Sniper Zverejnené 31. Január, 2007 Autor Zverejnené 31. Január, 2007 Morfea som včera opäť blokol (zatiaľ) a aj Slurp (čo je bot Yahoo!) preto mi je divné že sem stále leze :lol: Skúsim ich odblokovať. Keby zaťažili server že to začne padať tak hláste.
chorche Zverejnené 1. Február, 2007 Zverejnené 1. Február, 2007 Axel, chcel si referencie o vypadkoch, tak tu ho mas, uz asi 15 minut foru totalne harasi....
game Zverejnené 1. Február, 2007 Zverejnené 1. Február, 2007 už je to v poriadku - chyba je u providera, nastáva to zatiaľ večer, trvá to pár minút. edit: mne to vyhodilo dokopy 2x behom 10 minút , tak sorry
chorche Zverejnené 1. Február, 2007 Zverejnené 1. Február, 2007 Ak nazyvas niekolkymi minutami takych 40 minut, v poriadku, z celkoveho dna je to malo, ale pre mna osobne je to prave vecer vela....
RoSo Zverejnené 1. Február, 2007 Zverejnené 1. Február, 2007 No, ako keby to niekto zariekol, vyhodilo ma to pred 5 minutami.
Sniper Zverejnené 1. Február, 2007 Autor Zverejnené 1. Február, 2007 Pingol som freespace.sk, zo 100 meraní priemer bol 22 ms čo môcť považovať za dobrý výsledok. Spojenie so serverom je dobré, problém je priamo so serverom - nedostatočný výkon. Tieto isté problémy má skoro každá web stránka resp. fórum podobného razenia ako my, ktorá hostuje u rovnakého providera. Chyba je u providera, ktorý sa vyhovára podobnými výrokmi: Dobry den, dolu uvedene hlasenie sa vypise v pripade, ak sa na serveri pre Vasu domenu aktivuje automaticka ochrana pred pretazovanim servera. Ochrana je aktivna do 10 min. a potom je znova web pristupny. To je sposobene tym, ze sa zvysili systemove naroky na Vasu prezentaciu a prezentacia presahuje systemove naroky 300 beznych priemernych prezentacii. Zvysene naroky na system mozu sposobovat zbytocne beziace skripty (napr. vlastna statistika pristupov s resolvovanim hostov a pod.), zle odladene php-skripty (zacyklovanie, nezmyselne sql dotazy, zla optimalizacia tabuliek a pod.) alebo to moze byt sposobene zvysenou navstevnostou .Tento text majú uložený a kopíruju to každému kto sa im sťažuje na výpadky typu Aplikácia prekročila pridelený limit bla bla Stačí si nechať v Googli vyhľadať túto frázu. Ak sa to technicky nevyrieši tak riešením bude prechod na iné servery (aj za drahšiu cenu čo by mi nevadilo), predplatené poplatky za webhosting budem samozrejme žiadať vrátiť, inak si ich začnem vymáhať aj súdnou cestou. O zmene webhostingu som už hovoril, členovia fóra neprejavili o to žiadny záujem takže momentálne sa situácia nemení. Keď nastane výpadok tak stačí počkať nejaké 1-3 minúty, potom je to OK. Ak nazyvas niekolkymi minutami takych 40 minut, v poriadku, z celkoveho dna je to malo, ale pre mna osobne je to prave vecer vela....40 minútový výpadok sme tu ešte nikdy nemali.
chorche Zverejnené 1. Február, 2007 Zverejnené 1. Február, 2007 No, fakt je to stabilne, myslim, zesi este uzijeme srandy.
Sniper Zverejnené 1. Február, 2007 Autor Zverejnené 1. Február, 2007 Inde bývajú väčšie výpadky. Mám s tým veľmi bohaté skúsenosti. Tu keď vypadnú stránky 2-3x za večer na 2-3 minúty sa dá prežiť (ale tolerovať to nebudem keďže chyba je u providera, ktorý týmto porušuje zmluvné podmienky). Najlepšie riešenie by bol dedikovaný server, ale ceny pod 1000 Sk mesačne sa sotva nájdu. A kto by to platil ešte :lol:
game Zverejnené 1. Február, 2007 Zverejnené 1. Február, 2007 ešte jedna vec k zbytočnému kuvikaniu a poznámkam, chorche : písalo sa tu v nejednom príspevku, ako to funguje, pred tebou veľkými písmenami napísal Axel že je chyba u providera, že je to zistené, že je to tak... ja ti píšem, že to vyhadzuje na chvíľu, maximum na pár minút ... občas niekoľkokrát na pár minút a naučili sme sa s tým žiť, lebo to nie sú dlhé výpadky a dokáže s tým každý existovať ... dúfam že keď s tým máš taký veľký problém, prispeješ na nový server ... veď tých pár minút sa nedá prekúsnuť a ideme si užiť srandy edit: 2.2. u mňa jeden výpadok okolo 22:45... po informáciách od LEGa a Ajka boli zrejme dva krátke výpadky v priebehu pol hodiny - cca 22:20 a 22:45
Sniper Zverejnené 3. Február, 2007 Autor Zverejnené 3. Február, 2007 S providerom sa ešte o tom porozprávam, budem žiadať viac výkonu pre tento web, inak je to na smiech keď je tu 25 ľudí tak už to vypisuje že aplikácia prekročila povolený limit, ak sa to nevyrieši tak sa to bude riešiť odchodom na iné servery (iného providera).
weirdo Zverejnené 5. Február, 2007 Zverejnené 5. Február, 2007 uz zas ... axel, kopni ich kamsi, sak to je o nicom.
Sniper Zverejnené 5. Február, 2007 Autor Zverejnené 5. Február, 2007 Ja s tým nič neurobím, provider nie je ochotný s tým tiež nič robiť. Iná alternatíva nie je.
Sniper Zverejnené 6. Február, 2007 Autor Zverejnené 6. Február, 2007 Včerajšie večerné výpadky dávam do súvislosti s veľkým nárastom návštevnosti. Ako vidieť v tomto príspevku, obrázok za Február, tak včera (5.2.2007) tak návštev bolo 1460, čo je oproti posledným dňom (kedy to išlo relatívne normálne) takmer extrémny nárast. Takáto vysoká návštevnosť bola prekonaná iba v polovici októbra 2006, keď sa tu Yahoo nevedel vpratať do kože. Návštevnosť zdvíhajú najmä boti, podieľajú sa na nej asi 70% ak nie viac. Riešenie je botov obmedziť, ako, na to musím ešte prísť. Obmedziť ich cez robots.txt nemusí byť riešenie. Hoci môžem do robots.txt zapísať: User-agent: * Disallow: /forums/Ale niektorí to nemusia rešpektovať (tí horší) a tým lepším (ako Google a spol.) zakázať prístup do zložky forums sa mi nezdá ako ideálne riešenie. Agresívnych botov ako napr. holmes (Morfeo.cz) v súčasnosti blokujem cez RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^holmes [OR] takže Morfeo.cz pri návšteve fóra dostane 403 Forbidden, ale ani to nie je šťastné riešenie. Zabanovať svoje stránky pred vyhľadávačmi väčšinou robia iba samovrahovia. Toto sa bude ešte dlho riešiť. Musím sa spoliehať len na seba.
chorche Zverejnené 7. Február, 2007 Zverejnené 7. Február, 2007 game: Ked aj je to u providera, tak to nie su 2-3 vypadky na 2-3 minuty, ale jeden suvislejsi vypadok na dost dlhu dobu, take mam skusenosti. :lol:
game Zverejnené 7. Február, 2007 Zverejnené 7. Február, 2007 chorche : to sú dosť zvláštne skúsenosti, nikto iný ich s týmto typom výpadkov / domnelé alebo skutočné preťaženie servera / nemá. btw. dnes zatiaľ nebol ani jeden, prečítaj si vyššie Axelove opatrenia, hm ?
chorche Zverejnené 7. Február, 2007 Zverejnené 7. Február, 2007 Taketo veci si nepotrebujem vymyslat! Aj dnes to raz drblo. Takmer presne o 21:00....
game Zverejnené 7. Február, 2007 Zverejnené 7. Február, 2007 a trvalo to 40 minút ? dnes to prvýkrát vypadlo o 20:56 a pár sekúnd a naskočilo 20:59 - pár sekúnd pred 21:00 čiže to trvalo cca tri a pol minuty, čo je ďaleko viac, než zvyčajne. mám jednu prosbu : vieme, že to robí, riešime to, a riešime to intenzívne, viac, než si vieš predstaviť. viem o tom, už to nerozoberaj. ok ? díky moc.
Sniper Zverejnené 10. Február, 2007 Autor Zverejnené 10. Február, 2007 Neviem ako vy ale ja za posledné 2 dni som nezaznamenal žiadne výpadky. Aj preto som nastavenia Fóra dal do starých koľají. Ak by nejaké výpadky nastali tak hláste.Alternatívny provider je pripravený zobrať nás na svoj server, takže v prípade veľkých výpadkov už by som asi neváhal.
Ignatius Zverejnené 11. Február, 2007 Zverejnené 11. Február, 2007 Mne tesne pred ôsmou, tak som kukol Prison Brejka a teraz pokračujem v čítaní...
Sniper Zverejnené 11. Február, 2007 Autor Zverejnené 11. Február, 2007 Pravdepodobne dôjde k zmene serveru (providera). Súčasný provider má nejaké záhadné technické problémy, nie sme jediní komu tu pri nízkej návštevnosti padá server.
phersu Zverejnené 11. Február, 2007 Zverejnené 11. Február, 2007 Za túto polhodinku ma to už zasa vyhodilo ale tri razy
Sniper Zverejnené 11. Február, 2007 Autor Zverejnené 11. Február, 2007 Aj mne to dnes večer ide dosť zle. Akonáhle je tu viac ľudí tak to padá.Mrzí ma že hosting je zaplatený na celý rok, inak by som už dávno neváhal.
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 14. Február, 2007 Zverejnené 14. Február, 2007 no neviem co sa tam prave deje, ale myslim, ze dnes je to snad v najhorsom stave za poslednych niekolko dni.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz