Skočiť na obsah

Etiketa

Sniper

Odporúčané príspevky

Zverejnené

niekedy sa podari aj male aj velke foopa , skrat a uz to ide , a etiketa je niekde v nezname... mam s tym svoje skusenosti, ale nastastie tych skratov bolo iba niekolko a vsetky si dobre pamatam...

Zverejnené

vobec ma to u teba neprekvapuje :lol:

lego ked niekto soferuje tak ma aj logicky dovod odmietat pripitky... ak nesoferujem pripijem si ak nenaleju nejaky humus, ale 99% pripadov som sofer

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

vrátim sa trošku dozadu.

v spolocnosti dvoch ludi plati, ze ten kto je spolocensky nizsie postaveny, resp menej dolezity/ menej vyznamny/ proste nieco menej - ten ide po pravej ruke toho, ktory je vyssie postaveny / dolezitejsi / skratka nieco viac.

vo vzťahu žena muž platí že muž chodí po pravej strane.

platí to z minulosti keď musel mať muž dámu po ľavej strane aby keď ich niekto napadne mohol ju hneď ľavou rukou kryť a pravou tasiť šablu. Aspoň ja to takto poznám.

V mojom vzťahu ak niekam ideme tak ja sedím väčšinou vľavo pretože šoférujem :lol:

osobne nemám žiaden blbý dvôvod. čo som len tak počul bolo bojím sa že by som ťa nedokázal uživiť

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Znalosť najzákladnejších princípov etikety by mal ovládať každý svojprávny občan naších zemepisných šírok.

Iná vec je,ak sa niekto pohybuje vo vyšších kruhoch.Ak sa tam strápni,tak to je horšie.

Dôležité ale podľa mňa je,aby niekto,kto má zmáknutú najvyššiu formu etikety,ňou neohuroval svoje bežné okolie..... to by bolo hádam trápnejšie ako vyššieuvedený trapas.

Ja mám kolegu a ten ma privádza do pomykova s jedným svojim zvykom.Keď sa stretneme po prvý krát v ten deň,tak si podáme ruky.Na tom by nebolo nič divného.Horšie je,keď príde za mnou a ja akurát desiatujem.Som v najlepšom a on mi podáva svoju ruku.Neviem,čo s tou rukou pred tým robil,kde bol,čo v nej držal,ale je mi to proste nepríjemné a po jeho odchode si idem umyť ruky,až potom pokračujem v jedle.Neviem,čo hovorí na takúto situáciu oficiálna etiketa,ale moja osobná etiketa,hovorí,že... :lol: :)

Zverejnené

nio musim oponovat- chodim teraz na tanecny a ucia nas tam aj etiketu spolocensku, a pravda je taka , ze zena je vzdy na pravej strane muza

Zverejnené

si neviem predstavit ze by som sa buchty drzal lavou rukou

Zverejnené

si neviem predstavit ze by som sa buchty drzal lavou rukou

buchty sa nedržia, buchty sa jedia :lol:
Zverejnené

túto tému by si mal preštudovať tomassi bo on pozna iba etiketu z piva :lol:

Zverejnené

veľmi pekný odpis,

no má jedinú chybičku, že som ho už cez týždeň použil JA na teba

teší ma však, že som pre Teba vzorom :lol:

Zverejnené

jednu hlášku tvoju použijem a už sa tu vychvaluje za to ty tu po celom fore pises moje na to neupozornujes :lol: a vzor :) taky sociopat mi nemoze byt prikladom a este k tomu ked fandis arsenalu

Zverejnené

dobre pán vykrádač hrobov

presuňme sa na ICQ, nech si tu nerobíš hanbu :lol:

Zverejnené

hanbu si tu robíš akurát tak ty pán trpazličí sociopat :lol:

Zverejnené

pekne sa ukazujete, páni moderátori, len čo je pravda, pekne, najmä v téme ETIKETA

ale aspoň ostatní forumáci vidia, s akými exotmi ja musím bývať :lol: :)

Zverejnené

tichučko tichučko moc nevyskakuj :lol: a drž sa témy a nie nás tu buzerovať :) :)

Zverejnené

to takychto moderatorov tu mame respektovat? ts ts ts :lol: :) :)

Zverejnené

A čo považujete za najhoršie porušenie etiky ?

Ja osobne ak niekto,s kým sa rozprávam sa začne škriabať v zadku - to je pre mňa vrchol nechutnosti :lol:

Zverejnené

A. Neschopnost pozdravit.

B. Ked sa v spolocnosti pri reci niekto otoci ostatnym chrbtom a bavi sa s dalsou osobou.

C. A kusok jesitnosti :lol: Ked sa v restauracii zenie chlap ku stolu a lopne si na zadok predo mnou

Zverejnené

..ak niekto,s kým sa rozprávam sa začne škriabať v zadku..

:lol: :)

máš pravdu, chrust. to je naozaj silné kafe. :-)

väčšinu svojho času trávim v prostredí, v ktorom sa príliš nehľadí na dôsledné dodržiavanie spoločenských pravidiel. tomu som celkom rád, pretože v uvoľnenejšej atmosfére si človek užije viac zábavy, i keď sa často stane sám terčom posmešku, či nejakého spoločenského prehmatu.

neznamená to však, že by som pravidlá slušného správania úplne ignoroval. veľmi mi prekáža, ak ma niekto preruší počas reči, uprostred myšlienky. to sa mi stáva zrejme najčastejšie, je to len drobný prehrešok, no vždy ma naštve. :-)

Zverejnené

väčšinu svojho času trávim v prostredí, v ktorom sa príliš nehľadí na dôsledné dodržiavanie spoločenských pravidiel.

Pokiaľ tým myslíš pracovné prostredie,tak potom sme na tom asi rovnako.Nad niektorými spoločenskými prehrieškami sa viem povzniesť,pričom netvrdím,že ja som bezchybný :lol: .

Jedno,čo som v minulosti nevedel odpustiť,keď sa dvaja kolegovia maďarskej národnosti pri mne bavili maďarsky.U mňa boli v ten moment odpísaní - doživotne.Momentálne tento problém nemáme,lebo vo firme je len jeden maďar (malé "m" je úmyselne).Záhorákom ich dialekt tolerujem :)

Zverejnené

my ked ideme s priatelom, vzdy som po jeho pravej ruke, zo zaciatku mi to prislo divne, ze preco vzdy preskoci na moju lavu ruku, ved to je jedno :lol: ale pre neho to jedno nebolo, tak som si zvykla takto....

a teraz by mi bolo divne drzat sa mojou pravou rukou jeho lavu :)

ked vchadzame do podniku, ak to tam pozname, otvori dvere, ja vojdem prva, ak cudzi priestor, vchadza prvy on

ked vychadzame, podrzi mi dvere, ja vyjdem prva

a dalsie drobnosti, gentlemana som si nasla :)

Zverejnené

malinka, presne ako ten moj..

zacalo to na tanecnej, kde sme sa zoznamili...a odvtedy to neskoncilo :)

je to mile...aspon na tom mojom je vidno ze to nerobi preto aby som bola z toho cela ohurena...a nielen otvaranie dveri, vodenie za ruku ci take zdvorilostne prejavy...

vela ludi sa hned zarazi vyrokom "vsak jeho to prejde" .. ale rozmyslate niekedy nad tym, ze su aj taki ludia, ktorym na tom zalezi?? ja nevravim ze to budu robit naveky, ale jednoducho su aj taki, ze pre nich je to samozrejmost...

to len vam pride akesi divne...bohvie preco :lol:

Zverejnené

odkedy ho poznam, co su tak 4 roky skoro, je taky :lol:

je vela teliat vo svete, myslim ze mnohi (nevravim ze vsetci) muzi slovo gentleman nepoznaju, s prepacenim seru sa prvi do vytahu, do elektricky, pomahajuc si pritom laktovkami, nechaju na mna tresknut dvere, ked ich ja nestihnem zachytit...

nepotrebujem, aby mi cestu vystielali ruzovymi lupienkami, ale aspon zakladne pravidla "slusnosti" by si ponechat mohli...

(detto aj zeny :) )

dolphi ti co vravia, ze ich to coskoro prejde, mam pocit, ze prave patria medzi tie telce castokrat...pripadne ak mi to povie daka baba, na 90% jej priatel tieto zvyklosti nema, stve ju to, tak to obrati proti mne, ...

ja som tolkokrat uz videla, parik zena & muz, zena mala plne ruky, kabelka, tasky nakupne s potravinami, flasami, a muz ruky vo vreckach :)

myslim si, ze by to malo byt o doplnani sa, tak ako ja mu rada spravim veceru, alebo hocico co treba, tak aj on rad spravi ine veci, v ktorych je lepsi/silnejsi...

ale ani druhy extrem, hrat sa na feministku, ktora vsetko dokaze sama, nepovazujem za celkom idealny, ... ;))

Zverejnené

No to je pravda málokto je gentleman, dosť to zaleží aj od výchovy ale aby žena brala nákup a chlap ruky vo vačku.................. no to je hanba.

:lol: :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov