Skočiť na obsah

Deti a nočný život

Odporúčané príspevky

Zverejnené

indiana, to je dost brutalne ... toho som sa bal cely cas do 18ky, nastastie mi to oco ani raz nespravil :lol:

inak, uprimne a z vlastnej skusenosti - deti si cesticky najdu a budu sa ozierat inde .. nic sa nezmeni. v meste ma stykovana 13ka aspon sancu, ze si ju niekto vsimne a dievcina sa neudusi vlastnymi zvratkami. pri bytovej party, kde budu vsetci v podobnom stave, nehrozi. ale majitelia diskontov sa potesia, po 9pm v piatok sa im roztocia obrovske zisky na vodke a vine :)

BTW - z Nocnych havranov zo Starej Turej by sa vysudil majland, keby naozaj nejake decko zadrzali. Napriek spolupraci s policiou na to nemaju najmensie pravo.

Zverejnené

Neviem ci takato represia je skutocne najlepsia, v 13 aj hej, ale neskor... neviem. Mas test na marisku, tak radsej vyskusa nieco, na co teste nemas. Proste, ked chlapec chce, tak si cesticku najde. Tu ide o to, aby nechcel...

Ja som pil (a popravde si sem-tam vypijem aj teraz :lol: ) a aj travu som si sem-tam dal.

A s rodicmi som mal a mam rovny vztah, takze som sa nemusel schovavat ked som prisiel kusok pod parou domov (zas, nie v 13 :)), matka to vzdy brala sportovo :)

Ono to sklznutie a prepadnutie drogam je o inych veciach nez obcasnom piti a obcasnej trave. Vsetci ludia co poznam a co prepadli tvrdo drogam, mali kopu inych problemov (hlavne doma). Navyse v mojom okoli je neskutocne malo ludi, co by travu v zivote neskusili, a ti ludia normalne studuju vysky, ci seriozne pracuju. Ziadne trosky ;)

Zverejnené

Možno sa niekomu zdá byť " krutá" takáto kontrola. Snažím sa so synom vychádzať, snažím sa s ním komunikovať, ale dôvera za dôveru a kedže ma v určitých veciach sklamal, musím byť v určitých veciach nekompromisná.

Vieš ja ako rodič tiež nie som povinná donekonečna ustupovať a snažiť sa znovu a znovu uveriť, že to bude naposledy, alebo nikdy...a môj bývalý ( jeho otec ) tiež začal so "sladkým pitivom" a skončil tak, že sa rád vyspí popri ceste, lebo má daleko cestu domov...nechcem aby tak dopadol.

Musím sa snažiť tlmiť agresivitu rozhovormi, lebo občas sa človek bojí aj vlastného dieťaťa, zvlášť ak nemá po vôli a vybíja si zlosť na nábytku alebo inak. Je to ťažké, ak stojí oproti mne a hoci má 13 r., je o hlavu vyšší a o pár kíl ťažší a nevie pochopiť, že mu nebudem dávať peniaze, ako on chce a v akej sume, ale že si ich treba aj zaslúžiť a že ich my zarábame prácou a nie mašinkou na koruny...

Ťažko takéto niečo môžem brať športovo...teraz som rada, že sa odlúčil od starej partie a kámoší sa s kámoškami a snažím sa v ňom prebudiť znovu záujem o šport.

Je ťažké ak sa nevie ani len so sestrou pozhovárať a niekedy sa správa naozaj surovo...na druhej strane viem, že ju má rád ale nevie to prejaviť...

Ľúbim ho, lebo je to moje dieťa, a nečakám, že mi opätuje milé slová ( v tomto veku naozaj nie), ale aj on musí rešpektovať pravidlá v rodine.

Tak ako aj ja, musí vedieť odkiaľ - pokiaľ.

A ja sa mu snažím dať aj lásku, rovnako ako manžel, aby mal dobrý pocit a nechodil domov s odporom.

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

Trošku od veci ale musím: My v Trnave máme veľa barov, v ktorých robia razie na takéto malé detičky. Ale je tu jeden, či dva, d ktorých policajti nechodia? A viete vy prečo? Spolu vlastníkom je jeden človek, ktorý je dosť vysoko postavený v policajnom zbore. Krása, nie?:lol:

Zverejnené

Krása, nie?:lol:

veru, krasa. no policajti su tiez ludia, rovnako ako uradnici, politici,..

Zverejnené

veru, krasa. no policajti su tiez ludia, rovnako ako uradnici, politici,..

Nehádam sa. Ale aspoň deti vedia kam ísť aby nemali doma problémy. :lol:

Zverejnené

Mozno mozem zo strany rodica.

Kedysi davno som citala ze deti sa rodia na svet ciste, nevinne a pravdive. Netreba vychovavat, casto staci len pocuvat. Priklad: "Mami preco si mam dat hrubu bundu? Lebo mi je zima". Alebo? "Ja viem najlepsie kedy ti je zima."

Uz som to tu pisala, mam doma dvoch chlapcov a slecnu. Vek 17, 18 a 20. Dovera dovera dovera a vela vela rozhovorov. Aj ked v tomto veku je rozhovorov menej, menej sa zdrzuju doma. Nikdy som neriesila s kym idu, stacilo povedat kam idu kedy sa vratia, Ci zurka, ci koncert, ci vikend s frajerkou. Jednina podmienka dat vediet ak sa nahodou cas prichodu zmenil.(aby som sa nebala) To iste co sa tyka ucenia a vlastne celeho zivota. Bundy v zime zacinaju chlapci nosit ked je ´-12. Spat chodia ked su unaveni a fakt nechodia spat rano. Vedeli vzdy moj nazor na vec. Teraz im tym niekedy leziem na nervy. Uz od malinka som ich brala vazne a velakrat zistila ze moj nazor nemusi byt ten jediny dobry. Kazdy funguje uplne inak.

Nemusim sa bat chodit z domu na par dni. Jedina vec ktoru maju zakazanu je bordel v spolocnych priestoroch. Vtedy kricim a vyhrazam sa. Ked dlhsie nie som doma dam vediet kedy pridem aby som sa zbytocne nerozculovala. Dohodli sme sa na tom, ked ma parkrat medzi dverami skoro porazilo.

Nechodia domov opity, nemaju potrebu si cosi dokazovat, maju dovolene vsetko co sami uznaju.

Teraz sedia pri mne a pozerame "Lets dance" :-)))) Najstarsi sa pri tom uci do skoly. Take chvilky su ale skor vynimka. Prijemna.

Zverejnené

Vsetci ludia co poznam a co prepadli tvrdo drogam, mali kopu inych problemov (hlavne doma). Navyse v mojom okoli je neskutocne malo ludi, co by travu v zivote neskusili, a ti ludia normalne studuju vysky, ci seriozne pracuju. Ziadne trosky Obrázok

Nereagujem priamo na Darkiho, ale zaujala ma tato pasaz. Pripomenula mi prehlasenia, ktore som casto pocuval od ludi, ktorym som predaval alkohol, a ktori tvrdili, ze to maju pod kontrolou a mozu kedykolvek prestat ... a to aj vtedy, ked cakali rano s traslakom pred dverami kedy otvorim, aby si mohli dat "napravaka".

Urcite su drogy (aj chlast) aj dosledkom nahromadenia problemov a ich nezvladania. Su unikom. Dost ale pochybujem, ze by boli (problemy) jedinym spustacom, nakolko chemicka zavislost sa u tvrdsich drog vytvara po prvych davkach a neplati tam, skusim a potom prestanem, ide mi len o vyskusanie.

Okrem toho, je rovnako rozdiel ak ide o dospeleho jedinca, alebo o maloleteho. Minimalne v sposobe uvazovania a pristupe.

Co sa tyka deti a nocneho zivota, v tomto pripade som tvrdo proti a je, a aj bude to velky problem, kedze represia, zo strany rodicov vyvolava skor len odpor zo strany deti. Ale statistiky ohladom intoxikacii alkoholom a drogami u deti nepustia.

• Pridať bod 1
Zverejnené

elfant, aka je vlastne tvoja profesia, mimochodom?

Zverejnené

historik, informatik, drevorubac, stavebny robotnik, horsky nosic, skladnik, predavac, pokladnik vo velkoobchode, kuric, krcmar, chatar, zasobovac, poistovak, zdravotnik, kopac, revizor MHD, sofer ... a niekolko dalsich

teda ak myslis cim som sa vsetkym zivil :lol:

Zverejnené

Ale je tu jeden, či dva, d ktorých policajti nechodia?

A to su ktoré, nie že by som mal strach že ma policajti vyhodia predsa už som starší ale ma to zaujíma lebo ešte som nemal štastie na raziu v Trnave :lol:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov