Skočiť na obsah

Deti a nočný život

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ja sice patrim k tym co su drzani nakratko, niekedy zial, inokedy chvalabohu :lol: Ale fakt, 16-17 rocni, to prehanate, 13-14 rocni idu v pohode na diskoteku kazdi piatok z ktorej si nic nepamataju, akurat ze videli dake srny a mikulasov od travy co hulili a koniec... Brat ma obdivuje ked ideme s kamoskami stanovat asi 15 metrov od domu... blbe ale co uz my sa zabavit vieme. Zevraj ziadny alkohol, osoby opacneho pohlavia ani nic podobne. Dnes uz rozhovory zial v mode nie su... A rodicia mojich kamosov vacsinou aj vedia ze ich dieta sa oziera, ale nevedia co robit, ci skor nevedia byt tvrdi. Ved rodicia sa pomaly mozu zacat bat svojich deti, moj spoluziak uz vlastnej matke vylepil...

Zverejnené

ja sa niekedy fakt bavim a vravim si ze "tak mu treba" ked vidim ako nejaky dilinko 16rocny, machruje v podniku, snazi sa zaujat nejaku babu, ale miesto toho nasere nejakeho hrubokrkeho :lol: vtedy sa bavim ked dostane jednu dve cez hubu a je rad ze neskoncil s prestrelenymi kolenami

takyto aspon dostanu skolu od zivota a nabuduce su uz kludnejsi :)

Zverejnené

Najhoršie je že dosť ľudí si svoje chyby uvedomí až vtedy keď je neskoro.

Ako asi dopadne 15. ročné decko čo sa v sobotu nad ránom pravidelne vracia domov zhúlené a spité jak prasa?

Zverejnené

Dnes uz rozhovory zial v mode nie su... A rodicia mojich kamosov vacsinou aj vedia ze ich dieta sa oziera, ale nevedia co robit, ci skor nevedia byt tvrdi. Ved rodicia sa pomaly mozu zacat bat svojich deti, moj spoluziak uz vlastnej matke vylepil...

Najhoršie je že dosť ľudí si svoje chyby uvedomí až vtedy keď je neskoro.

toto je presne o tom ...

iste, sú povahy, s ktorými je ťažko pohnúť, deti ťažko vychovávateľné, ale tam sa aspoň teoreticky dá pomôcť ináč, keď je ovšem vôľa ...

rozprávať ... neskutočne dôležité je rozprávať sa

rodič, ktorý si nenájde čas sadnúť si a hovoriť so svojím dieťaťom, pofúkať mu boľačky, vysvetliť, prečo sa veci dejú tak ako sa dejú - a nielen vtedy rozprávať, keď je už neskoro, dovtedy kŕmiť peniazmi a diviť sa, že príde deň, keď matku nafacká vlastný syn - taký rodič nemá veľmi právo diviť sa ...

nielen ten 15 ročný si - možno - uvedomí chyby až keď bude neskoro ... aj rodičia

Zverejnené

Ako asi dopadne 15. ročné decko čo sa v sobotu nad ránom pravidelne vracia domov zhúlené a spité jak prasa?

Myslím, že normálne.V sobotu si trochu oddychnu, v nedelu sa poučia a v pondelok je už integrovane vo vyučovacom procese.

Ja to až tak negativne nevidim. Jednak v triede nikto nie je nuteny "ist prudom", je to iba na zaklade jeho slobodneho rozhodnutia.To, že by z tych ludi vyrastali akisi asociali a banditi si nemyslim, ak ano, tak to je s touto spoločnostou na "slučku" lebo pije vacsina.Ked tak rozmyslam, aspon v mojej triede to plati, že medzi tymi co piju som nasiel hodnotnejsich ludi ako tych co nepiju.Samozrejme to nema nic spoločne s alkoholom.Cast z tych co nepiju su pre mna ludia "hromadneho vyskytu", nemam o nich velku mienku.

Tymto nechcem zovseobecnovat a skatulkovat, uvadzam to iba ako priklad.

Zverejnené

Myslím, že normálne.V sobotu si trochu oddychnu, v nedelu sa poučia a v pondelok je už integrovane vo vyučovacom procese.

Ja to až tak negativne nevidim. Jednak v triede nikto nie je nuteny "ist prudom", je to iba na zaklade jeho slobodneho rozhodnutia.

Samozrejme to nema nic spoločne s alkoholom.Cast z tych co nepiju su pre mna ludia "hromadneho vyskytu", nemam o nich velku mienku.

...

čo budú robiť tí ľudia ešte ďalších nejakých šesťdesiat rokov svojej existencie ?

isteže, decká z rebélie vyrastú, aspoň väčšina z nich, ale nech sa na mňa 13 - 15 ročný nehnevajú, nie sú o nič svetovejší, ani dospelejší, keď budú húliť a slopať do bezvedomia ...

a vie aspoň jeden z nich povedať, prečo to robí ?

netvrdí tu nikto, že z každého bude ľudská troska a masový vrah ... nebude ...

píšeš, že je tu pomaly národný šport, že sa tu proste pije ... áno, to je pravda ...

ale nikto mi tu nevyvráti, že zhulené školopovinné decká, spité pod obraz nie sú vizitkou nejakého zlyhania ... napríklad takého, že rodič sa bojí vlastného spratka ...

a poznám také "elitné" triedy, kde problém ťahu party je takmer neiešiteľný ...

tiež nehovorím, že je to tak všade a vždy, ale wink nie je pre mňa menje človekom, že nepije ...

a ešte viac je pre mňa človekom ten, ktorý pil a prestal ... húlil a prestal - napriek tlaku spoločnosti, kde predsa pije každý ... a kde k dobrému bontónu na diskotéke pomaly patrí húliť a vidieť mikulášov ...

jednoducho si myslím, že sa dá žiť - a žiť naplno - aj bez toho

Zverejnené

game

ale nikto mi tu nevyvráti, že zhulené školopovinné decká, spité pod obraz nie sú vizitkou nejakého zlyhania ... napríklad takého, že rodič sa bojí vlastného spratka ...

Povačšinou im na to rodicia nepridu, samozrejme, ked nepridu domov 4-nožky.

Keby som sa nad tym nezaujato zamyslel, tak si myslim, ide skor o zlyhanie spoločnosti ako rodiny.

O tom, co robi ich syn/dcera v piatok bud nevedia, alebo vedia iba ciastocne.Niektori ten alkohol toleruju, na zaklade toho, že ich dieta ma dobre vysledky v skole a prakticky jediny den kedy "vypne" je ten piatok.

Ak by sme mali hladat pricinu, preco už 13-rocne deti zacinaju pit, tak je to jednoznacne od prebytku volneho casu a nedostatku aktivit.Ak by boli deti integrovane v roznych org. , ktore by im vytvarali program na volny cas, tak by situacia bola ina, ale kedže trhove hospodarstvo je už vsade, tak situacia je taka aka je.

a ešte viac je pre mňa človekom ten, ktorý pil a prestal ... húlil a prestal - napriek tlaku spoločnosti, kde predsa pije každý ... a kde k dobrému bontónu na diskotéke pomaly patrí húliť a vidieť mikulášov ...

Samozrejme, ale ten clovek si zrejme uvedomil dovody, preco ma prestat pit alebo hulit, zrejme to aj prestrelil a prekrocil už "unosnu mieru".Teraz si vybavujem jednotlive situacia kde sa pilo, napr vcera u spolužiaka, alebo minuly tyzden na opekacke.Myslim si, že to bolo na unosnej urovni, nikto sa negrcal ani sa velmi nevalal po zemi, bola proste sranda a dobra atmosfera a tot vsjo, vacsina si len chcela zlepsit naladu, nie sposobit otravu alkoholom.

Alebo vcera, pilo sa, srandovali sme a potom sme si pozreli nejaku komediu a to bolo vsetko.

...Samozrejme, že sa da žit na plno aj bez toho, ale aj obcasne spestrenie vdaku alkoholu by som nevidel až tak kriticky.Zrejme mame odlisne nazory, co je celkom logicke, možno sa tie moje casom zmenie aj to je možne...

Zverejnené

Spýtam sa inak. Súhlasil by si s tým keby tvoje decká (keď vyrastieš, nájdeš si babu, a ktorú budeš schopný oplodniť) chodili v sobotu nad ránom zhúlené a spité zo šenku domov?
Zverejnené

Vedel by som im to tolerovať v určitej miere.Ja prichádzam povačšinou vtedy, ako mam, t.j posledný bus na sídlisko mi ide 23:06 z mesta, peši sa mi veľmi nechce chodit.A ked prídem domov, tak sa s mamou normálne bavím, asi iba 4 krat od septembra zistila, že som pil.

Samozrejme, že na mieste rodiča by mi to nebolo extra po chuti, ale zas nemožem detsko uplne ovladat, musim mu dat aj určitú slobodu a v ramci tej slobody ma potom dieta na vyber, co bude robit

Zverejnené

neviem cim to je, ja som do 18tich nechodil nikam po veceroch po podnikoch, az po 18ke, ako som zmaturoval som zacal, uznavam ze hned vo velkom, mama najprv nebola nadsena, ale zvykla si ked videla ze domov chodim ok

teraz sa ani nepyta co kde ako, zijem si sam ako uznam za vhodne, domov chodim kedy chcem a vsetko je ok

nechapem ako kamarat rovnako stary moze mat mamu ktora mu v tomto veku stale hovori kedy ma dojst domov a caka na neho aj do 4tej rano kym dojde

Zverejnené

Obrien ja hovorím o tom čo by si robil keby ti decko prišlo o tretej alebo štvrtej nad ránom zhúlené a ožraté.

Lebo ja mám na mysli tie decká.

Zverejnené

Axel

Tak by som samozrejme zakrocil, nie vyhražkami, ale snažil by som sa to vyriesit rozhovorimi

Zverejnené

game

Povačšinou im na to rodicia nepridu, samozrejme, ked nepridu domov 4-nožky.

Samozrejme, že na mieste rodiča by mi to nebolo extra po chuti, ale zas nemožem detsko uplne ovladat, musim mu dat aj určitú slobodu a v ramci tej slobody ma potom dieta na vyber, co bude robit

o tomto rozprávam ... viem, že so svojím vekom si blízko k tým deckám, o ktorých je tu reč, samozrejme jednou ranou brániš aj seba, čo je prirodzené ...

že viete oslavovať aj bez toho, aby sa niekto dogrcal a vyváľal v tráve, ok ... je to vaša vec, kým viete, pokiaľ zájsť, dobre ... môžem len zaželať, aby vám to maximálne takto vydržalo ...

hoci ... skutočne to ide aj bez alkoholu ...

viac sa tu - a myslím, že téma bola pôvodne o tom - hovorí o deckách zo základky, ktoré slopú pravidelne každý piatok, húlia, lebo húliť sa patrí, chodia domov v hlbokej noci a v prípade, že majú maminho papuľovania dosť, jej dajú semtam po hube ...

zdá sa, že preháňam ... iste, tebe, keď sa držíš trochu späť, na to len tak neprídu ...

ale nech mi nikto nehovorí, že zhulené sfetované decko, prichádzajúce nad ránom domov s vidinou mikulášov a s vlastnými zvratkami na teniskách ujde pozornosti rodičov ... !

neexistuje, aby rodičia nevedeli, čo ich decko a kde robí ...

nehovorím o permanentnej kontrole, samozrejme, že sa musia postaviť na vlastné a musia sa naučiť žiť ... ale to neznamená, že mi smú takéto veci uniknúť ...

ešte niečo :

Axel

Tak by som samozrejme zakrocil, nie vyhražkami, ale snažil by som sa to vyriesit rozhovormi

vtedy je už dávno neskoro

Zverejnené

game

Ked hovoris už o tych extremoch na ZŠ, tak ano, chyba musi byt už v rodicoch.Je to to iste ako s romskymi detmi, jednak to je vychovou, rodicia svoje dieta prakticky vobec nevychovali a este k tomu nemaju o neho zaujem.Takže dieta sa dostava pod vplyv nejakej skupinky/nieco ako vi filme My deti zo stanice Zoo, ked si videla/ , ktora sa stane doslova jeho rodinou, lebo vo vlastnej rodine oporu nevidi.Uchyluje sa k roznym drogam aj kvoli bezvychodiskovej situacii, ked nema rodinu, strechu nad hlavou a ani jedlo a ten "liek" na vsetky problemy- toulen stoji menej ako jedlo.

Bohužial spoločnost, tieto deti nezaujimaju, nepamatam sa, že by niekto konal, ked vidi 5 rocne dieta s vrecuškom v ruke a bohužial nepamatam sa ani ja, že by som nieco robil.

Zverejnené

game

rodicia si nic nemusia vsimnut, decko prijde neskoro vecer, hodi sa do postele, a rano sa uz ako tak dokaze kontrolovat.... to je pomerne bezny scenar pokial viem

Zverejnené

Decká by vôbec nemali chodiť domov neskoro večer. V dnešnej dobe plnej úchylákov, deviantov a pedofilov je to dosť nebezpečné.

Režim za komunizmu mal aj svetlú stránku: Bolo nemysliteľné aby decká mali takú benevolenciu akú majú dnes. Myslím že to bolo na niečo dobré.

Stačí si otvoriť noviny a nalistovať čiernu kroniku:

- traja mladíci vo veku 15, 15 a 16 rokov okradli 65 ročného dôchodcu.

- dvaja študenti stredného odborného učilišťa vo veku 14 a 16 rokov ulúpili kabelku 45 ročnej žene

- 16 ročný žiak 8 ročníka ZŠ znásilnil 23 ročnú mladú ženu

No kde sme?

Zverejnené

Ak by boli deti integrovane v roznych org. , ktore by im vytvarali program na volny cas, tak by situacia bola ina, ale kedže trhove hospodarstvo je už vsade, tak situacia je taka aka je.

organizacii, ktore vytvaraju detom volny cas, do ktorych sa da zaclenit, je dost

rozdiel je skor v tom, ze viac "in" je flakat sa

nevinila by som z toho trhove hospodarstvo :lol:

podla mna je podstata v tom, ze deti potrebuju a hladaju vzory, ktorymi sa velmi casto stavaju starsi, s alkoholom a cigaretami

a toto je chapane ako cesta, vdaka ktorej sa stat dospelym, "frajerom", snaha zapadnut, uzit si zabavu, ...

vina je aj na rodicoch a na ich vychove

ale snazit sa o vychovu vtedy, ked dieta ma 13 - 16, je neskoro...ma uz vlastnu hlavu

rozhovory nepomozu, zakazy len vyprovokuju u dieteta vzdor...neviem, ..

z velkej casti je to podla mna o tych vzoroch..vzory, ktore dava spolocnost a tiez vychova, ktora bola davana od raneho detstva

• Pred 7 mesiacmi...
Zverejnené

Zaujimal by ma vas nazor na tuto temu, co si myslite o neplnoletych co travia noci na diskotekach a v nocnych baroch??

k tejto otazke ma doviedol vcerajsi vecer ked som bol na jednej diskoteke a musel som odtial odist... vekovy priemer 16-17, deti s poharmi od piva v rukach, chlapci vo vnutri podniku chodili v "kožúškoch" aj ked tam bolo dost teplo, akurat aby boli cool a pod...

co si o tom vy myslite??

Budem sa trochu opakovať.. tiež myslím, že tých 16-17 si prehnal.. dnes už vidím 14 ročné deti v "dobrej nálade"... Tu je ťažko filozofovať, kto má na tom väčší podiel viny - či rodičia, alebo dnešná doba.

Rodičia to tiež nemajú ľahké a mnohokrát si skôr myslím, že za to vôbec nemôžu.. vezmime si dieťa, ktoré má doma prísny režim. Vychádzky do zotmenia, rodičia ho pravidelne kontrolujú (či už telefónom alebo osobne). Takto vychovávané dieťa možno spočiatku bude dodržiavať rodinne pravidlá, ale čím viac obmedzení, tým viac ho bude lákať "sloboda".. plus: môžu sa mu vysmievať rovesníci, ktorí si robia čo chcú.. decko chce zapadnúť, tak sa k nim pridá, bez ohľadu na rodičov.. A rodič nevie, kde spravil chybu.

Na druhej strane, záleží od prostredia, v ktorom je dieťa vychovávané.../z vlastnej skúsenosti,viac-menej: / ak vyrastá v rodine, kde je alkohol tolerovaný, a poprípade mu vo veľkej miere holduje jeden resp. obaja rodičia, tak dieťa sa buď absolútne dištancuje od alkoholu, alebo začne piť zarovno s nimi.

Ja, ako 16-ročná, necítim potrebu zastávať sa svojich rovesníkov. Myslím, že každé dieťa si samo vyberie, čo chce - či bude dodržiavať prísny režim alebo sa radšej hrať na slobodného a každý piatok sa spije pod obraz boží.

Tak čo si vlastne myslím o neplnoletých, čo trávia noci vonku...odsudzujem to.

Btw, mňa mama drží tak nakrátko, že sa bojím pomyslieť na to, čo by spravila, keby som prišla čo len o pár minút neskôr, ako mi kázala, nie ešte v podnapitom stave :lol:

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Celkom ma pobavil titulok istého denníka deň po monitoringu : "O štvrtej popoludní sú krčmy zaplnené deviatakmi. Oslavujú monitoring. " :lol: Ja v deviatej triede som ešte po preliezkach lozila.

Nemám rada takéto podniky, kde je vekový priemer 15 a pol. Ale dnes sa tomu už pomaly ani nedá vyhnúť. A to nechodím do diskotékových pajzlov.

Normálne pýtať si občianku všade by mali a bol by pokoj. Takýto krok by možno na jednej strane znížil podniku návštevnosť neplnoletých a tým zisky. Na strane druhej si myslím, že "vyčistením" by sa zase zvýšila návštevnosť viac objednávajúcich a lepšie platiacich zákazníkov.

Decká majú nehoráznu voľnosť, o tom sa mne ani nesnívalo v ich veku. Prvýkrát som bola legálne vonku dlhšie ako do polnoci až dobrý pol rok po 18.

Zverejnené

Ja zrejme patrím už k tým, čo mali dosť veľkú voľnosť. Moja puberta bola... nooo.. dá sa povedať, že divoká. Pravidelne koncerty, stanovačky, chaty - prespávať niekde resp. vracať sa z koncertu neskoro po polnoci bolo pre mňa normálne. Nie že by som to brala ako že idem a basta :lol: To nie. Vždy som si cenila, že ma naši pustili.

Ale zase nikdy som sa neflákala po baroch a krčmách - len po škole alebo na hodinku večer. Nikdy som tam nepila, to nebolo pre mňa, to by som sa hanbila :)

Teraz ty kokos - keby len večer bolo tých krpcov všade jak maku. To už som si zvykla, ani ich nevnímam, asi ako kedysi bieli nevnímali svojich černošských sluhov :) Lenže ešte aj keď sa idem niekedy vyliať zo scholy, vidím jak pred istým nemenovaným podnikom čakajú na otvorenie húfy malých metlákov a hip-hoperov. Šak tie deti majú tak 12-15 rokov.

Jasné, mladosť si máme užiť, ale hento je už podľa mňa moc, byť vedúcou alebo čašníčkou v takomto podniku, všetkých ich vykopem von.

Čiže nepáči sa mi to. Páčilo sa mi, že aj keď aj my sme sa flákali, väčšinou sme hrali futbal, kecali na lavičkách, jedli tyčinky a pili kofolu. No čo už. Ja neviem, čo sa to deje. Šak vidím aj na svojom bratovi.

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

o pripravovanom zákone, podľa ktorého

Neplnoletí nesmú piť alkohol

ste čo to isto zachytili

mňa najviac z neho zaujalo toto

Do novely vládnych poslankýň sa podarilo zasiahnuť aj poslancovi opozičnej SMK Józsefovi Berényimu. Na jeho návrh parlament schválil, aby deti do 15 rokov mohli byť v baroch či na diskotékach, kde sa predáva alkohol, po deviatej hodine večer len v sprievode rodičov.

Zverejnené

Uz by s tym mhli nieco spravit, kto sa ma na tie 14 rocne pipinky pozerat.

Inak tomassi ty si ber pre istotu obciansky bo teba by tiez mohli povazovat za dieta :lol:

Zverejnené

konecne , ked made in USA, tak so vsetkym , stupnu pocty zurov a bude sa chlontat tak ci tak , len nie na verejnych miestach..... :lol:

Zverejnené

Inak tomassi ty si ber pre istotu obciansky bo teba by tiez mohli povazovat za dieta :lol:

obciansky si bravam, iba ked sa oholim

zarasteneho sa ma ani vo fortune nepytaju ci mam 18

Zverejnené

tak pridám sa aj ja. Mám syna 13 r., ktorý môže von cez týždeň max do 19.30-20h a cez víkend do 21h.

Na to aby sa stihli mladí opiť stačí aj táto doba, pretože v našom mestskom parku bola už pár krát razia, kde soplákov naháňali mestskí policajti a pár si museli vyzdvihnúť rodičia na polícii. Našťastie ja som takú hanbu nezažila, ale náš mladý tiež 2x ked sa mi nezdal dala som mu fúkať ( detekč. trubičky ) a nafúkal...potom som si kúpila za 1520,-sk detektor hladiny alkoholu v dychu a mladý si vybral radšej neskúšať piť, ako mať zaracha.

Fúka každý deň - pre istotu.

Dokonca som sa zabezpečila aj testom pre marihuanu ( je to ako pri tehotenskom teste, výsledky do 5 min ) chvalabohu negatívne. Som tá najhoršia matka na svete, čo už, rozkmotrila som ho s jeho bývalou partiou, kde traja hulili marišu a po víkendoch popíjajú...je to des vidieť tých mladých ako sa nudia, vyslovene hnijú v parku na lavičkách...možno raz pochopí, že mu nechcem zle...:lol:

V Starej Turej to rodičia kontrolujú ( aj podniky ) tak, že v spolupráci s mestskou políciou utvorili z rodičov hliadky Nočné havrany a a pochôdzkami od 23h do rána monitorujú ulice a mladých.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov