Skočiť na obsah

Prípad "Pollák"


Sniper

Odporúčané príspevky

  • Odpovedí 10
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • game

    4

  • Sniper

    3

  • Andulqa

    2

  • bad_guy

    1

Top prispievatelia v tejto téme

o toho ide

 

kedysi tá historka začínala tým, že nezaplatil splátku za televízor a za to má ísť sedieť ...

vdovec, päť detí, vyvolalo to búrku a vlnu protestov, dokonca nejaký podnikateľ to chcel za neho zaplatiť ...

potom zostalo ticho

teraz to vytiahli nanovo, asi už má nastúpiť do basy ? a vysvitá, že to nie je len splátka za tv, ale sexuálne obťažovanie nejakej 14 ročnej dievčiny a neviem čo ešte ...

ale ako tak pozerám celú tú spoločnosť, no neviem ...

čert sa v nich vyzná

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak to je niečo iné. Keď niekto raz poruší zákon a dostane milosť tak to je OK. Ale ak zákon poruší aj druhý krát tak tam už tolerancia končí. Ale tých detí mi bolo aj tak ľúto.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na tento článok nebol copyright :

 

Stanovisko Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky

23. január 2007

 

Vzhľadom na rozsiahlu medializáciu neudelenia milosti odsúdenému Viktorovi Pollákovi, Kancelária prezidenta SR vydáva toto stanovisko:

 

Udelenie milosti je výlučným oprávnením hlavy štátu, ktoré mu vyplýva z článku 102 ods. l písm. j.) Ústavy Slovenskej republiky. O udelení alebo neudelení milosti prezident republiky rozhoduje podľa vlastnej úvahy a presvedčenia. Keďže každý prípad odsúdeného, ktorý žiada o milosť je iný, treba ho posudzovať a rozhodovať o ňom individuálne. Tak urobil prezident republiky aj v prípade odsúdeného Viktora Polláka. Žiaľ, viacročná prax potvrdila, že nie každé dobrodenie, ktoré prezident republiky preukáže svojím rozhodnutím sa vo verejnosti stretne s adekvátnou odozvou, resp. konaním samotného odsúdeného.

V prípade odsúdeného Polláka preukázal prezident republiky svoje dobrodenie tým, že práve vzhľadom na jeho ťažkú životnú situáciu mu v septembri 2005 odložil nástup výkonu trestu a to vo výmere v jednom prípade 18 a v druhom 6 mesiacov. Čiže celkovo mal už v tomto období nastúpiť trest 24 mesiacov. Práve z dôvodu, že prezident republiky si chcel objektívne preveriť všetky okolnosti prípadu ohľadom odsúdeného Polláka tento trest odložil, až do konečného rozhodnutia o žiadosti o milosť.

Medzi kritériá posudzovania žiadosti o milosť patrí aj predchádzajúca bezúhonnosť odsúdeného, závažnosť spáchaných trestných činov, okolnosti za akých boli trestné činy spáchané, povesť v mieste bydliska a iné.

 

V rámci prešetrovania žiadosti o milosť KP SR zistila, že doteraz bol ods. Pollák celkom 7-krát súdne trestaný a to:

- rok 1995 pre podvod (odsúdenie už bolo zahladené )

- rok 1996 pre marenie výkonu úradného rozhodnutia

- rok 1997 pre falšovanie a pozmeňovanie úradnej pečate a listiny

(odsúdenie už bolo zahladené)

- rok 2004 pre sexuálne zneužívanie

- rok 2004 pre podvod

- rok 2004 pre podvod a marenie výkonu úradného rozhodnutia

- rok 2006 pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia

 

Podstatnou skutočnosť pre rozhodnutie prezidenta bol fakt, že odsúdený Pollák, práve v období, keď mal odložený prezidentom republiky výkon trestu odňatia slobody, opätovne páchal trestnú činnosť, za ktorú bol uznaný vinným dňa 23.11.2006.

Počas celého tohto obdobia sa snažil vyhnúť výkonu trestu odôvodňujúc to starostlivosťou o deti, čo sa snažil čo najviac medializovať a tak ovplyvňovať verejnosť.

 

V súčasnosti má nastúpiť výkon trestu, ktorý mal odložený prezidentom republiky a to pre dve odsúdenia v celkovej výmere 24 mesiacov /pre dva skutky za podvod a marenie výkonu úradného rozhodnutia/. Odsúdený sa snaží celú situácia zľahčiť a ovplyvňovať mienku tým, že ide do výkonu trestu iba kvôli „televízoru“. Podvodu sa však dopustil aj predtým, keď v roku 2003 predložil falošné potvrdenie o výške príjmu pri žiadosti o poskytnutie úveru, za čo si teraz bude odpykávať 6 mesačný trest odňatia slobody, ktorý mu bol predtým podmienečne odložený.

Prezident republiky zvažoval pri svojom rozhodnutí aj ťaživú rodinnú situáciu odsúdeného a starostlivosť o 5 detí, nemohol však nezohľadniť všetky okolnosti prípadu a samotnú osobu páchateľa, najmä vzhľadom na jeho predchádzajúce odsúdenia a zneužitie rozhodnutia prezidenta o odklade výkonu trestu. Dôležitou skutočnosť pri rozhodovaní bolo, že ani minister spravodlivosti udelenie milosti odsúdenému neodporučil.

 

Marek Trubač

hovorca prezidenta SR

 

 

 

isteže tie deti lipnú na otcovi, a je viac než možné, že on ich má rád

nič to nemení na skutočnosti, že je to kriminálnik / keby tam nebolo to skutočné či domnelé sexuálne zneužitie, tak je to drobný podvodníček ... / , snažil sa pôsobiť cez tv na city a vyhnúť sa base .... nie je čistý, ani nikdy nebol ...

mať 5 detí - keby nevedel zohnať prácu a to by zmedializoval, nabetón by uspel ...

takto si to utajovaním svojej minulosti poserinkal ...

áno, úbohé deti ... deti vyrábať vedel ...

no nič, zrejme som už hnusná ... :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Game...ale tie deti nevyrabal sam ze? :lol:

 

mne je luto tych deti, ale ja mat tolko deti a nemam muza, tak urcite by som nerobila tolko priestupkov co on, sak myslel pri tom vobec na ne? :) ale som rada ze sa o nich postara ich teta a nemusia ist do toho domova (teda aspon dufam ze nepojdu) predsa len je to takto lepsie...

 

inak mne sa mari ze tne Pollak bol raz v Srdcovych zalezitostiach, tak pred 3-4 rokmi...alebo to bola ina relacia? nepamatam si to celkom, len viem ze na to chodili uputavky na markize :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

iste, tie deti nevyrábal sám - len si neviem dosť dobre predstaviť, že by vôbec akceptoval niečo ako antikoncepciu, obávam sa, že priveľmi tá jeho žena vyskakovať nemohla .... z toho vyplýva odpoveď na druhú otázku - nie, nemyslel ani na ženu, ani deti, je to úbohý malý podvodníček, ktorý strčil pred kameru svoje deti, aby nemusel do basy ...

 

btw. to mi pripomína, je už tam ? akosi to okolo neho utíchlo ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov