Skočiť na obsah

Rally DAKAR (po 2008 - dúfajme, že nie posledný)


tomassi

Odporúčané príspevky

  • Odpovedí 18
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • tomassi

    7

  • chorche

    4

  • tiborco

    3

  • aljak63

    2

Top prispievatelia v tejto téme

Je to INE dobrodruzstvo! F1 ani iny extrem sa nechyta! Byt 15 dni v pusti minimalne) a znasat utrapy terenu, ktory je casto zradny.... Organizacia je dobra, ale tu a tam sa pritrafi nejake nestastie. Smolu mal ten chlap, co ho Katrinak nasiel. Kazdeho je skoda....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem kto alebo čo za to môže, ale z rozhovoru s Ivanom Jakešom čo bol na TA3 som vyrozumel, že organizátori vraveli, že Juhoafrický Jazdec niekde blúdil a preto ho nemohli lokalizovať zabrániť trágédii, ale podľa Jakeša tomu tak vôbec nebolo

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...

Tak,dúfam,že sa táto téma teraz rozprúdi,pretože zajtra začína Dakar 2008,už 30.ročník :lol:

Aj tento rok štartuje Jaro Katriňák,ktorý bol minulý rok 9. a tento rok má nový stroj KTM 690,ktorý je ľahší a mal by byť rýchlejší...no uvidí sa :)

Dúfam,že medzi autami opäť vyhrá Mitsubishi(to je jedno,ktorý jazdec,len nech je to táto značka) :)  a medzi kamiónmi Kamaz...teda konkrétne Čagin,ktorý minulý rok nečakane ako najväčší favorit vypadol ;) ,teda samozrejme ak ide i tento rok ;) ...link nedám na mnohých stránkach sa o Dakare teraz píše,takže info je ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

RALLY DAKAR 2008 ZRUŠILI !!!

 

LISABON - Deň pred očakávaným sobotňajším štartom Rely Dakar 2008 zažili jeho účastníci totálny šok. Usporiadatelia jubilejného 30. ročníka najväčšieho púštneho dobrodružstva sa rozhodli v dôsledku bezpečnostných rizík súvisiacich najmä s pobytom konvoja na území Mauritánie podujatie zrušiť. Jóbovu zvesť, ktorú ako prvý vyslovil redaktor Francúzskej televízie Daniel Bilalian, potvrdili neskôr po 12.00 h SEČ aj organizátori z The Amaury Sport Organisation (ASO).

 

"Po viacerých konzultáciách s francúzskou vládou a akceptovaní ich odporúčaní, sa usporiadatelia 30. ročníka Rely Dakar rozhodli toto podujatie, ktoré sa malo konať od 5. do 20. januára, úplne zrušiť," píše sa v oficiálnom vyjadrení ASO.

 

Šokujúcu informáciu sa už postupne začali dozvedať aj členovia jednotlivých tímov, vrátane slovenského. Zastihla ich doslova v hodine dvanástej, pri technickom preberaní vozidiel. "Pri preberaní sme zatiaľ nič také ako zrušenie pretekov nezaznamenali. Hovorí sa síce o tejto možnosti, ale zatiaľ normálne prebehla prebierka motoriek a teraz sa odovzdávajú automobily," informoval agentúru SITA krátko po 12.00 h SEČ manažér Environ servis Moto Team-u Andrej Žipaj.

 

O necelú polhodinu mal však v hlase už smutnejší tón. "Môžem sa priznať, že som úplne hotový. Oficiálne stále o ničom nevieme, ale ak sa to potvrdí, je to katastrofa. Celoročná príprava vyjde za pár minút nazmar. Spoločne s Rusmi, Čechmi a Američanmi čakáme, čo sa dozvedia jazdci na práve zvolanom brífingu. Múdrejší budeme o niekoľko minút."

 

Krátko po 13.00 h sa všetky správy potvrdili a aj členovia slovenskej výpravy už vedeli, že tentoraz sa Dakar skončil skôr, ako sa vôbec začal. "Už nám to oznámili oficiálne. Je to strašné, každý plače. Ani sa to nedá opísať, ako sa cítime a aká atmosféra tu vládne," prezradil A. Žipaj. "Aj pre mňa je to obrovská rana. Musím priznať, že tu všetci sedíme so slzami v očiach a prehodnocujeme celoročnú prípravu," doplnil manažéra najskúsenejší slovenský jazdec Jaroslav Katriňák.

 

Jedno z najsledovanejších motoristických podujatí na svete sa malo začať už v sobotu 5. januára v metropole Portugalska. Hlavným problémom, ktorý "pochoval" tohtoročný Dakar, bol plánovaný prechod pretekárskeho konvoja územím Mauritánie, kde údajne hrozili teroristické útoky. Kampaň proti pretekom podporila aj francúzska vláda, ktorá svojim občanom odporučila necestovať do Mauritánie. Upozornenie bolo iniciované zastrelením štyroch francúzskych turistov v tejto africkej krajine. Tragická udalosť sa odohrala 24. decembra 2007 a podľa zatiaľ neoverených správ mala jej organizátorom byť islamská teroristická sieť al-Kájda. Preteky mali viesť územím Mauritánie od 11. 1. do 19. 1.

 

Zdroj: SITA

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je veľmi smutné že islamský radikalizmus ohrozuje už aj športové podujatia. A to je len začiatok. Ktovie čo bude v budúcnosti keď terorizmus sa začne týkať aj priamo nás.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je veľmi smutné že islamský radikalizmus ohrozuje už aj športové podujatia. A to je len začiatok. Ktovie čo bude v budúcnosti keď terorizmus sa začne týkať aj priamo nás.

Veru,máš plnú pravdu :lol: Bohužial je to tak...

Posledné roky som vždy kukal Dakar a práve tento jubilejný 30.ročník je zrušený...cez Mauritániu malo viesť 8 či 9. etáp...a 8.-9. etáp vynechať je už dosť...to len tak nejde odkloniť a hocikde v púšti ísť...

 

Ach som ale naštvaný!! :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Info!

 

Dakar 2009 sa uskutoční v Argentíne a Čile,trasa bude dlhá zhruba 9000 km....

Určite sú tam náročné trasy a nádherná príroda...ale predsa....už to nebude ten Dakra,ktorý sa šiel po Afrike...už aj ten názov bude tak od veci budúci rok "Dakar 2009"...ale verím,že museli nájsť nejakú náhradu a táto je asi najlepšia....žial,to všetko kvôli ľudkému zlu...myslím najmä tých teroristov :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vraj aj tetno rok mala byť nejaká náhrada

sa mi zdá, že Petrohrad - Peking

 

aspom niečo, ale jasné, že to nebude už ono

to ako keby sa Tour de France, Vuelta, Giro d'Italia jaydili niekde v Brazílii, USA, Kanade

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

takže tú náhadu skutočne máme

Rely Transorientale Petrohrad - Peking

a nás môže tešiť viac než dosť, pretože

Poradie po 10 etapách - motocykle:

1. Jaroslav Katriňák (SR/KTM) 16:19:42 h,

2. Pal Anders Ullevalsetter (Nór./KTM) 16:48:15 (penalizácia 20 minút),

3. Alexej Kolymycyn (Rus./KTM) 17:46:23.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Taketo alternativne umele nahrady Rally Dakar sa mi nejako vobec nepozdavaju ... proste Dakar je Dakar, a taketo nieco nikdy nedosiahne kvalit ako ma prave popularna dakarska rally! Samozrejme ze lepsie ako nic, ale aj tak sa na tejto Transorientale nezisla svetova spicka a myslim ze ani na buducorocnej "dakarskej" rally argenitna+chile to nebude absolutna spicka ako byva na original Dakar uz dobrym zvykom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...
Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov