Skočiť na obsah

Za 7 dní asteroid narazí do Zeme

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Táto šokujúca informácia, ktorá sa dnes objavila v médiách, bola istý čas utajovaná aby nevznikla vo svete panika. Správu dnes večer o 21:30 oficiálne predvedú svetové médiá.

Asteroid s označením C/2005 WR4, ktorý bol objavený v decembri minulého roku, s pravdepodobnosťou 98,7% narazí do Zeme a spôsobí globálnu katastrofu, ktorá pravdepodobne zahubí našu civilizáciu a vrhne svet do doby kamennej.

Asteroid C/2005 WR4 s rozmermi 25x18 km a hmotnosťou 3 bilióny ton, priletel z Oortovho oblaku, čo je pás komét, ležiaci ďaleko za dráhou užnieplanéty Pluta. Prvé a následné merania poukazovali na to, že asteroid by mal preletieť približne 680 000 km od Zeme a potom sa vzdialiť do končín vesmíru. Gravitácia Jupitera však asteroid vychýlila z jeho predpokladanej dráhy a teraz si to hasí rovno na Zem.

Dopad asteroidu bol vypočítaný do severnej časti Atlantického oceána a mal by spôsobiť obrovské prílivové vlny, ktoré zničia pobrežia Európy, Ameriky a Afriky.

NASA na základe dostupných údajov vytvorila simuláciu, kde zobrazuje najväčšie možné zaplavenie (obr.)

Obrázok

Z obrázku vidieť že východné pobrežie USA by malo byť zaplavené úplne, tak isto aj Florida a Stredná Amerika. Podobné zaplavenie postihne Európu (o Slovensku ani zmienka).

Vláda USA apelovala na NASA že blížiacu sa katastrofu neodhalila oveľa skôr, ale NASA sa sťažuje na nedostatok financií. USA sa finančne vyčerpávajú konfliktami vo svete a nie je peňazí na vedu a výskum.

Hoci dôvody na obavy sú veľmi vážne, USA v spolupráci s Ruskom a Čínou sú pripravené čeliť tejto hrozbe. Jedinou možnosťou je vystreliť rakety s nukleárnými hlavicami, ktoré by rozbili asteroid na kusy a zmenili jeho trajektóriu. Žiadnu akciu v štýle ropných vrtačov a Armageddonu nečakajte. Taký projekt je technicky nemožný a časovo nereálny. Jedinou nádejou ostávajú jadrové hlavice. Najlepšia možnosť vystrelenia rakiet bude o 3 dni, bohužiaľ v tej dobe USA budú na odvrátenej strane, a rakety budú musieť vystreliť Rusko resp. Čína. Nie je však isté či "ostreľovanie" asteroidu bude úspešné.

Úspešnosť akcie sa počíta maximálne na 60% čo je dosť na to aby aspoň časť našej civilizácie prežila a dosť na to aby veľká časť Zeme bola predsa len zdevastovaná. Prílivové vlny totiž nebudú len jedinou hrozbou. Silný náraz prebudí sopečnú činnosť na celej planéte, a zemetresenia zmenia tvár kontinentov. Sopky vychŕlia toľko popola že na Zemi zavládne na dlhé roky "nukleárna" zima, ktorá zahubí väčšinu života.

Predpokladá sa že katastrofu prežije asi 100 miliónov ľudí - čo je optimistický odhad.

Dlho sa hovorilo o konci sveta, ale iba hovorilo. Armagedon, ten skutočný, začne za 7 dní.

Tento článok je samozrejme fikcia, nič nemá do Zeme naraziť (by nemalo ak mám byť presnejší), kto medzitým vypil pohár s cyankáli, tomu sa vopred ospravedlňujem za prípadné komplikácie.

Čo by ste robili ak by takáto katastrofa mala za 7 dní nastať? Máte posledných 7 dní života, je niečo čo by ste ešte chceli zmeniť, napraviť, vyriešiť? Kde by ste chceli byť a s kým?

• Odpovedí 37
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

6

• game

5

• chorche

3

• Lydži

2

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

súhlasím. keď niečo má byť, tak to tak má byť, či mi zostáva posledných sedem dní, alebo posledných sedem rokov...

Zverejnené

usmial by som sa a bol by som raz ze zijem v strednej europe.... nemyslim si totiz ze by to zahubilo cely svet... ludia by sa vedeli prisposobit.. vymreli by len priamo zasiahnuty...

ale inak suhlasim s nutrinkou a havarovanym bratom

Zverejnené

ja urcite nie. vypadol by som z prace, siel za rodinou, ozral sa este raz s kamosmi, rozflakal svoje prachy na zenske ... ked uz koniec sveta, tak poriadny :lol:

Zverejnené

Noo ja by som iste nechodila do skoly. Alebo vlastne hej ale len na daku desiatu aby som sa vyspala. Vyhodila by som asi pocitac, lebo pomaly na ine nemam ani cas.Sla by som von so vsetkymi kamosmi,minula vseky uspory co mam (t.j. momentalne asi 35sk :lol:) a posledny den skusila LSD alebo kokain ak uz nic ine tak aspon marisku :)

Zverejnené

Vzala by som kamošov a oni svojich kamošov (ak by bol niekto ochotný ísť), odviezli by sme sa niekam do hája, zhúlila by som sa a pretiahla námorníka (čiže by sme šli do Kodane... jo). Minula by som prachy... logicky :lol:

Posledný deň by som bola s rodinou.

Zverejnené

sfanatizoval by som masy a donútili by sme NASA, aby predsa len skúsila podniknúť operáciu s ropnými vŕtačmi

Zverejnené

ok, tomassi, som za ... ale pod podmienkou, že Bruce Willis na konci neumrie :) :lol:

to sú také dosť krajné situácie, zrejme by som sa vybodla na prácu, aj tak by to už nikomu na nič nebolo ... :)

ale pradepodobnejšie je, že v strednej Európe by sme trochu chránení určite boli ... zrejme by som chcela byť s najbližšími ... ale čo vlastne robiť ? sedieť a čakať, či to Willis zvládne ?

neviem, jednoducho neviem ... možno by som listovala v encyklopédiách, ukazovali by sme si, čo všetko zmizne... myslieť na to, čo mohlo byť a už nebude je dosť bezútešné ...

no nič ... panika je nanič, počúvaj smäd, či ako to je ... robili by sme si nejaké dobré jedenie... a posedeli a spomínali a nestarali sa o to, čo bude zajtra ...

aha ... a držali by sme palce ropným vŕtačom ... ;)

Zverejnené

Naozaj ťažká situácia, asi by nemalo zmysel rýchlo zháňať letenky, veď niet kam ujsť. Zrejme každý, kto má nejakú rodinu, by chcel byť s ňou, ale čo by sme jedli celých 7 dní? Aj pekári, poľnohospodári, chovatelia, všetci budú s rodinami, obchody budú vymetené (podľa filmov aj tie s elektronikou :lol: ) ... Chcela by som totiž žiť do poslednej chvíle, kým by to bolo možné. Radšej zomriem na následky prírodnej katastrofy, ako od hladu.

Najprv ma na tom článku zaujalo, prečo vláda USA vyčíta NASA, že o tom neinformovali skôr. A načo? Vedeli by lepšie zasiahnuť? Veď najlepšia príležitosť na odpálenie rakiet ešte len bude. A potom by som sa rozčuľovala, načo je dobré, že tak dopodrobna rozpisujú, čo všetko sa stane. Narazí do Zeme asteroid, prežije možno zlomok ľudí, už z toho bude panika. Keby som žila napr. na Floride, bolo by mi fakt nanič, keď napíšu, že moja vlasť zmizne pod vodou.

Ale popravde, vydýchla som si, že nič také nehrozí.

Zverejnené

Väčšina z vás nepochopila zadanie témy, resp. nevcítila sa do situácie.

Predstava blížiaceho konca by na svete vyvolávala chaos a zúfalstvo. Ľudia by začali panikáriť a spoločnosť ako taká by sa zrútila.

Stačí si spomenúť čo sa stalo vo východnej Kanade pred pár rokmi keď tam nastal veľký výpadok prúdu - prakticky po pár hodinách veľké mestá ako napr. Ottawa boli svedkami rabovania a veľkých výtržností. A to len vypadol prúd na niekoľko hodín.

Každý by musel žiť v centre udalostí blížiacej sa katastrofy a nikto by sa tomu nevyhol. Žiť ako predtým by sa nedalo. Len naivní si to myslia. Keď človek vie že sa blíži jeho koniec a je o to horšie že niet úniku tak všetky zásady a morálka idú bokom. Ľudstvo to má v krvi, s tým nikto nič nenarobí.

usmial by som sa a bol by som raz ze zijem v strednej europe.... nemyslim si totiz ze by to zahubilo cely svet... ludia by sa vedeli prisposobit..

Ako by si sa prispôsobil životu počas zmeny klímy vyvolanej dopadom asteroidu? Civilizácia má problém so zmenami klímy niekoľkých desatín stupňov Celzia, nieto niekoľko stupňov.

sfanatizoval by som masy a donútili by sme NASA, aby predsa len skúsila podniknúť operáciu s ropnými vŕtačmi

pekná myšlienka ale na to by nebolo času. Za 7 dní určite nie.

Najprv ma na tom článku zaujalo, prečo vláda USA vyčíta NASA, že o tom neinformovali skôr. A načo? Vedeli by lepšie zasiahnuť?

Ano čím viac času, tým je väčšia šanca sa pripraviť.

Veď najlepšia príležitosť na odpálenie rakiet ešte len bude.

Lenže na tú príležitosť sa treba pripraviť. Rakety sa nedajú vystreliť hocikedy.

Ale popravde, vydýchla som si, že nič také nehrozí.

Skutočne nehrozí, alebo len nevieme o tej hrozbe? Oortov oblak obsahuje miliardy podobných balvanov a ktorýkoľvek z nich sa kedykoľvek môže vydať smerom k Slnku.
Zverejnené

Lenže na tú príležitosť sa treba pripraviť. Rakety sa nedajú vystreliť hocikedy.

To máš pravdu, na to som nemyslela.

Ináč, všetci sme odpovedali na Tvoje otázky, čo by sme chceli robiť, s kým by sme chceli byť. Je ťažké vžiť sa do takejto situácie, keď sme ešte nič ani zďaleka podobné nezažili. Keby si sa opýtal niekoho, kto bol v ohrození života, napr. vo vojne, vedel by povedať, ako sa cítil, čo si prial, či sa mu zmenil rebríček hodnôt ... Pre nás je to naozaj ťažké. A čo myslíš, čo by si robil Ty? Dalo by sa vôbec nejako žiť? S vedomím, že o hodinu sa už žiť nebude dať?

Zverejnené

Snažil som sa prvý príspevok napísať tak aby niekto aspoň trochu uveril že je to pravda a vžil sa do toho. Ale aj tak je to veľmi ťažké sa do toho vžiť. Zaujíma ma psychológia človeka v ohrození, čoho je schopný.

Ja by som posledné dni života strávil s niekym koho mám rád, niekde preč ďaleko aby sme posledné chvíle života mohli byť sami spolu. Tieto slová niekomu patria, ona vie že je to pre ňu, ak si toto prečíta :lol:

Zverejnené

Siel by som do roboty, sak sa nic nedeje. Ale asi by som tu robotu riadne odflakol.

Zverejnené

Ja by som urobil peticiu na vytvorenie masivnej akcie....Trance, Techno a podobne.......No a tam by som vyskusal mozno aj vsetky druhy drog :lol: :) :) a zistim, ze preco tym ludom potom tak pekne sibe z toho ;)

Zverejnené

No tak ja idem vybieliť účet a idem na nákupy OH-, tabakodymu a cestou sa stavím na Krížnej ... :lol:

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

chorche :lol:

toto mala byť sonda do tvojej duše a správania sa v kríze ... kašli na "halosprávy" :)

Zverejnené

Sonda? Aka sonda? Zrazi sa? Blbost. Draha znamych telies je vypocitana na niekolko tisicroci dopredu, nemame sa coho bat. Si myslis, ze za 7 dni mam nieco riesit? Nuz ano, povedal by som niektrym ludom nieco a robil by som si svoje.

Zverejnené

Chorche, ide o fikciu, máš sa vžiť do takej situácie, že by sa to stalo a čo by si robil keby si vedel, že už len 7 dní a dosť... Tak to prestaň brať tak vážne z pohľadu reálna a vciťuj sa :lol:

Zverejnené

7 dni? a to pred vianociami ?

hmm asi by som isiel kupit nejake darceky na vianoce :lol: :)

tazko povedat ..urcite by som inak rozmyslal keby to bolo realne...

Zverejnené

och, takéto niečo mi už raz vraveli... chcela som ujsť z domu a byť sama a potom sa zabiť... ako už povedal aj čízy....

teraz by som asi plakala... a snažila sa byť s ľuďmi, ktorých mám rada...

Zverejnené

No...takže čo by som urobila?

Určite by som každému povedala čo si o ňom myslím....Ale pravdu. Aj zlú. :lol:

A potom by som si kúpila jadierka a veľa veľa lúskala

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov