Sniper Zverejnené 21. December, 2006 Zverejnené 21. December, 2006 Tak som rozmýšľal nad tým, ako uploadnúť veľkú databázu. Nás sa to zatiaľ netýka (databáza má niečo cez 40 MB), ale už badať že operácie dlhšie trvajú, napr. optimalizácia už trvá o dosť dlhšie ako na začiatku. Na webe som čítal že jeden admin má cez 10 000 užívateľov, cez 1 000 000 príspevkov a databáza má veľkosť okolo 1,5 GB. Ako by ste uploadli takúto veľkú databázu? phpMyAdmin nepripadá do úvahy. Aké sú možnosti?
Nokia Zverejnené 22. December, 2006 Zverejnené 22. December, 2006 no jednoducho posles jeden velky sql file a nech sa sprocesuje na serveri
wojta Zverejnené 22. December, 2006 Zverejnené 22. December, 2006 Normálně to na tom serveru pustíš klienta (mysql) a dáš mu příslušné parametry a ten soubor.
Sniper Zverejnené 22. December, 2006 Autor Zverejnené 22. December, 2006 Normálne pošlem? No to je akési ľahké nie? Cez čo mu to pošlem?
Sniper Zverejnené 23. December, 2006 Autor Zverejnené 23. December, 2006 Databázu Fóra uploadujem cez phpMyAdmin, neviem o tom že by bola možnosť uploadovať databázu cez FTP. Nokia my sa asi nerozumieme, cez FTP nemám prístup k databáze :lol:
Nokia Zverejnené 23. December, 2006 Zverejnené 23. December, 2006 no tak pises ze phpmyadmin nepripada do uvahy a pises ze nemas ftp pristup k databaze???tak co chces??? ked nemas ftp pristup a ssh pristup tak sa mozes rozkrajat a nic.. :lol: :) :)
Sniper Zverejnené 23. December, 2006 Autor Zverejnené 23. December, 2006 phpmyadmin neprichádza do úvahy kvôli timeoutom. Dúfam že sa už rozumieme.
Nokia Zverejnené 23. December, 2006 Zverejnené 23. December, 2006 ja ta rozumiem velmi dobre ale co tak konecne napisat ake INE sposoby komunikacie so serverom mas!!!!!!! ty si chcel moznosti, moznost je ftp alebo scp, ak ti to provider neumoznuje tak mas smolu a basta, chapes uz??
Sniper Zverejnené 23. December, 2006 Autor Zverejnené 23. December, 2006 Nokia ja žasnem ako ty sa necháš vytočiť (budem si pamätať) :lol: Nedá sa súbor uploadnúť po častiach?
Nokia Zverejnené 24. December, 2006 Zverejnené 24. December, 2006 Axel sorry ze budem hruby ale vytaca ma ludska blbost :lol: najprv si ujednot pojmy...akym sposobom ho tam chces dostat (ftp, scp, phpmyadmin) a potom ze ci po kuskoch ci vcelku... sql fajl je len zoznam sql queries... ktore sa daju procesovat aj po castiach... chapes uz??? :)
Sniper Zverejnené 24. December, 2006 Autor Zverejnené 24. December, 2006 sql fajl je len zoznam sql queries... ktore sa daju procesovat aj po castiach...No toto ma zaujíma. Ja uploadovať môžem iba cez myphpadmin. Ale keď som to testoval tak sa mi podarilo uploadnúť len niekoľko MB, možno 2-3. Viac ako 5 MB nešlo, tabuľka čo mala 20 000 riadkov sa uploadla s 0 riadkami. Takže predpokladám že tam bol nejaký timeout. Čo sa týka SSH to neviem či provider ho poskytuje, budem sa musieť spýtať. Cez FTP prístup k databáze nemám, iba priamo k súborom čo sú na webe. Takže ma zaujíma či sa veľký SQL súbor dá uploadnúť po častiach (dajme tomu cez ten phpmyadmin).
Nokia Zverejnené 24. December, 2006 Zverejnené 24. December, 2006 no vidis, nauc sa konkretizovat problem a hned sa dostanes ku rieseniu :lol: no tak to rozdel, jednoducho posli queries postupne
Sniper Zverejnené 21. Máj, 2007 Autor Zverejnené 21. Máj, 2007 No toto ma zaujíma. Ja uploadovať môžem iba cez myphpadmin. Ale keď som to testoval tak sa mi podarilo uploadnúť len niekoľko MB, možno 2-3. Viac ako 5 MB nešlo, tabuľka čo mala 20 000 riadkov sa uploadla s 0 riadkami. Takže predpokladám že tam bol nejaký timeout.Na terajšom serveri je novšia verzia phpMyAdmin, ktorá rieši aj tento problém. To len ako dodatok k tejto téme.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz