Skočiť na obsah

Nadržiavanie

Odporúčané príspevky

Zverejnené

zdravim vsetkych, hladam na nete nejake informacie o pozitivnom nadrziavani. aby som bol konkretnejsi, tak sa mi jedna o to ci uz nejaky vedci robili taky vyskum, v ktorom sa hodnoti napr. neznamy priemerny obraz od znameho maliara. v prvom pokuse vsetci vedia, ze obraz je od znameho maliara a preto ho respondenti hodnotia vo vseobecnosti kladne aj ked je priemerny. v druhom pokuse sa obraz prezentuje ako dielo neznameho autora a respondenti maju samozrejme opravnene vyhrady a obraz kritizuju. je to samozrejme spojene s vedomim respektu k autoritam a zauzitim zvyklostiam. tento jav sa moze samozrejme vyskytovat vo svojich podobach v roznych formach nasho zivota.

neviete niekto ako sa tento jav vola? a kde by som sa o nom mohol nieco dozvediet?

dakujem

• Odpovedí 3
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• game

2

• monkey

2

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

Najaktívnejšie dni

Zverejnené

snobizmus

definícia snobizmu je predstieranie vznešenosti alebo autentického príjmu estetických kvalít....

a ten prípad, ktorý konkrétne opisuješ, je snobizmus až konformizmus ...

definícia konformizmu je prispôsobivosť, pasívne prijímanie jestvujúceho stavu vecí, prevládajucej mienky, nezdať sa neznalý veci a prevládajúceho prúdu ...

/ konformizmus s konjunktúrou alebo popularitou diela /

pre bezduchú dôležitú "smotánku" žijúcu blazeovane od vernisáže k vernisáži s popíjaním a vzdychaním nad dielami typický jav :lol:

samozrejme na opačnej strane je osobnosť umelca ... do tohto sa už nebudem zamotávať, ale podľa mňa je to snobizmus, konformizmus ...

Zverejnené

dakujem za info. snobizmus by celkom sedel na opisovanu situaciu. niekto mi spominal, ze tento efekt je opisany kvantovou fyzikou ako schrodingerova macka... neviem. pri troche fantazie by sa to dalo akceptovat:)

Zverejnené

fuha, na to treba priveľa fantázie, spojiť to so Schrödingerovou mačkou, ktorá prežíva chudera v stave ani živá ani mŕtva ... hm :lol: :)

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov