game Zverejnené 15. December, 2006 Zverejnené 15. December, 2006 nakoľko riadia naše životy náhody ? posledných pár dní ma niečo prinútilo - nie, nielen posledných pár dní, premýšľam nad tým celý život, ale posledný rok a posledných pár dní mám asi priveľa času premýšľať ... premýšľam, ako zasahuje do nášho života "náhoda" ... v jeden deň sa náhodou dajú dvaja ľudia do reči, a zmení to životy hromady ľudí okolo - aj ich... prinesie to smútok, priateľstvo, dôveru, spoločné podnikanie, nečakané lásky, nečakaných ľudí do života ... ľudí, s ktorými by sme sa bez tej "náhody" nikdy nemali šancu ani stretnúť ... keby ... snáď tu nastupuje to povestné keby ? keby jeden reagoval ináč ... alebo keby niekto nespravil ten krok do neznáma, keby jeden človek nepredstieral, že je niekto iný, keby to dvoch ľudí "spravodlivo" nerozhorčilo, keby ...keby .... keby .... skutočne sa to keby s nami pohráva ? sme len taký ľudský "Brownov pohyb" ? je to osud, je to kismet ? aké náhody vám zmenili smerovanie ? stali sa takéto náhody ? sú to podľa vás náhody ?
Nokia Zverejnené 15. December, 2006 Zverejnené 15. December, 2006 tak proste plynie zivot, je to jedna z mala veci, ktora nema nalinkovany kazdy jeden pohyb a preto zivot funguje tak ako funguje, vsetko sa odvija od toho ako ho zijes to niesu ziadne nahody, ziadne keby... proste kazdy ma taky zivot aky si ho zije
game Zverejnené 15. December, 2006 Autor Zverejnené 15. December, 2006 vsetko sa odvija od toho ako ho zijes to niesu ziadne nahody, ziadne keby... hm ... stále si myslím, že nejaké keby je ... možno to nie je úplná náhoda, neviem, čo to je, ...iste, žijeme svoj život tak, ako príde... len občas nastanú situácie, ktoré aj spätne vyzerajú prinajlepšom - ako neuveriteľná súhra, náhoda, vnuknutie, niečo také, čo priam predurčilo veľmi veľa vecí ... keby nastala tá náhoda ináč, zrejme by sa nekonalo žiadne vnuknutie, ani veľa ďalších vecí ...
Ignatius Zverejnené 15. December, 2006 Zverejnené 15. December, 2006 Na náhody neverím, všetko má podľa mňa svoj dôvod, prečo sa to deje. Zas ale pozor, nezamieňať si to s tým, že by som veril na nejaký vopred daný a nemenný osud - máme slobodnú vôľu, ktorou rozhodujeme o svojom osude sami.
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 15. December, 2006 Zverejnené 15. December, 2006 no podla na vsetky tieto otazky su zalezitosotu statistickeho poctu a theorie pravdepodobnosti - len tak sa nad tym zamyslat nema moc vyznam.
game Zverejnené 16. December, 2006 Autor Zverejnené 16. December, 2006 hm ... myslím, že trochu má - alebo nemá ? ... aj keď nie priamo význam, ale nejakú retrospektívu, niečo ... skúsiť zachytiť z toho všetkého, keď tá "zrážka" vykĺbila, zmenila, prevrátila naruby životný štýl, niekoľko životov, priniesla priveľa fantastických vecí ... niečo ako potopa, záplava, peľové zrniečko, ktoré unieslo niekam do iných končín ...je zvláštne hľadať, kam to siaha, kde ten "pohyb" začal ... :lol:
hisham Zverejnené 16. December, 2006 Zverejnené 16. December, 2006 Toto ja robím niekedy s myšlienkami. Napr. myslím na to, čo budem robiť doma a spomeniem si na psa. Ten mi pripomenie psa pri škole a ten spolužiačku a to krčmu a nejakú vec, čo povedala a tá vec zase niečo iné... A potom sa zamyslím, prečo myslím na to, na čo myslím. A idem dozadu a pekne sa dostanem až k tomu, že som rozmýšľala, čo budem robiť doma.Ale s udalosťami v živote to nerobím.Niekedy si poviem: "Aká dobrá náhoda, sranda." , ale nezamýšľam sa nad tým, prečo sa to stalo. Je samozrejmé, že to potom ovplyvňuje chod nejakých vecí - akcia & reakcia - veď inak by to bolo k ničomu, život by sa nehýbal.
Darkman Zverejnené 16. December, 2006 Zverejnené 16. December, 2006 nokia tak proste plynie zivot, je to jedna z mala veci, ktora nema nalinkovany kazdy jeden pohyb a preto zivot funguje tak ako funguje, vsetko sa odvija od toho ako ho zijes to niesu ziadne nahody, ziadne keby... proste kazdy ma taky zivot aky si ho zijeNieje to tak. Mozes zit ako chces, a neovplyvnis to, ze ten chruno co ide oproti tebe ma vypite a nezvlada riadenie svojho vozidla. A ver mi, ze zivot sa moze zvrtnut zo sekundy na sekundu a nic na tom nezmeni kto/co si. Pretoze niektore pripady taketo veci nezaujimaju. Ale je to nahoda? Co je to nahoda? Nahoda je len nasa naplast na deje ktore my nevieme predvidat. Co je pre jedneho nahoda moze byt pre druheho vopred pripravena vec.
chorche Zverejnené 17. December, 2006 Zverejnené 17. December, 2006 Nahoda neexistuje! Vsetko je viac-menej dovazkom nasich pohybov po svete. Co uz za ten cas stihneme porobit a ktorym smerom sa pohneme je na nas. Niekedy skratka mozeme byt ticho a prideme tak o moznost spoznat skveleho cloveka, ale ked sa s nim dame do reci, tak je to WAW! Tak to vnimam. V skratke....
Duda Zverejnené 17. December, 2006 Zverejnené 17. December, 2006 Ja som prišla na to, že akokolvek sa niečo stane, vždy dospejem k tomu istému.Neučím sa : Dostanem 3 lebo som mala štastie na otázkyNaučím sa : Dostanem 3 lebo som nemala štastie na otázky Hľadám pesničku už 3 roky, ale neviem jej názov. Horkoťažko ju nájdem a stiahnem. Na to o týždeň vidím, že ju dávajú v telke a ešte aj názov k nej pripíšu...... Heh Ale na náhody verím
RoSo Zverejnené 17. December, 2006 Zverejnené 17. December, 2006 Ja si na rozdiel od chorcheho myslim, ze nahody existuju. Cely zivot je suhrnom mnohych nahod, ktore ovplyvnuju nasu buducnost. Mozem si svoj zivot planovat, ale su necakane udalosti, nahody, ktore ho zvrtnu inym smerom.
sumeru Zverejnené 17. December, 2006 Zverejnené 17. December, 2006 Nahoda - neviem, ci existuje... myslim si niekedy, ze vsetko ma svoju zakonitost... Chodila som s chalanom, ktoreho... no, mali sme problemy. Chcela som sa pred nim zasit do kina, tak som volala na informacie o filmoch... na linke blbli nejaki chalani, nic som nepocula, tak som chcela, aby boli ticho... slovo dalo slovo a bolo rande... vztah nic moc, ale moje rande malo sestru... moc sa nemuseli, takze sme sa zacali kamaratit, az ked som sa s jej bratom rozisla... sestra mala chalana v Cechach, ktoreho najlepsi kamarat chodil s babou od vedla... nahoda je svina, prisli sem a on sa zrazil vo dverach s konkurenciou... kamoska ma pozvala s nimi na rande, aby neboli do trojky... uz sme 11 rokov spolu. TAKZE KEBY SOM NECHODILA S XY, NEVOLALA BY SOM NA TU LINKU... A NIKDY NESTRETLA MOJHO DRAHEHO. Ale toto je jedina nahoda mojho zivota. Inak vsetko malo svoju presnu zakonitost, svoj presny poriadok, dokonca ani nahodne stretnutia neboli nahodne - proste nic.
chorche Zverejnené 18. December, 2006 Zverejnené 18. December, 2006 To, ze nam niekedy nevyjde plan, neznamena, ze je v tom nahoda, RoSo.... Ide o to, ze su tu aj druhi ludia, ine okolnosti, ktore do toho mozu zasiahnut. Verdikt? Nahoda neexistuje.
indiana Zverejnené 23. December, 2006 Zverejnené 23. December, 2006 Podľa mňa náhody sú. Neverím, že každý má svoj osud niekde napísaný...?!Ja som sa napr. zoznámila so svojím manželom, tak že "náhodou" mi mama ukázala sympatický inzerát v novinách, na ktorý som odpovedala, môj drahý " náhodou" vybral z listov ten môj ( vraj ho zaujal svojou štylizáciou a drzým humorom )a ozval sa mi...ja som sa rozhodovala, či vôbec ísť na to rande, alebo radšej stráviť ten deň s priateľmi na country bále, potom som šla...tak neviem, je to náhoda, nie je to náhoda? Keby som nešla, asi by sa neozval viac. Alebo ozval? ČO ak by som na tom candrbále stretla niekoho?Čo z toho je náhoda? Čo osud?
game Zverejnené 9. Marec, 2008 Autor Zverejnené 9. Marec, 2008 spomeniem niekoho, kto sa neozval, neukázal poriadne dlhý čas, a vzápätí otvorí dvere, alebo zavolá ... spomeniem niečo, čo už nemá šancu sa udiať, a udeje sa to ako malý zázrak náhoda, že práve niečo čítam, na niečo spomínam, čo je už svojím spôsobom história, zasunutá, matná či až veľmi živá spomienka - a niekto o tom vzápätí napíše a nielen napíše ... práve predtým som sa hrabala v starých témach a mala som nutkanie napísať do starej peknej témy o náhodách ...aby som vzápätí mala skutočnú príčinu do Náhod napísať ...
arwiel Zverejnené 12. Marec, 2008 Zverejnené 12. Marec, 2008 jedna taká veľká náhoda sa mi stala pred trištvrte rokom, ušla som z domu, matka ma nasrala a náhodou som sa stretla so starým známym... teraz spolu chodíme už istý čas... :lol: náhoda, že som išla práve na to miesto, náhoda, že on akurát vtedy išiel tadiaľ z práce... osud, že sme sa pozdravili a keďže sme boli na tom obaja biedne a potrebovali sme sa porozprávať, tak sme si aj pokecali... predtým sme veľa slov neprehovorili... možno tak pozdravy...na druhý deň som mu brnkla, chcela som vedieť, či by mi náhodou nemohol vybaviť dáku brigádu tam, kde robil...a potom sme sa stretávali... tak osud? náhoda? malo to tak byť? vlastne sa nad tým ani nezamýšlam... načo?
valcik Zverejnené 13. Marec, 2008 Zverejnené 13. Marec, 2008 hm, náhody. mne sa ich v živote tiež prihodilo dosť, ale nie je jednoduché povedať, či je náhoda vždy 'náhodou'. z môjho pohľadu sú náhodami udalosti, s ktorými som nerátal a do cesty mi prišli nečakane. z pohľadu inej osoby však mohla byť tá istá udalosť naplánovaná a teda nie náhodná. tak isto môže vyzerať ako náhoda aj to, ak vám do stromu pri dome udrie blesk, a predsa je to len praktická ukážka prírodných zákonov, ktoré sme už dávno pochopili, zmerali, vysvetlili a aj sami využili. myslím, že každý z nás svojim konaním, i tou najmenšou maličkosťou, ktorú vykoná, pripravuje 'náhodu' ktorá čaká na niekoho ďalšieho. tak isto sa nám o 'náhody' stará aj príroda, ktorá sa riadi svojimi zákonmi presnejšie, ako hocičo iné, čo poznáme. a predsa, ak sa nečakane stretnem s iným človekom, vymením si s ním hoci len pohľad alebo úsmev, vymeníme si pár slov alebo aj nie, staneme sa priateľmi alebo protivníkmi, životnými partnermi či spolupracovníkmi, alebo len zostaneme dvomi neznámymi ľuďmi, ako inak to pomenovať ak nie 'náhoda'? dôležité je pozorne si všímať všetko, s čím sa stretneme, pretože naše životy sa často menia aj vďaka takýmto 'náhodám'.
doll Zverejnené 16. Marec, 2008 Zverejnené 16. Marec, 2008 nahoda? osud? netusim.. podstatne ze sme sa stretli :) kolega z prace, Andrej, ma zavolal aby som s nim chodievala na tanecny kurz, spolocenske tance....moc som nechcela, lebo na taketo veci som leniva, ale nakoniec som sla....pred vchodom ked som videla samych maturantov, sme stretli z nasej firmy dalsi tanecny parik, ja osobne som ich nepoznala, ale tak dali sme sa do reci...a ja som len tak zo srandy zahlasila "Andrej, tu si ale frajera nenajdem"..... a dotycny z toho druheho paru zahlasil "hmmm, vsak ja som slobodny"... a ja ze to bolo len tak, povedane zo srandy... na dalsi den sa mi ohlasil v praci, slovo dalo slovo, padlo stretnutie, a teraz sme spolu... :) otazne je, ci by sa taketo veci udiali keby nechodim na tanecnu, ci by sme sa stretli niekde v praci... i ked dost zlozite, kedze nasa firma ma cez 800 zamestnancov... smutne na tom vsetkom je, ze dotycny, Andrej, ktory ma zavolal nech s nim chodievam na tanecnu, sa do mna zalubil...vlastne uz v tej dobe bol in love :lol:takze stale to tajim ze chodim s tym nasim kolegom....i ked myslim ze on to uz vie...
pralinka Zverejnené 16. Marec, 2008 Zverejnené 16. Marec, 2008 vela veci v mojom zivote je nahodou, ktora ale bola podporena vzdy istym zachovanim sa, .... napriklad na VS, dala som sa do reci az po case so spoluziackou, Lindou... vela sme sa narozpravali, padli sme si do oka.... a az pred 2 tyzdnami sme zistili, ze tancovala v tej istej skupine, ako druha moja velmi dobra kamaratka, cize hocikedy mozme ist hromadne von, a akoby sme boli stare zname vsetky navzajom :-)) vo vztahovych veciach tiez su nahody, ale je len na nas, ktorym smerom ju nechame ist, ... obcas ten smer ovplyvni niekto za vas, obcas vy sami, ... mnoho veci bolo u mna na prvy pohlad nahodou, ale pri spatnom zamysleni som zistila, ze predsa len to az taka nahoda nebola, a jej smerovanie sa teoreticky dalo predvidat, ale asi len nezainteresovanou osobou... :lol:
VERTi60 Zverejnené 16. Marec, 2008 Zverejnené 16. Marec, 2008 Ja som na náhody nikdy neveril, ibaže som ich občas spomenul v nejakej asociácii. Svet je až príliš dokonalý/nedokonalý, krásny/škaredý na to, aby boli náhody. Každý je svojho osudu strojcom a tento kumulatívny efekt zvaný jednoducho "osud" je príliš komplexný aby sa dal jednoducho vysvetliť ako vlastne funguje. Existujú tzv "osudové" chvíle/okamihy, ktoré najskôr málo, no potom veľa zmenia, nasleduje vlna reakcií ktoré pokračujú ďalej.
sisiFu Zverejnené 26. Marec, 2008 Zverejnené 26. Marec, 2008 podľa mňa náhoda ako taká to nie je... vždy je to dôsledok nejakých príčin a podnetov. To len ľudia si definovali náhodu, ako stav kedy sa stane niečo málo pravdepodobné. Ale ak existuje aj tá najmenšia pravdepodobnosť, tak by sme sa nemali diviť, že nastala :lol:
chrust Zverejnené 25. September, 2008 Zverejnené 25. September, 2008 Ja verím na náhodu,na osud,na náhodný osud a aj na osudovú náhodu :) Myslím,že akési hrubé obrysi osudu máme predurčené a prehrýzame sa ním zhlukom náhod :)Ťažko sa o tom píše,lebo keď je to napísané,tak to celé vyznieva,akoby to písal "ťažký prípad" :lol: .
littlewitch Zverejnené 25. September, 2008 Zverejnené 25. September, 2008 náhody nejestvujú!!!!!!!!!!!Všetko sa deje z nejakého dôvodu,aj keď sme často prikrátki na to aby sme si to logicky vysvetlili..
Klingonka Zverejnené 25. September, 2008 Zverejnené 25. September, 2008 Náhody sú, ale skôr ide o také maličkosti ktoré si uvedomím až neskôr a ani nijako môj život výrazne neovplyvňujú. Neverím vo "vzťahové" náhody. V prvom rade ten druhý/á musí chcieť a vynaložiť nejaké úsilie pre vzťah. Bez toho to jednoducho nejde.
chrust Zverejnené 25. September, 2008 Zverejnené 25. September, 2008 Ohľadne náhod som nemyslel "len" na vzťahy,ale ak si ich takto vysunula,tak si myslím,že práve vzťahy začínajú súhrou určitých náhod :lol:
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz