Skočiť na obsah

Zákony schválnosti


Sniper

Odporúčané príspevky

Aké zákony schválnosti poznáte?

 

Celkom bežný zákon schválnosti platí na autobusových zastávkach:

  • Čakám na môj autobus, všetky idú presne,ale zrovna ten môj mešká!
  • Všetky autobusy sú poloprázdne, ale zrovna ten môj je natrieskaný ako nejaký transport z tretieho sveta
  • Potrebujem ísť do inej časti mesta, autobus ktorým bežne chodievam náhodou ide načas, ale zrovna ten ktorý práve potrebujem výnimočne mešká
Ďalší zákon schválnosti platí na jeseň keď je upršané počasie:
  • Celý týždeň so sebou vláčim dáždnik, ale nekvapne ani raz
  • V piatok sa na to už vykašlem, dáždnik nechám doma a cestou domov zmoknem ako pes
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vždy je rýchlejšia " tá druhá " pokladňa ... rad ide rýchlejšie tam kde ja práve nestojím :lol:

 

zvyčajne si nechávam na veci čas ... ale zrovna keď sa práve náhodou ponáhľam, po oblečení zistím, že na čisto nových pančuškách uteká očko ...

 

telefón zazvoní v nezvyklom čase ... idem sa preraziť, aby som ho zdvihla s nedobrou predtuchou - keď k nemu dobehnem, prestane zvoniť ... alebo sa niekto ozve, že je to omyl ...

 

/ roky rokúce nosím dáždnik v kabelke - minulý rok na jednom jarmoku, ľudí mraky, nechala som kabelku schovanú v aute, aby som ju nemusela v tom nátresku vláčiť, že stačí len peňaženka do ruky ... prešli sme na druhý koniec, dve ulice od auta, keď sa spustil dážď, ale taký, že zo mňa kvapkalo ako z vodníka :) /

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

Poznam.

 

V obchode pred sebou vidim otvorene dve pokladne - pri jednej je rad kratsi, pri druhej dlhsi. Logicky sa postavim do toho kratsieho a absolutne nelogicky to trva ovela dlhsie, pretoze zakon schvalnosti dal, ze prave v mojom kratkom a peknom rade bude jedna nemila panicka, ktora tam bude robit komplikacie.

 

:)

 

Zakon schvalnosti by som o stenu otrieskala - keby sa dalo. VZDY sa mi to stava, ked idem do obchodu nieco kupit. Bud schytam vo svojej rada nejake smradlave a divne individuum - a to tak za mnou, ako i predo mnou - alebo je ta predavacka uno-nuno a vsetko ide ako v lete na sankach :)

 

A aj pri autobusoch... Vzdy idem na bus o dost skor - pre istotu. Ale ten raz, ked sa rozhodnem dat si nacas (pretoze zastavku mam ubohu pol minuto od baraka) sa autobus rozhodne prist skor. Ano, rozhodne, ten ony urcite tusi, ze prave vtedy pridem neskor :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Čo sa týka tých autobusov tak ten prvý zákon by som doplnil:

 

Autobus, na ktorý čakám vždy mešká. Autobus, na ktorý sa ponáhľam, vždy ide skôr takže mi ujde pred nosom.

 

Pred chvíľou pribudol ďalší, pozerám futbal cez net.

 

Na ihrisku sa nič nedeje, akurát jedno mužstvo ide práve kopať rohový kop. Hneď na to sa preruší spojenie. Keď sa spojenie obnoví zisťujem, že z rohu padol gól, ktorý som samozrejme nevidel, lebo ten blbý zákon schválnosti zariadil aby gól padol práve vtedy keď linka nefunguje!

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

dnes to bolo takmer do plaču, ale musela som sa smiať, ináč to nešlo ;)

 

zákony schválnosti fungovali, keď už sa to s..e, tak všetko a poriadne ;)

 

pračka mi dnes zrazu začala púšťať zhora penovú vodu ... pod pračkou a okolo nej bola kopa peny, a myslela by som, že to tečie zo spodu, keď sa zrazu začal točiť bubon, pračka začala žmýchať, a / mám pračku plnenú zhora / pod vrchnákom začala na pár miestach pufkať pena a robiť bublinky ...

 

vysavač, taký ten, čo aj trochu trepe koberec, a zároveň vysáva, - niečo sa mu stalo v hlavici, vysáva, aj trepe, ale vydáva pritom úplne príšerné zvuky, niečo tam zakmitáva či nedrží poriadne, ale to je priam hrozný zvuk ...

 

a na dôvažok som išla niečo uvariť, a v kredenci boli hrnce poukladané tak dômyselne, že dva, ktoré nedávam zvyčajne na seba, boli v sebe ... dokonale, nevedela som ich rozobrať ...

 

pri tom koncerte s pufkaním pračky, potopou v kúpeľni, vrčaním vysavača a zlepených hrncoch som nemala silu nadávať, musela som sa začať rehniť ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

Dopĺňam ďalšie dve, ktoré sa týkajú vlakov:

 

  1. Prídem na stanicu, vidím 4 pokladne, pred každou jeden človek. Náhodne sa postavím pred jednu z nich. Zákon schválnosti zariadil, že samozrejme som sa musel postaviť zrovna pred tú, kde ten predo mnou musí žvaniť a žvaniť, musí sa spýtať hádam na všetky vlakové spojenia v strednej Európe, až som sa nasral a postavil sa pred druhú pokladňu, kde si medzitým ďalší piati ľudia kúpili lístok.
  2. Je jedno či cestujete prvou alebo druhou triedou, vždy si neďaleko od vás sadne rodina s malým uvrešťaným deckom, ktorému furt všetko vadí! Načo sú potom vagóny pre rodičov s deťmi?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
Prídem na stanicu, vidím 4 pokladne, pred každou jeden človek. Náhodne sa postavím pred jednu z nich. Zákon schválnosti zariadil, že samozrejme som sa musel postaviť zrovna pred tú, kde ten predo mnou ....

 

plati bez vynimky aj pre pokladne v obchodoch

- zasadne si vyberies rad, kde vznikne nejaky problem - necitatelny kod tovaru, tecuce mlieko (-> vymena), nefungujuca bankova karta, ten pred tebou plati stravnymi listkami, atd, atd.

 

naposledy overene v sobotu v TESCO v Leviciach :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pokladne su klasika

 

takisto moja ranna dilema..vezmem si slnecne okuliare ci dazdnik...?? ano, viete ako to dopadne...

ak mam tmave nohavice..nikdy sa kavou neoblejem...vcera som mala biele.. :piggee:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ak mam tmave nohavice..nikdy sa kavou neoblejem...vcera som mala biele.. :piggee:

:lol: Tak s týmto máme tiež svoje skúsenosti. nešťastník môj manžel :)  keď oslavoval jeho starší brat 50-tku, doma v záhrade, tak môj manžel v dobrej nálade pri opisovaní futbalového zápasu.. prekotil pohár, ten sa rozbil a manželov  krvácajúci prst zašpinil jeho svetlé nohavice. Manžel sa prezliekal ako nevesta na redovy.

 Posledný piatok oslavoval ďalší švagor 50-tku, doma v záhrade. Zábava gradovala a švagor oslávenec, prekotil pohár s červeným vínom na manželové svetlé nohavice.  :D Švagrina nabehla s dózou so soľou a manželove nohy  sme posypávali soľou, potierali, no to sa nedá ani popísať.. :D my ženy sme zachraňovali nohavice a chlapčiská tomu môjmu nešťastníkovi ešte závideli.. 

manžel nohavice vyzliekol, švagrina mu dala kraťasy jej manžela, boli asi o 2 čísla väčšie :smilieee:  ja som šla do kúpelne zachrániť, čo sa dalo... našťastie, podarilo sa a nohavice sú prichystané k ďalšej vhodnej príležitosti. :smile2:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Priznam sa - neviem o com je rec. Na zastavkach uz necakavam. Ale tie pokladne - ved to sa da vypozorovat. Teda mne sa to nestava. Ja poznam pokladnicky ako su rychle. Z minulosti. Ale aj kde to nepoznam. Na poste( v banke) pridem na postu 3 ci 4 prehriadky,kde to maju robit, dve zenske - pri jednej 4 ludia v rade, pred druhou nikto - som kukal co sa deje - kukam na zensku a ona pod. Predbehol som 4roch.

 

-----------

Vcera pokladnicka - som sa cudoval co tam robi - poznam to dievca. Mala vydat dve centy - mala za sebou nejaku skusenu co ju zaucala vydala 1,02 eura. Povodne som nechcel brat tie dva centy. Sa cudovala,preco jej vraciam euro. ved to mana monitore kolko ma vratit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

plati bez vynimky aj pre pokladne v obchodoch

- zasadne si vyberies rad, kde vznikne nejaky problem - necitatelny kod tovaru, tecuce mlieko (-> vymena), nefungujuca bankova karta, ten pred tebou plati stravnymi listkami, atd, atd.

 

naposledy overene v sobotu v TESCO v Leviciach :D

akoby si mi myšlienkyx čítal. Zásadne do ktorého radu sa postavím, tam musí byť nejaký zádrhel. Niekedy je to nejaký cudzinec, ktorý nerozumie po slovensky a márne mu pokladníčka vysvetľuje, že nie, to nestojí 5,20, ale 5,90 a že mu chýba 70 centov, inokedy dakomu nefunguje karta, poprípade tam príde práve do tej pokladne nejaká kontrola...skrátka furt dačo.

A tiež - a toto sa deje takmer bez výnimky - ked potrebujem kúpiť nejakú vec v obchode, kde som už dlho nebola, a vyberiem sa tam, tak buď je práve v ten deň zatvorené, alebo ten obchod je zrušený a namiesto neho je tam nejaká krčma, banka, herňa a podobne...Keď sa nablind vyberiem k dajakému doktorovi, tak práve vtedy je na dajekej konferencii alebo z nejakého iného dôvodu je neprítomný.

A tak dalej.

A MHD? keď si vytipujem nejaký konkrétny autobus č. XY, ktorý ide o napr. 8:45, tak práve ten ide namiesto 8:45 o 8:49, a ja potom nechytím ďalší spoj, na ktorý potrebujem prestúpiť a ktorý chodí raz za 20 minút.

To s parazólom mi ktovieako žily netrhá, šak nie som z cukru...a teraz naschvál parazól ani nenosím, lebo už by sa zišlo, aby popršalo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 rokmi...

V minulosti som vratil peniaze,preplatok. Pomylila sa predavajuca. Som pozrel do penazenky a mal som tam viac ako pred kupov. Som jej 50 eur vratil. Ja som jej platil 50tkou asi za 36 eur a mi vratila viac(teda vydala  ako by som jej dal 100). Ja  som si to dal do penazenky,resp.si splietla 10 a 50 eurovu bankovku. Dal som si to do penazenky a videl,ze tam viac - rozmyslam,ci ju oem. Vratil som jej to.

 

 

Vcera sa mi to vratilo. Vy ste ten 10  ,nie ja chcem dvanastku. A ze nie ,vam tu minule upadlo 10 euro. Ja o tom neviem. Ale ich predavacka si to vsimla a tato mi ich vratila.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

nosím parazól celý týždeň. Včera som ho nemala. A bolo celkom obstojne, ale chvíľku predtým ako som chcela ísť domov, začalo pršať- a na našej zastávke, pri našej robote, je taká búdka, kde prší na človeka z každej strany a nedá sa pod ňu skryť, lebo je tam lavička. No, tak som zmokla. Ostala som celá :)

 

Nedávno som šla do Krematória na pohreb. Šla som s rezervou, lebo čo keby...ale tá 37 aj tak meškala a musela som od zastávky hore tým kopcom vybehnúť ako som bola, v podpätkových čižmičkách a zimnom kabáte...no mala som dosť. Našťastiesom to tak tak s odretými ušami stihla. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

cez víkend mi odišli uhlíky v jednej karbobrúske, dnes sa rozsypalo ložisko v druhej, v utorok kľakol ventilátor v zváračke - skoro som ju uvaril, než som si to všimol... nie aby sa to posralo všetko naraz, ale pomaly každý deň chodím kupovať náhradné diely. dovolenka, a najazdím autom viac, ako keď chodím do roboty :(

aspoň že si opraviť viem sám...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov