Hellé Posted March 11, 2017 Share Posted March 11, 2017 To tu nik nepecie? Ja som nasla tento recept http://www.kublanka.cz/index/maritozzi tak som sa s tym dnes zabavala..je to veeelmi dobre.mnam zajtra si este dam na ranajky 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted March 11, 2017 Share Posted March 11, 2017 vyzerá to hodne dobre a požívateľne :klobuk: :) a ja sa priznávam: už nejaký čas nepečiem, nebola som na tom zdravotne tak, aby sa mi chcelo, úplne som to obchádzala.ale snáď sa už do toho pustím znovu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted March 25, 2017 Share Posted March 25, 2017 dnes som sa pozviechala, a práve sa dopiekol konečne po dlhom čase koláčik... v pivnici sme mali ešte kopu kabĺk, tak pol na pol - polovica na vyhodenie, polovica dobrá, to chcelo zmysluplne použiť,tak vznikol starý dobrý krehký jablkový koláč s poriadnym kopcom jabĺk... práve chladne :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
iskra Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 Nám chutí aj Tvarohový koláč so želatínou http://dobre-jedlo.blogspot.sk/2010/01/tvarohovy-kolac-so-zelatinou.html, ktorý rada pečiem keďže máme čerstvé jahody, tak cez víkend mám v pláne upiecť Jahodovú tortu https://nanicmama.sme.sk/torty/jahodova-torta :dalbysomsi: zatiaľ snáď postačí aj pár tabličiek čokolády s arašidmi, želé a hrozienkami :) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iskra Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 dnes som upiekla aj náš obľúbený :) jablkový 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilma Flinstonova Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Flinstone doniesol marhule, tak zajtra keď sa mi zrak vráti do normálu urobím kysnutý marhuľový s posýpkou, ale urobím aj verziu s makovou posýpkou, a pomedzi to nakydám aj maliny, mám zavárané. Už teraz slintám jak bernardín :) Bola,by som to mohla piecť aj dnes, ale zajtra idem k očnej a nepôjdem za otcom, až v utorok, a aj on by si rád dal, tak aby som aj jemu mohla dať, musím to upiecť zajtra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iskra Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Včera som piekla medovníčky. Sú mäkké a chutné. Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 a pekné :klobuk: tento rok medovníky nepečieme, a bude toho pomenej, nikdy nebolo veľa, ale pomenej bude aj tak. dve nohy ovocno - mandľového biskupského chlebíka sme dnes upiekli, ten je osvedčený a hodne dobrý a vydrží dlho. ešte premýšľame nad dvomi prastarými pečivami, ktoré sme nerobili už ani u mamy celé dlhé roky... a kedysi to bolo bežné a módne...keď budú, dám vedieť : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
iskra Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 game, ďakujem :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilma Flinstonova Posted December 16, 2017 Share Posted December 16, 2017 vôbec sa mi do pečenia nechce. Sme sami dvaja, Ninka také= nemôže, a ani nemám čas, po pracovnom týždni á 11-12 hodín denne v robote som rada, že povysávam a poutieram prach. Aj jedlo som si v práci objednávala, a nielen pre seba, ale aj pre Flinstona, aby som večer ešte nemusela variť a aby nemusel variť ani on. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iskra Posted December 17, 2017 Share Posted December 17, 2017 v piatok som piekla opekance, ešte chcem napiecť vínové hviezdičky, orechovník a jeden zákusok s plnkou, aby som mohla nabaliť aj mame, bratovi, aj našim mladým. pečiem večer, keďže cez deň som v práci. odkedy sú naše dospelé "deti" z domu, mám toho voľného času, aj pre seba viac, a pečenie ma tiež baví. nevydržím proste dlhšie sedieť na zadku, potrebujem byť v pohybe. no, pravda, večer po takej 22 hodine, keď si sadnem napr. k telke, idú na mňa hneď driemoty. veru je to už málinko iné, ako v takej napr. 30- tke. :) :happyroll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilma Flinstonova Posted December 17, 2017 Share Posted December 17, 2017 joooj,iskra, ked som mala 30, v pohode som organizovala vianočné pečenie s kamoškami, tie nechali deti doma s otcami a dofrndolili sa ku mne a u nás sa vypekalo do polnoci, recepty sme použili od mojej mamky, vypočítala a zabezpečila som suroviny a všetko okolo toho, a už sa išlo. Bývalo veselo...teraz by som na to už nemala energiu, ale celkom rada si na tie doby spomínam...Flinstone večer uložil deti a potom došiel medzi nás a klebetil tam s nami...bývalo to fajn. A tiež sme to tak robili aj po materskej, keď už sme všetky chodili do práce. ja nechápem, ako som to všetko ešte aj s veľkým upratovaním, mohla stihnúť. teraz nestíham nič. Tiež na mňa prídu driemoty :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
D'Ady Posted December 17, 2017 Share Posted December 17, 2017 ja som akurat dnes povedal manzelke, ze na Vianoce sa obideme bez nasich tradicnych kolacov. (I tak sme v poslednych rokoch mali napeceny len jeden mensi plech a nevedeli sme to zjest do Silvestra)Takze ak sa stane, ze po Vianociach k nam pridu moji rodicia, napecieme potom, otec bude rad... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
doll Posted December 19, 2017 Share Posted December 19, 2017 Dievcata, nejaky overeny recept na linecke kolieska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 doll,ešte som si včera hovorila, že nesmiem zabudnúť tebe napísať recept... a zabudla som.moje linecké "kvetinky" sú odfotené tu https://www.freespace.sk/tema/1607-pečenie/?p=233823 a recept je prastarý, overený časom a veľmi dobrý, pochádza od ktorejsi prababky, robíme ho roky.jediná zmena: keď máme doma, vymeníme orechy za lieskové oriešky, je to také isté skvelé. Linecké cesto: 34 dg polohrubá múka20 dg maslo /príp. Hera/14 dg práškový cukor14 dg pomleté orechy+prikvapneme trochu bieleho vína, podľa potreby, radšej po troške, cesto bude potrebovať aspoň trochu, aby bolo vláčnejšie a ľahšie sa s ním pracovaloto množstvo vína človek vidí, keď s cestom pracuje, cca štamperlu, ale to sa ukáže celú masu potupne spracovať a zmiesiť, vaľkať na cca 4 mm.pri pečení dávať pozor, je to tenké cesto. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
flora Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Game, super že si dala recept. :) Ja už som linecké skúšala viac krát, a stále sú také hrozne tvrdé. Neviem kde robím chybu.Skúsim ešte tvoj recept. Posledná šanca lineckým koláčom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doll Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Ďakujem, už som ale spravila dve dávky z iného receptu :) 300g hladká múka200g maslo100g práškový cukor2 žĺtka1 vanilínový cukor Chuťovo super, krehke, len musím kúpiť kyslý džem, mám sladší a všetko dokopy je to moc sladke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilma Flinstonova Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 jeej, ten gamin recept neobsahuje vajcia, to by aj Ninka mohla...medzi sviatkami by to stálo za vyskúšanie. teraz už máme priobjednané od pani, ktorá pečie :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
flora Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 Game vďaka za ten recept. Konečne výborny recept na linecke koláče. Našla som aj ríbezľový džem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellé Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Dostala som kopu vajec..tak creme brulee:-) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellé Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 Robila som trubicky so slahackou..s bielkovou penou sa mi dnes nechcelo babrat..je to absolutne relaxacno meditacny zakusok:-)..motate a motate..a toto urobite..fajne su 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chlapeczjuhu Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 Ach jaj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
flora Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 Vianočka na Veľkú noc musí byť. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 :O baby, vy ste neskutočné.... to sú úchvatné pečenia :O :flowers: Link to comment Share on other sites More sharing options...
chlapeczjuhu Posted July 24, 2018 Share Posted July 24, 2018 Na chlapa nie zle.... Lol ... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts