chvíľu a aj povedzme si to rovno, zľahčujú si to, že ani nezazvonia, lebo čo keby náhodou niekto bol doma a musel by ísť hore odniesť to? Pohodlnejšie je rovno nahádzať ľuďom žlté lístočky akože adresát nezastihnutý. A potom že čo je na tej našej pošte vždy ľudí jak nas...no, plno.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

cca o 10:30 mi poštárka hodila do schránky lístok o uloženej zásielke. sadol som do auta, vyrazil na poštu, a na dverách ma vítal nápis: z technických príčin od 10:00 je pošta zatvorená...

skúšam nájsť logiku v tom prečo som sa musel zbytočne prehnať na poštu, a nejak nenachádzam  :O

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov