Skočiť na obsah

Domáce zvieratká


game

Odporúčané príspevky

Dúfam, že ich neodchytia nejakí katani a neskončia tak ako ten chudáčik, čo dnes hovorili na JOjke v Krimi. :mellow: :jaaaj:

Naše záhradné majú už také huňaté kožúšky, takže už ide zima. Vždy to tak je, že keď nahodia takú srsť, ochladí sa.

Majú aj tí vaši "firemní" už zimné kožúšky?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

naši firemní sa vyvaľujú pri radiátore, prípadne nám na kolenách... maličký bol vonku len vtedy, keď som si ho prenášala domov a väčšieho občas vyženú von prevetrať sa na záhradku a za 20 minút už mňauká pred dverami, že chce ísť domov... :-)

na Mafif tiež nepozorujem nejakú veľkú zmenu, a ona behá von a dnu celý deň

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rodičia na letnom byte prichýlili pritúlané mača. Je vtieravé, ale polodivoké. Som zvedavý, čo s ním bude, keď sa zas na zimu dom vyprázdni...

 

vidím to černe. Ide zima a to bude hľadať niečo pod zub. je osamelé a nemá mačacích súrodencov ani kamarátov. Buď ho zastrelí nejaký poľovník alebo kto, alebo sa dostane do opatery nejakým "dobrákom", čo si na ňom odskúšajú, koľko znesie. Divila by som sa, keby sa dožilo jari. :jaaaj:

My máme také mačky na záhrade, je ich asi 5, ale tam chodievame tak raz do týždňa - a vždy im dačo dobré donesieme na prilepšenie. Už keď si odomykáme bránku, tá najsmelšia nás beží privítať, a ostatné dobehnú o pár minút. Keď tam idú susedia, tiež im nosia maškrty. teraz sú chudinky nejaké chudé, ale dúfam, že ich ešte vykŕmim. :yes_yes: Niektoré sa dajú hladkať, niektoré si radšej počkajú, kým sa trochu nevzdialim a až potom žerú, a aj to opatrne, to záleží od povahy. Nesnažím sa ich "ochočiť", pre ich prežitie je lepšie, ak neveria ľuďom a nenechajú sa chytať ani prilákať tomu, koho nepoznajú. keď sa ani mne nedajú chytať, potom mám o ne menšie obavy, čo s nimi bude, keď sa tam dlhšie neukážem. A v našej aj susedovej záhrade majú aj kde sa ukryť aspoň pred vetriskom a mokrom.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred pár dňami som teda mala ťažké chvíle. naša mica sa ako keby pod zem prepadla. Nikde jej nebolo, mohli sme ju volať, koľko sme chceli. Poprezerali sme celý bYt, mica nikde. poprezerali sme chodbu, každý kút, ešte aj schodište, nikde. starý zišiel aj dolu a poprezeral okolie baráku (bolo skoro 11 hodín v noci)... ako vlastne k tomu prišlo: sused (mladý chalan) zalomil kľúč vo dverách, ktoré spájajú chodbičku s výťahmi a priestor, kde sú byty. Tak nám zazvonil, otvorili sme mu, a môj muž zobral náčinie, zámok rozobral, úlomok vytiahol a zámok dal zasa dokopy...pravdaže to chvíľu trvalo, a tak boli otvorené dvere. lenže aj sused tam nakúkal a mal otvorené dvere, čo aj nie po celý ten čas. No a keďže viem, že Šiva na chodbu vylezie, ale rýchlo zalezie do bytu len čo sa tam objaví niekto cudzí, ani ma nenapadlo, že by sa zatúlala, keď tam bude na chodbe postávať sused. A jej neprítomnosť sme si všimli až keď sme išli spať, pretože ona veľa spí, alebo sa vyhrieva niekde v kúte, ak sa chce hrať alebo hladkať, príde za nami sama. A to sme videli, že ani večere sa nedotkla, čo samo o sebe bolo divné.

Pravdaže sme ju nenašli. Ráno som zazvonila susedovi, a ten najprv že nie je u neho, ale keď som mu vysvetlila, že ona chodí veľmi ticho a ani ja si koľkokrát nevšimnem, že je pri mne, a mohla sa prešmyknúť tam k nemu, a v cudzom prostredí by určite nebehala, ale zaliezla dakam pod posteľ, do skrine a podobne, šiel sa popozerať...a tak aj bolo, popozeral pod gaučami, a tam bola zalezená, ani sa nepohla. tak ona u nich bola celú noc, a ani o nej nevedel, musela byť ticho ako myška.

Vyliezť ani za prasa, musel naddvihnúť gauč, aby som sa k nej dostala.

našťastie mu tam nenarobila žiadnu šarapatu, len bola chudinka hladná a smädná, a hlavne vystrašená.

Tak do rpáce už som išla spokojná, že je tá nezdoba zas doma.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nám sa mafif stratila na jar, ešte nebolo veľmi teplo, bola preč celý deň, prišla až na druhý deň nad ránom... bola som ju hľadať, obehla som ulice v okolí a volala ju, ale nanašla som... a nad ránom sa začala dobíjať do dverí, ona si vie vyskočiť na kľučku a otvoriť dvere, ale bolo zamknuté... našťastie sme ju počuli... vrátila sa natešená a špinavá jak jedno prasiatko, do dnes netuším, kde bola, ale musela byť niekde zavretá alebo zapadnutá, vyzerala ako by preliezla rínou :-)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie, viem určite, že je to tá mafif a navyše je sterilizovaná... a aj keď ľúbi chodiť vonku, rovnako rada sa vracia domov do tepla, do sucha a k plnej miske... takže ak sa minimálne ráno a večer nezjaví doma, je to divné...

napríklad Mrňo bol ešte väčší domased, aj keď on bol ešte vlastne maličký, ktovie ako by to bolo, až by dospel...

 

ale viem, že ak mačička žije len v byte a nie je zvyknutá chodiť von a stretávať iných ľudí a zvieratká, môže byť zmätená, ak sa dostane von... ale mne by bolo ľúto držať cicu len dnu, ak má k dispozícii záhradu (a nie len tú našu)... hoci ona zase nie je príliš odvážna voči iným mačkám...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to bude asi tým. Keď sa boja, zalezú do hocakej diery a vtedy nedbajú dokonca ani na svoj kožuch, ktorým sa inak zapodievajú značnú časť dňa...KeĎ bola Šiva 3 dni u netere, bola po celý čas zalezená za posteľou medzi činkami a iným harampádím, vyliezala len na vycikanie. Tiež bola všelijaká zaprášená, a teraz, keď bola u susedov, bolo jej fuk, či vymetá svojím čiernym kožuchom podlahu pod gaučom...dôležité bolo zaliezť čo najďalej, aby sa nedala dočiahnuť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

fúha :)

 

tak to, ako budú vyzerať mačiatka, je pekný rébus :)

 

obe mačky sú prekrásne, a akí budú potomkovia, ma skutočne zaujíma ... ešte neviem, či budem chcieť mačiatko, ja sa na to chystám, mať dvor, neváham, ale to som už veľakrát písala, vždy sme mali dvorové mačky ... no možno raz :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ked uz sme pri tom - cca o dva mesiace budu na predaj bezpapierove steniatka vlkodava

len do spolahlivych a skusenych ruk !!! na to by som dozrel osobne a beda prebeda, ak by sa im nieco prihodilo !

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game, keby som tu zahradu mal (alebo aspon dvor), tak by jedno bolo urcite moje...

ich mamka ma starostlivych a milujucich panickov a tiez kamaratov a mali dobreho porodnika a krstneho otca v jednej osobe ;)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

uuufff, mať doma chápajúce osadenstvo a inšie podmienky, cicky by boli moje...aj dve. A bolo by mi šumafuk, ako by vyzerali. Ale rodičia sú krásni. Určite aj malé budú nádherné...ak budú.

Alarm, to akože jej chcete dať urobiť potrat? Ved ak už ste ochotní dať peniaze za potrat, čo ste ju nenechali sterilizovať ešte prv ako došlo k brezosti...?.

A to ak by sa narodili, tak by...ani to napísať nemôžem. Škaredá predstava.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pred pár mesiacmi si syn kúpil zhruba trojročnú "jorkšírku" Sáru. Síce nepatrila medzi doslova týrané zvieratá, ale v pôvodnej domácnosti o ňu záujem nebol a bola tam iba na "okraji záujmu" ...

 

Syn si rád ráno pospal, ale kvôli Sárinke vstáva skoro ráno, a vôbec, všetko sa mu doma zrazu točí okolo toho malého štvornohého tvora. Keď už bola Sára doma udomácnená, prišli pozrieť aj mňa ... najskôr si musela celé "teritórium" prezrieť, a potom už len pozerala na svojho pána a na vrchole blaha bola, keď jej bolo dovolené "hupsnúť" na kolená.

 

Keď odchádzali domov, pred barákom "narazili" na "cicúcha" zo susedného baráku. Spočiatku sa korzoval, ako keby bol pánom celého priľahlého územia, ale len dovtedy, kým nezbadal "nepriateľa". Najskôr zmeravel, prehol sa ako luk, a potom "vystrelil" za roh až na druhej strane baráku. Jedným očkom sledoval kedy sa nepriateľ konečne vytratí, ale kým štekajúca Sára naozaj "jeho územie" neopustila, neriskoval stretnutie zoči-voči.

Spolužitie týchto dvoch na jednom "smetisku" by asi bolo problematické ... :smile2:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kedysi sme v dome mali macku i psa. Pes bol uz pubertak, ked sme dostali male maciatko - tyzden pred Vianocami a hned po nich sme odchadzali silvestrovat na chatu. Tam boli nuteni prezit spolocne niekolko dni v jednej miestnosti a odchadzali ako nerozlucni kamarati.

Neskor pre na su Mraucu neexistovalo vacsie potesenie, ako ked sa vyvalila na priedomi na slniecko a Don jej zubami skrabkal chrbatik... Cudziu macku by prehryzol vejpul ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov